ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΞΕΚΙΝΑ…

Καλημέρα. Πριν από την έναρξη του Μουντιάλ είχα δηλώσει υποστηρικτής της εθνικής Γαλλίας, διότι ανέκαθεν μου άρεσε και συμπαθούσα αυτήν την ομάδα. Στη φάση των ομίλων δεν δέχθηκε ούτε γκολ, αλλά δυστυχώς στους «16» έπεσε πάνω στην Αργεντινή. Τώρα βέβαια θα μου πείτε, είναι τόσο επικίνδυνη ομάδα αυτή η Αργεντινή που μπορεί να αποκλείσει τη Γαλλία; Η αλήθεια είναι ότι από τότε που παρακολουθώ συνειδητά ποδόσφαιρο, τέτοια αποδιοργάνωση σε εθνική ομάδα δεν έχω ξαναδεί.

Το περασμένο Σάββατο μετά από πρωτοβουλία του Μέσι συναντήθηκαν και γευμάτισαν οι παίκτες, το προπονητικό επιτελείο και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας και κάπως εξομαλύνθηκαν τα πράγματα που είχαν αρχίσει να παίρνουν πολύ άσχημη τροπή. Ο Χόρχε Σαμπαόλι πάντως, εξακολουθεί να παραμένει «ξένο σώμα» καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας ποδοσφαιριστής που να τον στηρίζει – υποστηρίζει τη δεδομένη στιγμή. Ακούγεται έντονα μάλιστα ότι παίρνει… «χαρτάκι» από τον Μέσι για την κατάρτιση της ενδεκάδας!

Από την άλλη μεριά όμως, όπως είδαμε και στο ματς με τη Νιγηρία, οι Αργεντινοί έπαιξαν με περίσσιο πάθος γιατί ήθελαν να τιμήσουν τη φανέλα. Τη μάτωσαν και μεταφορικά και κυριολεκτικά (Μασεράνο). Η Γαλλία παίζει σαφώς πιο… κομψό ποδόσφαιρο, καθώς αυτοί έχουν μάθει στα γαλλικά και το πιάνο. Η αλήθεια είναι ότι έχω έντονη περιέργεια να δω τι θα γίνει σήμερα το απόγευμα. Βάσει λογικής αλλά και αυτών που έχουμε παρακολουθήσει έως τώρα, οι Γάλλοι έχουν το προβάδισμα. Για να είμαι ειλικρινής όμως δεν θα σπεύσω να ποντάρω στον άσσο τους. διότι όπως και να το κάνουμε η φανέλα της Αργεντινής ζυγίζει πολλά κιλά. Θα προτιμήσω να το αφήσω για το live λοιπόν…

Στις 21.00 ώρα Ελλάδας διεξάγεται η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ουρουγουάη και την Πορτογαλία. ! Η Ουρουγουάη προκρίθηκε άνετα και… όμορφα κάνοντας το 3 στα 3 με συνολικό συντελεστή τερμάτων 5-0! Στα έξι τελευταία παιχνίδια της μάλιστα, (επίσημα και φιλικά) μετρά ισάριθμες νίκες χωρίς να έχει δεχθεί ούτε ένα τέρμα!

Αυτό είναι… μαδριλένικο έργο και επιτυχία, καθώς ο Γοδίν και ο Χιμένες αγωνίζονται στην Ατλέτικο, όπου και εκεί διαπρέπουν… Η αποτελεσματικότητα της «Σελέστε» όμως, δεν περιορίζεται στην άμυνα. Στην επίθεση υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δύο από τους μεγαλύτερους φορ του πλανήτη! Ο Σουάρες και ο Καβάνι! Αν προσθέσουμε και την ευεργετική παρουσία του Οσκαρ Ταμπάρες που συμπλήρωσε 12 χρόνια στο τιμόνι της ομάδας, θα καταλήξουμε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η εθνική Ουρουγουάης αποτελεί ένας ισχυρός και υπολογίσιμος αντίπαλος, ακόμα και για την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία…

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος τα… χρειάστηκε στο ματς με το Ιράν, καθώς λίγο έλειψε στο φινάλε να χάσει και να αποκλειστεί. Ουσιαστικά οι πορτογάλοι έφτασαν «ασθμαίνοντας» ως εδώ. Μία νίκη έκαναν και αυτή με το ζόρι. (1-0 το Μαρόκο). Θα έλεγε κανείς ότι έχουν σταθεί αρκετά τυχεροί έως τώρα και αυτό είναι κάτι που το επεσήμανε με δηλώσεις του και ο Σάντος, ο οποίος χαρακτήρισε ως ανεξήγητη την εικόνα του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος. Πιστεύει άραγε κανείς, πως αν για κάποιον λόγο δεν συμμετείχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, θα είχε προκριθεί η Πορτογαλία από τη φάση των ομίλων; Ο στάρ της ομάδας είναι αυτός που την έχει πάρει από το χέρι και την οδηγεί. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι πάντες τα περιμένουν όλα από εκείνον και αυτό είναι κάτι που τον επιφορτίζει με ακόμα μεγαλύτερο άγχος. Φάνηκε άλλωστε και από το κακοχτυπημένο πέναλτι που έχασε στο ματς με τους ιρανούς…

Τη δεδομένη χρονική στιγμή λοιπόν, θεωρώ ότι το προβάδισμα το έχει η Ουρουγουάη. Τα πάντα τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και γενικότερα στη ζωή είναι θέμα… «timing» και στην παρούσα φάση ευνοεί τη «Σελέστε». Προσωπικά λοιπόν, θα δώσω πρώτη τύχη στην ομάδα του Οσκαρ Ταμπάρες. Ως εναλλακτική επιλογή υπάρχει το Χ του 1ου ημιχρόνου, καθώς και τα περισσότερα γκολ του 2ου 45λεπτου. (2.02 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Το υπόλοιπο πρόγραμμα δεν είναι για… πολλά πολλά. Αδικημένη μπορεί να αισθάνεται από τις αποδόσεις η Ίντερ Τούρκου, που αποδίδει πολύ καλύτερα εκτός από ότι εντός έδρας. Σημειώστε ότι διατηρεί την δεύτερη καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, τη στιγμή που η Ίλβες διαθέτει την δεύτερη χειρότερη εντός έδρας επίθεση.

Στη Β Σουηδίας ο κατήφορος της ουραγού Βάρναμο συνεχίζεται, καθώς πλέον συμπλήρωσε 11 ήττες σε 14 αγωνιστικές. Σήμερα και αύριο διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου και στην αναμέτρηση με τη φορμαρισμένη Μπράγκε, το φαβορί είναι οι φιλοξενούμενοι που έχουν υποστεί μόνο μία ήττα μακριά από την έδρα τους. (2.40 το διπλό στην [eafl id=”13149″ name=”tipbet” text=”TIPBET.GR”])

Η Ντέγκερφορς και η Φρέι μαζί με την Έστερ, έχουν σημειώσει τα περισσότερα over στο πρωτάθλημα. Σήμερα παίζουν μεταξύ τους και ελπίζω να συνεχίσουν στους ίδιους… ρυθμούς. Θα προτιμήσω λοιπόν το over από τον άσσο μιας αναξιόπιστης ομάδας που παίζει ανάλογα πως θα την… πετύχεις κάθε φορά.

Στη Λευκορωσία τα φαβορί λογικά θα επικρατήσουν, αλλά οι αποδόσεις που τα συνοδεύουν είναι απλά… απερίγραπτες. Προτιμώ να ρισκάρω στο under και το Χ (0-0) του ημιχρόνου στον αγώνα της Ίσλοχ με την Σλατσκ. Οι δύο αυτές ομάδες μετρούν από 10 under σε 13 παιχνίδια και όσο καλές είναι πίσω τόσο καλές είναι μπροστά.

Οι μπουκ συνεχίζουν να προσφέρουν σε αδικαιολόγητα χαμηλές τιμές σχεδόν όλες τις γηπεδούχους στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Αυτό είναι κάτι που το κάνουν από την αρχή της σεζόν και ενίοτε το πληρώνουν… ακριβά. Η Κολόμπους για παράδειγμα δεν είναι για 1.45. Αν δούμε τα τελευταία πέντε παιχνίδια αυτής και της Σολτ Λέικ θα διαπιστώσουμε ότι οι γηπεδούχοι δεν έχουν καμία νίκη και οι φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν τρεις!

Φίλες και φίλοι – δυστυχώς – δεν έχω να προσθέσω και να συμπληρώσω κάτι άλλο από το σημερινό πρόγραμμα το οποίο δεν είναι καθόλου ελκυστικό για ποντάρισμα. Για μια ακόμη μέρα λοιπόν, ουσιαστικά θα περιοριστούμε στα παιχνίδια του παγκοσμίου κυπέλλου.

Καλή τύχη και καλή… τηλεθέαση…

Σαββατοκύριακο με μουντιαλικές «μονομαχίες» στο [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”]

Η φάση των Ομίλων είναι πια παρελθόν και οι 16 ομάδες που συνεχίζουν το ταξίδι στο Μουντιάλ της Ρωσίας, είναι έτοιμες για τις επόμενες «μονομαχίες».

Όλα ανοιχτά στο Γαλλία – Αργεντινή

Η πρώτη του 3ου ομίλου, Γαλλία αντιμετωπίζει σήμερα (17:00) την Αργεντινή που κατάφερε την τελευταία στιγμή να πάρει την πρόκριση μετά το γκολ του Ρόχο στο 86ο λεπτό στην αναμέτρηση με τη Νιγηρία.

Μπορεί η ομάδα του Μέσι να μην έχει καταφέρει να πείσει και να έχει δεχτεί έντονη κριτική, ωστόσο από ‘δω και πέρα κάθε παιχνίδι είναι «τελικός» με την προϊστορία να είναι σαφώς υπέρ της «Αλμπισελέστε», καθώς μετρά 2 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο παρελθόν.

Στη φάση των Ομίλων, οι Αργεντίνοι δέχτηκαν 6 κίτρινες κάρτες, ενώ οι Γάλλοι 3 και σε ένα παιχνίδι που αναμένεται γεμάτο ένταση και πάθος για την πρόκριση, το Stoiximan.gr προσφέρει αμέτρητες αγορές καρτών, όπως το ενδεχόμενο να σκοράρει κάποιος παίκτης και να πάρει κάρτα, το να δεχτεί κάποια ομάδα κόκκινη, ο χρόνος που θα δοθεί κάποια κάρτα κ.α.

Με απαραβίαστη εστία η Ουρουγουάη

Σήμερα η Ουρουγουάη αντιμετωπίζει την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος (21:00) σε ένα ματς που κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για φαβορί. Οι Ουρουγουανοί έδειξαν εξαιρετικό πρόσωπο στη φάση των Ομίλων και πήραν την πρόκριση χωρίς να δεχτούν κανένα γκολ και το ενδεχόμενο να κερδίσουν το παιχνίδι με μηδέν παθητικό προσφέρεται από το [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] σε εξαιρετική απόδοση.

Αύριο η Ισπανία αντιμετωπίζει τη Ρωσία (17:00), ενώ το βράδυ όλα τα ποδοσφαιρικά βλέμματα στρέφονται στην αναμέτρηση της Κροατίας με τη Δανία, με την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς να βρίσκεται σε ρόλο φαβορί, καθώς μετά τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις στη φάση των Ομίλων (7 γκολ υπέρ – 1 κατά) έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες για την πορεία της στο τουρνουά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μόνο για σήμερα στη Stoiximan!
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ 5 ΔΩΡΑ*
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ