Πέμπτο «Κλάσικο» και έπονται κι άλλα

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής είναι γεγονός στην basket league με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να συγκρούονται για ακόμα μία φορά φέτος και να ακολουθούν αρκετές ακόμα. Στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός επικράτησε με 88-63 και παραμένει μόνος πρώτος έχοντας το απόλυτο. Ακολούθησαν ακόμα δύο νίκες για την ομάδα του Σφαιρόπουλου στην Ευρωλίγκα κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο με 79-77 στο ΟΑΚΑ και 77-69 στο ΣΕΦ. Οι «πράσινοι» όμως χαμογέλασαν στο τελευταίο ματς για το Κύπελλο επικρατώντας με 77-67 και παίρνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Περιμένω, λοιπόν, από τον Πασκουάλ να προσεγγίσει και πάλι έτσι τη μάχη οδηγώντας τη σε σετ παιχνίδι χωρίς να επιτρέψει στους παίκτες του να παρασυρθούν και να τρέξουν αλόγιστα. Αν το περιφερειακό σουτ των γηπεδούχων κινηθεί σε υψηλά επίπεδα μπορούν να φτάσουν τη νίκη, αλλά για ένα «Κλάσικο» το 1.40 της νίκης σε οποιονδήποτε από τους δύο μονομάχους δεν μπορεί να υφίσταται. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει στην πλάτη του ένα πολύ κουραστικό ματς στο Βελιγράδι και μία ήττα, αλλά παράλληλα είχε περισσότερες ώρες ξεκούρασης, αφού ο Ολυμπιακός κέρδισε την Μπάμπεργκ μια μέρα αργότερα.

Παράλληλα οι πονοκέφαλοι του Σφαιρόπουλου ολοένα και αυξάνονται, αφού έχουν ενοχλήσεις οι Πρίντεζης, Γιανγκ, Μάντζαρης και Λοτζέσκι, με αποτέλεσμα να χάσουν προπονήσεις και η συμμετοχή τους να αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Αυτό αναγκάζει τον Ελληνα τεχνικό των φιλοξενούμενων να ρίξει τον ρυθμό, να σφίξει την άμυνα και να κρατήσει ανοιχτή τη μάχη μέχρι τέλους. Εξάλλου ακόμα κι αν ηττηθεί σήμερα ο Ολυμπιακός θα παραμένει πρώτος στην ισοβαθμία, αφού το +25 του πρώτου γύρου μόνο με θαύμα μπορεί να ανατραπεί. Ετσι ο Παναθηναϊκός θα ψάξει τη νίκη ελπίζοντας μέχρι τέλους σε ένα στραβοπάτημα του αντιπάλου του για να κλέψει την πρωτιά. Η αλήθεια είναι πως οι «πράσινοι» έχουν να παίξουν μέχρι τέλους εκτός έδρας με Κόροιβο, Κύμη, Κολοσσός, Απόλλωνα, ΑΕΚ και Ρέθυμνο, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» μετά το ΟΑΚΑ και μέχρι τέλους έχουν να πάνε στις έδρες του Κολοσσού, του Απόλλωνα, της ΑΕΚ, του Ρεθύμνου και του Προμηθέα.

Απορρίπτω την απλή νίκη του Παναθηναϊκού λόγω απόδοσης. Το χάντικαπ για ένα τόσο μεγάλο ματς στους 5-6 πόντους είναι πονηρό γιατί μέχρι αυτή την ώρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τους αμφίβολους του Ολυμπιακού γι’ αυτό και θα προτιμήσω τη «σιγουριά» του under 147,5, αφού η πίεση είναι τεράστια, τα ματς συνεχόμενα και ο νικητής δύσκολα θα ξεπεράσει τους 77 πόντους. Οσον αφορά κάποια ειδικά σκέφτομαι να ρισκάρω στον άσο του ημιχρόνου για τον Παναθηναϊκό λόγω της ώθησης που θα πάρει από τον κόσμο του, αλλά και το over στους πόντους του Μπουρούση που δείχνει να ανεβάζει διαρκώς απόδοση και θέλει να αποδείξει πολλά κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Μπορεί με την εμπειρία του να φθείρει τον Μιλουτίνοφ και με τον Γιανγκ να πονάει στο γόνατο μπορεί να κάνει το έργο του πιο εύκολο.  

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ            Under 147,5 (1.90)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ            1 ΗΜ. (1.55)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ            Μπουρούσης Over 9,5 πόντοι (1.85)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τριπλό combo στο Pamestoixima.gr
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΔΩΡΑ*
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ