ΣΤΟ 2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ… ΑΦΗΝΙΑΖΕΙ!

Καλημέρα. Θα ξεκινήσουμε όπως κάθε Σάββατο από τα βρετανικά πρωταθλήματα, αλλά ειδικά αυτή τη φορά θα είμαι προσεχτικός και φειδωλός διότι θεωρώ ότι το πρόγραμμα δεν ευνοεί για πονταρίσματα…

Στην Τσάμπιονσιπ πάντως, η Φούλαμ (φωτό) εξακολουθεί να διαπρέπει αγωνιστικά, καθώς συμπλήρωσε επτά νίκες και μία ισοπαλία σε οκτώ παιχνίδια. Έχει πέντε σερί νίκες με συντελεστή τερμάτων 16-2! Διατηρεί την παραγωγικότερη εκτός έδρας επίθεση και σήμερα φιλοξενείται από την μετριότατη Μπόλτον που έχει μια από τις χειρότερες άμυνες. Όπως έχουμε τονίσει όμως επανειλημμένως, το ιδανικότερο στοίχημα για τη Φούλαμ, είναι τα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου, τα οποία επιβεβαιώνονται συνεχώς και αδιαλείπτως… Τις τελευταίες εννέα αγωνιστικές η Φούλαμ πέτυχε συνολικά 24 γκολ. Από αυτά, τα 20 σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο! Είναι ξεκάθαρο δηλαδή, ότι η Λονδρέζικη ομάδα φορτσάρει από ένα σημείο και μετά…

Η Ίπσουιτς η οποία είναι αρκετά δυνατή στην έδρα της, υποδέχεται την ουραγό Μπέρτον που έρχεται από τέσσερις σερί ήττες στις οποίες δέχθηκε συνολικά 15 γκολ! Γενικότερα η Μπέρτον είναι πολύ κακή αμυντικά και πρόκειται για το σύλλογο που έχει δεχθεί τα περισσότερα γκολ (58) σε όλες τις βρετανικές κατηγορίες! Αν – υποτίθεται – ότι η Ίπσουιτς έχει βλέψεις για είσοδο στα play off ανόδου, αυτό το παιχνίδι πρέπει να το πάρει… (1.85 στη [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”])

Στη Λιγκ 1 θεωρώ ότι χρειάζεται προσοχή η αναμέτρηση της Σριούσμπερι με την Πλίμουθ, καθώς η απόδοση του άσσου είναι πολύ χαμηλή για να μπω στην διαδικασία να κοντράρω μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας. Από εκεί και πέρα… πιάνουμε και πάλι τα δεύτερα ημίχρονα.

Στο Όξφορντ – Μπρίστολ Ρόβερς έχουμε να κάνουμε με δύο συλλόγους που πετυχαίνουν και δέχονται γκολ από την ανάπαυλα και μετά. Η Μπρίστολ στα τελευταία έξι παιχνίδια της είχε συντελεστή τερμάτων 10-6. Στο πρώτο ημίχρονο όμως, ήταν 1-2. Παρεμπιπτόντως, εδώ πρέπει να αναφέρουμε και μια εξαιρετική παράδοση για τους πειρατές που μετρούν τέσσερα σερί διπλά μέσα στην Οξφόρδη!

Ομάδα του δευτέρου ημιχρόνου είναι και η Μπλάκπουλ που δεν σκοράρει σε πρώτο ημίχρονο εδώ και έξι παιχνίδια. Οι πέντε τελευταίες αναμετρήσεις της έληξαν 0-0 στο ημίχρονο…

Στη Λιγκ 2 αν το εξετάσουμε βάσει φόρμας, τότε έχει αξία ο άσσος της Κρόουλι η οποία έρχεται από έξι νίκες σε επτά αγωνιστικές. Υποδέχεται τη ντεφορμέ Γκρίμσμπι που συμπλήρωσε 11 σερί ματς χωρίς νίκη. Δεν θα με δείτε πολύ… ζεστό όμως για το λόγο ότι η Κρόουλι τα πηγαίνει καλύτερα εκτός από ότι εντός έδρας. Μάλλον θα το αφήσω για το live λοιπόν…

Η Γέοβιλ έχει τη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα στην κατηγορία. Σήμερα φιλοξενείται από την Κρου που διαθέτει την δεύτερη χειρότερη εντός έδρας άμυνα μετά από τη Φόρεστ Γκριν. Το over μπορεί να αποτελέσει επιλογή…

Στη Νάσιοναλ Λιγκ η πρωτοπόρος Ρέξαμ, λογικά δεν θα σκοντάψει με την… πλήρως ντεφορμέ Χάλιφαξ που δέχεται εύκολα το τέρμα. Οι Ουαλοί από την άλλη μεριά, διαθέτουν την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία.

Ο εύλογος άσσος της Μάκλσφιλντ μπορεί να συνδυαστεί και με το over, καθώς η Γκίσελι έχει τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι παλεύουν για την άνοδο και δεν έχουν περιθώρια απώλειας βαθμών σε τέτοιου είδους παιχνίδια. (2.55 ο συνδυασμός στη [eafl id=”9028″ name=”VistaBet” text=”VISTABET.GR”])

Στο Ντάγκεναμ – Όλντερσοτ οι μπουκ στάθηκαν στο όνομα των γηπεδούχων και όχι στη φόρμα των δύο ομάδων… Η Ντάγκεναμ βλέπετε, έρχεται από τρεις σερί ήττες, ενώ η Όλντερσοτ που έχει τις καλύτερες εκτός έδρας επιδόσεις, έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε 13 παιχνίδια.

Στη Λιγκ 1 Σκωτίας θα προβώ σε συνδυασμούς στους αγώνες Αλόα – Φόρφαρ και Ρέιθ Ρόβερς – Έρντρι. Θα συνδυάσω δηλαδή τις νίκες των ανώτερων γηπεδούχων με τα πολλά γκολ. Η Φόρφαρ που έχει τις χειρότερες εκτός έδρας επιδόσεις με 8 ήττες σε 12 παιχνίδια, συμπλήρωσε 11 over σε 12 ματς, μακριά από το γήπεδό της!

Η Ρέιθ Ρόβερς η οποία είναι αλώβητη στην έδρα της (11-1-0), υποδέχεται την Έρντρι που έχει τη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα με 30 γκολ σε 12 παιχνίδια!

Στο Ιστ Φάιφ – Κουίνς Παρκ θα κρατήσω μόνο το over. Η Ιστ Φάιφ μετρά 9 στα 12 εντός, ενώ η Κουίνς Παρκ έρχεται από επτά σερί over. Σε αυτό το ματς πάντως, δεν αποκλείω την έκπληξη για δύο λόγους: Πρώτον η Ιστ Φάιφ χάνει συχνά στην έδρα της (5 ήττες σε 12 παιχνίδια) και δεύτερον, η Κουίνς Παρκ έχει καλή παράδοση εκεί μέσα. Για την ακρίβεια παραμένει αήττητη σε σύνολο οκτώ παιχνιδιών (0-5-3). Και στον πρώτο γύρο φέτος κέρδισε με 0-1…

Στη Λιγκ 2 η Στέρλινγκ Άλμπιον είναι σε θέση να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Κάουντενμπιθ που έχει μόλις μία νίκη σε 22 αγωνιστικές! Οι φιλοξενούμενοι είναι σαφώς ανώτεροι και το διπλό κυκλοφορεί σε καλές αποδόσεις. (2.15 στον [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”]). Να σημειώσουμε επίσης ότι έχει τρεις σερί νίκες εκεί μέσα με συντελεστή 0-7.

Το Εδιμβούργο είναι ευάλωτο αμυντικά και λογικά θα αντιμετωπίσει προβλήματα απέναντι στην καλύτερη επίθεση της κατηγορίας. Σας θυμίζω ότι η Πίτερχεντ μακριά από το γήπεδό της έχει μέσο όρο επίτευξης τερμάτων τα τρία γκολ. Συμπτωματικά και τις δύο φορές που συναντήθηκε φέτος με το Εδιμβούργο επικράτησε με 3-0! Η ανωτερότητα των φιλοξενούμενων είναι εμφανής και γι΄αυτό το σημείο δεν πληρώνει ικανοποιητικά. Αν όμως το συνδυάσουμε με το over θα ανεβάσουμε αρκετά την απόδοση… (2.25 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Στη Γερμανία έχω μια αίσθηση ότι σήμερα μπορεί να σημειωθούν αρκετές εκπλήξεις. Οι μπουκ βλέπετε, υποτίμησαν όλες ανεξαιρέτως τις φιλοξενούμενες ομάδες παρά το γεγονός ότι αρκετές από αυτές βρίσκονται σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση. (Όπως η Φράιμπουργκ και η Κολωνία). Εγώ για μια ακόμη φορά φέτος θα σταθώ στις επιδόσεις της Ντόρτμουντ στα δεύτερα ημίχρονα των αγώνων της. Στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της, πέτυχε 12 γκολ και τα δέκα από αυτά σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο…

Στην Β Γερμανίας το σετ των αποδόσεων στο Ουνιόν – Φορτούνα δε… συνάδει ούτε με το βαθμολογικό πίνακα, αλλά ούτε και με τη φόρμα των ομάδων. Η πρωτοπόρος Φορτούνα βλέπετε, συμπλήρωσε τέσσερις σερί νίκες (δείτε βάσει φόρμας). Η Ουνιόν από την άλλη μεριά, παραμένει χωρίς νίκη για οκτώ συνεχόμενες αγωνιστικές…

Στο Καμπιονάτο θέλω να πιστεύω ότι η Μίλαν θα βρει τον τρόπο να επικρατήσει της νεοφώτιστης ΣΠΑΛ που μετρά μόλις τρεις νίκες σε 23 αγωνιστικές. Η Μίλαν κυνηγά έξοδο στην Ευρώπη και έχει ανάγκη από βαθμούς σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Η Νάπολι πετυχαίνει τη Λάτσιο στα χειρότερά της. Φέτος της παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή του Ιταλικού ποδοσφαίρου και η αλήθεια είναι ότι με τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις της, δεν μας έχω δώσει κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης της αξίας της.

Εκεί όμως που αμφισβητώ το φαβορί, είναι στον αγώνα της Κροτόνε με την Αταλάντα. Οι γηπεδούχοι έχουν στρώσει αγωνιστικά και οι φιλοξενούμενοι έχουν να σκέφτονται και τον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης με τη Ντόρτμουντ για το Europa League. (Ξέχασα να σας αναφέρω ότι αυτή την εβδομάδα επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια).

Στην Β Ιταλίας η φόρμα δείχνει Έμπολι και Φροζινόνε. Οι δύο πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα έχουν ξεχάσει τι θα πει ήττα εδώ και πολύ καιρό. Η Έμπολι -που διατηρεί την καλύτερη επίθεση – έρχεται από τέσσερις σερί νίκες. Στις τρεις από αυτές έριξε τεσσάρες! Την προηγούμενη αγωνιστική συνέτριψε με 4-0 την πρωτοπόρο έως τότε Παλέρμο! Σήμερα φιλοξενείται από την προτελευταία Άσκολι που έχει τη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία. (1.90 στην [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”])

Η εξαιρετική Φροζινόνε έφτασε τις 16 αγωνιστικές χωρίς ήττα! Σήμερα φιλοξενείται από την επικίνδυνη μεν, ντεφορμέ δε Μπάρι που στα δύο τελευταία παιχνίδια της έφαγε 3 και 4 γκολ από Βενέτσια και Έμπολι αντίστοιχα!

Η Σπέτσια και η Βενέτσια είναι δύο ομάδες που δίνουν προσοχή και έμφαση στην άμυνα. Ειδικά με τη Σπέτσια είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει καθώς δεν έχει δεχθεί ούτε ένα τέρμα στα πρώτα ημίχρονα των τελευταίων 14 αγωνιστικών! Θα κρατήσω λοιπόν το 0-0 του ημιχρόνου, καθώς και η άμυνα της Βενέτσια είναι πολύ καλή. (2.15 στη [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”])

Στην Ισπανία η Βιγιαρεάλ μπορεί να έχασε μετά από αρκετό καιρό την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έπαιζε με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο. Σήμερα μπορεί να επιστρέψει στις νίκες απέναντι σε μια Αλαβές που αποδυναμώνεται αισθητά όταν απομακρύνεται από την έδρα της, αφού μετρά οκτώ ήττες σε δέκα παιχνίδια.

Η Ατλέτικο είναι γνωστή όλα αυτά τα χρόνια για τις… επαγγελματικές της νίκες, αφού τα περισσότερα ματς τα κερδίζει είτε με 1-0 είτε με 2-0. Θεωρώ ότι ίσως πράξει το ίδιο και απόψε απέναντι στη Μάλαγα που έχει τη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι που μετρούν τα περισσότερα under (16), έρχονται από εννέα σερί under 2.5 γκολ! Μετά από αυτά λοιπόν, πιστεύω ότι η πιο ενδεδειγμένη επιλογή είναι ο συνδυασμός του διπλού με το under… (Καλοπληρωμένο το 2.85 της [eafl id=”9028″ name=”VistaBet” text=”VISTABET.GR”])

Στη Β Ισπανίας η Νουμάνθια έρχεται από έξι σερί 0-0 ημιχρόνου! Σε αυτά τα παιχνίδια όμως, στο τέλος μπήκαν 11 γκολ. Όλα από την ανάπαυλα και μετά!  Επειδή η Σπόρτινγκ Χιχόν είναι μια ομάδα που ανεβάζει ρυθμό στο δεύτερο 45λεπτο, θα επιλέξω τα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου στην μεταξύ τους αναμέτρηση.

Στη Γαλλία το πρόγραμμα δεν μου λέει τίποτα και αυτή τη φορά θα απέχω. Θα ήθελα μόνο να σας υπενθυμίσω ότι το Λανς – Βαλενσιέν για τη Β κατηγορία, αποτελεί μεγάλο τοπικό ντέρμπι μίσους. Σε τέτοιου είδους ματς δεν… υπάρχουν αποδόσεις της τάξεως του 1.50. Ειδικά από τη στιγμή που η Λανς μετρά έξι ήττες σε έντεκα παιχνίδια στην έδρα της…

Στην Πορτογαλία η ντεφορμέ Ρίο Άβε δεν… δικαιούται το 1.65 του άσσου απέναντι στη Μαρίτιμο. Εδώ πάντως υπάρχει και μια αξιοπρόσεχτη προϊστορία που θέλει τους φιλοξενούμενους να έχουν υποστεί μόνο μία ήττα στις 11 πιο πρόσφατες επισκέψεις τους εκεί μέσα!

Η εξαιρετική φέτος Μπράγκα δεν αναμένεται να σκοντάψει μέσα στην έδρα της με αντίπαλο τη μοναδική ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει διπλό στο ενεργητικό της. Απλά επειδή ο άσσος δεν πληρώνει ικανοποιητικά, θα τον συνδυάσω με το over. Η Σετούμπαλ δέχεται πολλά γκολ και η Μπράγκα πετυχαίνει 2.5 τέρματα μέσο όρο στο γήπεδό της. Σημειώστε ότι η πρόσφατη μεταξύ τους παράδοση είναι 9-1-0. Στα περισσότερα από αυτά τα ματς η Μπράγκα κέρδισε εύκολα πετυχαίνοντας από τρία γκολ και πάνω…

Στην Τουρκία η δυνατή φέτος Γκεζτέπσπορ υποδέχεται την ομάδα που διατηρεί τις χειρότερες εκτός έδρας επιδόσεις με οκτώ ήττες και μια ισοπαλία σε εννέα αγωνιστικές. Η Οσμάνλισπορ όταν απομακρύνεται από την Άγκυρα… εξαφανίζεται και λογικά για μία ακόμη φορά θα αντιμετωπίσει προβλήματα μέσα σε μια καλή έδρα. (2.10 στην [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”])

Για την Τράμπζονσπορ τα έχουμε ξαναπεί… Τα πρώτα ημίχρονα αυτής της ομάδας θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ως… μη γενόμενα. Εδώ και έξι αγωνιστικές ο συντελεστής τερμάτων στα πρώτα ημίχρονα εντοπίζεται στο 1-0! Συνολικά όμως, στο τέλος μπήκαν 12 γκολ. Πάνω κάτω τις ίδιες επιδόσεις έχει και η Γκεντσ/λιγκί αφού από τα συνολικά 17 γκολ των επτά τελευταίων αγωνιστικών, μόνο τα τρία σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο…

Κλείνουμε την περιήγησή μας στο κουπόνι με το ελληνικό πρωτάθλημα και τα τρία ματς που διεξάγονται σήμερα.

Το 1.50 του άσσου της Ξάνθης θα το αποφύγω, διότι η Κέρκυρα ψάχνει απεγνωσμένα για βαθμούς προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό. Σας θυμίζω ότι ο νέος της τεχνικός ο Γιάννης Ματζουράκης γνωρίζει… απέξω και ανακατωτά την Ξάνθη και αυτό είναι κάτι που ίσως ευνοήσει την ομάδα του. Είναι αξιοσημείωτο επίσης το ότι η Κέρκυρα έχει πάρει τρία σερί 0-0 μέσα στη Θράκη.

Την Τετάρτη ο Πανιώνιος πέρασε δια περιπάτου από τη Λαμία (1-4) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου. Ξέρετε τώρα το λένε οι… γνωστοί άγνωστοι; Ότι η Λαμία έδωσε το ματς του κυπέλου για να πάρει το αντίστοιχο ματς του πρωταθλήματος καθώς κινδυνεύει με υποβιβασμό… Εγώ δεν ακούω τις φήμες και απλά θα περιμένω να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι την εξέλιξη και την έκβαση του παιχνιδιού. Για το μόνο που είμαι βέβαιος είναι ότι εδώ και έξι αγωνιστικές, ούτε ο Πανιώνιος αλλά ούτε και η Λαμία έχουν πετύχει γκολ σε πρώτο ημίχρονο. Εγώ λοιπόν κρατάω το 0-0 του ημιχρόνου και από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας στο live. (2.35 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Στον αγώνα του ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό τέλος, σκέφτομαι να ρισκάρω στο ξερό Χ. Η ομάδα των Ιωαννίνων βλέπετε, μετρά επτά ισοπαλίες σε δέκα παιχνίδια στην Ήπειρο! Ο Παναθηναϊκός από την άλλη μεριά έχει πέντε Χ σε δέκα εκτός έδρας παιχνίδια. (Ακριβώς τα μισά δηλαδή). Η δε παράδοση δείχνει τρεις ισοπαλίες στα πέντε πιο πρόσφατα. Ρίχνοντας μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα θα διαπιστώσουμε ότι ούτως ή άλλως, ο ένας βαθμός βολεύει και τους δύο…

Καλή τύχη.

Υ.Γ. Για τα… πολύ βραδινά παιχνίδια των πρωταθλημάτων της Νοτίου Αμερικής δεν έχει προκύψει κάτι το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής. Εφόσον όμως εντοπίσω κάτι, θα το αναφέρω άμεσα στο twitter (@fontastsounis). Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι όσοι δεν έχετε λογαριασμό στο twitter μπορείτε να μας διαβάζετε και μέσα από το Bookenemy.com κλικάροντας εκεί που γράφει τα tweets του Φώντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ NOVIBET!
  • PROMO CODE «PREMIUM500»
  • PREMIUM ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ 500 ΔΩΡΑ*
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ