Από ημίχρονο στο… καμίνι

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους. Ολοκληρώνεται σήμερα η διπλή αγωνιστική που έχουμε αυτή την εβδομάδα στην Ευρωλίγκα και θα ξεκινήσω από τον τουρκικό εμφύλιο ανάμεσα στη Γαλατά και την Ούλκερ. Οι δύο ομάδες έχουν προηγούμενα, τα οποία γιγαντώθηκαν πριν από τρεις σεζόν όπου στον τελευταίο τελικό της μεταξύ τους σειράς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος η Γαλατά δεν κατέβηκε από αντίδραση στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να κατακτήσει η ομάδα του Ομπράντοβιτς το πρωτάθλημα στα χαρτιά με 20-0. Οι γηπεδούχοι μεταμορφώνονται εντός έδρας και το ότι έχουν μπει με 0-3 στη φετινή Ευρωλίγκα δίνει στη σημερινή αναμέτρηση χαρακτήρα πρόωρου τελικού. Στο προχθεσινό ματς στο Τελ Αβίβ κοίταξε στα μάτια την Μακάμπι και λύγισε στο τέλος με 98-92. Υπάρχει το υλικό για να κοιτάξει στα μάτια την ανώτερη Ούλκερ και να της βγάλει το λάδι με μπροστάρηδες τους Γκιουλέρ, Ντέτμον, Τόμπσον, Σκιλμπ και Μίτσοφ. Η Ούλκερ έχει το απόλυτο ως τώρα, αλλά δεν βγάζει μάτια έχοντας κερδίσει στον πόντο Μπάμπεργκ, Μπαρτσελόνα και στο τελευταίο πεντάλεπτο άνοιξε τη διαφορά με τη Ζαλγκίρις φτάνοντας στο 82-68. Ακόμα κι αν κερδίσουν οι φιλοξενούμενοι δύσκολα θα το κάνουν με περισσότερους από 4 πόντους.

Περνάω στη μάχη του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα. Τεράστιος ο ενθουσιασμός στις τάξεις της Ελληνικής ομάδας μετά το διπλό επί της Μπάμπεργκ με 11-0 σερί στο τελευταίο τρίλεπτο στο ντεμπούτο του Πασκουάλ. Η αλλαγή ψυχολογίας φάνηκε άμεσα. Το ΟΑΚΑ αναμένεται κατάμεστο για να σπρώξει τους παίκτες σε μία ακόμα σημαντική νίκη. Μην ξεχνάμε πως είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του νέα τεχνικού στον πάγκο των «πρασίνων». Παράλληλα οι γηπεδούχοι θέλουν να πάρουν την άτυπη ρεβάνς για την περσινή τους ήττα στο ΟΑΚΑ από τους Σέρβους με 74-63. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να έρχονται από τη μεγάλη νίκη επί της Μπάρτσα, αλλά είναι αποδυναμωμένοι σε σχέση με πέρσι και παραδοσιακά μακριά από το καμίνι τους χάνουν μεγάλο μέρος της δυναμικότητάς τους. Παράλληλα σε καμία περίπτωση δεν έχουν το βάθος του αντιπάλου τους ώστε να διαχειριστούν δύο τόσο δύσκολα ματς σε διάστημα 48 ωρών. Προσωπικά δεν θα ποντάρω στον άσο στο πονηρό χάντικαπ, αλλά θα στηρίξω τη νίκη του Παναθηναϊκού από το πρώτο ημίχρονο.

Για όποιον θέλει απαραιτήτως να κλείσει την τριάδα του υπάρχει και η μικρή νίκη της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Μπάμπεργκ. Η ήττα στο Βελιγράδι έχει πεισμώσει για τα καλά τον Μπαρτζώκα και την ομάδα του. Υπάρχουν μεν τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών, αφού η κακοδαιμονία δεν λέει να αφήσει σε ησυχία την ισπανική ομάδα. Ο Ρίμπας δεν πρόλαβε να επιστρέψει από τον τραυματισμό του και ξαναχτύπησε σοβαρά  μένοντας εκ νέου εκτός για πολύ μεγάλο διάστημα. Η Μπάμπεργκ σπατάλησε πολλές δυνάμεις πνευματικά και σωματικά στο ματς ειδικών συνθηκών με τον Παναθηναϊκό το οποίο έχασε στον πόντο. Δύσκολα θα αντέξει στην πίεση των Ισπανών κόντρα στους οποίους έχει 5 ήττες σε 6 αγώνες.

 

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (4,5) – ΟΥΛΚΕΡ    1 (1.65)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤ.            1 ΗΜ./1 ΤΕΛ. (1.65)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ               Νίκη Μπάρτσελονα (1.50)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για δύο εβδομάδες στη Stoiximan!
  • ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE «200FS»
  • 200 ΔΩΡΑ* ΔΙΚΑ ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ