Ο αυτοκράτορας στον θρόνο του

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Ο σπουδαίος τελικός του Αυστραλιανού Οπεν είναι γεγονός και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να συγκρουστούν μετά από χρόνια σε ένα τόσο σπουδαίο ματς ο Φέντερερ με τον Ναδάλ. Η αλήθεια είναι πως στη φάση που βρίσκονται προερχόμενοι από τραυματισμούς και σε μεταβατική περίοδο δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα έφτασαν σε έναν τελικό τόσο σύντομα και πολύ περισσότερο ότι αυτός θα ήταν μεταξύ τους. Μάλιστα αυτό το υποστήριξε και στη συνέντευξή του ο Φέντερερ μετά την πρόκριση στον ημιτελικό επί του συμπατριώτη του, Βαβρίνκα. Ο τεράστιος Ελβετός βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, αλλά η αλήθεια είναι πως στο συγκεκριμένο τουρνουά παίζει σαν έφηβος. Σερβίρει εξαιρετικά, έχει μειώσει στο ελάχιστο τα αβίαστα λάθη και το σημαντικότερο είναι ότι έχει καταφέρει να συνδυάσει την τρομερή ευστροφία του σε ένα παιχνίδι με τη δύναμη που σε αρκετές περιπτώσεις του έλειπε. Κακά τα ψέματα ποιοτικά είναι ο καλύτερος τενίστας σε τεχνική και με διαφορά κατά την άποψή μου, αλλά πάντα του έλειπε η μεγάλη δύναμη. Εφτασε λοιπόν στον τελικό ενός Γκραν Σλαμ μετά από τον χαμένο του 2015 στο US OPEN και θέλει να επιστρέψει στον θρόνο του μετά από 4,5 ολόκληρα χρόνια. Βρίσκεται στο Νο 17 της κατάταξης και έχει κατακτήσει τέσσερις φορές τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο Ναδάλ από την άλλη πάλεψε να ξεπεράσει τους συνεχόμενους τραυματισμούς του με πείσμα και δείχνει να τα κατάφερε. Επέστρεψε δυνατός και στα ημιτελικά απέκλεισε τον φορμαρισμένο Ντιμιτρόφ παρότι έφτασε στα όριά του. Είναι πιο δυνατός από τον αντίπαλό του, τρέχει περισσότερο στο κορτ, μπορεί να φτάσει σε χρόνο μηδέν οπουδήποτε βρεθεί το μπαλάκι, αλλά σε καμία περίπτωση το σερβίς του δεν μπορεί να αγγίξει αυτό του Φέντερερ. Πλέον, βρίσκεται στο Νο 9 και έχει σύμμαχο την παράδοση μετρώντας 27 νίκες στα 39 τελευταία παιχνίδια του με τον μεγάλο Ελβετό. Είναι η χειρότερη παράδοση που έχει ο Φέντερερ με οποιονδήποτε άλλο τενίστα. Παραδοσιακά η σκληρή επιφάνεια δεν είναι η αγαπημένη του και στην κορυφή του Αυστραλιανού έφτασε μόνο το 2009. Παράλληλα έχει και δύο χαμένους τελικούς το 2012 και το 2014.

Πάμε να δούμε λίγο και τα στατιστικά καριέρας. Ο Φέντερερ έχει 77% ποσοστό πρώτο κερδισμένου σερβίς, ενώ ο Ναδάλ 68%. Ο πρώτος σώζει το 67% των μπρέικ, ενώ ο δεύτερο το 66%. Ο πρώτος κερδίζει το 88% των σερβίς του, ενώ ο δεύτερος το 85%.

Κατά την ταπεινή άποψη ο Φέντερερ γνωρίζει πολύ καλά πως μπορεί να είναι μία από τις τελευταίες του ευκαιρίες για να κατακτήσει ένα Γκραν Σλαμ. Ο Ναδάλ θα έχει σίγουρα περισσότερες ευκαιρίες. Η επιφάνεια βολεύει τον Ελβετό και τον μετατρέπει σε φαβορί στα δικά μου μάτια. Εχω παρακολουθήσει όλα τα ματς και των δύο στο φετινό θεσμό. Διαπίστωσα ότι και οι δύο θέλουν να αποδείξουν πως παραμένουν στο τοπ επίπεδο που μας έχουν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Τα πράγματα είναι απλά, αν ο Φέντερερ δεν παρουσιάζει το κόμπλεξ που έχει παρουσιάσει σε αρκετές περιπτώσεις κόντρα στον Ισπανό και αν το ματς δεν φτάσει κοντά στις 5 ώρες που θα τον εξαντλήσουν έχει το προβάδισμα. Θέλω να τον δω πάλι στην κορυφή και πιστεύω πως θα τα καταφέρει. Κάποιος είπε κάποτε πως ο Φέντερερ παίζει τένις και οι υπόλοιποι κάτι άλλο. Συμφωνώ και επαυξάνω… Πάμε ρε Ρότζερ!

 

ΦΕΝΤΕΡΕΡ – ΝΑΔΑΛ      Νίκη Φέντερερ (2.10)

ΦΕΝΤΕΡ – ΝΑΔΑΛ           Over 40,5 γκέιμς (1.90)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τριπλό combo στο Pamestoixima.gr
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΔΩΡΑ*
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ