ΧΑΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΟΜΙΛΟ…

Καλημέρα. Συνεχίζουμε με τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Απόψε διεξάγονται εννέα αναμετρήσεις για τρεις ομίλους. Ας τους δούμε λοιπόν παρακάτω:

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Σερβία ουσιαστικά έχει κλειδώσει την πρωτιά καθώς ακόμα και αν ηττηθεί σήμερα από την Αυστρία την τελευταία αγωνιστική δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα στο εντός έδρας παιχνίδι της με τη Γεωργία. Σας θυμίζω ότι οι μεν Σέρβοι δεν έχουν ήττα και οι δε Γεωργιανοί δεν έχουν νίκη στον όμιλο μετά από 8 αγωνιστικές. Οπότε ουσιαστικά το αποψινό ματς της Βιέννης αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς ούτε οι γηπεδούχοι έχουν βάσιμες ελπίδες για πρόκριση. Γι΄αυτόν τον λόγο και μόνο, αν έπρεπε να επιλέξω μόνο ένα σημείο θα πήγαινα στο over διότι λογικά θα παιχτεί ένα ματς χωρίς σκοπιμότητες.

Η μεγάλη μάχη όμως θα γίνει για τη δεύτερη θέση την οποία διεκδικούν η Ουαλία με την Ιρλανδία, που έχουν από 14 και 13 βαθμούς αντίστοιχα. Την τελευταία αγωνιστική παίζουν μεταξύ τους στην Ουαλία και εκεί θα λυθούν οριστικά οι διαφορές τους. Απόψε δίνουν δύο φαινομενικά εύκολα ματς με υποδεέστερους και αδιάφορους αντιπάλους. Η Ιρλανδία υποδέχεται στο Δουβλίνο την ουραγό Μολδαβία και η Ουαλία παίζει στην Τιφλίδα με την προτελευταία Γεωργία που όπως προαναφέραμε δεν έχει νίκη στο ενεργητικό της. Το μόνο που αξίζει να επιλέξουμε εδώ θεωρώ ότι είναι ο συνδυασμός του διπλού με το under καθώς οι Ουαλοί δεν σκοράρουν σχεδόν ποτέ πάνω από δύο γκολ στα παιχνίδια τους. Η αμυντική λειτουργία της Γεωργίας είναι σχετικά βελτιωμένη, οπότε αν τελικά επικρατήσουν οι φιλοξενούμενοι, λογικά η νίκη τους θα είναι ισχνή…

ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Εδώ πραγματικά δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχηματικό ενδιαφέρον καθώς οι αποδόσεις των τριών φαβορί ξεκινούν από το 1.02 και καταλήγουν στο 1.08! Η Ισπανία μετά από τη νίκη της με 3-0 επί της Ιταλίας, τερματίζει πρώτη και σήμερα δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα στο Αλικάντε από την Αλβανία.

Εύκολη νίκη αναμένεται και για τους Ιταλούς που υποδέχονται την ΠΓΔΜ. Το μόνο σημείο που θα μπορούσε να… εξεταστεί από τον 7ο όμιλο, είναι το over του Λιχτενστάιν – Ισραήλ. Το Λιχτενστάιν βλέπετε, έχει δεχθεί συνολικά 34 γκολ σε οκτώ παιχνίδια. Μέσο όρο δηλαδή δέχεται πάνω από τέσσερα ανά αναμέτρηση! Στοιχειωδώς εύστοχοι να είναι οι παίκτες των φιλοξενούμενων, μπορούν άνετα να βάλουν τρία γκολ μέσα στο Βαντούζ…

ΕΝΑΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Πρόκειται για τον πιο αμφίρροπο όμιλο, καθώς δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε, υπάρχουν τέσσερις ομάδες που διεκδικούν σχεδόν με τις ίδιες πιθανότητες την πρόκριση στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Πρόκειται για τις Κροατία και Ισλανδία που έχουν από 16 βαθμούς και τις Τουρκία και Ουκρανία που ακολουθούν με 14. Το… εύκολο έργο της ημέρας το έχουν οι Ουκρανοί με τους Κροάτες που παίζουν με Κόσσοβο και Φινλανδία αντίστοιχα. Επειδή πάντως το πρώτο κριτήριο που λαμβάνεται υπόψη σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η συνολική διαφορά τερμάτων και όχι οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια, πιστεύω ότι θα επιδιώξουν να πετύχουν όσο το δυνατό περισσότερα τέρματα. Το over λοιπόν θα μπορούσε να αποτελέσει μια επιλογή, αλλά ούτε αυτό πληρώνει ικανοποιητικά. Με φοβίζει επίσης το γεγονός ότι η Κροατία συμπλήρωσε 7 under σε 8 παιχνίδια και ότι η Φινλανδία έρχεται από 5 under στα 6 πιο πρόσφατα. Το αφήνουμε λοιπόν για το live και ασχολούμαστε μόνο με το Τουρκία – Ισλανδία… (το οποίο ο STOIXIMAN.GR το προσφέρει σε μηδενική γκανιότα*)

Οι Τούρκοι θέλουν μόνο νίκη για να συνεχίσουν να ελπίζουν, ενώ οι Ισλανδοί βολεύονται και με το Χ καθώς την τελευταία αγωνιστική έχουν εύκολο παιχνίδι στην έδρα τους με το αδύναμο Κόσσοβο. Αν πάντως τελικά δεν αγωνιστεί ο Γκούναρσον που είναι τραυματίας, τότε η Ισλανδία θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στα χαφ, διότι είναι τιμωρημένος και ο Χάλφρεντσον της Ουντινέζε… Η Τουρκία προέρχεται από σημαντική νίκη επί της Κροατίας και πιστεύω ότι με την πολύτιμη βοήθεια των φανατικών οπαδών της εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσει. Θα ρισκάρω λοιπόν σε μια ισχνή νίκη των γηπεδούχων, της τάξεως του 1-0…

Υ.Γ. Σήμερα ξεκινά το πρωτάθλημα Αυστραλίας και στην πρεμιέρα η Μέλμπουρν Σίτι υποδέχεται την Μπρισμπέιν Ρόαρ. Δε συνηθίζω να ποντάρω σε πρεμιέρες, αλλά αν κρίνω αποκλειστικά και μόνο από τη μεταγραφική ενίσχυση των ομάδων, τότε οι γηπεδούχοι έχουν ασφαλώς το πάνω χέρι διότι απέκτησαν πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Ο πρόεδρος του συλλόγου… έριξε πολύ χρήμα στην πιάτσα, σε αντίθεση με τον ομόλογό του της Μπρισμπέιν που δεν φρόντισε να ενισχύσει την ομάδα του. Αν και πρόκειται για ένα από τα κλασικά ντέρμπι της Αυστραλίας, πιστεύω ότι οι γηπεδούχοι μπορούν να ξεκινήσουν νικηφόρα την πορεία τους στο νέο πρωτάθλημα. Ο αγώνας ξεκινά στις 11.50πμ ώρα Ελλάδας.

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ