Τα αποκαλυπτήρια των «αιωνίων»

Προημιτελική φάση στο Κύπελλο Ελλάδος μπάσκετ και πλέον ρίχνονται στη μάχη οι μεγάλοι. Εύκολο έργο έχουν θεωρητικά οι αιώνιοι, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Κολοσσό και τον Παναθηναϊκό τον ΠΑΟΚ στο άδειο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» ποντάρουν στη χημεία τους και την εξαιρετική αμυντική τους συμπεριφορά. Την είδαμε στα περισσότερα φιλικά με αποκορύφωμα το 89-68 κόντρα στη Γαλατά. Δεν υπήρξαν πολλές μεταγραφικές κινήσεις, αφού το βάρος έπεσε στην παραμονή του Σπανούλη. Παραμένει στο ρόστερ και ο Πρίντεζης, ενώ αποχώρησαν Στρόμπερι, Χάντερ και Οντομ. Αποκτήθηκαν και θα καλύψουν το κενό οι Γκριν και Μπιρτς. Από την άλλη η ομάδα της Ρόδου έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο στα φιλικά κερδίζοντας Γκαζιάντεπ, Ρέθυμνο και ΠΑΟΚ. Δύσκολα, πάντως, οι Ροδίτες θα ξεπεράσουν στο ΣΕΦ τους 65 πόντους δίνοντας αξία στο under 153,5.

Στο άλλο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός άλλαξε εντελώς και ανέβασε μια σκάλα την ταχύτητά του. Μπορεί να κούνησαν μαντήλι οι Χέινς, Γιάνκοβιτς, Χάντερ, Παπαγιάννης και οι Ουίλιαμς, Ραντούλιτσα που δεν έπαιζαν άμυνα. Μπορεί να σταμάτησε ο ηγέτης Διαμαντίδης, αλλά αποκτήθηκαν οι εξαιρετικοί Τζέιμς, Σίγκλετον και Μπουρούσης που με το υπάρχον ρόστερ αναμένεται φέτος να κάνουν μεγάλα πράγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στα φιλικά κατέκτησε το τουρνουά προς τιμήν του αρχηγού του κερδίζοντας Μακάμπι και ΤΣΣΚΑ. Από την πρώτη ηττήθηκε στη συνέχεια σε τουρνουά της Ρωσίας. Περιμένω να κινηθεί σήμερα πάνω από τους 85 πόντους κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ, που ακόμα ψάχνεται και δεν μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια. Εβγαλε αρκετά προβλήματα στα φιλικά, έχασε τον ηγέτη Βασιλειάδη και πλέον θα στηριχτεί στην εκτελεστική δεινότητα των Κλάντον, Μπράιαντ, Σάιμπερτ και Τέιλορ. Βατό το line στους 151 πόντους και αναμένεται να ξεπεραστεί.

Το σημερινό πρόγραμμα έχει ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι. Ο Αρης υποδέχεται την φιλόδοξη Κύμη που έφτασε στη Θεσσαλονίκη με ανεβασμένη ψυχολογία. Απέκλεισε τον Πανιώνιος εκτός έδρας με 77-73 στη φάση των «16» και δείχνει ότι μπορεί να παίξει σκληρή άμυνα και να υπερασπιστεί το διψήφιο χάντικαπ. Εξάλλου οι γηπεδούχοι δεν έχουν ρολάρει από τόσο νωρίς και δεν υπάρχει λόγος να σκοτώσουν την αντίπαλό τους. Η ομάδα του Μπρατσιάκου έχει ενισχυθεί με παίκτες γνώριμους, όπως ο Γκριν, ο Τσούπκοβιτς, ο Μόργκαν και ο καταπληκτικός Ελ Αμίν. Μπορεί να αντέξει στην πίεση και να μας προσφέρει το διπλό.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ        Under 153,5 (1.87)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ             Over 152,5 (1.80)

ΑΡΗΣ – ΚΥΜΗ (12,5)       2 (1.85)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ