ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Καλημέρα. Σήμερα ολοκληρώνεται η 8η αγωνιστική των ομίλων για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου που θα διεξαχθεί του χρόνου στη Ρωσία. Υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα σε τρεις ομίλους, αλλά δυστυχώς το στοιχηματικό ενδιαφέρον είναι σχετικά περιορισμένο.

Στον τέταρτο όμιλο οι Σέρβοι βρέθηκαν μόνοι πρώτοι μετά τη νίκη τους επί της Μολδαβίας και τη γκέλα (1-1) της Ιρλανδίας με τη Γεωργία. Απόψε διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Σερβία και αν οι φιλοξενούμενοι τα καταφέρουν να φύγουν αήττητοι και από εκεί, τότε πολύ δύσκολα θα χάσουν την πρώτη θέση που χαρίζει την απευθείας πρόκριση στα τελικά. Οι δύο ομάδες δεν έχουν υποστεί ακόμα ήττα μετά από επτά αγωνιστικές, αλλά συνηθίζουν  να φέρνουν πολλά Χ.

Αν εξετάσουμε προσεχτικά το ρόστερ των δύο αντιπάλων, θα διαπιστώσουμε ότι η Σερβία έχει σαφέστατο προβάδισμα, καθώς πολλοί ποδοσφαιριστές της αγωνίζονται σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους όπως είναι η Ρόμα, η Νάπολι, η Μπενφίκα, η Άντερλεχτ, η Σάλκε, η Βιγιαρεάλ, η Βαλένθια, η Μάντσεστερ κ.α. Οι παίκτες που απαρτίζουν την εθνική Ιρλανδίας αντιθέτως, αγωνίζονται είτε με μικρομεσαίες ομάδες της Πρέμιερ, είτε σε συλλόγους της Τσάμπιονσιπ. Το εμπειρικό προβάδισμα των Σέρβων είναι αδιαμφισβήτητο και πιστεύω είναι αυτό που στο τέλος θα τους περάσει στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Πιστεύω λοιπόν ότι δεν θα χάσουν από τους Ιρλανδούς, αλλά το στοίχημα που έχω επιλέξει είναι το Χ του ημιχρόνου, διότι περιμένω ένα πολύ κλειστό πρώτο 45λεπτο. (2.00 στην SPORTINGBET.GR)

Η Ουαλία στηριζόμενη στην καλή της άμυνα, εξακολουθεί να διατηρεί ελπίδες για τη δεύτερη θέση, έχοντας πέντε ισοπαλίες και δύο νίκες σε επτά αγωνιστικές. Σήμερα παίζει εκτός έδρας με την ουραγό και αδιάφορη Μολδαβία και ομολογώ ότι δεν βλέπω έκπληξη. Έστω και με μισό – μηδέν θα κερδίσουν. Το… μισό – μηδέν είναι και το στοίχημα που θα επιλέξω. Συνδυασμός του διπλού με το under δηλαδή…

Το Αυστρία – Γεωργία είναι αδιάφορο βαθμολογικά και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ποντάρει κανείς στον εξαιρετικά χαμηλό σε απόδοση άσσο μιας ομάδας που φέτος δεν μας έχει δείξει τίποτα απολύτως…

Στον έβδομο όμιλο η Ισπανία καθάρισε εύκολα τους Ιταλούς και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο. Οι «φούριας ρόχας» έκαναν ότι ήθελαν την πολυδιαφημισμένη ιταλική άμυνα και με μπροστάρη τον Ισκο της Ρεάλ Μαδρίτης, φιλοδώρησαν με τρία γκολ την «Σκουάτρα Ατζούρα». Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη ήττα της εθνικής Ιταλίας σε προκριματικά Euro ή παγκοσμίου κυπέλλου, εδώ και 11 χρόνια! Οι Ισπανοί λοιπόν, ουσιαστικά σφράγισαν την πρόκριση στα τελικά, καθώς απλά δεν… γίνεται να χάσουν τέσσερις βαθμούς στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια με Λιχτενστάιν, Αλβανία και Ισραήλ. Σήμερα με το Λιχτενστάιν μπορούν να βάλουν από 6 γκολ και πάνω…

Οι απογοητευμένοι Ιταλοί θα επιστρέψουν στις νίκες απέναντι στο αδιάφορο Ισραήλ, αλλά ακριβώς λόγω της… απογοήτευσης που προαναφέραμε, εδώ δεν βλέπω μεγάλο σκορ. Ως «φαν μπετ» 2-0 τελικό για να έχουμε κάτι να ασχοληθούμε απόψε…

Στον ένατο όμιλο τέλος, όπως γράφω και στον KING BET «σε αντίθεση με το προηγούμενο γκρουπ, εδώ γίνεται το… έλα να δεις, καθώς υπάρχουν τέσσερις ομάδες με υπαρκτές πιθανότητες πρόκρισης! Πρόκειται για τις Κροατία (16), Ουκρανία (14), Ισλανδία (13), Τουρκία (11). Οι στατιστικές αναφέρουν ότι στη χώρα της Φινλανδίας υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών στην Ευρώπη, αλλά το Σάββατο αυτοί που αυτοκτόνησαν ήταν οι Ισλανδοί, οι οποίοι ηττήθηκαν στο Τάμπερε με 1-0… Η ομάδα τα πήγαινε περίφημα έως την έβδομη αγωνιστική, όπου έχασε από την αδιάφορη Φινλανδία. Αξίζει να επισημάνουμε ότι για τους Φινλανδούς είχαν προηγηθεί πέντε ήττες και μία εντός έδρας ισοπαλία με το Κόσοβο! Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι ελπίδες των Ισλανδών ψαλιδίστηκαν και αν σήμερα χάσουν και από τους ουκρανούς, το ψαλίδι θα μετατραπεί σε… χατζάρα. Η Ουκρανία –  η οποία στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε παίκτες που αγωνίζονται στην Σαχτάρ και την Ντιναμό Κιέβου  – πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Τουρκίας και απέκτησε προβάδισμα για την δεύτερη θέση. Ο Αντρέι Σεβτσένκο έχει βελτιώσει αισθητά την αμυντική λειτουργία της ομάδας και πιστεύω ότι έχει τις λύσεις απέναντι στην ισλανδική γραμμή κρούσης που δεν είναι και η παραγωγικότερη στο πλανήτη… Στοιχηματικώς το παιχνίδι παραμένει αμφίρροπο και μη προβλέψιμο. Προσωπικά πάντως, έχω επιλέξει το διπλό με «draw no bet» καθώς και το Χ του ημιχρόνου. Όλοι αυτοί οι… «σον» της Ισλανδίας (Πρόκειται για την μοναδική ομάδα της υφηλίου που όλα ανεξαιρέτως τα επίθετα των παικτών τους, έχουν την ιδία κατάληξη) έχασαν την ευκαιρία τους, στο προηγούμενο ματς με την Φινλανδία. Τώρα τα πράγματα ζόρισαν για τα καλά…

Σπουδαίο ντέρμπι αναμένεται στην Τουρκία, όπου οι γείτονες μας, υποδέχονται την εθνική Κροατίας. Οι τούρκοι δεν έδειξαν σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης ούτε με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου στο πάγκο, καθώς όπως προαναφέραμε έχασαν σχετικά εύκολα από τους ουκρανούς με σκορ 2-0. Οι ελπίδες τους για πρόκριση πλέον έχουν περάσει σε… θεωρητικό επίπεδο και στην πραγματικότητα αν δεν νικήσουν απόψε, θα χαθούν τελείως… Το τουρκικό ποδόσφαιρο τόσο σε εθνικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο περνάει κρίση και επειδή η φουρνιά των νέων παικτών είναι μέτρια, δεν φαίνεται να υπάρχει περιθώριο άμεσης ανάκαμψης. Εδώ, έφτασε στο σημείο να επιστρέψει στην εθνική τους ομάδα ο Αρντά Τουράν, ο οποίος πριν από λίγους μήνες είχε ανακοινώσει την απόσυρση του!

Οι Κροάτες που διατηρούν την καλύτερη άμυνα των εννέα ομίλων αυτών των προκριματικών, βρίσκονται σε σαφώς καλύτερη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και παρά το γεγονός ότι θα αγωνιστούν σε μία δύσκολη έδρα, θεωρώ ότι μπορούν να τα καταφέρουν για μία ακόμα φορά. Παρ’ όλα αυτά όμως, δεν προτίθεμαι να ποντάρω σε αυτήν την αναμέτρηση διότι δηλώνω… ανικανοποίητος από την απόδοση του διπλού, που θα έπρεπε να ήταν υψηλότερη. Μάλλον θα το αφήσω για το live bet…»

Απόψε όμως διεξάγεται και η 16η αγωνιστική της ζώνης της Λατινικής Αμερικής για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Βρισκόμαστε τρεις στροφές πριν από το φινάλε και το τοπίο έχει αρχίσει να ξεδιαλύνεται αρκετά. Η Βραζιλία τερμάτισε και μαθηματικά πρώτη μετά και από τη νίκη της επί του Εκουαδόρ. Σήμερα φιλοξενείται από τη Κολομβία που ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει θέση για τα τελικά. Το ισχυρό κίνητρο των γηπεδούχων θα μπορούσε να μας οδηγήσει στον άσσο, αλλά επειδή και το Χ δεν είναι κακό για αυτούς, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο εμφάνισής του. Τα πάντα πάντως θα εξαρτηθούν από τις καλές ή τις… κακές προθέσεις των Βραζιλιάνων. Επειδή δεν μπορούμε να τις γνωρίζουμε εκ των προτέρων, ίσως χρειαστεί να τις εξακριβώσουμε ιδίοις όμμασι κατά τη διάρκεια του live και να ποντάρουμε εκεί.

Πολύ μεγάλο ντέρμπι είναι το Παραγουάη – Ουρουγουάη. Οι δύο ομάδες έχουν από 21 και 24 βαθμούς αντίστοιχα και βάσει του προγράμματος που ακολουθεί, οι γηπεδούχοι ουσιαστικά μόνο με νίκη θα συνεχίσουν να ελπίζουν. Το πρόβλημα της Παραγουάης όμως, είναι ότι βρίσκει πολύ δύσκολα τα αντίπαλα δίχτυα και γι΄αυτό δεν θα την εμπιστευτώ. Θα ξεκινήσω με την επιλογή του Χ του ημιχρόνου και από εκεί και πέρα βλέπουμε.

Η Αργεντινή δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει κανένα είδος προβλήματος απέναντι στην ουραγό Βενεζουέλα και ο άσσος συνδυάζεται άνετα με το over.

Στο Εκουαδόρ – Περού αντικρύσαμε αδικαιολόγητα μικρές τιμές στον άσσο που δεν αξίζει να προτιμηθούν. Οι γηπεδούχοι δεν είναι σε καλή κατάσταση καθώς έρχονται από τρεις διαδοχικές ήττες. Στην ουσία, τις τελευταίες έξι αγωνιστικές κέρδισαν μόνο την ανύπαρκτη Βενεζουέλα. Το Περού δεν έχει κακή ομάδα και συνηθίζει να παίζει πολύ επιθετικά. Έχει άγνοια κινδύνου και αυτό είναι κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο…

Στο Βολιβία – Χιλή τέλος, δεν βλέπω έκπληξη καθώς πιστεύω ότι οι φιλοξενούμενοι εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσουν. Η Βολιβία δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης, ενώ η Χιλή παραμένει μέσα στην πρώτη πεντάδα. Επειδή την τελευταία αγωνιστική όμως έχει το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βραζιλία, πρέπει οπωσδήποτε απόψε να κυνηγήσει με πάθος τη νίκη προκειμένου να συνεχίσει να έχει ελπίδες πρόκρισης.

Καλή τύχη…

STOIXIMAN.GR

Το Eurobasket συνεχίζεται σε αμείωτους ρυθμούς και ο  STOIXIMAN.GR προσφέρει αμέτρητα ειδικά στοιχήματα. Σήμερα προσφέρεται σε μηδενική γκανιότα* το κρισιμότατο παιχνίδι της εθνική μας με τη Φινλανδία.

ΕΛΛΑΔΑ – ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ  (1.49 – 3.00) ώρα έναρξης 20.00.

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εσύ πήρες το δώρο* σου;
  • ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΤΟ ΔΩΡΟ* ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ