ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ…

Καλημέρα. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 συνεχίζεται στα γήπεδα της Πολωνίας με δύο αναμετρήσεις. Στις 19.00 ώρα Ελλάδας η Γερμανία παίζει με την Τσεχία και στις 21.45 οι Δανοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους Ιταλούς στην Κρακοβία. Στο πρώτο παιχνίδι βλέπω άσσο και over. Οι Γερμανοί είναι απίστευτα δυνατοί από τη μέση και μπροστά και οι Τσέχοι είναι σχετικά ευάλωτοι πίσω. Στην επίθεση όμως είναι και αυτοί ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Μπορούν λοιπόν να σκοράρουν και οι δύο ομάδες απόψε…

Η Δανία έχει βγάλει μια καλή φουρνιά ποδοσφαιριστών, αλλά αυτή των Ιταλών είναι ανώτερη. Μιλάμε για σπουδαίους παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται στις μεγαλύτερες ομάδες του Καμπιονάτο. Η Ιταλία είναι η πολυνίκης του θεσμού, έχοντας πέντε κατακτήσεις και φέτος ευελπιστεί να προσθέσει ένα ακόμα στην πλούσια συλλογή της… (1.81 το διπλό στην GOALBET)

Στην Νορβηγία η Μόλντε είναι το φαβορί απέναντι στην Τρόμσο η οποία διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Τις δύο τελευταίες αγωνιστικές δέχθηκε τέσσερα γκολ από Βαλερέγκα και Λίλεστρομ και η Μόλντε είναι μια ομάδα που έχει καλύτερη επίθεση και από τις δύο.

Εντυπωσιακή είναι έως τώρα η πορεία της Σάρπσμποργκ η οποία βρίσκεται ένα μόλις βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Ρόζενμποργκ. Πέρσι είχε τερματίσει 6η και όλα δείχνουν ότι φέτος θα τα πάει ακόμα καλύτερα. Σήμερα φιλοξενείται από τη μέτρια Σάντεφιορντ που έως πέρσι αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία. Αν συγκρίνουμε το ρόστερ των δύο αντιπάλων, η Σάρπσμποργκ βγαίνει κερδισμένη… (2.00 το διπλό στην INTERWETTEN.GR)

Η Ρόζενμποργκ η οποία παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα, φιλοξενείται από τη Χάουγκεσουντ που μέσα στο γήπεδό της έχει μόνο μία νίκη σε πέντε παιχνίδια, καθώς και τη λιγότερο παραγωγική επίθεση. Λογικά η έκβαση της αναμέτρησης θα εξαρτηθεί κυρίως από την ευστοχία των φιλοξενούμενων…

Η Οντ είναι μια ομάδα που την τελευταία τριετία τερματίζει πολύ ψηλά στη βαθμολογία και μάλλον το ίδιο θα πράξει και φέτος, καθώς το ρόστερ της είναι από τα ποιοτικότερα στο πρωτάθλημα. Απόψε φιλοξενείται από τη Σόγκνταλ με την οποία έχει πολύ καλή παράδοση. Για την ακρίβεια μετρά τέσσερα διπλά στις πέντε τελευταίες επισκέψεις της εκεί. Το σημειώνουμε αυτό…

Μιας και μιλήσαμε για παράδοση, αξίζει να θυμηθούμε ότι η Στρόμσγκοντσετ τα πηγαίνει πολύ καλά τα τελευταία χρόνια στην έδρα της Βαλερένγκα. Οι δύο ομάδες δεν έχουν μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και αν θέλετε τη γνώμη μου, πιστεύω ότι το υλικό των φιλοξενούμενων είναι ανώτερο. Πρόκειται λοιπόν για ένα παιχνίδι στο οποίο δεν αποκλείω την πιθανή έκπληξη… (3.60 το διπλό στην SPORTINGBET.GR)

Για το πρωτάθλημα της Β Νορβηγίας, έχω γράψει αναλυτικά στην KING BET που κυκλοφόρησε την Παρασκευή. Παρακάτω αναδημοσιεύω ένα σχετικό απόσπασμα…

«Ένα από τα φαβορί για την άνοδο ήταν και παραμένει η Σταρτ η οποία επίσης υποβιβάστηκε πέρσι. Αυτή ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο της σεζόν αλλά το τελευταίο διάστημα «κάνει νερά» καθώς μετρά τρεις ήττες στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Το περασμένο Σάββατο μάλιστα, έχασε το αήττητο της έδρα της, καθώς ηττήθηκε από τη Στρόμεν με 0-1. Σας θυμίζω ότι η απόδοση του άσσου κυκλοφορούσε πέριξ του 1.40…

Σήμερα φιλοξενείται από την Λεβάνγκερ που είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, καθώς έρχεται από πέντε νίκες και μία ισοπαλία με συντελεστή τερμάτων 13-2! Παρόλα αυτά όμως, δεν είμαι διατεθειμένος να κοντράρω τη Σταρτ διότι είμαι βέβαιος πως αργά ή γρήγορα θα… ξυπνήσει και θα επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών. Θα προτιμήσω λοιπόν να ρισκάρω στην ισοπαλία διότι έχω την αίσθηση πως ο ένας βαθμός θα αφήσει ικανοποιημένους τους προπονητές και των δύο αντιπάλων.

Στον αγώνα της Φλόρο με την Ούλενσακερ βλέπω πολλά γκολ. Οι φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν εννέα over σε 12 παιχνίδια και το τελευταίο διάστημα δέχονται γκολ με το τσουβάλι. Για την ακρίβεια τον τελευταίο μήνα δέχθηκαν συνολικά πέντε τριάρες! Και να φανταστείτε ότι αυτή η ομάδα τις πρώτες πέντε αγωνιστικές είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος… Αρκετά γκολ όμως δέχεται και η Φλόρο ο τερματοφύλακας της οποίας δεν καταφέρνει να κρατά απαραβίαστη την εστία του εδώ και εννέα αγωνιστικές. Ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσουν και οι δύο στους ίδιους ρυθμούς και να μας χαρίσουν την υψηλή απόδοση του over 3.5 γκολ… (2.70 στην VISTABET.GR)

Η δυσάρεστη έκπληξη του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής είναι η Γιέρβ καθώς μετά από το πέρας των 12 πρώτων αγωνιστικών, βρίσκεται στην γραμμή του υποβιβασμού. Η έως τώρα πορεία της έχει απογοητεύσει τους φίλους της, διότι στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου υπήρχε έντονος ενθουσιασμός λόγω των καλών μεταγραφικών κινήσεων. Τα τελευταία δύο χρόνια είχε συμμετάσχει στα play off ανόδου, αλλά δεν τα είχε καταφέρει να ανέβει κατηγορία.  

Την περασμένη Κυριακή έχασε με σκορ 4-0 από την Μπόντο Γκλιμτ και αυτή τη φορά φιλοξενεί την Τρομσντάλεν που βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Οι αποδόσεις του άσσου δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα και στηρίζονται απλά και μόνο στην μεταγραφική ενίσχυση του καλοκαιριού. Το παιχνίδι κρύβει παγίδες και προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να εμπιστευτώ τα χρήματά μου σε έναν σύλλογο που από την αρχή της χρονιάς έχει κερδίσει μόνο τη νεοφώτιστη Έλβερουμ. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, ή κυνηγάς την έκπληξη, ή ποντάρεις στο over, ή δεν παίζεις τίποτα και παραμένεις απλός παρατηρητής…

Αδικημένη από το σετ των αποδόσεων πρέπει να αισθάνεται και η Ασάνε, καθώς η Έλβερουμ παραμένει μια από τις χειρότερες ομάδες της κατηγορίας. Το καλοκαίρι αποδυναμώθηκε αντί να ενισχυθεί και αν ζητάτε την προσωπική μου άποψη, πιστεύω ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να διατηρηθεί στην κατηγορία. Μέσα στο γήπεδό της έχει μόλις μια νίκη σε πέντε ματς, ενώ διατηρεί και τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα. (Παρεμπιπτόντως το «Έλβερουμ Στάντιον» έχει τη μικρότερη χωρητικότητα στην κατηγορία, καθώς είναι μόνο 1400 θέσεων).

Η Ασάνε από την άλλη μεριά, μπορεί να μην είναι καμιά… υπερομάδα, αλλά τουλάχιστον αυτή, σκοράρει με σαφώς μεγαλύτερη συχνότητα. Δεν συνηθίζει να κλείνεται πίσω στα εκτός έδρας παιχνίδια της και πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από μια τόσο μέτρια έδρα. Όπως και στα προηγούμενα ματς όμως, έτσι και εδώ οφείλουμε να κρατήσουμε και το over 2.5 γκολ…

Την καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος την διατηρούν η Μπόντο Γκλιμτ με τη Ρανχάιμ που μετρούν από έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια! Αυτή την αγωνιστική η Ρανχάιμ φιλοξενεί την Μιοντάλεν που παραμένει μια από τις ελάχιστες ομάδες της κατηγορίας που δεν έχει ακόμα διπλό στο ενεργητικό της. (Οι άλλες δύο είναι η Φρέντρικσταντ και η Γιερβ). Ο άσος λοιπόν, φαντάζει αρκετά πιθανός και πληρώνει καλά. (2.17 στον STOIXIMAN.GR)

Να σημειώσουμε επίσης ότι η Μιοντάλεν συμπλήρωσε εννέα over σε 12 παιχνίδια. Επιθετικά είναι πολύ αποτελεσματική, αμυντικά όμως αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δέχεται γκολ για εννέα διαδοχικά παιχνίδια…

Στον αγώνα της Στρόμεν με την Σάντνες τέλος, οι περισσότεροι μπουκ έχουν κόψει το… καρπούζι στη μέση. Προσωπικά πάντως, θα δώσω ένα μικρό προβάδισμα στην φιλοξενούμενη ομάδα, διότι θεωρώ ότι διαθέτει καλύτερο και πληρέστερο ρόστερ. Η Σάντνες έως και πρόπερσι αγωνιζόταν στην πρώτη κατηγορία και πέρσι συμμετείχε στα play off ανόδου. Φέτος ξεκίνησε καλά και την περασμένη Κυριακή σημείωσε σπουδαία νίκη απέναντι στη Ρανχάιμ. Η δε Στρόμεν είναι η πιο προβλέψιμη ομάδα στη Νορβηγία την τελευταία πενταετία, καθώς κάθε χρονιά τερματίζει στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Μια από τα ίδια βλέπω και φέτος…»

Στη Β Σουηδίας η Νόρμπι υποδέχεται την Έργκριτε και εγώ θα δώσω ελαφρύ προβάδισμα στους φιλοξενούμενους παρά το… αντίθετο των αποδόσεων. Η νεοφώτιστη Νόρμπι δεν μας έχει δείξει τίποτα το ιδιαίτερο έως τώρα και αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην άμυνα. Η ιστορική Έργκριτε παρουσιάζεται ενισχυμένη μεταγραφικά και θεωρείται ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο. Ξεκίνησε πολύ καλά και προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες χωρίς να έχει δεχθεί ούτε ένα τέρμα. Οι δύο από αυτές μάλιστα (με Ντάλκουρτ και Γκέφλε) ήταν απέναντι σε δυνατές ομάδες που πριν από την έναρξη ήταν πολύ ψηλά στις προβλέψεις των μπουκ για την άνοδο.

Στην Αργεντινή η ομάδα που έχει δεχθεί τα λιγότερα τέρματα από τις 30 που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα παραμένει η Ντιφένσα Χουστίθια. Η ομάδα διεκδικεί έξοδο στο Κόπα Σουνταμερικάνα και σήμερα υποδέχεται στην δυνατή έδρα της την αδιάφορη και ντεφορμέ Ατλέτικο Τουκουμάν, η οποία εδώ και καιρό ασχολείται μόνο με το Κόπα Σουνταμερικάνα (επόμενός της αντίπαλος η βολιβιανή Οριέντε Πετρολέρο). Η απόδοση του άσσου δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να περάσει.

Στην Τίγκρε είχαμε αλλαγή τεχνικού, καθώς απολύθηκε ο Φακούντο Σάβα και επέστρεψε ο Καρούσο Λομπάρντι για τέταρτη φορά! Αυτή η εξέλιξη πιστεύω ότι θα βοηθήσει την ομάδα να ανακάμψει και ίσως η αρχή γίνει άμεσα από το αποψινό παιχνίδι κόντρα στην μέτρια Πατρονάτο η οποία έχει τη χειρότερη εντός έδρας άμυνα στην κατηγορία. Η Πατρονάτο έως και την προηγούμενη αγωνιστική που κέρδισε την Κίλμες, παρέμενε για 12 σερί παιχνίδια χωρίς νίκη.

Στη Βραζιλία το Κοριτίμπα – Κορίνθιανς είναι ένα μεγάλο ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων που διατηρούν τις καλύτερες άμυνες στην κατηγορία. Αν ψάξουμε τι έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια, θα βρούμε τέσσερα Χ στα 7 πιο πρόσφατα και 6 στα 7 under. Προσωπικά πιστεύω ότι δύσκολα θα βγει νικητής από αυτή την αναμέτρηση. Αρχικά επιλέγω το Χ του ημιχρόνου και ακολούθως το Χ τελικό.

Η Σπορτ Ρεσίφε ενισχύθηκε φέτος και σήμερα υποδέχεται στην αήττητη έδρα της την αποδυναμωμένη Βιτόρια Μπαία που μετρά μόλις μία νίκη σε επτά παιχνίδια. Οι γηπεδούχοι υπό τις οδηγίες του Βαντερλέι Λουσεμπούργκο είναι πιο κοντά στην επικράτηση απέναντι σε έναν μέτριο αντίπαλο.

Στην Ουρουγουάη η μεγάλη Πενιαρόλ λογικά δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα απέναντι στην αδύναμη Ελ Τάνκε Σίσλεϊ και θα επεκτείνει την πολύ καλή παράδοση που τη θέλει να μετρά πέντε νίκες και μια ισοπαλία στις έξι τελευταίες επισκέψεις της εκεί μέσα.

Στην Παραγουάη απομένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε και τον τίτλο τον διεκδικούν η Λιμπερτάδ με την Γκουαρανί που έχουν από 43 και 42 βαθμούς αντίστοιχα. Οι ομάδες βρίσκονται σε εκπληκτική αγωνιστική κατάσταση και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο απώλειας βαθμών. Σήμερα αντιμετωπίζουν σαφώς υποδεέστερους αντιπάλους, που κερδίζουν μια φορά στο… τόσο. Για την ακρίβεια η Ρούμπιο Νου έχει τέσσερις νίκες σε 20 παιχνίδια και η Λουκένιο μόλις τρεις. Επειδή όμως εδώ – όπως αναμενόταν – οι αποδόσεις είναι χαμηλές, τα δύο αυτά σημεία μπορούν να παιχτούν μόνο συνδυαστικά.

Στο Περού τέλος, βρίσκω τελείως παράλογες και δυσανάλογες τις αποδόσεις στο Σπόρτινγκ Κριστάλ – Αλιάνσα Λίμα. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελεί κλασικό ντέρμπι της πρωτεύουσας Λίμα και υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των δύο αντιπάλων. Η Αλιάνσα βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και έχει και την παράδοση με το μέρος της καθώς στις τελευταίες 16 μεταξύ τους αναμετρήσεις, έχει υποστεί μόλις τρεις ήττες εκεί μέσα. Σε τέτοιου είδους ματς δεν υπάρχουν φαβορί και θεωρώ ότι οι μπουκ θα έπρεπε να είναι λίγο πιο… προσεκτικοί στις αποδόσεις που δίνουν καθώς το 1.60 του άσσου είναι τελείως παράλογο για τα δεδομένα ενός τόσο μεγάλου ντέρμπι.

Καλή τύχη.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ »

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σούπερ προσφορά* από την Betsson
  • ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΩΡΑ*
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ