ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Καλημέρα. Το πρόγραμμα ενδέχεται να κρύβει παγίδες διότι υπάρχουν πολλές ομάδες που προέρχονται από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Επίσης μεσοβδόμαδα ακολουθεί εμβόλιμη αγωνιστική σε πάρα πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Καλό θα ήταν λοιπόν να αποφύγουμε όσο είναι δυνατό, κάποιους συλλόγους που έχουν αρκετές αγωνιστικές υποχρεώσεις αυτό το διάστημα.

Ξεκινώντας από την Αγγλία και την Τσάμπιονσιπ δεν βρίσκω λόγο να προτιμήσει κανείς τον άσσο του 1.85 μιας ομάδας που δεν έχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα. Αυτή είναι η Μπρέντφορντ που υποδέχεται τη Ρέντινγκ σε ένα λονδρέζικο ντέρμπι.

Στην Α Αγγλίας η Μπλάκμπερν και η Σριούσμπερι είναι οι δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας. Η πρώτη έρχεται από 4 διαδοχικές νίκες με συντελεστή τερμάτων 9-1, ενώ η δεύτερη μετρά 6 νίκες και μια ισοπαλία από την αρχή της σεζόν. Σέβομαι τη φόρμα τους και επειδή παίζουν με υποδεέστερους αντιπάλους, μάλλον θα τις ακολουθήσω.

Ανεβασμένη αγωνιστικά είναι και η Γουίγκαν η οποία προέρχεται από σπουδαίο διπλό (0-3) επί της Τσάρλτον. Όταν οι παίκτες του Κουκ βρίσκονται σε καλή μέρα, είναι ικανοί να κερδίσουν τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Σήμερα υποδέχονται τη Μπρίστολ Ρόβερς που έχει χτυπητά προβλήματα στην άμυνα. Εκτός από τον πιθανό άσσο ελέγχεται και το over μιας και οι φιλοξενούμενοι έρχονται από 6 σερί over και γκολ – γκολ μαζί. Τα πέντε από αυτά μάλιστα ήταν over 3.5 γκολ. Για τους φίλους του livebet θα πρέπει να επισημάνουμε ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο. Σε αυτά τα έξι ματς η Μπρίστολ πέτυχε 12 γκολ και δέχθηκε 14. Συνολικά 26 δηλαδή και μόλις τα πέντε από αυτά σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο…

Φαβορί – έστω και οριακά- η Γουόλσολ απέναντι στην Πιτέρμπορο; Δεν συμφωνώ με τους μπουκ οι οποίοι υποτιμούν μια ομάδα που δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα μακριά από το γήπεδό της. Η Γουόλσολ περνά περίοδο ντεφορμαρίσματος και δεν νομίζω ότι θα έχει μια εύκολη βραδιά. Να πούμε πάντως ότι έχει τρία στα τρία over εντός και ότι η Πιτέρμπορο έχει 5 στα 7 από την αρχή της σεζόν.

Το Τζίλιγχαμ – Τσάρλτον είναι γειτονικό ντέρμπι και αν το δούμε βάσει λογικής και φόρμας, οι φιλοξενούμενοι έχουν το προβάδισμα. Η Τζίλιγχαμ βλέπετε, παραμένει η μοναδική ομάδα των 24 της κατηγορίας που δεν έχει ακόμα νίκη στο ενεργητικό της. Η Τσάρλτον από την άλλη μεριά, έχει ήδη πέντε νίκες σε 7 αγωνιστικές…

Στη Β Αγγλίας οι δύο ομάδες που έχουν πάρει… φόρα είναι η Έξετερ με τη Νοτς Κάουντι. Η πρώτη μετρά 6 νίκες και μια ισοπαλία από την αρχή της σεζόν και η δεύτερη έρχεται από 5 νίκες και μία ισοπαλία. Έχουν προβάδισμα λοιπόν απόψε, απέναντι σε Κρου και Κρόουλι αντίστοιχα. Για τη Νοτς Κάουντι να πούμε ότι όσα γκολ δέχεται, σημειώνονται στο δεύτερο ημίχρονο…

Για τους φίλους των over υπάρχει το Τσέστερφιλντ – Άκρινγκτον. Η φιλοξενούμενη παραμένει η μοναδική ομάδα σε όλες τις βρετανικές κατηγορίες που μέχρι στιγμής φέρνει μόνο over! Έχει 7 στα 7 και σήμερα φιλοξενείται από μια ομάδα που διατηρεί την τρίτη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα…

Στη Νάσιοναλ Λιγκ μαζεύτηκαν ένα… φορτηγό φαβορί αμφιβόλου αξιοπιστίας και χαμηλών αποδόσεων. Τις φοβάμαι σχεδόν όλες αυτές τις ομάδες! Η Λέιτον Όριεντ για παράδειγμα, κάνει «κοιλιά» και υποδέχεται την ανεβασμένη Χάρτλπουλ.

Η Μπάροου έχει μόλις δύο νίκες σε 10 παιχνίδια και η Τορκί έχει νέο τεχνικό (δείτε αλλαγές προπονητών).

Η Χάλιφαξ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα και θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερο σεβασμό. Παραμένει μάλιστα η μοναδική στην κατηγορία που δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ μακριά από την έδρα της!

Η Ιστλιχ συμπλήρωσε 5 σερί ματς χωρίς νίκη.

Η Ντόβερ είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα καθώς ενώ εκτός έδρας έχει 4 νίκες, εντός μετρά μόλις μία σε 5 αγωνιστικές.

Γι΄αυτό σας λέω… Αφήστε το καλύτερα διότι οι εκπλήξεις παραμονεύουν.

Στην Σκωτία είχαμε αλλαγή προπονητή στη Χαρτς και φαίνεται ότι με τον Κρεγκ Λέβιν στον πάγκο τα πράγματα βελτιώθηκαν. Στα υπόψη μας για το live το παιχνίδι με τη Χάμιλτον, καθώς η απόδοση του διπλού δεν είναι ιδανική για ποντάρισμα.

Στη Λιγκ 2 λογικά η Πίτερχεντ θα επιστρέψει στις νίκες απέναντι στην αδύναμη Κάουντενμπιθ που έχει τεράστιο πρόβλημα στην επίτευξη του γκολ.

Φεύγουμε από τη Βρετανία για να ρίξουμε μια ματιά στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην Γ Γερμανίας υπάρχουν αρκετοί γηπεδούχοι που για διάφορους λόγους φαίνεται να έχουν το προβάδισμα για τη νίκη. Η Πάντερμπορν βρίσκεται σε απίστευτη αγωνιστική κατάσταση καθώς έρχεται από έξι σερί νίκες με συντελεστή 15-5. Υποδέχεται τη ντεφορμέ Μούνστερ, η οποία έρχεται από τρεις ήττες και μια ισοπαλία με συντελεστή 1-5.

Φορμαρισμένη είναι και η Φορτούνα η οποία μέσα στην Κολωνία έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με συντελεστή 8-0! Παίζει με τη Χάλεσκερ που εκτός έδρας έχει σκοράρει μόλις ένα τέρμα.

Η Βέρντερ Β άρχισε να… ξεφουσκώνει και αυτό είναι λογικό. Εδώ δεν έχει ομάδα η Βέρντερ Α, θα έχει η Βέρντερ Β; Παρουσιάζεται λοιπόν μια καλή ευκαιρία στη Χάνσα να πετύχει επιτέλους την πρώτη φετινή της νίκη μέσα στο Ρόστοκ.

Η Καρλσρούη τέλος εδώ και λίγες μέρες έχει νέο τεχνικό και είναι έτοιμη για τη νίκη απέναντι σε μια πολύ μέτρια ομάδα όπως είναι η Λόττε.

Στην Β Ιταλίας η Έμπολι αναμένεται να επικρατήσει της Άσκολι. Όσοι παίζετε σκόρερ σημειώστε τον νεοαποκτηθέντα Καπούτο γιατί είναι πολύ ικανός επιθετικός.

Η Παλέρμο παραμένει το πρώτο φαβορί για την άνοδο και σήμερα φιλοξενείται από τη νεοφώτιστη Φότζια η οποία έχει προλάβει να δεχθεί δύο πεντάρες (από Αβελίνο και Πεσκάρα) στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Εδώ παραδόξως το διπλό πληρώνει αρκετά περισσότερο από ότι περίμενα…

Το ίδιο ισχύει και για το διπλό της Στουρμ Γκρατς στην Αυστρία το οποίο δεν πίστευα ότι θα το δω πάνω από το 2.00. Τελικά το άνοιξαν στο 2.25 και μπορεί να μπει ως ζητούμενο σε κάποιο σύστημα. Η πρωτοπόρος Στουρμ έχει φτιάξει καλή ομάδα και διατηρεί την παραγωγικότερη επίθεση στην κατηγορία. Η Αντμίρα από την άλλη μεριά, έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα. Θα μπορούσαμε πάντως εκτός από το διπλό να δούμε και το over εδώ…

Στην Ολλανδία η Χέρενφεν ξεκίνησε ιδανικά, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Αϊντχόφεν με 2-0. Σήμερα φιλοξενείται από την πολύ μέτρια Εξέλσιορ και πιστεύω ότι μπορεί να συνεχίσει νικηφόρα την πορεία της.

Στην Πορτογαλία η Μαρίτιμο συνεχίζει από πέρσι ένα πολύ δυνατό εντός έδρας σερί, καθώς συμπλήρωσε 18 διαδοχικά ματς χωρίς ήττα (13-5-0). Φέτος έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με συντελεστή τερμάτων 3-0. Και οι τρεις νίκες της δηλαδή ήταν της τάξεως του 1-0. Για τους φίλους της στατιστικής υπάρχει κάτι παράδοξο εδώ. Όλα τα ημίχρονα έληξαν στο 0-0. Και τα 7 γκολ που έβαλε και δέχθηκε μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο! Εν ολίγοις, αν το εξετάσουμε βάσει φόρμας, έδρας και στατιστικής, η αναμέτρηση με την Άβες μπορεί να οδηγηθεί στο Χ ημίχρονο – άσσο τελικό.

Στη Σουηδία δεν ξέρω αν οι παίκτες της Γκέτεμποργκ εξακολουθούν να ελπίζουν σε έξοδο στην Ευρώπη, αλλά αν θέλουν να τα καταφέρουν θα πρέπει να προβούν σε ένα ντεμαράζ διαρκείας. Ας ξεκινήσουν από σήμερα που φιλοξενούν την πιο ντεφορμέ ομάδα της κατηγορίας. Αυτή είναι η Γιόνσεπινγκ που στα πέντε τελευταία παιχνίδια της δέχθηκε συνολικά 15 γκολ!

Στη Β Σουηδίας η πρωτοπόρος Ντάλκουρντ, η οποία έχει ξεχάσει τι θα πει ήττα εδώ και… μήνες, φιλοξενείται από τη Γκέφλε που έχει υποστεί τις περισσότερες (7) εντός έδρας ήττες στην κατηγορία. Δεν ξέρω αν η Ντάλκουρτ θα ρίξει τρία γκολ όπως στον πρώτο γύρο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση και το 0-1 μου κάνει…

Στη Ρωσία οι… μηχανές της Κράσνονταρ πήραν μπρος και πλέον η ομάδα αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Έχει καλό ρόστερ και απόψε φιλοξενείται από την μέτρια Ανζί που έχει – μακράν – τη χειρότερη άμυνα στη Ρωσία.

Από τη Λατινική Αμερική αυτή τη φορά δεν έχω επιλέξει πολλά σημεία, διότι ακολουθούν πολύ κρίσιμα παιχνίδια τόσο για το Κόπα Λιμπερταδόρες όσο και για το Κόπα Σουνταμερικάνα. Στη Βραζιλία οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος αγωνίζονται σε αυτούς τους δύο θεσμούς και θα χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές ενδεκάδες. Μια από αυτές είναι και η Πόντε Πρέτα που φιλοξενεί την ουραγό Γκοιανιένσε. Προσοχή λοιπόν στο 1.45 του άσσου.

Και στην Αργεντινή όμως, τόσο η Σαν Λορέντζο όσο και η Λανούς έχουν επαναληπτικό για το Λιμπερταδόρες. Η Σαν Λορέντζο υποδέχεται την Άρσεναλ Σαραντί και το 1.60 του άσσου είναι παράδειγμα προς αποφυγή… Η Λανούς παίζει εκτός έδρας με την ισχυρή Ιντεπεντιέντε και πιστεύω ότι οι γηπεδούχοι μπορούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι οι παίκτες των φιλοξενούμενων θα έχουν το μυαλό τους στο Λιμπερταδόρες.

Στην Κολομβία η μεγάλη Ατλέτικο Νασιονάλ λογικά θα διατηρήσει την παράδοση που την θέλει να κερδίζει κάθε χρόνο τη συγκριτικά αδύναμη Λος Μιγιονάριος. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι οι γηπεδούχοι συμπλήρωσαν 7 σερί νίκες με συντελεστή τερμάτων 14-1!

Προσοχή θεωρώ ότι χρειάζεται και ο αγώνας του Κάνσας με τη Νιου Ίνγκαλντ για το πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Οι γηπεδούχοι βλέπετε, παίζουν στον τελικό κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη και αναμένονται αλλαγές στην ενδεκάδα τους. Το διπλό δεν το βλέπω τόσο εφικτό λόγω ισχυρής έδρας του Κάνσας, αλλά μια ισοπαλία μπορούν να την πάρουν οι φιλοξενούμενοι. Όπως και να έχει πάντως, το 1.50 δεν παίζεται…

Στην Ιαπωνία η πρωτοπόρος Κασίμα, η οποία μακριά από την έδρα της κάνει μαγικά πράγματα (10-1-1), δεν νομίζω ότι θα σκοντάψει απέναντι στην ουραγό Νιιγκάτα που έχει μόλις δύο νίκες σε 25 παιχνίδια. Οι φιλοξενούμενοι έχουν τέσσερα σερί διπλά εκεί μέσα.

Η Καβασάκι είναι… όνομα και πράγμα καθώς οι παίκτες της είναι σκέτα… μηχανάκια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα και από την έδρα της Σιμίζου που είναι η δεύτερη χειρότερη της κατηγορίας (3-2-7).

Τα… χάλια της έχει φέτος και η Ομίγια που εδώ και 9 αγωνιστικές κατάφερε να κερδίσει με το ισχνό 1-0 μόνο την ουραγό Νιιγκάτα στην οποία αναφερθήκαμε πριν. Σήμερα φιλοξενεί την Γκάμπα Οσάκα που τα πηγαίνει πολύ καλύτερα εκτός από ότι εντός έδρας (επτά διπλά έναντι τεσσάρων άσσων). Πάλι για τους φίλους της στατιστικής να αναφέρω ότι τις τελευταίες 6 αγωνιστικές, ότι γκολ πετυχαίνουν αυτές οι δύο ομάδες, σημειώνεται στο δεύτερο ημίχρονο. Συνολικά έχουν βάλει 11 τέρματα και όλα μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο!

Στην Κίνα τέλος, δεν βλέπω εκπλήξεις από την Χεμπέι και την Τιανζίν. Η πρώτη βρίσκεται σε ιδανική κατάσταση και φιλοξενείται από την ντεφορμέ Λιαόνινγκ που έρχεται από τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία με συντελεστή 2-14.

Η Τιανζίν διεκδικεί έξοδο στο ασιατικό Champions League και έχει μια από τις ισχυρότερες έδρας στην Κίνα (7-3-1). Στις τάξεις της αγωνίζεται ο Πάτο που φέτος κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Σήμερα υποδέχεται την Τσόνκινγκ η οποία ουσιαστικά έχει ξεμείνει από στόχους.

Καλή τύχη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για δύο εβδομάδες στη Stoiximan!
  • ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE «200FS»
  • 200 ΔΩΡΑ* ΔΙΚΑ ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ