Εξαντλημένη η Μπασκόνια

Μπόλικο ψωμί έχουν σήμερα οι μπασκετικές Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία. Θα ξεκινήσω από την έξοδο κινδύνου της Μπασκόνια στη Μούρθια. Πονηρό παιχνίδι. Εχω γράψει πολλάκις πως το ρόστερ των Βάσκων δεν είναι τόσο μεγάλο για να αντέξουν μέχρι τέλους τα συνεχόμενα ματς σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Ετσι ήταν λογικό να βγάλουν κούραση το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα την ταπεινωτική ήττα της Παρασκευής στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό με 92-62. Τελευταία δεν παίζει με την ίδια ενέργεια στις εξόδους της και η Μούρθια παρουσιάζεται πάντα ανταγωνιστική στο σπίτι της. Ο Καμπάτσο και η παρέα του βλέπουν φέτος πλέι οφ, αλλά χρειάζονται οπωσδήποτε ένα νικηφόρο σερί για να πλησιάσουν την οχτάδα. Στην έδρα τους έχουν ρεκόρ 4-4 και θέλουν να βάλουν τέλος στο σερί των δύο ηττών από Βαλένθια και Μάλαγα. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρουν είναι ικανοί να μείνουν μέχρι τέλους στο ματς και να υπερασπιστούν το χάντικαπ των 5,5 πόντων.

Μεγάλη μάχη στο Κύπελλο Γερμανίας ανάμεσα στην ευχάριστη έκπληξη Μπέιρουθ και την πρωταθλήτρια Μπάμπεργκ. Βρισκόμαστε στην προημιτελική φάση και οι δύο ομάδες έχουν προηγούμενα από το πρωτάθλημα. Μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα συναντήθηκαν στο ίδιο γήπεδο και η ομάδα του Τρινκιέρι επικράτησε σε ένα συγκλονιστικό ματς με 92-88 στην παράταση έχοντας μπόλικη τύχη. Οι γηπεδούχοι είναι ενισχυμένοι φέτος, έχουν ρίξει χρήμα για να φτάσουν στην προσωπική τους υπέρβαση και έχουν αλλάξει επίπεδα. Βρίσκονται σταθερά στην πρώτη τετράδα της Μπουντεσλίγκα και θέλουν να πάρουν ρεβάνς από την αντίπαλό τους για την ήττα του πρωταθλήματος. Το γήπεδο αναμένεται κατάμεστο και η Μπάμπεργκ κουβαλάει την κόπωση της Ευρωλίγκας και του ταξιδιού στη Μόσχα, όπου ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ με 85-64. Συν τοις άλλοις την ερχόμενη εβδομάδα ακολουθεί διπλή αγωνιστική και παίζει με Ρεάλ εντός και Ολυμπιακός εκτός. Υπό αυτές τις συνθήκες θα ποντάρω στον ενθουσιασμό της γηπεδούχου που έχει δίπλα της επτά πόντους.

Στην Ιταλία κλέβει την παράσταση η μάχη της Βενέτσια με την Καντού. Στη δεύτερη θέση οι γηπεδούχοι, που συνεχίζουν να πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία και απέχουν δύο νίκες από την πρωτοπόρο Μιλάνο. Στον τελευταίο τους αγώνα επικράτησαν σε ένα συγκλονιστικό ματς με 108-106 της Μπρίντιζι στην παράταση. Στην έδρα της έχει 6 νίκες σε 8 αγώνες και σκοράρει 80 πόντους κατά μέσο όρο. Η Καντού προσπαθεί να βρει την αγωνιστική της ταυτότητα και να πλασαριστεί στις θέσεις των πλέι οφ όσο προλαβαίνει. Εχει καλό υλικό, έρχεται από 4 νίκες στα 6 τελευταία και θέλει να ρεφάρει την εντός έδρας ήττα από τη Μιλάνο με 85-79 την περασμένη αγωνιστική. Στις εξόδους της δεν τα πηγαίνει καλά έχοντας 5 ήττες σε 7 αγώνες και επιτρέποντας 85 πόντους. Λογικά η Βενέτσια θα κερδίσει, αλλά το χάντικαπ είναι πονηρό και φέρνει σε πρώτο πλάνο το over 158,5.

 

ΜΟΥΡΘΙΑ (5,5) – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  1 (1.90)

ΜΠΕΪΡΟΥΘ (7,5)  – ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   1 (1.80)

ΒΕΝΕΤΣΙΑ – ΚΑΝΤΟΥ    Over 158,5 (1.83)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για δύο εβδομάδες στη Stoiximan!
  • ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE «200FS»
  • 200 ΔΩΡΑ* ΔΙΚΑ ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ