Πως βγάζουν τις αποδόσεις οι μπουκ

Η διασκέδαση αποτελεί σίγουρα έναν βασικό λόγο για να εμπλακεί κάποιος με το online στοίχημα. Στο πίσω μέρος του μυαλού όλων όμως υπάρχει πάντα το κέρδος, ανεξάρτητα από τη στρατηγική που εφαρμόζει κάθε παίκτης. Κάποιοι στοχεύουν σε ένα μικρό συμπλήρωμα του μηνιαίου εισοδήματος, ενώ κάποιοι άλλοι βλέπουν το στοίχημα περισσότερο επαγγελματικά καταφέρνοντας να ζουν από αυτό.

Ανεξάρτητα από το στόχο που θέτει κάθε παίκτης, το κέρδος αποτελεί συνάρτηση της απόδοσης που συνοδεύει κάθε επιλεγόμενο σημείο. Κι επειδή πιθανότατα έχεις αναρωτηθεί κι εσύ «πως βγάζουν τις αποδόσεις οι μπουκ», στον οδηγό που έχεις ανοίξει θα λύσουμε όλες τις απορίες σου αναλύοντας τη διαδικασία που μεσολαβεί μέχρι να δεις τις διαθέσιμες αποδόσεις στην οθόνη σου.

Η βαρύτητα της απόδοσης

Η απόδοση αποτελεί τη βασικότερη παράμετρο στο στοίχημα καθώς από αυτήν εξαρτάται το εν δυνάμει κάθε φορά κέρδος. Όσο μικρότερη η απόδοση, τόσο υψηλότερες και οι πιθανότητες επιβεβαίωσης ενός σημείου. Οι σχετικά χαμηλές τιμές (πχ 1.50) είναι αυτές που απασχολούν την πρώτη κατηγορία παικτών που αναφέρθηκε στην εισαγωγή, όσων δηλαδή διεκδικούν απλά μια μικρή προσαύξηση στο εισόδημα τους.

Η κατηγορία των «επαγγελματιών» παικτών του στοιχήματος ωστόσο, λειτουργεί αρκετά διαφορετικά, με κύριο στόχο την αναζήτηση επιλογών «value bets», στοιχημάτων δηλαδή που προσφέρονται σε υψηλότερη απόδοση από το αναμενόμενο και που αποτελούν στοιχηματική ευκαιρία.

Σκοράρεις τα περισσότερα γκολ & κερδίζεις πλούσια δώρα*! EΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πως υπολογίζονται οι αποδόσεις

Περνάμε τώρα στο βασικό αντικείμενο του οδηγού που δεν είναι άλλο από τον τρόπο υπολογισμού των αποδόσεων. Ανεξάρτητα από το ύψος κάθε απόδοσης, υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία υπολογισμού της, η οποία είναι αρκετά περίπλοκή και εμπλέκει τόσο την τεχνολογία όσο και τον ανθρώπινο παράγοντα.

Το πρώτο κομμάτι όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα εξελιγμένα λογισμικά προγράμματα, «φιλτράρει» μια σειρά κομβικών παραγόντων προκειμένου να εξάγει τις λεγόμενες «πραγματικές αποδόσεις». Οι παράγοντες αυτοί είναι οι παρακάτω:

🗸 Η κατάταξη των δύο αντιπάλων στη βαθμολογία

🗸 Η τρέχουσα αγωνιστική τους κατάσταση (φόρμα)

🗸 Το ειδικό βάρος κάθε ομάδας (φανέλα)

🗸 Η εντός έδρας συμπεριφορά της γηπεδούχου

🗸 Η εκτός έδρας συμπεριφορά της φιλοξενούμενης

🗸 Τα γκολ που πετυχαίνει αλλά και δέχεται κάθε ομάδα γενικά στο πρωτάθλημα

🗸 Τα γκολ που πετυχαίνει και δέχεται η γηπεδούχος εντός έδρας και η φιλοξενούμενη εκτός

🗸 Η πρόσφατη μεταξύ τους παράδοση

Στη συνέχεια αναλαμβάνουν δράση οι μπουκ, οι οποίοι έχοντας πλέον στα χέρια τους τις πραγματικές αποδόσεις, προβαίνουν στις απαραίτητες αυξομειώσεις λαμβάνοντας υπόψη μερικούς ακόμη παράγοντες όπως:

  • Το πλήρες αγωνιστικό ρεπορτάζ
  • Τις απουσίες και επιστροφές κάθε ομάδας
  • Το κίνητρο
  • Τις καιρικές συνθήκες
  • Τις εξωαγωνιστικές ειδήσεις (πχ τιμωρία έδρας, κόντρα διοίκησης – φιλάθλων)

Η τελευταία «πινελιά» περιλαμβάνει το ποσοστό της γκανιότας, του σίγουρου κέρδους δηλαδή που εξασφαλίζει κάθε στοιχηματική και το οποίο ενσωματώνεται σε κάθε σετ αποδόσεων.

Τα λάθη των μπουκ

Το δεύτερο κομμάτι υπολογισμού των αποδόσεων, αφορά όπως προαναφέρθηκε την παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα και συγκεκριμένα των μπουκ. Εδώ ακριβώς είναι το σημείο που συχνά παρατηρούνται σφάλματα από πλευράς bookmakers τα οποία οι παίκτες μπορούν να εκμεταλλευτούν. Σημειώνεται πως λάθη στις αποδόσεις καταγράφονται κυρίως σε λιγότερο δημοφιλείς λίγκες όπου το ρεπορτάζ είναι πολύ συχνά ελλιπές.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τη δεύτερη κατηγορία της Σουηδίας και μια αναμέτρηση με ελαφρύ προβάδισμα στη γηπεδούχο που προσφέρεται σε απόδοση 2.25. Το αγωνιστικό ρεπορτάζ θέλει τη φιλοξενούμενη να παρατάσσεται με πέντε βασικές απουσίες που αφορούν όλες τις γραμμές. Πρόκειται για ένα άκρως σημαντικό στοιχείο για το οποίο οι μπουκ αργούν χαρακτηριστικά να λάβουν γνώση. Ωστόσο, η απόδοση του 2.25 για νίκη της γηπεδούχου αποκτά αυτόματα αξία.

Αργά ή γρήγορα οι μπουκ θα αντιληφθούν το λάθος, ιδίως αν ο άσος του παραδείγματος αρχίσει να δέχεται μαζικά και υπέρογκα πονταρίσματα. Ως εκ τούτου, η απόδοση θα αρχίσει να πέφτει ταχύτατα μέχρις ότου σταματήσει να είναι συμφέρουσα για τους παίκτες.

Μεταβολές στις αποδόσεις: γιατί συμβαίνουν;

Αν αναζητήσουμε ένα βασικό χαρακτηριστικό των αποδόσεων, αυτό αναμφίβολα θα είναι το γεγονός ότι μεταβάλλονται συνεχώς, κάτι που μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Ο βασικότερος από αυτούς αποκαλύφθηκε ήδη στην προηγούμενη ενότητα και είναι τα μεγάλα – και ασυνήθιστα πολλές φορές – πονταρίσματα που συγκεντρώνει ένα σημείο. Η μείωση στην απόδοση ενός σημείου που «φορτώνεται» υπερβολικά αποτελεί κίνηση προστασίας για τους bookmakers, καθώς είτε θα κληθούν να αποπληρώσουν λιγότερα κέρδη στους παίκτες, είτε θα τους αποτρέψουν από το να ποντάρουν στο συγκεκριμένο σημείο. Συμπερασματικά λοιπόν, οι ίδιοι οι παίκτες συνολικά ορίζουν σε μεγάλο βαθμό κάθε μεταβολή στην απόδοση ενός σημείου.

Ζεις τη δράση στο 100% με το app της Betsson Εγγραφή
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάτι αντίστοιχο παρατηρείται επίσης όταν υπάρχουν πληροφορίες για χειραγώγηση του αποτελέσματος μιας αναμέτρησης. Ο λόγος φυσικά για τα ευρύτερα γνωστά «στημένα παιχνίδια» που οδηγούν και πάλι σε αυξημένο τζίρο. Ως άμεση συνέπεια, οι στοιχηματικές προχωρούν και μάλιστα άμεσα σε μείωση των αποδόσεων, ενώ είναι εξίσου πιθανό να προβούν και σε φραγή συγκεκριμένου αγώνα όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τη χειραγώγηση του.

Παράλληλα, είναι πλέον συχνό φαινόμενο αρκετές στοιχηματικές να καθιστούν διαθέσιμες τις αποδόσεις για μεταγενέστερες χρονικά αγωνιστικές ενός συγκεκριμένου πρωταθλήματος. Τα λεγόμενα «early bets» στη στοιχηματική γλώσσα, αποσκοπούν στο να αποκτήσει πλεονέκτημα ένας bookmaker έναντι του ανταγωνισμού. Ωστόσο, η ενδιάμεση αγωνιστική δύναται πάντα να αλλάξει τα δεδομένα, ιδίως σε ότι αφορά το αγωνιστικό ρεπορτάζ (τραυματισμοί κτλ) και κατά συνέπεια να δούμε τις αρχικές αποδόσεις να αυξομειώνονται ανάλογα.

Συνοψίζοντας

Έχοντας μελετήσει προσεκτικά τον οδηγό, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως κάθε μεμονωμένος παίκτης δεν μπορεί να επέμβει στις αποδόσεις που έχει διαθέσιμες στην οθόνη του. Αυτό όμως που μπορείς να κάνεις, είναι αφού μελετήσεις βάσει των προσωπικών σου κριτηρίων, να υπολογίσεις εσύ ο ίδιος τις πιθανότητες για κάθε σημείο που σε ενδιαφέρει και στη συνέχεια να συγκρίνεις το αποτέλεσμα με τις αποδόσεις της πλατφόρμας όπου είσαι εγγεγραμμένος.

Όταν διαπιστώσεις πως ένα συγκεκριμένο σημείο προσφέρεται σε υψηλότερη απόδοση από το αναμενόμενο, έχεις αυτόματα βρει μια στοιχηματική ευκαιρία και αξίζει και με το παραπάνω να ρισκάρεις!

Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες στην Ελλάδα

Βαθμ. Χρηστών
7.1/10
(94 Ψήφοι)
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Βαθμ. Χρηστών
5.8/10
(70 Ψήφοι)
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Βαθμ. Χρηστών
5.8/10
(88 Ψήφοι)
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Βαθμ. Χρηστών
6.5/10
(47 Ψήφοι)
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Βαθμ. Χρηστών
6.9/10
(58 Ψήφοι)
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Βαθμ. Χρηστών
6.3/10
Βαθμολόγησε
(58 Ψήφοι)
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Βαθμ. Χρηστών
5.5/10
Βαθμολόγησε
(61 Ψήφοι)
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Βαθμ. Χρηστών
6.7/10
Βαθμολόγησε
(38 Ψήφοι)
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο ΦΩΝΤΑΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ FONBET

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Προσφορά* Σεπτεμβρίου με 2 super δώρα* χωρίς κατάθεση!
  • ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕ PROMO CODE (BASS120) ΒΗΜΑ 1 ⤴
  • ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΒΗΜΑ 2 ⤴
  • ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ! ΒΗΜΑ 3 ⤴
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ