ΧΕΛΣΙΝΓΚΜΠΟΡΓΚ Η… ΙΣΤΟΡΙΚΗ!

Καλημέρα. Με Σουηδούς θα ασχοληθούμε και σήμερα…

Το ντέρμπι της ημέρας είναι αυτό ανάμεσα στη Γκέτεμποργκ και τη Τζουργκάρντεν και αυτό που παρατηρούμε εξ αρχής είναι ότι η Γκέτεμποργκ δεν έχει φέρει καμιά ισοπαλία σε οκτώ αγωνιστικές. Το άλλο που προσέξαμε είναι ότι η Τζουργκάρντεν στα τελευταία πέντε παιχνίδια της, δεν σκόραρε ούτε μια φορά σε πρώτο ημίχρονο. Η Γκέτεμποργκ έχει μείνει πολύ πίσω και θα επιδιώξει τη νίκη, αλλά προσωπικά έχω… αποσύρει την εμπιστοσύνη μου σε αυτή την ομάδα που κάποτε ήταν κραταιά και τώρα αποτελεί αμελητέα ποσότητα.

Λόγω της αφλογιστίας των φιλοξενούμενων στα ημίχρονα, θα ρισκάρω στο 0-0 του ημιχρόνου και από εκεί και πέρα ας κερδίσει ο… όποιος να ΄ναι.

Η ομάδα με τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα είναι η Μπρομαποϊκάρνα που μακριά από την έδρα της έχει τέσσερα στα τέσσερα over με μέσο όρο παθητικό τα τρία γκολ ακριβώς. Σήμερα παίζει εκτός με την Τρέλεμποργκ που διαθέτει τη χειρότερη εντός έδρας άμυνα. Υπό αυτές τις συνθήκες το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι το over και το goal – goal…

Η ΑΦΚ Εσκιλστούνα αποτελεί μια από τις ποιοτικότερες και σταθερότερες ομάδες της κατηγορίας. Ο φετινός της υποβιβασμός, ανάγκασε τη διοίκηση να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να ενισχυθεί ο σύλλογος. Το ρόστερ της είναι αξιόλογο και όλα δείχνουν πως θα είναι μέσα στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για την άνοδο. Σήμερα υποδέχεται στην αήττητη έδρα της, την ντεφορμέ Γκέφλε που έρχεται από τρεις σερί ήττες.

Η ομάδα του Γιόχαν Μιέλμπι αποδυναμώθηκε αισθητά φέτος, καθώς αποχώρησαν πολλοί βασικοί ποδοσφαιριστές, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι δύο πρώτοι σκόρερ του συλλόγου. Ουσιαστικά δηλαδή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ομάδα που αγωνιζόταν στη μεγάλη κατηγορία για πολλά χρόνια. Θεωρώ ότι ο εύλογος άσσος της ΑΦΚ Γιουνάιτεντ μπορεί να συνδυαστεί και με τα πολλά τέρματα επί του προκειμένου…

Όσοι ασχολούνται στοιχειωδώς με το σουηδικό πρωτάθλημα, θα γνωρίζουν βέβαια, ότι το μεγαλύτερο και ηχηρότερο όνομα της κατηγορίας είναι η ιστορική Χέλσινγκμποργκ (φωτό) που πριν από επτά χρόνια είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Σουηδίας! Ίσως να θυμάστε και κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις που είχε πραγματοποιήσει στην Ευρώπη με αντίπαλες μεγάλες ομάδες… Όταν υποβιβάστηκε το 2016, όλοι πιστέψαμε και θεωρήσαμε ότι θα επιστρέψει άμεσα στη μεγάλη κατηγορία. Τελικά όμως διαψευστήκαμε, καθώς πέρσι τερμάτισε 7η. Φέτος όμως ενισχύθηκε σημαντικά προκειμένου να επιστρέψει εκεί που… ανήκει.

Η έως τώρα πορεία της δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ιδανική, αλλά προσωπικά είμαι βέβαιος ότι θα στρώσει και πως κάποια στιγμή θα πραγματοποιήσει ένα ντεμαράζ διαρκείας. Απόψε φιλοξενείται στο «Μπορός Αρένα» από την άπειρη Νόρμπι που θεωρείται ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον υποβιβασμό. Η ομάδα του Χατάμι διατηρεί τη χειρότερη έδρα του πρωταθλήματος με τρεις ήττες σε τέσσερα παιχνίδια και θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν τα καταφέρει να κόψει βαθμό ή βαθμούς από τη μεγάλη Χέλσινγκμποργκ… (1.95 το διπλό στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Στη Ρουμανία η Γκαζ Μετάν που κινδυνεύει με υποβιβασμό, φιλοξενεί την άνετη βαθμολογικά Σέπσι. Βάσει κινήτρου ο άσσος που κυκλοφορεί σε υψηλές αποδόσεις θα μπορούσε να αποτελέσει μια επιλογή. (2.00 στην [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”])

Στο Κόπα Λιμπερταδόρες παρουσιάζει ενδιαφέρον η τελευταία αγωνιστική του δευτέρου ομίλου. Η Ατλέτικο Νασιονάλ που προηγείται με εννέα βαθμούς, θα προκριθεί ακόμα και με ισοπαλία στο αποψινό ματς με την Κόλο Κόλο. Σε περίπτωση όμως που η Μπολιβάρ την ίδια ώρα κερδίζει την Ντελφίν, τότε περνάει ακόμα και με ήττα. Η δε Κόλο Κόλο μπορεί και αυτή να προκριθεί με ισοπαλία, με την προϋπόθεση να μην κερδίσει η υποδεέστερη Νταλφίν μέσα στη Βολιβία την Μπολιβάρ, ή να μην επικρατήσουν οι γηπεδούχοι με πάνω από τρία γκολ διαφορά. Επειδή είναι λίγο… μπλεγμένη η κατάσταση, πιστεύω ότι η Ατλέτικο Νασιονάλ και η Κόλο Κόλο που είναι μεγάλες και ιστορικές ομάδες θα το πάνε σε χαμηλό ρυθμό το πρώτο ημίχρονο περιμένοντας να δουν πως εξελίσσεται το άλλο παιχνίδι. Επειδή η τελική ισοπαλία ενδέχεται να βολέψει, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να αφήσουμε στην άκρη το 1.57 του άσσου της Νασιονάλ. Προσωπικά θα ρισκάρω στο Χ του ημιχρόνου και αν μέχρι τα χαράματα δεν με έχει πάρει ο… ύπνος, θα ασχοληθώ στο LIVE. (2.35 το 0-0 του ημιχρόνου στη [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”])

Στην Βραζιλία τέλος, διεξάγεται ο αγώνας – ρεβάνς για τους 16 του κυπέλλου ανάμεσα στη Βιτόρια Μπαΐα και τη Σαμπάιο Κορρέα. Το πρώτο ματς έληξε 3-0, οπότε αν η Βιτόρια επιθυμεί να κάνει την μεγάλη ανατροπή, είναι υποχρεωμένη να παίξει φουλ επίθεση από το πρώτο κιόλας λεπτό. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει, αλλά οι συνθήκες της αναμέτρησης με οδηγούν προς το over. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η Βιτόρια παραμένει η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα Βραζιλίας που μέχρι στιγμής μετρά μόνο over…

Καλή τύχη και τη συνέχεια θα την πούμε μέσα από το [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”].

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τριπλό combo στο Pamestoixima.gr
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΔΩΡΑ*
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ