ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΝΤΣΙΝΙ!

Καλημέρα. Απόψε διεξάγονται οι πρώτες αναμετρήσεις της φάσης των 16 του Europa League. Όπως έχω δηλώσει και τονίσει επανειλημμένως πάντως, ο συγκεκριμένος θεσμός δεν εμπεριέχεται μέσα στις στοιχηματικές μου προτεραιότητες. Θα δούμε όμως και τα 8 παιχνίδια όσο πιο συνοπτικά γίνεται.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ – ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ

Δεν αντιλέγει κανείς ότι η δυνατή και φορμαρισμένη Ατλέτικο είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Από την άλλη μεριά όμως δεν γίνεται να κοντράρω στο 1.20 ελαφρά τη καρδία, την ομάδα που προπορεύεται στο δύσκολο πρωτάθλημα της Ρωσίας. Προτιμώ το under, ενώ σκέφτομαι και να ρισκάρω στην επιλογή του Γκριζμάν ως σκόρερ, διότι τον τελευταίο καιρό ξαναβρήκε – επιτέλους – την παλιά καλή του φόρμα.  (2.05 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

ΜΙΛΑΝ – ΑΡΣΕΝΑΛ

Αν το δούμε βάσει φόρμας, έχουμε να κάνουμε με έναν άσσο από εδώ ως το Σαν Σίρο. Η Μίλαν βλέπετε, παραμένει αήττητη στα 13 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε. Ειδικά στην άμυνά η βελτίωσή της είναι εντυπωσιακή αφού έχει δεχθεί μόνο ένα γκολ στα 8 πιο πρόσφατα παιχνίδια της.

Η Άρσεναλ από την άλλη μεριά, έχει καταντήσει βρετανικό ανέκδοτο. Ο Βενγκέρ που αποχωρεί το καλοκαίρι, δείχνει ανήμπορος να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά και πλέον η σεζόν είναι χαμένη. Η ομάδα έρχεται από τέσσερις σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις και ήδη μετρά 8 ήττες στα 14 τελευταία παιχνίδια της.

Αν το «φάντασμα» της αναξιοπιστίας της Μίλαν δεν εμφανιστεί απόψε πάνω από το Σαν Σίρο, τότε το ματς όντως μπορεί να το πάρει. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής όμως, έχω ήδη αποφασίσει να μην ποντάρω τίποτα καθώς έχω την αίσθηση ότι η Μίλαν ασχολείται αυτή τη στιγμή περισσότερο με το πρωτάθλημα και με τον αγώνα της Κυριακής απέναντι στη Τζένοα. Το αφήνουμε λοιπόν και βλέπουμε στο LIVE.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Η Ντόρτμουντ βελτιώθηκε πάρα πολύ από την ημέρα που την ανέλαβε ο αυστριακός τεχνικός Πέτερ Στέγκερ. Το Europa League δεν το υποτιμά και θα επιθυμούσε πολύ να περάσει στην επόμενη φάση. Το ερώτημα που τίθεται ευθέως είναι το εξής: ποιος είναι διατεθειμένος να κοντράρει στο 1.35 μια ομάδα που φέτος τόσο στην Ευρώπη όσο και στο πρωτάθλημα έχει υποστεί μόνο μία ήττα; Μια ομάδα που έχει ένα αήττητο σερί 30 (!) αγώνων σε όλες τις αναμετρήσεις που συμμετείχε; Μια ομάδα που η πρώτη και τελευταία φετινή της ήττα σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο; Στην Σάλτσμπουργκ αναφέρομαι και η επιλογή μου από αυτό το ματς θα είναι τα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου όπου θα είναι αναγκασμένη να παίξει πιο επιθετικά η Ντόρτμουντ…

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΛΥΩΝ

Εδώ σκέφτομαι να ρισκάρω στην ισοπαλία διότι πιστεύω ότι θα διεξαχθεί ένα κλειστό παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η ΤΣΣΚΑ που ούτως ή άλλως είναι μια ιδιαίτερα σφιχτή και σφριγηλή ομάδα, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην άμυνα καθώς λόγω τραυματισμών και τιμωριών θα απουσιάσουν τρεις βασικοί ποδοσφαιριστές. Οι ρώσοι θα επιθυμούσαν τη νίκη που θα τους έφερνε πιο κοντά στην πρόκριση, αλλά λόγω των αγωνιστικών τους προβλημάτων, μπορεί να συμβιβαστούν με το Χ.

ΛΑΤΣΙΟ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ

Την Ντιναμό την παρακολουθήσαμε δύο φορές στις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ και νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε όλοι πως δεν έχει καμία σχέση με την παλιά ομάδα του ένδοξου παρελθόντος. Τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ουκρανία στηρίζεται στην καλή της άμυνα και λογικά θα βάλει δύσκολα απόψε στη Λάτσιο. Ουσιαστικές εκτιμήσεις δεν μπορούν να γίνουν για αυτή την αναμέτρηση διότι δεν ξέρουμε την ενδεκάδα που θα κατεβάσει ο Ινζάγκι. Αν πιστέψω τα ιταλικά δημοσιεύματα, τότε ο τεχνικός της Λάτσιο είναι πρόθυμος και διατεθειμένος να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές. Φαίνεται ότι προέχει το ματς με τη Κάλιαρι για το Καμπιονάτο και η προσπάθεια που καταβάλει η ομάδα να τερματίσει στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στην έξοδο στο Champions League. Το 1.40 του άσσου λοιπόν είναι μικρό και επίφοβο και θα συνιστούσα αποχή…

ΛΕΙΨΙΑ – ΖΕΝΙΤ

Εδώ θεωρώ ότι… «τσιμπήσαμε» το πρώτο αποψινό λάθος των μπουκ. Τα πεντάρια του διπλού της Ζενίτ (5.50 στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”]) δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα που έχει ως εξής: πρώτον η ρωσική ομάδα διαθέτει ένα πλουσιότατο οπλοστάσιο με σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Έχει μια πολύ εύρωστη διοίκηση που δεν είναι φειδωλή στο να ξοδεύει χρήματα και η ευρωπαϊκή διάκριση αποτελεί στόχο και πόθο του Μαντσίνι (φωτο).  Δεύτερον, η Λειψία είναι ένας σύλλογος που δεν έχει εμπειρία από τέτοιου είδους παιχνίδια. Ουδείς βέβαια μπορεί να αμφισβητήσει την ανοδική της πορεία τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά από την άλλη μεριά, το τελευταίο διάστημα δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά. Ακόμα θυμάμαι το ματς του Δεκεμβρίου με τη Μπεσίκτας όπου το διπλό προσφερόταν σε κάτι… ξεγυρισμένα εξάρια και το είχαμε προτείνει. Οι Τούρκοι είχαν κερδίσει με 1-2 και ελπίζω να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους και οι Ρώσοι. Ένα επιπλέον στατιστικό βοήθημα που μπορούμε να δώσουμε είναι ότι η Ζενίτ δεν δέχεται ποτέ γκολ σε πρώτο ημίχρονο στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια. Η δε Λειψία στα τρία τελευταία ματς που έδωσε στο Europa League πέτυχε συνολικά τέσσερα γκολ. Όλα σημειώθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο…

ΜΑΡΣΕΙΓ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Θα δώσω προβάδισμα στους Μασσαλούς διότι η φετινή Μπιλμπάο είναι ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων. Στο πρωτάθλημα έχει κατρακυλήσει στην 14η θέση και αντιμετωπίζει θέματα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Η Μαρσέιγ είναι μια ομάδα που αν οι παίκτες της βρεθούν σε καλή βραδιά μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Ελπίζω η αποψινή, να είναι μια από αυτές… (1.85 ο άσσος στην [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”])

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ – ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ

Η ήττα από την Πόρτο (2-1) έθεσε τέλος στις ελπίδες της Σπόρτινγκ για την κατάκτηση του τίτλου. Πλέον η ομάδα της Λισαβόνας θα μπορεί να αφοσιωθεί στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Europa League. Επειδή πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, θεωρώ ότι σήμερα εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει την υποδεέστερη Βικτόρια Πλζεν. Επειδή όμως οι Τσέχοι τόσο στην Ευρώπη όσο και στο πρωτάθλημα δέχονται σπάνια γκολ σε πρώτο ημίχρονο, προκειμένου να ανεβάσω την απόδοση του άσσου είμαι διατεθειμένος να ρισκάρω στο Χ ημίχρονο – άσσο τελικό. (3.80 στην [eafl id=”9028″ name=”VistaBet” text=”VISTABET.GR”]) Σας θυμίζω άλλωστε ότι στον προηγούμενο γύρο με την Αστάνα, η Σπόρτινγκ πέτυχε από τρία γκολ σε κάθε παιχνίδι. Από αυτά τα έξι συνολικά τέρματα, τα πέντε σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Αυτά λοιπόν με τις 8 αποψινές αναμετρήσεις του Europa League. Θα προσθέσω δύο ακόμα σημεία από το υπόλοιπο κουπόνι.

Στο Κόπα Σουνταμερικάνα η Ουνιόν Εσπανιόλα αναμένεται να αντιμετωπίσει… δυσβάσταχτο πρόβλημα λόγω του υψηλότατου υψομέτρου των 3.300 μέτρων του Ουανκάγιο στο Περού. Οι γηπεδούχοι που έχουν συνηθίσει αυτό το υψόμετρο, αποκτούν εύλογο προβάδισμα…

Στην Κολομβία τέλος, η μεγάλη Σάντα Φε δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλεια βαθμών καθώς ξεκίνησε άσχημα το πρωτάθλημα. Σήμερα είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στην υποδεέστερη Πάστο που δεν συνηθίζει να αποσπά βαθμούς μακριά από την έδρα της. Από το 2013 που ξανανέβηκε κατηγορία μετρά μόνο ήττες στην έδρα της Σάντα Φε. Οι γηπεδούχοι έχουν 5 στα 5 με συντελεστή τερμάτων 12-3. Επειδή όμως θα απουσιάσει ο πρώτος τους σκόρερ ο Μορέλο, θα συνδυάσω τον άσσο με το under διότι λογικά δεν πρόκειται να ανοίξει πολύ το σκορ. 1-0 ή 2-0 δηλαδή υπέρ των γηπεδούχων…

Καλή τύχη.

[eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”]: ΡΕΑΛ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (1.43 – 3.30)

Ο [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] προσφέρει σε μηδενική γκανιότα* το ΡΕΑΛ – ΠΑΟ για την Euroleague (ώρα έναρξης 22.00)

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για δύο εβδομάδες στη Stoiximan!
  • ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE «200FS»
  • 200 ΔΩΡΑ* ΔΙΚΑ ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ