Απειλεί ο Απόλλωνας, ανάσα για Μούρθια

Χαιρετώ όλη την παρέα. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει το σημερινό μπασκετικό πρόγραμμα και θα ξεκινήσω ως συνήθως από τα δικά μας λημέρια και τη μάχη του Απόλλωνα Πάτρας με τον Αρη. Οι Πατρινοί ξεκίνησαν άσχημα την χρονιά, αλλά το τελευταίο διάστημα και με κάποιες προσθήκες δείχνουν να βρίσκουν τον καλό τους εαυτό τουλάχιστον εντός έδρας κερδίζοντας εύκολα Κόροιβο και Δόξα Λευκάδας. Ο Αρης πέτυχε την τρίτη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα με 85-72, αλλά οι απουσίες παραμένουν και δημιουργούν πρόβλημα στο ροτέισον με δεδομένο ότι δίνει δύο παιχνίδια την βδομάδα λόγω των υποχρεώσεων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μεσοβδόμαδα κέρδισε εύκολα την Μπάκεν με 92-78. Αυτή τη φορά περιμένω ένα πολύ οριακό ματς που ακόμα και αν το πάρουν οι Θεσσαλονικείς θα το κάνουν με λιγότερους από έξι πόντους.

Στην Ισπανία η Μούρθια υποδέχεται την Μπιλμπάο και θα δώσω το προβάδισμα στην έδρα. Οι γηπεδούχοι αδικούν τους εαυτούς τους με τις 8 ήττες σε 11 αγώνες που έχουν. Το πρόβλημά τους έχει να κάνει ξεκάθαρα με τον… διχασμό που έχει φέρει η συμμετοχή τους φέτος και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά το ρόστερ της είναι πολύ καλό και στη συνέχεια αναμένεται να ανέβει. Εξάλλου, το πρόγραμμά της είναι πολύ δύσκολο μέχρι τώρα και ακολουθεί μια τριάδα αγώνων που μπορεί να χτυπήσει με Μπιλμπάο, Φουενλαμπράδα και Εστουδιάντες. Οι Βάσκοι από την άλλη παραμένουν μια απρόβλεπτη ομάδα τριπόντου που συνεχίζουν να μην παίζουν άμυνα εκτός έδρας και αν δεν τους βγουν τα μακρινά σουτ κολλάνε. Αυτό συνέβη και μεσοβδόμαδα όπου ηττήθηκαν από την Κίμκι με το βαρύ 99-78. Πέρσι έχασαν στην έδρα της Μούρθια εύκολα με 96-68 και παρότι περιμένω να παλέψουν σήμερα λογικά το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Θα κλείσω με Μπουντεσλίγκα και τη μάχη ονομάτων ανάμεσα στην Μπάμπεργκ και τη Βόννη. Εδώ συγκρούονται δύο από τις κορυφαίες επιθέσεις της λίγκας. Η Μπάμπεργκ παρότι ηττήθηκε από την Ουλμ δεν ανησυχεί, αφού είναι με διαφορά η κορυφαία ομάδα στην κατηγορία. Στο σπίτι της σκοράρει 88 πόντους κατά μέσο όρο. Η Βόννη από την άλλη έχει ρεκόρ 8-5, βλέπει ξεκάθαρα πεντάδα φέτος, διαθέτει εξαιρετικούς Αμερικανούς, όπως ο Τόμπσον, ο Χότον και ο Μάγιο και στις εξόδους της βάζει 80 πόντους και επιτρέπει 85. Τουλάχιστον 163 πόντοι σημειώθηκαν συνολικά στα 5 από τα 7 φετινά της εκτός έδρας παιχνίδια και οδεύουμε ολοταχώς για το έκτο.

 

ΑΠ. ΠΑΤΡΑΣ (5,5) – ΑΡΗΣ             1 (1.80)

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ – ΒΟΝΝΗ                Over 159,5 (1.85)

ΜΟΥΡΘΙΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ              Νίκη Μούρθια (1.68)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για δύο εβδομάδες στη Stoiximan!
  • ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE «200FS»
  • 200 ΔΩΡΑ* ΔΙΚΑ ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ