ΤΟΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕ Ο ΛΕΜΟΝΗΣ…

Καλημέρα. Το ματς με τη Μπαρτσελόνα ουσιαστικά είναι ως μη γενόμενο, καθώς ο Ολυμπιακός δεν ήλπιζε σε κάτι θετικό μέσα στο «Καμπ Νόου». Στον αγώνα του πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο όμως, είδαμε πολλά θετικά στοιχεία μετά από την έλευση του Τάκη Λεμονή.

Απόψε στις 20.30 διεξάγεται το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και προσωπικά πιστεύω ότι οι ερυθρόλευκοι εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσουν. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να βρίσκεται πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας το πολύ εύκολο και βατό πρόγραμμα που είχε τις πρώτες επτά αγωνιστικές…

Οι τέσσερις νίκες που έχει ως τώρα είναι απέναντι σε Λαμία, Γιάννενα, Παναιτωλικό και Κέρκυρα. Όλες τις ομάδες της περιφέρειας δηλαδή. Με τις μεγάλες ομάδες της πρωτεύουσας (ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, Πανιώνιο, Ατρόμητο) δεν έχει παίξει ακόμα και σε αυτά τα ματς θα φανεί εάν και κατά πόσο είναι έτοιμος για τη μεγάλη υπέρβαση. Με μια αθηναϊκή που έχει παίξει έως τώρα έφερε 0-0 στη Ριζούπολη με τον ουραγό Απόλλωνα…

Οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού είναι ξεκούραστοι καθώς δεν αγωνίστηκαν στη Βαρκελώνη και μέσα στο κατάμεστο Καραϊσκάκης θα τα δώσουν όλα για την πολύτιμη νίκη, προκειμένου να πάνε στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό χωρίς νέα… ψυχολογικά τραύματα. (2.10 η υψηλότερη απόδοση στον STOIXIMAN.GR)

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα της σημερινής μέρας μου προξένησε εντύπωση το σετ των αποδόσεων στο Πλατανιάς – Λάρισα (1.60- 3.35 – 4.75). Τόσο μεγάλο προβάδισμα σε μια ομάδα που δεν έχει κερδίσει ακόμα στην έδρα της μετά από τέσσερα παιχνίδια; Αν οι μπουκ ξέρουν κάτι που… δεν ξέρω, έχει καλώς. Αν πάλι όχι, τότε μόλις βρήκα μια αναμέτρηση που προσφέρεται για να κοντράρεις το φαβορί.

Η κατηφόρα που έχει πάρει η Έβερτον στο πρωτάθλημα δεν λέει να σταματήσει και πιστεύω ότι απέναντι στην ανώτερη Άρσεναλ για μια ακόμη φορά θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Η λονδρέζικη ομάδα μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Λίβερπουλ, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν καλύπτομαι από το 1.85 του διπλού…

Στο Καμπιονάτο το Κιέβο – Βερόνα αποτελεί τοπικό ντέρμπι και οι δύο ομάδες μοιράζονται την ίδια έδρα. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί και το 1.80 του άσσου είναι εύθραυστο.

Επιεικώς… αστεία είναι και η απόδοση του άσσου της Αταλάντα (1.55). Η Μπολόνια έχει ανέβει αγωνιστικά καθώς έρχεται από τρεις σερί νίκες, ενώ μακριά από την έδρα της μετρά τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια.

Αντιθέτως, δεν βλέπω έκπληξη στο Μπενεβέντο – Φιορεντίνα, καθώς οι νεοφώτιστοι γηπεδούχοι αποτελούν… σάκος του μποξ της κατηγορίας. Τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές έχουν ισάριθμες ήττες με συντελεστή τερμάτων 2-19.

Ούτε και στην Ισπανία όμως βλέπω έκπληξη στο Βιγιαρεάλ – Λας Πάλμας. Η Βιγιαρεάλ βρίσκεται στα πάνω της, έχει ισχυρή έδρα και η Λας Πάλμας έρχεται από τέσσερις συνεχόμενες ήττες με συντελεστή τερμάτων 2-11.  

Επιστροφή στις νίκες βλέπω και για την Ατλέτικο η οποία δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα στο πρωτάθλημα. Έρχεται όμως από δύο σερί ισοπαλίες και σήμερα φιλοξενείται από την αναξιόπιστη Θέλτα που αντιμετωπίζει σημαντικά αμυντικά προβλήματα. Σημειώστε ότι από το 2012 που η Θέλτα ανέβηκε κατηγορία, οι Μαδριλένοι κέρδισαν τα τέσσερα από τα πέντε ματς εκεί μέσα.

Στη Β Ισπανίας η Αλκορκόν παραμένει η πιο ντεφορμέ ομάδα της κατηγορίας, αφού συμπλήρωσε πέντε διαδοχικές ήττες με συντελεστή τερμάτων 1-14! Απόψε φιλοξενείται από τη φορμαρισμένη Ταραγόνα που την προηγούμενη αγωνιστική συνέτριψε εκτός έδρας με σκορ 1-5 την Κόρδοβα!

Στην Αυστρία διεξάγεται το βιεννέζικο ντέρμπι ανάμεσα στην Αούστρια και τη Ραπίντ και το timing δείχνει φιλοξενούμενους. Η Ραπίντ βλέπετε είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, ενώ η Αούστρια άρχισε να κάνει και πάλι… νερά. Για μια ακόμη φορά οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα απουσιών λόγω τραυματισμών και τιμωριών. Σημειώστε επίσης ότι εδώ και οκτώ ματς η Ραπίντ υπέστη μόνο μία ήττα εκεί μέσα…

Στο Βέλγιο οι… μηχανές της Άντερλεχτ πήραν και πάλι μπρος για τα καλά και σήμερα η ομάδα υποδέχεται την απογοητευτική Γκενκ που έχει να κερδίσει από τα τέλη Αυγούστου μετά το 1-0 επί της Μαλίν. Η παράδοση που θέλει τους γηπεδούχους όχι μόνο να μην χάνουν, αλλά να μην δέχονται ούτε γκολ τα τελευταία χρόνια, λογικά θα συνεχιστεί…

Στην Τουρκία διεξάγεται το κλασικό ντέρμπι ανάμεσα στη Γαλατά και τη Φενέρ και όπως λέγαμε και νωρίτερα σε τέτοιου είδους μεγάλα τοπικά ντέρμπι δεν υπάρχουν φαβορί. Το 1.75 του άσσου το ξεχνάμε λοιπόν και ή πάμε κόντρα ή δεν παίζουμε τίποτα.

Θετική είναι η παρουσία της Καϊσέρισπορ μέχρι στιγμής η οποία διατηρεί μια από τις καλύτερες έδρες στο πρωτάθλημα. Σήμερα παίζει με την αρνητική Κόνιασπορ που έχει τη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία. Βλέπω άσσο, αλλά σε απόδοση κάτω του 2.00 δεν ποντάρω.

Στην Ελβετία η Λουγκάνο συμπλήρωσε πέντε σερί ήττες με συντελεστή 1-15. Απόψε παίζει με τη Σιόν και δεν βλέπω… άμεση ανάκαμψη. Τα δύο τελευταία χρόνια που η Λουγκάνο ανέβηκε κατηγορία, υπέστη τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια από τη Σιόν, με συντελεστή τερμάτων 13-2…

Οι… κυνηγοί των εκπλήξεων ας δουν τον αγώνα της Σεν Γκάλεν με τη Λωζάννη. Το 1.60 του άσσου θεωρώ ότι είναι πολύ χαμηλό για να μπω στην διαδικασία να κοντράρω μια ομάδα που συμπλήρωσε ένα αήττητο έξι αγωνιστικών. Σε αυτό το διάστημα κέρδισε την πρωτοπόρο Γιουνγκ Μπόις, εκτός έδρας τη Βασιλεία, ενώ έφερε και ισοπαλία με Ζυρίχη και Γκρασχόπερς! Κανείς λοιπόν δε πρόκειται να εκπλαγεί στην… Ελβετία αν το αήττητο της Λωζάννης διευρυνθεί σήμερα στις επτά αγωνιστικές.

Στη Δανία η Κοπεγχάγη οφείλει στους φίλους της μια πειστική εμφάνιση που θα συνοδευτεί με νίκη. Η ομάδα έρχεται από δύο σερί ήττες και τα περιθώρια έχουν αρχίσει να στενεύουν. Η Άαρχους αντιμετωπίζει μεγάλα αμυντικά προβλήματα και ο άσσος μπορεί να συνδυαστεί με το over…

Στη Σουηδία η Τζουργκάρντεν με τη Χάκεν που απέχουν τρεις πόντους στον βαθμολογικό πίνακα, παίζουν μεταξύ τους διεκδικώντας την τρίτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Η Χάκεν είναι η ομάδα που έχει υποστεί τις λιγότερες εκτός έδρας ήττες και θεωρώ ότι το 1.60 του άσσου την αδικεί…

Στη Β Σουηδίας η Έστερ κυνηγάει την Τρέλεμποργκ στην τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου. Έχουν τέσσερις βαθμούς διαφορά, απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές και σήμερα φιλοξενεί την ουσιαστικά αδιάφορη Φάλκενμπεργκ που έχει να κερδίσει από τον Αύγουστο… (1.91 στην SPORTINGBET.GR)

Στην Α Νορβηγίας δεν προκύπτει κάτι το ιδιαίτερο από τα σημερινά παιχνίδια. Εξαιρείται το over στο Βίκινγκ – Βαλερένγκα καθώς οι φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν επτά σερί over. Η δε Βίκινγκ διατηρεί τη τρίτη χειρότερη άμυνα, ενώ στα μεταξύ τους παιχνίδια είθισται να σημειώνονται πάρα πολλά γκολ…

Περνάμε τώρα στη Β Νορβηγίας, όπου και εκεί απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε.

Η Μιοντάλεν συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες νίκες με συντελεστή 12-1! Πρόκειται για την πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας και σήμερα παίζει εκτός έδρας με τη μέτρια και ουσιαστικά αδιάφορη Κονγκσβίγκερ.

Η Ουλενσάκερ προσπαθεί να διατηρηθεί εντός εξάδας play off και σήμερα παίζει εκτός έδρας με τη Στρόμεν η οποία ξέμεινε οριστικά από στόχους. Οι φιλοξενούμενοι έχουν βάλει συνολικά 17 γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους, ενώ εκτός έδρας συμπλήρωσαν επτά διπλά σε 13 παιχνίδια, διατηρώντας την παραγωγικότερη επίθεση. Το να δίνουν φαβορί τη Στρόμεν που παραμένει χωρίς νίκη για επτά παιχνίδια, δεν είναι λογικό. Σημειώστε επίσης ότι η Ουλενσάκερ μετρά 12 over σε 13 παιχνίδια μακριά από το γήπεδο της.

Στο Μεξικό η Πούμας υποδέχεται την πρωτοπόρο Μόντερεϊ και αν κρίνουμε από τις έως τώρα επιδόσεις των δύο ομάδων, δικαιολογούνται οι μπουκ που δίνουν μεγάλο προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Εγώ όμως ομολογώ ότι… τρόμαξα όταν είδα την πρόσφατη παράδοση μεταξύ των δύο αυτών ομάδων. Η Πούμας λοιπόν, μετρά 10 νίκες σε 12 παιχνίδια και  σε όλα αυτά τα ματς σημείωσε από δύο γκολ και πάνω! Αν προσθέσουμε και την έλευση του νέου της προπονητή, του Πατίνιο, τότε ενισχύεται ακόμα περισσότερο η επιλογή μου να μην ποντάρω σε αυτό το χαμηλό σε απόδοση διπλό…

Τι κοινό έχουν η Γκρέμιο με την Αβάι στη Βραζιλία; Φέρνουν… άπειρα under. Η Γκρέμιο που υποδέχεται την Παλμέιρας συμπλήρωσε 12 στα 14 εντός ενώ στα εννέα τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, δεν σημειώθηκε πάνω από ένα τέρμα! Η δε Αβάι είναι η ομάδα με τα περισσότερα under στην κατηγορία, καθώς συμπλήρωσε 24 στα 29! Όπως έχουμε ξαναπεί σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, εκτός από το under 2.5 γκολ, είθισται να κρατάμε και το Χ του ημιχρόνου.

Στις ΗΠΑ τέλος, απόψε στις 23.00 ώρα Ελλάδας διεξάγονται τα 11 παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής.

Λαμβάνοντας υπόψη αποκλειστικά και μόνο τον παράγοντα κίνητρο, υπάρχει ένα καρέ γηπεδούχων που θεωρητικά μπορεί να φτάσει στη νίκη. Αναφέρομαι στο Ντάλας, το Σιάτλ, το Σαν Χοσέ και την Ατλάντα.

Οι δύο πρώτες όμως (Ντάλας και Σιάτλ) προσφέρονται στο πενιχρό 1.25. Η απόδοση του Σαν Χοσέ είναι λίγο πιο… υποφερτή και μπορεί να προτιμηθεί. Όπως ήταν φυσικό, ο άσσος της Ατλάντα πληρώνει καλύτερα από όλους τους υπόλοιπους (1.90 στην INTERWETTEN.GR) διότι παίζει με το πρωτοπόρο της Ανατολής Τορόντο. Να επισημάνουμε ότι η Ατλάντα και το Σιάτλ κυνηγούν είσοδο στην πρώτη δυάδα, ενώ το Ντάλας με το Σαν Χοσέ θα προσπαθήσουν να κερδίσουν μια θέση στα play off της Δύσης. (Ισοβαθμούν στους 43 πόντους). Οι αποψινοί αντίπαλοι των τεσσάρων αυτών γηπεδούχων είναι παντελώς αδιάφοροι βαθμολογικά και αναμένεται να παραταχθούν με κάποιες αλλαγές στη σύνθεσή τους…

Από πλευράς φιλοξενούμενων τέλος, ίσως αξίζει μια… δεύτερη ματιά το Σικάγο που βρίσκεται στην τρίτη θέση της Ανατολής, ένα βαθμό πίσω από τη Νέα Υόρκη Σίτι. Φιλοξενείται από το αδιάφορο Χιούστον το οποίο έχει κερδίσει οριστικά μια θέση στα play off της Δύσης. Αυτό είναι κάτι που παρέχει την… πολυτέλεια στον προπονητή του να ξεκουράσει ορισμένους βασικούς ποδοσφαιριστές, εν όψει της δύσκολης συνέχεια των play off.

Καλή τύχη.

Υ.Γ. Ημέρα ντέρμπι σήμερα και ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ θα μπουν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης έχοντας ένα κοινό: το STOIXIMAN.GR που θα εμφανιστεί στο γήπεδο και στις δυο φανέλες και η εταιρεία έχει ετοιμάσει πάνω από 220 ειδικά στοιχήματα για όλα τα μέλη της!  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εσύ πήρες το δώρο* σου;
  • ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΤΟ ΔΩΡΟ* ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ