ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΚΙ…

Καλημέρα. Βραδιά Europa League η αποψινή και υπάρχουν τρεις εκπρόσωποι μας. Στην KING BET της Τρίτης αναφέρθηκα στις αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων και έγραψα τα εξής:

«Έχω την αίσθηση ότι από την κλήρωση της 5ης Αυγούστου, ο πιο δύσκολος αντίπαλος έτυχε στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Η Μπρόντμπι βλέπετε, δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Στον προηγούμενο γύρο μάλιστα, κατάφερε να αποκλείσει το φαβορί που ήταν η Χέρτα. Η γερμανική ομάδα αποτέλεσε το τρίτο φετινό «θύμα» της Μπρόντμπι στην Ευρώπη. Στην ρεβάνς της Δανίας οπού επικράτησε με 3-1, είχε σε εξαιρετική βραδιά τον διεθνή φινλανδό επιθετικό της, Τέεμο Πούκι (ΦΩΤΟ), ο οποίος σημείωσε και τα τρία γκολ της ομάδας του. Πρέπει να τονίσουμε επίσης, ότι ο ίδιος παίκτης έκανε χατ τρικ την αμέσως επόμενη αγωνιστική στο 3-3 με την Μίντιλαντ! Δύο συνεχόμενα χατ τρικ, ομολογώ ότι δεν έχω ξαναδεί. Σίγουρα ο φινλανδός φορ θα πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα τον Αντρέα Στραματσιόνι και το επιτελείο του…

Οσοι παρακολουθούν το ποδόσφαιρο της Δανίας πάντως, θα ανέμεναν ότι φέτος η Μπρόντμπι θα ήταν πιο δυνατή συγκριτικά με τις περασμένες σεζόν, διότι η διοίκηση βελτίωσε τα οικονομικά του συλλόγου και πραγματοποίησε καλές μεταγραφές. Το τιμόνι εδόθη στον πρώην τεχνικό της Στουτγάρδης Αλεξάντερ Τσόρνινγκερ και όλα μέχρι στιγμής, δείχνουν να δουλεύουν… ρολόι. Σίγουρα πάντως, είναι σαφώς ανώτερη από την περσινή ομάδα στην οποία είχε ρίξει πέντε γκολ ο ΠΑΟΚ πέρσι τέτοια εποχή για τον ίδιο θεσμό. (Τότε, το χατ τρικ το είχε κάνει ο Ρόμπερτ Μακ.)

Κάποιοι  στις τάξεις του συλλόγου εκφράζουν την αισιοδοξία τους ακόμα και για την κατάκτηση του φετινού τίτλου μετά από πάρα πολλά χρόνια, αλλά νομίζω ότι η ανωτερότητα της συμπολίτισσας Κοπεγχάγης δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από καμία ομάδα της Δανίας…

Το μεγάλο όπλο της Μπρόντμπι είναι η πολύ καλή επιθετική της λειτουργία. Η ομάδα αναπτύσσεται σωστά, οι παίκτες της βάζουν φαντασία στο παιχνίδι τους, δεν διστάζουν να βγουν μπροστά και δημιουργούν πολλές ευκαιρίες. Εκεί λοιπόν, θα πρέπει να εστιάσει την προσοχή του, ο προπονητής της ελληνικής ομάδας. Να μην δεχτεί γκολ μέσα στην Λεωφόρο… Σίγουρα τα «φώτα» θα πέσουν πάνω στον απίστευτα φορμαρισμένο Πούκι, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Υπάρχουν και άλλοι επικίνδυνοι ποδοσφαιριστές στην Μπρόντμπι, που μπορούν να σου κάνουν την ζημία εκεί που δεν το περιμένεις…

Το καλύτερο θα ήταν να επιδιώξει να κάνει ότι και με την ΑΪΚ. Να το πάει δηλαδή στο… «τσούκου τσούκου» το ματς, να βάλει ένα γκολ και μετά να αναμένει υπομονετικά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης. Ενα σκορ της τάξεως του 1-0 θα δώσει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους «πράσινους.»

Ο Ολυμπιακός έπεσε με τον… Πλατανιά της Πορτογαλίας. Με μία ομάδα δηλαδή, που έως και πριν από λίγα χρόνια, έψαχνες να βρεις σε ποια κατηγορία αγωνίζεται. Θυγατρική της Πόρτο ήταν και κατάφερε να ανέβει τέσσερις κατηγορίες μέσα σε επτά χρόνια. Δεν έχει τίποτα απολύτως να επιδείξει και το ρόστερ της θεωρείται περιορισμένων δυνατοτήτων. Εκεί παίζει και ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, ο στόπερ, Σέμα Βελάσκες, ο οποίος στην Ελλάδα… πάταγε τα κορδόνια του και έπεφτε κάτω.

Τώρα αν ο Ολυμπιακός των πολλών ακριβοπληρωμένων παικτών, καταφέρει (διότι περί κατορθώματος θα πρόκειται) να αποκλειστεί από αυτήν την ομάδα, τότε θα πάρω και εγώ το μέρος του Μαρινάκη και θα ζητήσω να μην γυρίσουν πίσω και να μείνουν στην Αρούκα που είναι ωραία και ιστορική περιοχή του Πόρτο…

Στο φινάλε, ο νέος τεχνικός των «ερυθρολεύκων» πορτογάλος είναι, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρει για την αντίπαλο του Ολυμπιακού. Ας προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του άμεσα… Από στοιχηματικής απόψεως πάντως, σκέφτομαι να προτιμήσω το Χ του πρώτου ημιχρόνου. (1.91 στην ΒΕΤ8.GR)

Οσο για τον ΠΑΟΚ, αυτήν την ομάδα δεν τα κατάφερα ποτέ να την ψυχολογήσω…

Εκεί που τον βλέπεις να «πετάει» και να οδεύει από επιτυχία σε επιτυχία, ξαφνικά κάτι παθαίνει, δίνει μία και… χύνει την καρδάρα με το γάλα. Και εκεί που τον θεωρείς τελειωμένο, έχει την δυνατότητα ως νέος «φοίνικας» να αναγεννάται μέσα από τις στάχτες του. Αντε τώρα να ξέρουμε εκ των προτέρων, σε τι… «μουντ» θα τον πετύχουμε.

Η αντίπαλος του, η Ντιναμό Τυφλίδας, αποτελεί μία πολύ μεγάλη και παραδοσιακή δύναμη, του νυν γεωργιανού και τέως σοβιετικού ποδοσφαίρου. Έχει πολλά κύπελλα στην πλούσια τροπαιοθήκη της (16 πρωταθλήματα και 13 κύπελλα) αλλά τα τελευταία χρόνια οι επιτυχίες της περιορίζονται εντός των συνόρων της…

Έρχεται ως αποκλεισμένη από το Champions League καθώς δεν μπόρεσε να περάσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ουσιαστικά θωρείται μία ομάδα που είναι στα μέτρα του ΠΑΟΚ.

Έχω την αίσθηση πως εύκολα ή δύσκολα στο τέλος οι θεσσαλονικείς θα προκριθούν, αλλά στο στοίχημα δεν τους «ακουμπάω».

Πάμε τώρα να δούμε κάποια άλλα ματς που διεξάγονται σήμερα…

Η Μπάτε Μπορίσοφ φιλοξενείται από την Αστάνα και πιστεύω ότι οι αποδόσεις θα έπρεπε να είναι πιο μοιρασμένες, διότι η ομάδα της Λευκορωσίας είναι αρκετά δυνατή και έμπειρη. Η Αστάνα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα απουσιών, καθώς θα λείψουν τρεις βασικοί αμυντικοί λόγω τιμωριών και τραυματισμών. Άσσο δεν παίζω και θα προτιμήσω το Χ του ημιχρόνου…

Τόσο η Αούστρια όσο και η Ρόζενμποργκ είναι δύο ομάδες που συνηθίζουν να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Οι Νορβηγοί δεν πρόκειται να πάνε στη Βιέννη για να κλειστούν πίσω. Θα παίξουν τη μπάλα που ξέρουν και πιστεύω ότι μπορούν να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα. Η Αούστρια εξάλλου, δεν μας έχει δείξει καθόλου καλά στοιχεία έως τώρα και «βγάζει» πολλά προβλήματα πίσω. Και εδώ βρίσκω λανθασμένες τις αποδόσεις. Το over είναι προτιμότερο του άσσου, ενώ… ρίχνω βλέμματα και προς το διπλό…  (1.85 στην SPORTINGBET.GR)

Η Γκέτεμποργκ κατάφερε να αποκλείσει την Ελσίνκι στον προηγούμενο γύρο κερδίζοντάς την μέσα στη Φινλανδία με 2-0, ανατρέποντας έτσι το εις βάρος 2-1 του πρώτου αγώνα. Οι Σουηδοί έχουν επενδύσει στην Ευρώπη και θα κάνουν τα πάντα για να περάσουν στον όμιλο του Europa League. Κόντρα στην Καραμπάγκ είναι το φαβορί και πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσουν. Επειδή πάντως οι Αζέριοι παίζουν καλή άμυνα, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και το ενδεχόμενο του Χ του ημιχρόνου.

Η Γουέστ Χαμ – που είναι η ομάδα μου από την Αγγλία – επέστρεψε στην Ευρώπη και είναι έτοιμη για τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League. Μέσα στο νέο γήπεδό της και με το ρόστερ του έχει, πιστεύω ότι μπορεί να πραγματοποιήσει μια πολύ καλή σεζόν. Δεν νομίζω ότι έχει τίποτα να φοβηθεί από την Ρουμανική Άστρα και αν αγωνιστεί σοβαρά θα «καπαρώσει» την πρόκριση από απόψε.

Το ότι η Σασσουόλο συμμετέχει στο Καμπιονάτο, δεν της χαρίζει αυτομάτως το δικαίωμα να θεωρείται το… ατράνταχτο και ακλόνητο φαβορί απέναντι στον έμπειρο Ερυθρό Αστέρα. Με αυτό θέλω να πω, ότι δεν είναι απαραίτητο ομάδες που παίζουν σε ισχυρότερα πρωταθλήματα να προκρίνονται πάντα στην επόμενη φάση. Η Σασσουόλο δεν έχει ευρωπαϊκές παραστάσεις, ενώ οι Σέρβοι έχουν παίξει δεκάδες (για να μην πω εκατοντάδες) φορές σε ευρωπαϊκά κύπελλα. Το ρόστερ των Ιταλών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πρωτάθλημα στο Καμπιονάτο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Ο Ερυθρός Αστέρας έχει προλάβει να δώσει πέντε ματς στο πρωτάθλημα, ενώ έχει αγωνιστεί και δύο γύρους στην Ευρώπη. Πρόκειται λοιπόν για μια αναμέτρηση στην οποία προσωπικά δεν θα απέκλεια την έκπληξη.

Καλή τύχη τόσο σε μας, όσο και στις ομάδες μας…

STOIXIMAN.GR

Με μηδενική γκανιότα στον STOIXIMAN.GR το παιχνίδι της Αρούκα με τον Ολυμπιακό (4.50 – 3.40 – 2.06) και το παιχνίδι της Ντιναμό Τιφλίδας με τον ΠΑΟΚ (4.00 – 3.35 – 2.20)  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εσύ πήρες το δώρο* σου;
  • ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΤΟ ΔΩΡΟ* ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ