Στα όρια το πρώτο «Κλάσικο»

Εφτασε η στιγμή για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι αιωνίων της σεζόν. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα του Σφαιρόπουλου χάρη στα τεράστια σουτ του Βασίλη Σπανούλη. Ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» παραμένει στη θέση του μαζί με τον Πρίντεζη και θέλουν να οδηγήσουν και φέτος στον τίτλο της ομάδα τους. Οπλο η ομοιογένεια, αφού ουσιαστικά έφυγαν οι Χάντερ, Οντομ, Στρόμπερι και ήρθαν οι Μπιρτς και Γκριν. Βέβαια, στην ήττα με 18 πόντους διαφορά από τη Ρεάλ, όπου αποτέλεσε και το πρώτο κρίσιμο τεστ της σεζόν έδειξαν μια μεγάλη αδυναμία στη ρακέτα. Ο Μιλουτίνοφ δεν μπορεί να έχει ηγετικό ρόλο και ο Γιανγκ δείχνει ακόμα ανέτοιμος. Εκεί θέλει «χτυπήσει» ο Παναθηναϊκός έχοντας έναν τρομερό Μπουρούση στη σύνθεσή του και έναν εξαιρετικοί στο ξεκίνημα Σίγκλετον. Και οι δύο πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων στο νικηφόρο 84-76 επί της Ζαλγκίρις, όπου ο Παππάς έκανε τη διαφορά με 19 πόντους καλύπτοντας το κενό του Τζέιμς, που τραυματίστηκε μόνος του. Η παράδοση την τελευταία δεκαετία είναι με το μέρος των «πρασίνων», αλλά στα πέντε τελευταία ματς ο Ολυμπιακός έχει χαμογελάσει τέσσερις φορές. Σίγουρα η έδρα δίνει το σχετικό προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά αυτή την χρονική στιγμή ο Παναθηναϊκός υπερτερεί στη ρακέτα και αυτό μπορεί να παίξει τον ρόλο του. Όπως και να ‘χει μιλάμε για ένα ματς λεπτομερειών ανάμεσα σε δύο ομάδες που ακόμα βρίσκονται στο ξεκίνημα της σεζόν και ο νικητής θα βγει στις λεπτομέρειες. Ως εκ τούτου θεωρώ υπερβολικό για τα δεδομένα της αναμέτρησης το χάντικαπ των 7,5 πόντων  και θα πάω στο διπλό.

Στον άλλο αγώνα που διεξάγεται σήμερα στην basket league η νεοφώτιστη Κύμη υποδέχεται τον Κόροιβο και σκέφτομαι να προτιμήσω τον ενθουσιασμό της πρωτάρας από τον πιο… ψημένο φιλοξενούμενο. Οι γηπεδούχοι πάλεψαν στην πρεμιέρα εκτός έδρας κόντρα στο Λαύριο, αλλά ηττήθηκαν με 75-69. Εξαιρετικός ο Σιγκούνας με 18 πόντους, πραγματικοί ηγέτες οι Ελ Αμίν και Πάλμπλαντ, βοηθάνε οι Τσούποκοβιτς και Μόργκαν. Ο Κόροιβος ηττήθηκε δίκαια από τον Ολυμπιακό με 88-66 και έδειξε ότι επιθετικά θα στηριχτεί αποκλειστικά στους Γκότσερ, Μπράουν, Μιλουτίνοβιτς και Χολ. Εχει θέμα, όμως, στον τομέα των ριμπάουντ, αφού μόνο τελευταίος δεν φτάνει. Οριακά αποδεκτή η νίκη για την Κύμη στο 1.50.

Τέλος ξεκάθαρη αξία υπάρχει στο under 160,5 της Εφές με την Ανκαρα. Η διαφορά κλάσης είναι τεράστια. Οι γηπεδούχοι, όμως, έρχονται από το εξαντλητικό ματς στην Ευρωλίγκα και την ήττα από την Μπασκόνια με 85-84. Λογικά θα κάνουν ροτέισον, αφού πλέον σκέφτονται και την Ευρώπη. Η Ανκαρα ήταν απαράδεκτη κόντρα στη Μπεσίκτας χάνοντας 93-51 και δείχνοντας ότι φέτος πολύ δύσκολα θα σώσει την κατηγορία. Εχασε ότι καλύτερο διέθετε στο μεταγραφικό παζάρι και έχει σοβαρό επιθετικό πρόβλημα. Δύσκολα θα βάλει στην Εφές πάνω από 60 πόντους. Υπό αυτές τις συνθήκες η γραμμή φαντάζει υπερβολική και δύσκολα θα ξεπεραστεί.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (7,5)  2 (1.85)

ΚΥΜΗ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ         Απλή νίκη Κύμης (1.50)

ΕΦΕΣ – ΑΝΚΑΡΑ               Under 160,5 (1.90)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ