ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΑΡΕΝΑ…

Καλημέρα. Τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου συνεχίζονται με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων τριών ακόμα ομίλων. Ας τους δούμε λοιπόν έναν προς έναν.

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Σερβία με την Ιρλανδία παλεύουν στήθος με στήθος για την πρωτιά, καθώς έχουν από 12 βαθμούς σε έξι παιχνίδια. Σήμερα οι Σέρβοι αναμένεται να κερδίσουν εύκολα στο Βελιγράδι την ουραγό Μολδαβία.

Η Ιρλανδία από την άλλη μεριά παίζει στην Τιφλίδα με την αδιάφορη Γεωργία που δεν έχει ακόμα νίκη στο ενεργητικό. Οι Ιρλανδοί δεν έχουν χάσει ποτέ στην ιστορία τους από την αποψινή αντίπαλό τους και δεν νομίζω ότι σήμερα ήρθε η ώρα για κάτι τέτοιο. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι αν εξαιρέσουμε τον Κέβιν Ντόιλ που παίζει στο Κολοράντο, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της αποστολής αγωνίζονται σε αγγλικούς συλλόγους.

Στην τρίτη θέση ισοβαθμούν η Ουαλία με την Αυστρία που έχουν από 8 πόντους. Το παράδοξο έχει να κάνει με το γεγονός ότι η εθνική Ουαλίας παραμένει αήττητη αλλά με πέντε ισοπαλίες σε έξι αγωνιστικές. Η δε Αυστρία από τότε που διοργάνωσε το Euro, προσπάθησε να κάνει ένα ποδοσφαιρικό… ξεπέταγμα, αλλά τελικά παρέμεινε στάσιμη. Το ματς είναι δύσκολο και θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Υπάρχει πάντως ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο για την εθνική Ουαλίας. Στα τέσσερα τελευταία ματς του ομίλου που υπήρχε σκορ, προηγήθηκε και στα τέσσερα στο ημίχρονο, αλλά ισοφαρίστηκε στο δεύτερο 45λεπτο. Επειδή η Αυστρία συνήθως παίζει καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, ας το έχουμε υπόψη μας για το Live αυτό…

ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Εδώ και ένα χρόνο περιμέναμε με ανυπομονησία το μεγάλο ντέρμπι που θα καθορίσει και θα… καθαρίσει οριστικά την πρώτη θέση του ομίλου. Στις 21.45 ώρα Ελλάδας λοιπόν, η Ισπανία υποδέχεται στο Μπερναμπέου την Ιταλία (φωτο) και όποια από τις δύο επικρατήσει λογικά θα περάσει στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Έως τώρα κάνουν περίπατο στον όμιλο καθώς έχουν από πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Στο μεταξύ τους ματς στον πρώτο γύρο αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Λόγω έδρας το προβάδισμα το έχουν οι Ισπανοί. Κατά την ταπεινή μου άποψη όμως, αυτή την περίοδο οι Ιταλοί είναι ένα κλικ καλύτεροι και θα έπρεπε να υπολογίζονται περισσότερο από τους μπουκ. Σας θυμίζω ότι η «Σκουάντρα Ατζούρα» παραμένει αήττητη σε προκριματικά, μουντιάλ και Euro για 56 συνεχόμενα παιχνίδια! Για να εντοπίσουμε την τελευταία της ήττα θα πρέπει να ανατρέξουμε στο 2006(!) που έχασε από τη Γαλλία με 3-1. Το Χ του ημιχρόνου φαντάζει μια λογική επιλογή, αλλά για να είμαι ειλικρινής θα προτιμήσω τη συγκεκριμένη αναμέτρηση να μην την «πειράξω» προκειμένου να απολαύσω το ντέρμπι χωρίς κανένα στοιχηματικό άγχος.

Τα άλλα δύο ματς του ομίλου είναι αδιάφορα βαθμολογικά καθώς καμία από τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες δεν έχει ελπίδες πρόκρισης. Η αλήθεια είναι ότι με το που έγινε η κλήρωση και διαπίστωσαν ότι έπεσαν πάνω σε Ιταλούς και Ισπανούς, το πήραν… απόφαση ότι αυτά τα προκριματικά θα αποκτήσουν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα για αυτές τις εθνικές ομάδες. Απλά για τους φίλους της στατιστικής να αναφέρω ότι το Ισραήλ κα η ΠΓΔΜ έχουν από 6 over σε ισάριθμα παιχνίδια μέχρι στιγμής…

ΕΝΑΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Σίγουρα πρόκειται για τον πιο αμφίρροπο όμιλο, καθώς υπάρχουν τέσσερις ομάδες που έχουν σχεδόν ισόποσες πιθανότητες πρόκρισης. Πρόκειται για τις Κροατία και Ισλανδία που προηγούνται με 13 βαθμούς και τις Τουρκία και Ουκρανία που ακολουθούν με 11. Σήμερα οι Κροάτες έχουν το φαινομενικά πιο εύκολο έργο καθώς υποδέχονται το Κόσοβο. Οι Ισλανδοί φιλοξενούνται από τους Φινλανδούς που απογοήτευσαν σε αυτά τα προκριματικά, αφού μέχρι στιγμής έχουν πέντε ήττες και μια ισοπαλία. Στοιχηματικά το Κροατία – Κόσοβο είναι ως μη γενόμενο.

Στο Φινλανδία – Ισλανδία όμως θα μπορούσαμε να αγοράσουμε το διπλό παρά το γεγονός πως ούτε εδώ είμαι ικανοποιημένος από τις αποδόσεις που το συνοδεύουν.

Οι Τούρκοι δεν ξέρω αν μπορούν να καταφέρουν κάτι καλύτερο υπό τις οδηγίες του Λουτσέσκου που πήρε τη θέση του παραιτηθέντα Φατίχ Τερίμ, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μας έχουν πείσει για τις δυνατότητές τους σε αυτά τα προκριματικά. Οι γείτονές μας έχουν πέσει αγωνιστικά και δεν πιστεύω ότι μπορούν να βελτιωθούν άμεσα. Η Ουκρανία παραμένει μία καλή μεν, βαρετή δε, ομάδα, που στηρίζεται κυρίως στην αρκετά αποτελεσματική της άμυνα. Η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών που έχει καλέσει ο Σεβτσένκο αγωνίζονται στη Σαχτάρ και τη Ντιναμό Κιέβου. Έχοντας παρακολουθήσει 2-3 παιχνίδια της έως τώρα, θεωρώ ότι ο Ουκρανός τεχνικός θα επιδιώξει να το πάει λάου λάου το παιχνίδι και να το «χτυπήσει» στο δεύτερο ημίχρονο. Το Χ ημίχρονο – άσσο τελικό αποτελεί μια καλοπληρωμένη επιλογή η οποία δεν… αγνοεί την ποδοσφαιρική πραγματικότητα. (5.00 στην VISTABET.GR)

Πάμε τώρα να δούμε μερικά ακόμα σημεία από το σημερινό πρόγραμμα. Στην πρώτη Αγγλίας η Τσάρλτον είναι σε θέση να επικρατήσει της ουραγού Όλνταμ που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Φαίνεται ότι οι μπουκ δεν είχαν άδικο τελικά που την έδιναν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό φέτος…

Στο Ντονκάστερ – Πιτέρμπορο θεωρώ ότι οι αποδόσεις αδικούν τους φιλοξενούμενους που ξεκίνησαν με το απόλυτο των επιτυχιών στη φετινή σεζόν. Η Πιτέρμπορο μετρά δύο σερί διπλά΄ εκεί μέσα, ενώ εκτός από την πιθανή έκπληξη έχω κυκλώσει και το over μιας και οι δύο αυτές ομάδες πετυχαίνουν εύκολα το τέρμα.

Στη Β Αγγλίας μπορούν να σημειωθούν πολλά γκολ στον αγώνα της Γουίκομπ με τη Φόρεστ Γκριν. Οι γηπεδούχοι μετρούν 4 στα 4 over 3.5 γκολ και οι φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν 3 στα 4 over 3.5 γκολ.

Από εκεί και πέρα η Σουίντον από τους γηπεδούχους και η Άκρινγκτον με τη Στίβενειτζ από τους φιλοξενούμενους, είναι ανώτερες των σημερινών τους αντιπάλων και μπορούν να αποσπάσουν θετικά αποτελέσματα.

Στη Νάσιοναλ Λιγκ υπάρχουν αρκετά φαβορί που λογικά θα επικρατήσουν χωρίς όμως να πληρώνουν ικανοποιητικά. Αναφέρομαι κυρίως στην Λέιτον Όριεντ και την Τρανμίρ που είναι σαφώς ανώτερες των Γκίσελι και Ντόβερ αντίστοιχα.

Λίγο καλύτερα πληρώνει η Μάκλσφιλντ που υποδέχεται στην δυνατή της έδρα την μέτρια Γουόκινγκ. Οι φιλοξενούμενοι έχουν τρεις ήττες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια με συντελεστή τερμάτων 1-7…

Στη Β Ιταλίας η διοίκηση της Παλέρμο έθεσε αίτημα αναβολής του σημερινού αγώνα της με την Μπρέσια επειδή θα απουσιάσουν 8 βασικοί ποδοσφαιριστές της οι οποίοι έχουν κληθεί στις εθνικές ομάδες. Το αίτημα όμως δεν έγινε δεκτό από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και έτσι απόψε η Παλέρμο θα παίξει σχεδόν με τα δεύτερα. Δεν ξέρω τις δυνατότητες αυτών των ποδοσφαιριστών, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες θεωρείται και είναι εύλογο το προβάδισμα της Μπρέσια.

Από τα αποψινά της Β Ισπανίας διαπίστωσα ότι έχει πονταριστεί περισσότερο η Οσασούνα, αλλά επειδή το συγκεκριμένο πρωτάθλημα το φοβάμαι, ότι είναι να ποντάρω θα γίνει στο live.

Στη Β Σουηδίας η Φάλκενμπεργκ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας και πλέον σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου. Διατηρεί ένα αήττητο 9 αγωνιστικών και απόψε παίζει με την ουραγό Γκέφλε. Ο συνδυασμός του άσσου με το over φαντάζει λογικός και προσιτός…

Στις ΗΠΑ μαζεύτηκαν πολλές απουσίες για το Σικάγο, το οποίο ούτως ή άλλως είναι ντεφορμέ καθώς έρχεται από τέσσερις σερί ήττες και πέντε στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια του. Παρουσιάζεται λοιπόν μια καλή ευκαιρία στο Μόντρεαλ να ξεκινήσει εκ νέου ένα θετικό σερί. Στα υπόψη βέβαια παραμένει και το over καθώς οι δύο αυτές ομάδες σκοράρουν με ευκολία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Σικάγο έχει τα περισσότερα (20) over στην κατηγορία και ότι το Μόντρεαλ συμπλήρωσε 11 στα 13 over στην έδρα του.

Καλή τύχη.

Υ.Γ. Με όλους αυτούς τους αγώνες των προκριματικών, ξεχάσαμε ότι αυτές τις μέρες διεξάγεται και το Eurobasket. Προσωπικά δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ ιδιαίτερα ακόμα, αλλά το κάνει ο… ειδικός του είδους ο Πάνος Κραψίτης στη στήλη του.

STOIXIMAN.GR

Το Eurobasket έχει ανεβάσει ρυθμούς και ο  STOIXIMAN.GR προσφέρει αμέτρητα ειδικά στοιχήματα. Σήμερα προσφέρεται σε μηδενική γκανιότα* το ΕΛΛΑΔΑ – ΓΑΛΛΙΑ  (2.64 – 1.60) ώρα έναρξης 16.30.

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη

SPORTINGBET.GR

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ (στις 21.45)

Επιστροφή στοιχήματος στην SPORTINGBET.GR αν ο Μάρκο Ασένσιο σκοράρει το πρώτο γκολ.*

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εσύ πήρες το δώρο* σου;
  • ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΤΟ ΔΩΡΟ* ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ