ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ, ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ, ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ… ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Δεν ξέρω μάλλον αν είμαι έτοιμος να… ξεστομίσω μια μεγάλη κουβέντα, αλλά έχω την αίσθηση – βεβαιότητα – ότι ο χθεσινός Ολυμπιακός ήταν ο χειρότερος που έχω δει ποτέ σε ντέρμπι από τότε που παρακολουθώ συνειδητά ποδόσφαιρο! Ανέτρεξα σε πολλά και διάφορα ματς του παρελθόντος και η αλήθεια είναι ότι θυμήθηκα και μερικές – λίγες – ήττες που συνοδεύτηκαν από κακή απόδοση. Υπάρχουν όμως κάποιες ουσιαστικές διαφορές που πρέπει να επισημανθούν.

Καταρχάς για πρώτη φορά στα χρονικά ο Παναθηναϊκός είναι διαλυμένος και στηρίζεται κυρίως σε νεαρούς και άσημους παίκτες. Έπειτα, τις εποχές εκείνες και κυρίως τα «πέτρινα» χρόνια που πέρασε ο Ολυμπιακός, οι παίκτες που αποτελούσαν την ομάδα ήταν… απείρους μικρότερης «αγοραστικής» αξίας από αυτούς που αγωνίστηκαν χθες. Τέλος, ήταν από τις λίγες πραγματικά φορές που σε ένα ντέρμπι η μία από τις δύο ομάδες ήταν αδιάφορη βαθμολογικά, ενώ η άλλη έπαιζε – κυριολεκτικά – τα ρέστα της για τον τίτλο.

Οι παίκτες του ΠΑΟ είναι απλήρωτοι και ζουν με μια τεράστια αβεβαιότητα για το προσεχές μέλλον τους, αφού ο Αλαφούζος έχει δηλώσει απερίφραστα ότι στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει χωρίς να τον απασχολεί τι θα απογίνει η ομάδα. Οι συνάδελφοί τους στον Ολυμπιακό αντιθέτως, απολαμβάνουν ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον, έχοντας παχυλά συμβόλαια. Όλα τα στοιχεία, τα γεγονότα και οι ενδείξεις λοιπόν, έδειχναν ότι χθες οι ερυθρόλευκοι θα είχαν ένα εύκολο έργο απέναντι σε μια ομάδα που ούτως ή άλλως σπανίως αποσπά θετικά αποτελέσματα μακριά από το γήπεδο της φέτος.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι και στα λεπτά που απέμεναν, αγωνιζόταν και με παίκτη παραπάνω. Παρόλα αυτά οι πράσινοι δεν το έβαλαν κάτω. Πίεσαν, έκαναν ευκαιρίες και στο τέλος ισοφάρισαν με ένα εξίσου αμφισβητούμενο πέναλτι.

Είναι ζήτημα αν οι παίκτες του Ολυμπιακού μπόρεσαν να παίξουν έστω και πέντε λεπτά καλό ποδόσφαιρο χθες το βράδυ. Η άμυνά τους για μια ακόμη φορά πελαγοδρομούσε, τα χαφ δεν μπορούσαν να βγάλουν ούτε μια μπαλιά της προκοπής μπροστά, ενώ όλοι οι επιθετικοί που δοκιμάστηκαν ήταν αναποτελεσματικοί και θύμιζαν περισσότερο παίκτες που βρίσκονται στο τέλος της καριέρας τους.

Συνηθίζουμε να λέμε ότι η «καλή μέρα φαίνεται από το πρωί» και η αλήθεια είναι ότι η εξέλιξη των πραγμάτων είχε φανεί από την αρχή της σεζόν για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα όσες αλλαγές και αν επιχείρησε ο πρόεδρός της σε διοικητικό επίπεδο αλλά και σε ποδοσφαιριστές, εξακολούθησε καθόλη τη διάρκεια αυτών των μηνών να αποδίδει από μέτρια έως και αρνητικά. Αιτίες υπάρχουν αρκετές, αλλά θεωρώ ότι δεν είναι της παρούσης για να τις αναλύσουμε.

Εν συντομία πάντως, θεωρώ πως όταν μια ομάδα αλλάζει κάθε χρόνο τόσο προπονητή – προπονητές, όσο και τη ραχοκοκαλιά της, με προσθαφαιρέσεις πολλών ξένων ποδοσφαιριστών, χάνει τη χημεία με αποτέλεσμα τα φετινά φαινόμενα…

Όσο για τον Παναθηναϊκό, το μόνο που μπορώ να πω όσο πιο… λαϊκά γίνεται, είναι το εξής: Μαγκιά του! Αφού καταφέρνει να τα βγάζει εις πέρας φέτος κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες, αποδεικνύεται με τον πιο περίτρανο και εμφατικό τρόπο ότι η φανέλα του ζυγίζει πολλά… καντάρια!

Όσον αφορά στην κατάκτηση του τίτλου, σχεδόν τα πάντα πλέον θα κριθούν την επόμενη αγωνιστική όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τούμπα. Όποιος από τους δύο… δικεφάλους κερδίσει, ουσιαστικά αγκαλιάζει και τον τίτλο. Με ισοπαλία η αγωνία θα παραταθεί έως το φινάλε…

Η 24η αγωνιστική ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση της Ριζούπολης όπου ο Απόλλωνας υποδέχεται τον Παναιτωλικό. Στις αρχές της εβδομάδας είχα γράψει στο twitter πως όσοι έχουν σκοπό να ποντάρουν στον Απόλλωνα θα έπρεπε να σπεύσουν διότι περίμενα ότι η απόδοση του άσσου θα γνώριζε σημαντική πτώση. Τελικά διαψεύστηκα, αφού η τιμή του όχι μόνο δεν έπεσε, αλλά στις περισσότερες εταιρίες ανέβηκε κιόλας! Το ξέρω πολύ καλά ότι βάσει λογικής, ρόστερ, επιδόσεων και φόρμας δεν είναι λογικό να ποντάρεις σε μια ομάδα που μετρά μόλις δύο νίκες σε 23 αγωνιστικές. Εγώ όμως έβαλα μπρος την… ελληνική λογική που θέλει στο φινάλε των πρωταθλημάτων να επικρατούν οι ομάδες που έχουν το ισχυρότερο βαθμολογικό κίνητρο.

Η αλήθεια είναι ότι ειδικά το αποψινό παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο και σημαντικό για την ομάδα της Ριζούπολης (φωτο) καθώς ακολουθεί ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα. Η Λαμία κέρδισε το Σάββατο, η Κέρκυρα πήρε Χ από τον ΠΑΣ και αν ο Απόλλωνας δεν προσθέσει τρεις βαθμούς στο σακούλι, θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Θεωρώ λοιπόν ότι τα πράγματα είναι απλά… Βάσει κινήτρου η απόδοση του άσσου αποτελεί value bet! Αν όμως το ματς παιχτεί στα ίσα, τότε είναι προτιμότερο το Χ και πιο συγκεκριμένο το 0-0 του ημιχρόνου, καθώς ο Απόλλωνας έχει ξεχάσει τι πάει να πει να σκοράρεις στα πρώτα 45 λεπτά. (που δίνεται στο 2.25 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”]) Ο Παναιτωλικός διατηρεί την τρίτη καλύτερη εκτός έδρας άμυνα στο πρωτάθλημα  και όλοι γνωρίζουμε ότι ο Δέλλας είναι ένας προπονητής που συνηθίζει να προσέχει ιδιαίτερα την αμυντική λειτουργία των ομάδων τους. Δεν νομίζω λοιπόν ότι θα υπάρξουν πολλές φάσεις στο σημερινό παιχνίδι. Θα κρατήσω λοιπόν το 0-0 του ημιχρόνου σε και αν και εφόσον αντιληφθώ περίεργες διαθέσεις και προθέσεις θα κάνω και εγώ τις δικές μου υποθέσεις και… καταθέσεις στον στοιχηματικό μου λογαριασμό για να ποντάρω στον άσσο του Απόλλωνα.

Στην Πρέμιερ Λιγκ η Κρ. Πάλας κοντεύει να… ξεμείνει από ποδοσφαιριστές από τις τόσες πολλές απουσίες που έχει σε όλες τις γραμμές! Υποδέχεται τη Γιουνάιτεντ που την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε την Τσέλσι ανατρέποντας το εις βάρος της 0-1. Η απόδοση του διπλού γνωρίζει πτώση και υπό αυτές τις συνθήκες πιστεύω ότι οι μπουκ θα δικαιωθούν.

Στη Β Γερμανίας θεωρώ ότι το 1.65 της Ίνγκολσταντ δεν αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες του αγώνα με τη Μπόχουμ. Οι γηπεδούχοι είναι ντεφορμέ και έχω πάψει να τους εμπιστεύομαι. Θα προτιμήσω λοιπόν τα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου καθώς η Μπόχουμ έχει να πετύχει γκολ σε πρώτο ημίχρονο εδώ και επτά αγωνιστικές! Στην άμυνα όμως τα πάει καλά, αφού έχει μια από τις καλύτερες στην κατηγορία. Σημειώστε ότι η Ίνγκολσταντ διατηρεί την δεύτερη καλύτερη άμυνα και η Μπόχουμ τη χειρότερη επίθεση.

Στη Β Ολλανδίας αντιθέτως, λογικά θα σημειωθούν αρκετά γκολ στην αναμέτρηση της Γιονγκ Ουτρέχτης με την Ντεν Μπος. Οι δύο ομάδες έχουν από 17 και 16 over αντίστοιχα και οι γηπεδούχοι διατηρούν τη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία.

Στην Πολωνία η Γιαγκελόνια δεν… παίζεται μετά από την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Μετρά τέσσερις συνεχόμενες νίκες με συντελεστή τερμάτων 9-1 και πλέον σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αν θέλει να παραμείνει εκεί, θα πρέπει να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς. Θα της δώσω προβάδισμα απόψε, αλλά επειδή η Βίσλα δεν είναι κακή ομάδα, θεωρώ ότι η απόδοση του άσσου θα έπρεπε να είναι σαφώς υψηλότερη.

Ένα πολύ ενδιαφέρον ματς διεξάγεται απόψε στην Τουρκία όπου η Τράμπζονσπορ υποδέχεται τη Μπεσίκτας. Φέτος επικρατεί έντονος ανταγωνισμός για την κατάκτηση του τίτλου και σίγουρα το αποτέλεσμα της σημερινής αυτής αναμέτρησης θα παίξει σημαντικό ρόλο. Σας θυμίζω ότι προπονητής των φιλοξενούμενων είναι ο Σενόλ Γκιουνές που αποτελεί σημείο αναφορά για την ομάδα της Τράμπζονσπορ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πριν από λίγα χρόνια το γήπεδο της ομάδας από την Τραπεζούντα μετονομάστηκε σε «Σενόλ Γκιουνές»! Για τους γηπεδούχους υπάρχει μια αλλά τεράστια απουσία καθώς θα λείψει λόγω τιμωρίας ο φορ Γιλμάζ που έχει πετύχει τα μισά (18) γκολ της ομάδας! Η Μπεσίκτας από την άλλη μεριά, έχει επιστροφές βασικών παικτών όπως είναι ο Ταλίσκα (9 γκολ) και ο Πέπε. Τα τρία τελευταία χρόνια οι φιλοξενούμενοι πέρασαν νικηφόρα από το «Γκιουνές». Το ξέρω ότι παίρνω ρίσκο διότι ειδικά στην Τουρκία σημειώνονται συχνά πολλές και διάφορες εκπλήξεις, αλλά θεωρώ ότι την παρούσα στιγμή οι συνθήκες την ευνοούν. (δυάρι το διπλό στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”]).

Στην Αργεντινή τέλος, σκέφτομαι να ρισκάρω στο Χ ημίχρονο – άσσο τελικό στον αγώνα της Εστουδιάντες με την Ολίμπο. Στα έξι τελευταία παιχνίδια των γηπεδούχων σημειώθηκε μόλις ένα γκολ σε πρώτο ημίχρονο. Σε αυτό το διάστημα όμως, στο τέλος μπήκαν 13 γκολ. Η Ολίμπο από την άλλη μεριά, στα 10 πιο πρόσφατα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, έβαλε και δέχθηκε συνολικά 17 γκολ. Από αυτά μόλις τα τρία σημειώθηκαν στα πρώτα 45 λεπτά. Αν δείτε τα παιχνίδια της θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι ότι συνήθως κρατάει καλά στο πρώτο ημίχρονο και διαλύεται μετά από την ανάπαυλα…

Καλή τύχη και θα τα πούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας στο twitter (@fontastsounis). Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι όσοι δεν έχετε λογαριασμό στο twitter μπορείτε να μας διαβάζετε και μέσα από το Bookenemy.com κλικάροντας εκεί που γράφει τα tweets του Φώντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για δύο εβδομάδες στη Stoiximan!
  • ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE «200FS»
  • 200 ΔΩΡΑ* ΔΙΚΑ ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ