Σε ρυθμούς… πλέι οφ

Καλημέρα σε όλη την παρέα. Εχουμε μπει για τα καλά σε ρυθμούς πλέι οφ σε πολλά μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του μπάσκετ και θα ξεκινήσω από τη Γερμανία και το ξεκάθαρο over της Ουλμ με τη Λούντβιγκσμπουργκ. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν μάτια στην κανονική περίοδο φτάνοντας στην κορυφή με ρεκόρ 30-2. Στην έδρα της σκοράρει 89 πόντους κατά μέσο όρο. Η Λούντβιγκσμπουργκ από την άλλη κατάφερε με οχτώ νίκες στα 12 τελευταία ματς να μπει στην οχτάδα στηριζόμενη στην επιθετική της πολυφωνία. Εντονο το Αμερικάνικο στοιχείο με μπροστάρηδες τους Κρόφορντ. Μακ Κρέι, Κένεντι και Τράις. Μπορούν οι φιλοξενούμενοι να ακολουθήσουν μέχρι ενός σημείου τον τρελό ρυθμό των γηπεδούχων δίνοντας αξία στο over 155,5. Η λογικά λέει πως η Ουλμ θα κινηθεί και πάλι στα γνωστά της στάνταρ κάπου στους 85 πόντους.

Στη VTB διεξάγεται ο τρίτος αγώνας της σειράς ανάμεσα στη Ρίγα και τη Ζενίτ. Ξεκάθαρο το προβάδισμα των φιλοξενούμενων που προηγούνται με 2-0 υπερασπιζόμενοι την έδρα τους. Πάντως η Ρίγα αποδείχτηκε σκληρό καρύδι τουλάχιστον στο ένα ματς. Το πρώτο το έχασε με 93-81 και το δεύτερο πολύ δύσκολα με 79-74. Στόχος να κατεβάσει και πάλι τον μέσο όρο της αντιπάλου της για να μείνει μέχρι τέλους στο ματς. Στην έδρα της είχε ρεκόρ 6-6 στην κανονική περίοδο παλεύοντας πολλά ματς με ανώτερες ομάδες. Η παράδοση είναι τραγική κόντρα στη σημερινή της αντίπαλο με 14 σερί ήττες, αλλά θεωρώ πως ακόμα κι αν λυγίσει σήμερα θα το κάνει με λιγότερους από 7,5 πόντους δίνοντας αξία στον άσο. Ελπίζω μόνο να κινηθούν όπως συνηθίζουν σε διψήφια επίπεδα οι Μέιερς, Μέγερις, Γκάντι και Ρίτσαρντ.

Θα κλείσω παραδόξως με Τσεχία. Ένα πρωτάθλημα που σπανίως με απασχολεί, αλλά τελευταία το παρακολουθώ αρκετά. Η Νίμπουργκ είναι το μεγάλο αφεντικό για τον τίτλο και δείχνει να μην έχει αντίπαλο ούτε φέτος. Αντιμετωπίζει στα ημιτελικά την Οπάβα, την οποία έχει ήδη καθαρίσει δύο φορές στην έδρα της με 100-64 και 117-51. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει σήμερα το 3-0 στη σειρά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το πράξει εύκολα. Εξάλλου λογικά θα θελήσει να κρατήσει δυνάμεις για τους τελικούς. Η Οπάβα στην έδρα της μεταμορφώνεται και μόνο τυχαία δεν πήρε την τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου. Στα προημιτελικά πέταξε εκτός της USK με 4-2 στη σειρά, ενώ στην κανονική περίοδο ηττήθηκε στο αντίστοιχο ματς από τη Νίμπουργκ με 89-71. Σήμερα τις δίνονται 25,5 πόντοι χάντικαπ και θα ρισκάρω στον άσο.

 

ΟΥΛΜ – ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ Over 155,5 (1.87)

ΡΙΓΑ (7,5) – ΖΕΝΙΤ            1 (1.75)

ΟΠΑΒΑ (25,5) – ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ       1 (1.80)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για δύο εβδομάδες στη Stoiximan!
  • ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE «200FS»
  • 200 ΔΩΡΑ* ΔΙΚΑ ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ