ΠΗΡΕ… ΦΟΡΑ Η ΜΠΡΕΣΤ!

Καλημέρα. Όπως κάθε Παρασκευή, θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στο πρόγραμμα, από το πρωτάθλημα της Β Γαλλίας, όπου υπάρχει μια τετράδα γηπεδούχων που εύκολα ή δύσκολα μπορεί να επικρατήσει. Αναφέρομαι στις Αζαξιό, Νανσί, Νιόρ και Λανς.

Η πρώτη προέρχεται από τεράστια νίκη με σκορ 1-6 (!) μέσα στην έδρα της Σοσό. Είχε προηγηθεί η εξίσου μεγάλη νίκη με 3-0 επί της Βαλενσιέν. Φαίνεται ότι η ενίσχυση τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου απέδωσε άμεσα καρπούς στην ομάδα της Κορσικής. Σήμερα αντιμετωπίζει την Μπουργκ Περονάζ που μακριά από το γήπεδο της, σχεδόν… εξαφανίζεται. (4 ήττες σε 5 παιχνίδια). Επίσης δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το over, καθώς η μεν Αζαξιό διατηρεί τη δεύτερη παραγωγικότερη επίθεση και η δε Μπουργκ μετρά τα περισσότερα over (7) στην κατηγορία.

Η Νανσί μετά από το μέτριο και μουδιασμένο ξεκίνημά της, άρχισε να προσαρμόζεται στην κατηγορία και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προσπαθήσει μέχρι το φινάλε για την άνοδο. Σήμερα υποδέχεται τη Σατορού που περνά περίοδο αγωνιστικής κρίσης καθώς έρχεται από τρεις σερί ήττες με συντελεστή 1-7. Όπως πριν, έτσι και εδώ μπορούμε να δούμε και το over, καθώς η Σατορού συμπλήρωσε 5 στα 5 over μακριά από το γήπεδό της…

Η Λανς απογοητεύει με τα έως τώρα αποτελέσματά της, καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται στην προτελευταία θέση με οκτώ ήττες σε εννέα παιχνίδια! Σας θυμίζω ότι η συγκεκριμένη ομάδα θεωρείτο το τρίτο φαβορί για την άνοδο πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Η ανάγκη για βαθμούς είναι πλέον άμεση και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης απόψε το βράδυ θα θεωρηθεί πλήρης αποτυχία. Υποδέχεται την Γκάζελεκ που όπως η Μπουργκ έτσι και αυτή, ότι κάνει είναι εντός έδρας. Ελπίζω οι παίκτες της Λανς αυτή τη φορά να τιμήσουν τη βαριά φανέλα που φορούν και να σημειώσουν μια εύκολη νίκη…

Η νεοφώτιστη Κιουβεγί που συγχωνεύτηκε με τη Ρουέν το 2015, μέχρι πριν από δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Δ κατηγορία. Αν κρίνουμε από την έως τώρα πορεία της, επιβεβαιώνει τους πολλούς που υποστήριζαν ότι αυτή η ομάδα δεν μπορεί να σταθεί στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Απόψε θα ταξιδέψει μέχρι τη Νιόρ για να αντιμετωπίσει μια ομάδα που την περασμένη Παρασκευή έριξε πέντε γκολ (!) μέσα στην έδρα της δυνατής φέτος Νιμ! Σκεφτείτε ότι η Νιμ προερχόταν από τέσσερις σερί νίκες με συντελεστή τερμάτων 12-1. Σίγουρα, η Νιόρ δεν είναι μια ομάδα που φημίζεται για την αξιοπιστία της, αλλά αυτά τα πέντε γκολ ανέβασαν στα ουράνια την ψυχολογία του Ρενουά και των παικτών του…

Από πλευράς φιλοξενουμένων θα κρατήσω μόνο το διπλό της Μπρεστ. (2.75 στον STOIXIMAN.GR). Η Τουρ με τη Μπρεστ (φωτο) έχουν εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς η μεν Τουρ συμπλήρωσε επτά ήττες και δύο ισοπαλίες σε εννέα παιχνίδια και η δε Μπρεστ έρχεται από ένα αήττητο σερί επτά αγωνιστικών με πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Σε αυτό το διάστημα μάλιστα δέχθηκε μόλις τέσσερα γκολ. Η ομάδα της Βρετάνης είναι από τις ισχυρότερες της κατηγορίας και εννοείται πως αποκλειστικός στόχος της είναι η επάνοδος στη μεγάλη κατηγορία.

Η Τουρ από την άλλη μεριά, παραμένει η μοναδική που δεν έχει ακόμα γευτεί τη χαρά της νίκης. Αν λοιπόν συγκρίνουμε τη φόρμα αλλά και το ρόστερ των δύο ομάδων, τότε θεωρώ ότι θα καταλήξουμε όλοι στο εύλογο συμπέρασμα πως η Μπρεστ έχει το πάνω χέρι στην αποψινή μεταξύ τους αναμέτρηση. Η Τουρ έχει τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στην έδρα της, με συντελεστή τερμάτων 1-11 και μάλλον θα χρειαστεί αρκετό καιρό ακόμα για να πανηγυρίσει την πρώτη της επιτυχία…

Περνάμε τώρα να ρίξουμε μια ματιά στο υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας. Στην Πρέμιερ Σκωτίας η ντεφορμέ Χάμιλτον υποδέχεται τη Ρέιντζερς. Οι φιλοξενούμενοι είναι το φαβορί για τη νίκη, αλλά προσωπικά θα επιλέξω και το over διότι η Χάμιλτον συμπλήρωσε 6 στα 7 και η Ρέιντζερς τρία στα τρία μακριά από τη Γλασκώβη.

Για τους φίλους των over… φροντίζει πάντα η Λεβερκούζεν που είναι η μοναδική ομάδα σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες της Γερμανίας, που μέχρι στιγμής φέρνει μόνο over. Έχει έξι στα έξι και ελπίζω στο αποψινό ματς με τη Σάλκε να φτάσει στα επτά…

Στη Β Ιταλίας η Πάρμα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει, φιλοξενεί την επικίνδυνη μεν, αλλά γεμάτη απουσίες δεν Σαλερνιτάνα. Οι φιλοξενούμενοι αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα κυρίως στην άμυνα λόγω τραυματισμών. Οι έμπειροι γηπεδούχοι είναι σε θέση να τα εκμεταλλευτούν.

Στην Ισπανία η Θέλτα έψαχνε εδώ και καιρό για μια επιτυχία που θα την εκτόξευε βαθμολογικά και ψυχολογικά και τελικά την έκανε την περασμένη αγωνιστική όπου επικράτησε με το επιβλητικό 0-4 μέσα στην Εϊμπάρ. Οι παίκτες του Ουνθουέ ήρθαν στα… ίσα τους και απόψε είναι έτοιμοι για μια ακόμα νίκη απέναντι στη νεοφώτιστη Χιρόνα που δεν μας έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής.

Στην Ολλανδία υπάρχει μια εξαιρετική παράδοση για τη Τβέντε στις αναμετρήσεις με τη Χέρακλες. Πιο συγκεκριμένα συμπλήρωσε εννέα νίκες και μια ισοπαλία στις δέκα πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους. Την κρατάω αυτή την παράδοση, αλλά μαζί με αυτή θα κρατήσω και την… δεινότητα που έχει η Χέρακλες στα over και τα goal – goal. Έχει έξι στα έξι goal – goal και 5 στα 6 over. Της ίδιας… φιλοσοφίας είναι και η ομάδα της Τβέντε που παραδοσιακά παίζει επιθετικά χωρίς να προσέχει ιδιαίτερα την άμυνά της.

Στη Β Ολλανδίας δεν ξέρω ποια θα είναι η τελική έκβαση αυτών των αναμετρήσεων, αλλά υπάρχουν δύο σημαντικές προϊστορίες που οφείλουμε να τις καταθέσουμε. Η Ναϊμέγκεν και η Τέλσταρ δεν έχουν χάσει ποτέ μέσα στην έδρα τους από την Μάαστριχτ και τη Φορτούνα αντίστοιχα! Για την ακρίβεια η Ναϊμέγκεν συμπλήρωσε 12 νίκες και 8 ισοπαλίες σε 20 ματς, και η Τέλσταρ 13 νίκες και  τέσσερις ισοπαλίες σε 17 αναμετρήσεις!

Στην Τουρκία η ψυχολογία των παικτών της Φενέρ αναπτερώθηκε μετά από τις δύο κολλητές νίκες επί Αλάνιασπορ και Μπεσίκτας. Είχαν αμφισβητηθεί πολύ λόγω της αρνητικής εκκίνησης στο πρωτάθλημα. Αυτές οι δύο νίκες όμως επανέφεραν την τάξη και κάτι μου λέει ότι θα υπάρξει και αντίστοιχη συνέχεια. Σήμερα στις 20.00 η Φενέρ θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ακίσασπορ και πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσει. Οι γηπεδούχοι βέβαια έχουν το απόλυτο των επιτυχιών στην έδρα τους, αλλά οι αντίπαλοί τους δεν ήταν επιπέδου Φενέρ. Σας θυμίζω ότι οι τρεις νίκες τους που ήταν ισχνές, σημειώθηκαν κόντρα σε Σίβασπορ, Κασίμπασα και Καραμπούκ. Στην πραγματικότητα, το αποψινό είναι το πρώτο πολύ δύσκολο παιχνίδι που δίνει η Ακίσασπορ στο φετινό πρωτάθλημα. Τόσο πέρσι όσο και πρόπερσι πέρασε νικηφόρα από εκεί μέσα με 1-3 και 0-3 αντίστοιχα. Εκτός από το πιθανό διπλό πάντως, μπορούμε να εξετάσουμε και την επιλογή του over ή του γκολ – γκολ. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι όλα τα φετινά παιχνίδια της Φενέρ έληξαν στο over και το γκολ – γκολ. Θέλοντας και μη η Ακίσασπορ θα είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει τον ρυθμό της ανώτερης αντιπάλου της. (2.20 το διπλό στην INTERWETTEN.GR)

Στην Πολωνία η αγωνιστική κατηφόρα της Κρακοβίας συνεχίζεται, καθώς πρόκειται για μια ομάδα που έχει μόλις μία νίκη σε 10 αγωνιστικές. Διατηρεί τη χειρότερη άμυνα και απόψε θα παραταχθεί με απουσίες στην έδρα της φορμαρισμένης Άρκα Γκντίνια.

Στην Σουηδία αν η Γκέτεμποργκ δεν κερδίσει ούτε απόψε, δεν θα κερδίσει ποτέ ξανά φέτος. Υποδέχεται την πιο ντεφορμέ ομάδα του πρωταθλήματος που έρχεται από έξι σερί ήττες έχοντας δεχθεί συνολικά 18 γκολ! Αυτή είναι η Σίριους που έχει ξεμείνει οριστικά από στόχους. Τα τελευταία στραβοπατήματα της Γκέτεμποργκ κατέβασαν την ομάδα στην 11η θέση και αν γκελάρει και σήμερα θα… αγχωθεί ως το φινάλε ακόμα και για την παραμονή της στην κατηγορία!  

Στη Β Σουηδίας απομένουν πέντε αγωνιστικές για τη λήξη του πρωταθλήματος και η Φάλκενμπεργκ απέχει πέντε βαθμούς από την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Επειδή ανάμεσα σε αυτήν και την Τρέλεμποργκ υπάρχει και η φημισμένη Χέλσινγκμποργκ, τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα και μόνο με το 5 Χ 5 θα έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να τερματίσει αυτή στην τρίτη θέση. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους και γκέλας στο αποψινό παιχνίδι με τη Νόρμπι που έχει υποστεί τις περισσότερες (9) εκτός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα. Η Νόρμπι διατηρεί μακράν τη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα και λογικά θα αντιμετωπίσει προβλήματα απέναντι στην καλή επιθετική γραμμή της Φάλκενμπεργκ. (Ο συνδυασμός του άσσου με το over προσφέρεται στο 2.15 στην SPORTINGBET.GR)

Στα… τελειώματα είναι και το Φινλανδικό πρωτάθλημα. Η Κουόπιο εξακολουθεί να κυνηγά ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και παραμένει μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας. Απόψε φιλοξενείται από την βαθμολογικά αδιάφορη Ίντερ Τούρκου που έχει ξεμείνει οριστικά από στόχους. Ας κρατήσουμε ότι η Ίντερ μετρά μόλις τρεις νίκες σε 13 παιχνίδια στην έδρα της. Βάσει κινήτρου αλλά και φόρμας, το διπλό δείχνει να έχει αρκετές πιθανότητες εμφάνισης. Στα υπόψη όμως είναι και το over, καθώς από τη στιγμή που η Ίντερ Τούρκου ξέμεινε από στόχους, το’ χει ρίξει στην… παλαβή. Τη μία αγωνιστική βάζει πέντε, την άλλη τρώει έξι και τούμπαλιν. Αυτή τη στιγμή έρχεται από έξι σερί over εκ των οποίων τα πέντε ήταν over 3.5 γκολ! (3.40 ο συνδυασμός διπλού με over στη VISTABET.GR)

Στη Ρωσία η Κράσνονταρ φιλοδοξεί να διεκδικήσει μέχρι εσχάτων τον τίτλο. Πρόκειται για μια δυνατή ομάδα που σκοράρει εύκολα. Μακριά από την έδρα της μάλιστα, έχει τέσσερις νίκες σε έξι παιχνίδια. Απόψε φιλοξενείται από την υποδεέστερη Άρσεναλ Τούλα και πιστεύω ότι αν οι φιλοξενούμενοι παίξουν σοβαρά θα προσθέσουν τρεις πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό τους.

Στην Ρουμανία η Γκαζ Μετάν με την Μποτοσάνι φέρνουν συνεχώς ισοπαλίες στα μεταξύ τους παιχνίδια τα τελευταία χρόνια. Για του λόγου το αληθές, τα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα έληξαν χωρίς νικητή. Είναι αξιοπερίεργο έως και… αξιοθαύμαστο το γεγονός, ότι πέρσι και τις τέσσερις φορές που βρέθηκαν αντιμέτωπες, οι αγώνες τους έληξαν ισόπαλοι 0-0!

Καλή τύχη…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ