Το καθήκον τους και… περιμένουν

Καλημέρα σε όλη την παρέα. Ολοταχώς προς το φινάλε της κανονικής περιόδου οδεύουν τα μπασκετικά πρωταθλήματα σε Ισπανία και Ιταλία.

Στην ACB απομένουν τρεις αγωνιστικές και η Ανδόρα καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να παραμείνει στην οχτάδα. Κάθε λάθος από δω και πέρα μπορεί να αποβεί μοιραίο. Μπορεί να ηττήθηκε στο Μπιλμπάο με 81-67, αλλά στο σπίτι της παίζει καταπληκτικό μπάσκετ μετρώντας 13 νίκες σε 14 αγώνες. Η μοναδική της ήττα ήρθε από την Μπασκόνια. Σήμερα υποδέχεται τη Βαλένθια και με τη σειρά της παλεύει για την πρωτιά της κανονικής περιόδου με τη Ρεάλ έχοντας ρεκόρ 22-7. Πάντως τις έξι από τις επτά αυτές ήττες τις έκανε μακριά από το σπίτι της όπου δυσκολεύεται αρκετά. Μάλιστα μόλις σε δύο από τις έντεκα πιο πρόσφατες εξόδους της κατάφερε να επικρατήσει με περισσότερους από πέντε πόντους. Στις λεπτομέρειες ο νικητής, αξία στον άσο με +5,5 για την Ανδόρα.

Στη Legabasket ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος και γίνεται μεγάλη μάχη για τις θέσεις 7-8. Στο ρεκόρ 14-15 βρίσκονται Πιστόια, Μπρίντιζι και Κάπο, ενώ στο 13-16 είναι οι Βαρέζε και Μπρέσια, που πρέπει να είναι ευχαριστημένες με την άνετη παραμονή. Το δυσκολότερο έργο βάση αντιπάλου το έχει η Μπρίντιζι που επισκέπτεται την πανίσχυρη έδρα της Βενέτσια. Το θετικό γι’ αυτή είναι ότι η αντίπαλός της είναι παντελώς αδιάφορη, αφού δεν κουνιέται από τη δεύτερη θέση. Ακόμα κι αν ηττηθεί και την πιάσει η Αβελίνο στη βαθμολογία υπερτερεί. Ετσι μπορεί η Βενέτσια να κρατήσει δυνάμεις και να κάνει το σχετικό ροτέισον, αφού είναι εξαντλημένη τόσο από το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και από το μεσοδβόμαδο ματς με τη Σάσαρι για το πρωτάθλημα. Ξεκάθαρο διπλό κινήτρου.

Μιας που ασχοληθήκαμε με το κίνητρο πάμε και στην παντελώς αδιάφορη Αβελίνο, που όπως έγραψα παραπάνω υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Βενέτσια όσον αφορά τη μάχη της δεύτερης θέσης. Από την τέταρτη Σάσαρι έχει αποσπαστεί κατά δύο νίκες. Με λίγα λόγια κλείδωσε την τρίτη θέση και περιμένει καρτερικά τα πλέι οφ. Σήμερα παίζει στην ισχυρή έδρα της Τρέντο, κόντρα σε μία αντίπαλο που καίγεται για τη νίκη. Οι γηπεδούχοι μετράνε 9 νίκες σε 14 εντός έδρας ματς, έχουν μεν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ, αλλά κυνηγάνε μετά μανίας την τέταρτη θέση. Για να την κατακτήσουν θα πρέπει να κερδίσουν οι ίδιοι σήμερα και παράλληλα να ηττηθεί η Σάσαρι στην σκληρή έδρα της Καζέρτα. Εχω την αίσθηση πως θα κάνουν το καθήκον τους και θα… περιμένουν.

 

ΑΝΔΟΡΑ (5,5) – ΒΑΛΕΝΘΙΑ         1 (1.70)

ΒΕΝΕΤΣΙΑ – ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ  Νίκη Μπρίντιζι (2.30)

ΤΡΕΝΤΟ – ΑΒΕΛΙΝΟ        Νίκη Τρέντο (1.50)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για δύο εβδομάδες στη Stoiximan!
  • ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE «200FS»
  • 200 ΔΩΡΑ* ΔΙΚΑ ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ