Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ – ΑΣΣΟ ΤΕΛΙΚΟ

Καλημέρα. Τα play off του Champions League συνεχίζονται με πέντε ακόμα αναμετρήσεις Απόψε ρίχνεται στη μάχη και ο Ολυμπιακός. Η λογική λέει ότι μπορεί να αποκλείσει την Ριέκα. Αυτό όμως θα συμβεί, μόνο εάν οι παίκτες του παίξουν σοβαρά και δεν υποτιμήσουν την αντίπαλό τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απέναντί τους θα βρεθεί μία ομάδα που πέρσι κατέκτησε τον τίτλο στην χώρα της, έχοντας υποστεί μόλις δύο ήττες! Μία από την Λοκομοτίβ στο Ζάγκρεμπ και άλλη μία την τελευταία αγωνιστική από την Ντιναμό. Αυτή όμως δεν… πιάνεται, διότι η Ριέκα είχε ήδη πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Στην ουσία λοιπόν, τελείωσε την σεζόν, χάνοντας μόνο ένα ματς. Για την ιστορία να αναφέρουμε, ότι ηττήθηκε με 1-0 και ότι το νικητήριο γκολ της Λοκομοτίβ επετεύχθη στο 92ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι! Δεν περιορίστηκε όμως μόνο στο πρωτάθλημα, καθώς κατέκτησε και το κροατικό κύπελλο. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να σπάσει το… μονοπώλιο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ήταν η απόλυτη κυρίαρχος την τελευταία δεκαετία. Όλα αυτά δεν συνέβησαν τυχαία. Πρόκειται για μία καλοδουλεμένη ομάδα που διαθέτει πολύ καλό ρόστερ, ικανό προπονητή και πιστούς οπαδούς, οι οποίοι δημιουργούν «καυτή» ατμόσφαιρα στις εξέδρες. Φέτος η Ριέκα ξεκίνησε μέτρια στις εγχώριες υποχρεώσεις της, ενώ στα προκριματικά του Champions League μετρά δύο προκρίσεις χωρίς να έχει υποστεί ήττα. Στην προηγούμενη φάση μάλιστα, απέκλεισε την πρωταθλήτρια Αυστρίας, Σάλτσμπουργκ.

Σίγουρα υστερεί στον τομέα της εμπειρίας όπως πολύ εύστοχα επισήμανε και ο τεχνικός της, αλλά υπερτερεί στον ενθουσιασμό. Με την… άγνοια κινδύνου που διαθέτει, είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Επαναλαμβάνω λοιπόν, ότι οι δύο αναμετρήσεις χρειάζονται πολύ μεγάλη προσοχή και ελπίζω ο Κοσοβάρος προπονητής του Ολυμπιακού, να πράξει τα δέοντα ως προς την αποφυγή κινδύνων και εκπλήξεων…

Από στοιχηματικής απόψεως το 1.40 του άσσου δεν με αφορά… Θα προτιμήσω να ρισκάρω στο Χ ημίχρονο – άσσο τελικό που πληρώνει το ωραιότατο 3.85 στον STOIXIMAN.GR.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τρεις ακόμα γηπεδούχοι που πληρώνουν το ίδιο και… χειρότερα με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος αυτή την εποχή να ξοδεύω χρήματα διεκδικώντας τόσο χαμηλές αποδόσεις. Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, αναφέρομαι στους άσσους της Νάπολι, της Σέλτικ και της Χάποελ.

Η ιταλική ομάδα η οποία πέρσι τερμάτισε τρίτη ουσιαστικά παρέμεινε ίδια, καθώς οι αλλαγές της ήταν ελάχιστες. Η δε Νις η οποία ήταν η περσινή ευχάριστη έκπληξη του γαλλικού πρωταθλήματος, δεν ξεκίνησε καλά φέτος καθώς έχει δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στο Σαμπιονά. Ο Φαβρ υποστήριξε ότι απαιτείται ένα εύλογο διάστημα για να δέσει η ομάδα, αλλά προσωπικά δεν είμαι βέβαιος για το εάν και κατά πόσο θα του δοθεί εάν συνεχιστούν τα αρνητικά αποτελέσματα… Απέναντι στη Νάπολι πάντως δεν πιστεύω ότι έχει τύχη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υφίσταται στοιχηματικό ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τη Σέλτικ που προσφέρεται σε εξίσου χαμηλές τιμές. Σας θυμίζω ότι με την Αστάνα είχε συναντηθεί και πέρσι και κατάφερε να την αποκλείσει με ένα γκολ που σημειώθηκε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι για μία ακόμη φορά κάνουν περίπατο στο πρωτάθλημά τους, όπου συμπλήρωσαν 8 σερί νίκες. Ήδη έχουν δύο προκρίσεις στο Champions League και μόνο ως αμελητέα ποσότητα δεν μπορούν να θεωρηθούν. Για να είμαι ειλικρινής σκέφτομαι να ρισκάρω στο under διότι και οι δύο αυτές ομάδες έχουν εξαιρετικές άμυνες. Η Σέλτικ δεν έχει δεχθεί ούτε ένα τέρμα στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής στο Champions League. Η δε Αστάνα δεν έχει δεχθεί κανένα γκολ στα 7 από τα 8 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Αν προσθέσουμε και την απουσία του τραυματία επιθετικού Ντεμπελέ για τη Σέλτικ, τότε το under φαντάζει ακόμα πιο προσιτό. (1.75 στην SPORTINGBET.GR)

Η Χάποελ έχει πραγματοποιήσει αλματώδη βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται στην… τσέπη των διοικούντων της. Μέχρι στιγμής έχει αποκλείσει τη Λουντογκόρετς και τη Χόνβεντ και τώρα πλέον βρίσκεται μια ανάσα πριν από την είσοδό της στους ομίλους του Champions League. Σας θυμίζω ότι πέρσι είχε φτάσει στους 32 του Europa League. Η Μάριμπορ από την άλλη μεριά, δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα φέτος, καθώς σε 9 ματς που έχει δώσει σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, μετρά 7 νίκες και δύο ισοπαλίες. Όπλο της Σλοβένικης ομάδας είναι η αποτελεσματική της άμυνα. Παρεμπιπτόντως να αναφέρουμε ότι στην επίθεση αγωνίζεται ο Λούκα Ζάχοβιτς που είναι ο γιός του παλαιού ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Ζλάτκο Ζάχοβιτς ο οποίος είναι τεχνικός διευθυντής στη Μάριμπορ. Η Χάποελ φαίνεται να έχει προβάδισμα και λόγω έδρας, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ το 1.50 του άσσου της. Ο συνδυασμός με το under όμως θα μπορούσε να αποτελέσει μια επιλογή.

Απέμεινε η αναμέτρηση της Μπασακσεχίρ με τη Σεβίλλη. Η Τουρκική ομάδα διατηρεί μια εξαιρετική έδρα, καθώς μέσα στο γήπεδό της έχει να χάσει πάνω από ένα χρόνο. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Κλαμπ Μπριζ η οποία κληρώθηκε με την ΑΕΚ. Οι φιλοδοξίες της δεν σταματούν εδώ και θα τα δώσουν όλα για μια ιστορική πρόκριση στους ομίλους του θεσμού. Η Σεβίλλη βέβαια, μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι. Φέτος άλλαξαν πολλά στην ομάδα της Ανδαλουσίας και τα πρώτα δείγματα γραφής φαίνονται θετικά. Απέκτησε καλούς ποδοσφαιριστές και για μια ακόμη χρονιά είναι έτοιμη για ευρωπαϊκές διακρίσεις. Αν δεν υπήρχε αυτή η έδρα της Μπασακσεχίρ θα πήγαινα με μεγαλύτερη ευκολία στο διπλό των Ισπανών. Τώρα σκέφτομαι ως εναλλακτική λύση και το γκολ – γκολ…

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας είναι σχετικά μικρό και δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στην ουσία ξεχωρίζει μόνο η 19η εμβόλιμη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β Νορβηγίας. Και εκεί όμως οι αποδόσεις των φαβορί είναι πολύ μικρές. Η Μπόντο Γκλιμτ και η Γιερβ για παράδειγμα, λογικά θα κερδίσουν τις Φρέντρικσταντ και Αρεντάλ αντίστοιχα, αλλά δεν νομίζω ότι θα ασχοληθεί κανείς με αυτές τις τιμές. Επειδή πάντως πρόκειται για δύο ομάδες που σκοράρουν πολύ εύκολα θα εξετάσουμε και το ενδεχόμενο των over εδώ.

Η Λεβάνγκερ υποδέχεται την προτελευταία Έλβερουμ που έχει μόλις δύο νίκες στο ενεργητικό της. Οι γηπεδούχοι οι οποίοι διατηρούν την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, είναι το φαβορί απέναντι σε μια ομάδα που έχει τη χειρότερη επίθεση.

Βάσει φόρμας θα μπορούσε να προτιμηθεί και ο άσσος της Φλόρο. Επειδή όμως θεωρώ ότι η Μιοντάλεν είναι αρκετά επικίνδυνος αντίπαλος, θα προτιμήσω το over που ούτως ή άλλως πληρώνει σχεδόν το ίδιο. Η Φλόρο σκοράρει ακατάπαυστα το τελευταίο διάστημα, ενώ η Μιοντάλεν διατηρεί την τρίτη παραγωγικότερη επίθεση στην κατηγορία. Έφτασε μάλιστα τα 13 over σε 18 αγωνιστικές. Πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση μετά από την πρωτοπόρο Μπόντο Γκλιμτ που έχει 14…

Καλή τύχη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ