Της… αμύνης τα παιδιά!

Καλημέρα. Η μεγάλη στιγμή για την εθνική μας ομάδα ήρθε καθώς απόψε το βράδυ θα αναμετρηθεί στο Ζάγκρεμπ με την Κροατία. Τα… κακά νέα έχουν να κάνουν με την τιμωρία του Μανωλά και με την αμφίβολη συμμετοχή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου ο οποίος δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος. Αυτοί οι δύο παίκτες (φωτο) είναι ολόκληρη η οπισθοφυλακή της εθνικής μας ομάδας και ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη! Δεν μιλάμε δηλαδή για απλές απουσίες, αλλά ουσιαστικά για… ξεχαρβάλωμα της αμυντικής μας λειτουργίας.

Η εθνική Κροατίας ως γνωστό από τη μέση και μπροστά διαθέτει παικταράδες που στην καλή τους μέρα μπορούν να σε «σκοτώσουν». Μιλάμε για ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε κορυφαία ευρωπαϊκά σωματεία όπως είναι η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Ίντερ, η Μίλαν, η Νάπολι, η Γιουβέντους κλπ, κλπ. Όπως πολύ εύστοχα επεσήμανε και ο Σκίμπε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, δεν είναι μόνο οι μέσοι και οι επιθετικοί που μπορούν να βρουν δίχτυα, αφού και οι αμυντικοί της Κροατίας οι οποίοι είναι ψηλοί, προωθούνται στα στημένα και μπορούν να σου κάνουν ανά πάσα στιγμή τη ζημιά. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι οι Κροάτες έχουν να χάσουν μέσα στην έδρα τους από τον Οκτώβρη του 2013. Από τότε ακολούθησαν 14 νίκες τους και τρία ισόπαλα αποτελέσματα σε σύνολο 17 αναμετρήσεων. Όσο αισιόδοξοι και αν είμαστε, τα δεδομένα δυστυχώς δεν μας ευνοούν.

Οι φιλοδοξίες του Σκίμπε – βάσει των δηλώσεών του – περιορίζονται σε ένα εκτός έδρας γκολ το οποίο ενδέχεται να διατηρήσει τις ελπίδες μας. Έχω την αίσθηση ότι ο Γερμανός θα υπέγραφε και με τα… δύο χέρια για μια ήττα της τάξεως του 2-1. Η μοναδική αξιόπιστη λύση που έχουμε όμως μπροστά είναι ο Μήτρογλου, καθώς οι υπόλοιποι τέσσερις επιθετικοί που κάλεσε ο Σκίμπε (Βέλλιος, Γιαννιώτας, Διαμαντάκος, Μπακασέτας) υστερούν ποιοτικά και εμπειρικά. Ο Μάνταλος είναι τραυματίας, ενώ ο Φορτούνης με τον Χριστοδουλόπουλο είναι παίκτες «μέρας».

Η πρώτη εύλογη στοιχηματική επιλογή δεν είναι άλλη από τον άσσο της ανώτερης Κροατίας που θα έχει και την υποστήριξη 35 χιλιάδων φανατικών οπαδών της. Λόγω… φιλοπατρίας αλλά και απόδοσης όμως, προσωπικά επιλέγω τα 2-3 γκολ. Το αρνητικό σενάριο λέει 2-0, το θετικό 1-1 και το… ντεμί 2-1 υπέρ των γηπεδούχων. Διαλέγετε και παίρνετε… (Ο [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] προσφέρει το ματς σε μηδενική γκανιότα* και έτσι τα 2-3 γκολ πληρώνουν στο υψηλό 2.00)

Το άλλο αποψινό ματς των μπαράζ δεν μπορεί να «αναγνωστεί» εύκολα. Η Ελβετία φαντάζει ανώτερη της Βόρειας Ιρλανδίας, αλλά ο παράγοντας – έδρα ισοσκελίζει κάπως τα πράγματα. Το μόνο που μου προξένησε εντύπωση είναι οι υψηλότατες αποδόσεις που κυκλοφορούν στο over 2.5 γκολ. (2.85 στην [eafl id=”9215″ name=”netbet” text=”NETBET.GR”]) Αυτό το λέω διότι οι Ελβετοί έχουν πολύ καλούς παίκτες από τη μέση και μπροστά και συνήθως πετυχαίνουν πολλά τέρματα σε όλα τα παιχνίδια τους. Αν τύχει και ανοίξει νωρίς το σκορ μια από τις δύο ομάδες, τότε θεωρώ ότι θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια.

Τι άλλο περιλαμβάνει το σημερινό στοιχηματικό πρόγραμμα; Ελάχιστα πράγματα… Από τα ματς των εθνικών ομάδων under 21 το μόνο που αξίζει από πλευράς απόδοσης είναι ο άσσος της Σλοβενίας. Το Μαυροβούνιο βλέπετε, ουσιαστικά έχει αποκλειστεί, ενώ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αρκετές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών.

Στην Βραζιλία τέλος, η Σάο Πάολο από εκεί που έως και πριν ένα μήνα κινδύνευε με υποβιβασμό, τώρα πλέον «χτυπάει» έξοδο στο Κόπα Λιμπερταδόρες! Η ομάδα έχει ανέβει πολύ αγωνιστικά και αυτό το οφείλει κυρίως στον εξαιρετικό Ερνάνες που σκοράρει με μοναδική ευκολία. Απέναντι στη μέτρια Σαπεκοένσε οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί, αλλά όσοι παίζετε ειδικά στοιχήματα, μπορείτε να εμπιστευτείτε για μια ακόμη φορά τον καλό επιθετικό της Σάο Πάολο. Αν οι γηπεδούχοι σκοράρουν, λογικά αυτός θα βάλει το γκολ…

[eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”]: Υποδεχόμαστε τη μάχη της Ελλάδας για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με ένα freebet €25!

Η μονομαχία Κροατία – Ελλάδα έρχεται, και στην Sportingbet, δίνουμε ένα δωρεάν στοίχημα στο live για να την απολαύσεις στο maximum!

O τρόπος απλός! Παίξε ένα στοίχημα ίσο ή μεγαλύτερο των €25, πριν τη σέντρα του Κροατία – Ελλάδα και βρες ένα freebet €25 για να ποντάρεις στις live αγορές του παιχνιδιού! Γιατί στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”]… το παιχνίδι αποκτά άλλο επίπεδο!

*Αφορά την επιλογή «Νικητής αγώνα» πριν την έναρξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για δύο εβδομάδες στη Stoiximan!
  • ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE «200FS»
  • 200 ΔΩΡΑ* ΔΙΚΑ ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ