ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΤΟΥ… ΜΗΔΕΝ!

Καλημέρα. Τελικά οι Ιταλοί αποδείχθηκαν κατώτεροι των απαιτήσεων και των περιστάσεων, καθώς δεν τα κατάφεραν να βάλουν ένα γκολ στην καλή οργανωμένη άμυνα των Σουηδών. Οι φιλοξενούμενοι με διπλή και… τριπλή ζώνη άμυνας αντέγραψαν το γνωστό ιταλικό κατενάτσιο και ώρες ώρες μου δημιουργούσαν την εντύπωση ότι μέχρι μεθαύριο να έπαιζαν, γκολ δεν θα έτρωγαν. Ακόμα και ο Μπεργκ, όλη την ώρα βρισκόταν μέσα στην περιοχή του δικού του τερματοφύλακα και όχι του Μπουφόν… Το δέχομαι ότι ο… σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό που παρακολουθήσαμε χθες βράδυ είναι ανάξιο κριτικής. Γενικότερα πάντως, δεν έχουμε δει καλή μπάλα σε αυτά τα μπαράζ, καθώς όλες οι ομάδες αυτό που κοιτάνε πρωτίστως είναι να μην δεχθούν γκολ. Τα ματς τελειώνουν είτε στο 0-0, είτε στο… μισό – μηδέν και μάλλον μια από τα ίδια θα δούμε και σήμερα στον αγώνα της Ιρλανδίας με τη Δανία.

Το ματς ξεκινά στις 21.45 ώρα Ελλάδας και θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο υπό την θερμή παρουσία 50 χιλιάδων θεατών. Η πρώτη αναμέτρηση έληξε ισόπαλη 0-0 και για μία ακόμη φορά ο Γιάννης θα φοβάται το θεριό και το θεριό τον Γιάννη… Το under 2.5 γκολ προσφέρεται ευλόγως σε πολύ χαμηλές τιμές, για τον απλούστατο λόγο ότι οι μπουκ δεν είναι… κορόιδα. Προσωπικά πάντως δεν έχω παίξει ποτέ under του 1.40 και δεν ήρθε η στιγμή για το πρώτο μου ποντάρισμα… Προτιμώ το 0-0 του ημιχρόνου μιας και όπως προαναφέραμε, τόσο ο Ο’Νιλ όσο και ο Χαρέιντε (φωτο) αυτό που θα προσέξουν πάνω από όλα είναι να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους. Πάντως αν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε απόψε το βράδυ μην το… χαραμίσετε για αυτό το παιχνίδι γιατί σας βλέπω εκεί κάπου στο ημίχρονο να σας έχει πάρει ο ύπνος… (σε μηδενική γκανιότα* προσφέρει ο [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] το παιχνίδι)

Τα αποψινά παιχνίδια που διεξάγονται για τη ζώνη της Αφρικής είναι βαθμολογικά αδιάφορα, καθώς ήδη ξέρουμε τις ομάδες από τη «μαύρη ήπειρο» που προκρίθηκαν στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Πρόκειται για τις τρεις… εξωτικές χώρες του Βορρά (Τυνησία, Μαρόκο, Αίγυπτος), τη Νιγηρία και τη Σενεγάλη. Οι μαροκινοί μάλιστα βγήκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους των Παρισίων και των Βρυξελλών για να πανηγυρίσουν έξαλλα και χρειάστηκε ακόμα και η επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να τους συνετίσει…

Με τα παιχνίδια των πιτσιρικάδων (under 21) δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα για δύο λόγους: πρώτον επειδή – δεν ντρέπομαι να το πω – δεν ξέρω καθόλου καλά τις ομάδες και δεύτερον διότι οι αποδόσεις όλων ανεξαιρέτως των φαβορί κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Αν έπρεπε οπωσδήποτε να κρατήσω 2-3 σημεία από τις σημερινές αναμετρήσεις, αρχικά θα πήγαινα στο διπλό της Αυστρίας. Παίζει με την ΠΓΔΜ που την προηγούμενη αγωνιστική έχασε ακόμα και από το ανύπαρκτο Γιβραλτάρ που έως τότε είχε πέντε ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, με συντελεστή τερμάτων 0-14!

Λόγω… αστείας άμυνας των Μολδαβών, θεωρώ ότι έχει λογική και τύχη ο συνδυασμός του διπλού με το over στον αγώνα με την Τσεχία. Οι Μολδαβοί έχουν δεχθεί συνολικά 13 γκολ σε τέσσερις αγωνιστικές.

Πάλι over, αλλά αυτή τη φορά λόγω επιθετικής… δεινότητας, βλέπω στο Πολωνία – Δανία. Οι Δανοί βλέπετε, στα τρία τελευταία παιχνίδια τους έβαλαν από πέντε γκολ σε Φινλανδία και Γεωργία και μια περιποιημένη εξάρα στη Λιθουανία! Και οι Πολωνοί όμως σκοράρουν εύκολα, αφού στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές πέτυχαν συνολικά 10 τέρματα.

Απόψε διεξάγονται και πολλά διεθνή φιλικά παιχνίδια. Μερικά από αυτά μάλιστα είναι από αυτά που όλοι θα θέλαμε να τα παρακολουθήσουμε. Αναφέρομαι κυρίως στο Αγγλία – Βραζιλία και στο Γερμανία – Γαλλία. Παρατήρησα ότι έχουν προτιμηθεί οι Γερμανοί και υποθέτω ότι αυτό οφείλεται μάλλον στις πολλές απουσίες των Γάλλων (Ζιρού, Λεμάρ, Καντέ, Πογκμπά και άλλοι). Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι ο Γκριεζμάν δεν είναι σε καλή κατάσταση, τότε κατά κάποιο τρόπο δικαιολογούνται τα πονταρίσματα στον άσσο. Ο αγώνας ξεκινά στις 21.45 και θα διεξαχθεί στην Κολωνία.

Προσωπικά βέβαια σπανίως μπαίνω στην διαδικασία να ασχοληθώ σοβαρά με διεθνή φιλικά λόγω των πολλών αλλαγών και δοκιμών στις οποίες προβαίνουν οι προπονητές των ομάδων. Το ίδιο θα συμβεί και σήμερα, καθώς οι περισσότεροι εξ’ αυτών έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα δοκιμάσουν παίκτες και σχήματα…

Απόψε το βράδυ έχουμε εμβόλιμη αγωνιστική στη Β Βραζιλίας. Βρισκόμαστε τρεις στροφές πριν από το φινάλε και οι στόχοι των ομάδων έχουν πλέον ξεκαθαρίσει. Η Ναούτικο, η Α Μπε Σε Νατάλ και η Σάντα Κρουζ μετά από τα αποτελέσματα του περασμένου Σαββάτου υποβιβάστηκαν και μαθηματικά. Η βαθμολογική τους αδιαφορία και η αρνητική τους ψυχολογία ευνοούν τους αποψινούς αντιπάλους τους. Η Ναούτικο παίζει με την Κρισιούμα που θέλει ακόμα 1-2 βαθμούς για να σωθεί και μαθηματικά, η Α Μπε Σε Νατάλ αγωνίζεται εκτός έδρας με την Μπραζίλ Πελότας που και αυτή θα ήθελε κανα δυο πόντους, ενώ η Σάντα Κρουζ φιλοξενεί την Παρανά που παλεύει για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

Αν έπρεπε επιλεκτικά να κρατήσω ένα από τα τρία σημεία, θα διάλεγα το διπλό της Παρανά για δύο λόγους. Πρώτον επειδή πληρώνει λίγο καλύτερα από τα υπόλοιπα και δεύτερον επειδή η Σάντα Κρουζ βρίσκεται σε κάκιστη αγωνιστική αλλά και οικονομική κατάσταση. Οι παίκτες της είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, ενώ εδώ και 20 αγωνιστικές έχουν πετύχει μόλις μία νίκη.

Ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι είναι αυτό ανάμεσα στη Λουβερντένσε και τη Μπόα που έχουν από 40 και 43 βαθμούς αντίστοιχα. Η γραμμή του υποβιβασμού βρίσκεται στους 40 και όπως καταλαβαίνετε το συγκεκριμένο ματς θεωρείται ως «εξάποντο». Η Λουβερντένσε δείχνει να βρίσκεται σε πιο… «μεστή» αγωνιστική κατάσταση και επειδή διαθέτει μία αρκετά ισχυρή έδρα (έχει υποστεί μόνο τρεις ήττες σε 17 παιχνίδια) θεωρώ ότι διατηρεί το προβάδισμα για την νίκη. Η Μπόα άλλωστε, αποδυναμώνεται αισθητά όταν απομακρύνεται από το σπίτι της. Για του λόγου το αληθές, πιστεύω ότι αρκεί να σας αναφέρω, ότι το τελευταίο της διπλό στο πρωτάθλημα σημειώθηκε την πρώτη Ιουλίου! Η μεταξύ τους παράδοση δεν είναι μεγάλη, αλλά τόσο πέρσι όσο και πρόπερσι, η Λουβερντένσε επικράτησε εύκολα… (δυάρι ο άσσος στην [eafl id=”9215″ name=”netbet” text=”NETBET.GR”])

Για τους φίλους των ισοπαλιών υπάρχουν δύο αναμετρήσεις οι οποίες δεν αποκλείεται να τελειώσουν χωρίς νικητή. Αναφέρομαι στο Κλαμπ Ντε Ρεγκάτας – Γκοίας και το Οέστε – Ιντερνασιονάλ. Η Κλαμπ έχει 42 βαθμούς, η Γκοΐας 44 και όπως λέγαμε πριν, η γραμμή του υποβιβασμού είναι στους 40. Το τελευταίο διάστημα φέρνουν αρκετές ισοπαλίες. Πιο συγκεκριμένα η Κλαμπ μετρά τέσσερις, στα επτά πιο πρόσφατα, ενώ η Γκοΐας συμπλήρωσε τρία Χ, σε τέσσερις αγωνιστικές. Πιστεύω ότι απόψε το βράδυ, το πρωταρχικό μέλημα των δύο τεχνικών θα είναι να μην δεχθούν γκολ και για αυτό το λόγο θα δώσουν προσοχή και έμφαση στην άμυνα. Δεν αποκλείω λοιπόν, η συγκεκριμένη αναμέτρηση να οδηγηθεί σε ένα «σβηστό» 0-0, που στο φινάλε δεν πρόκειται να… «χαλάσει» καμία από τις δύο.

Η Οέστε… κυνηγά την Παρανά για να της κλέψει την τέταρτη προβιβάσιμη θέση και βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω της. Τις επόμενες δύο αγωνιστικές έχει εύκολο πρόγραμμα καθώς παίζει με την ουραγό και υποβιβασμένη Α Μπε Σε Νατάλ και με τη Γκοΐας που λογικά την τελευταία αγωνιστική θα είναι αδιάφορη βαθμολογικά. Ακόμα και με τον ένα βαθμό δηλαδή απόψε, μπορεί να πετύχει τον στόχο της. Υποδέχεται το μεγάλο όνομα της κατηγορίας που χρειάζεται μια ισοπαλία για να σφραγγίσει και μαθηματικά το εισιτήριο ανόδου. Αυτή είναι η Ιντερνασιονάλ, η οποία απόψε θα αγωνιστεί υπό τις οδηγίες υπηρεσιακού τεχνικού μετά από την παραίτηση του Φερέιρα. Το ματς προμηνύεται αμφίρροπο ντέρμπι και αν έπρεπε οπωσδήποτε να πάω σε κάποιο σημείο, θα επέλεγα την ισοπαλία, επειδή αφενός η Οέστε μετρά τις περισσότερες (15) ισοπαλίες στη κατηγορία και αφετέρου η Ιντερνασιονάλ – που έχει τρία συνεχόμενα Χ-  στέκεται πολύ καλά στα ματς που δίνει μακριά από την έδρα της.

Στο Βίλα Νόβα – Φιγκειρένσε τέλος, δεν μπορώ να αποκλείσω πιθανή έκπληξη, καθώς η ομάδα που καίγεται για βαθμούς είναι η φιλοξενούμενη και όχι η Βίλα Νόβα της οποίας οι πιθανότητες για άνοδο είναι σχεδόν ανύπαρκτες, αφού καλείται να καλύψει έξι βαθμούς σε τρία παιχνίδια. Η ομάδα παραμένει χωρίς νίκη εδώ και πέντε αγωνιστικές και νομίζω ότι το έχουν ήδη πάρει απόφαση ότι και του χρόνου θα αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία… Η Φιγκεϊρένσε από την άλλη μεριά κινδυνεύει με υποβιβασμό και θα ψάξει για βαθμό μέσα σε μια όχι και τόσο δύσκολη έδρα (8 άσσοι σε 17 παιχνίδια).

Για τους φίλους της στατιστικής πάντως, στη συγκεκριμένη αναμέτρηση υπάρχει το under και το Χ του ημιχρόνου. Η Βίλα Νόβα βλέπετε, μετρά τα περισσότερα under στην κατηγορία. Με το 1-1 του Σαββάτου κόντρα στην Ιντερνασιονάλ, έφτασε τα 26, ενώ τα εννέα από αυτά είναι συνεχόμενα! Σημειώστε επίσης, ότι εδώ και 17 αγωνιστικές, έφερε μόλις δύο over και αυτά όμως με το… ζόρι, καθώς στο 3-0 επί της Κλαμπ Ντε Ρεγκάτας το τρίτο γκολ σημειώθηκε στο 95ο λεπτό με χτύπημα πέναλτι του σταρ του συλλόγου Αλαν Μινέιρο. Στο δε 2-1 επί της Λουβερντένσε, το δεύτερο και νικητήριο γκολ των γηπεδούχων, επετεύχθη στο 75ο λεπτό του αγώνα.

Τι άλλο περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ημέρας; Ελάχιστα πράγματα. Βάσει ρόστερ και φόρμας πάντως, θεωρώ ότι μπορεί να προτιμηθεί το διπλό της Γκλέναβον στην Ιρλανδία. Η ομάδα έχει πέντε διπλά σε έξι αγωνιστικές, ενώ διατηρεί και την παραγωγικότερη επίθεση στην κατηγορία. Μέσο όρο πετυχαίνει ακριβώς τρία γκολ ανά παιχνίδι! Σήμερα φιλοξενείται από τη μάλλον… ακίνδυνη Γκλέντοραν που έχει τη χειρότερη εντός έδρας επίθεση (6 γκολ) μετά από την Αρντς.

Καλή τύχη και με οτιδήποτε νεότερο τα λέμε στο twitter (@fontastsounis).

[eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”]: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΙΜΚΙ (21.15): ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΗΜΕΡΑΣ

Για κάθε €50 που θα ποντάρεις στις αγορές του αγώνα, επιστρέφουμε με τη μορφή bonus €5, με όριο τα €50!

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ NOVIBET!
  • PROMO CODE «PREMIUM500»
  • PREMIUM ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ 500 ΔΩΡΑ*
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ