ΠΕΤΑΕΙ, ΠΕΤΑΕΙ Η… ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ!

Καλημέρα. Όπως σχεδόν κάθε Σάββατο, στο πρόγραμμα δεσπόζουν τα βρετανικά παιχνίδια. Ας πάρουμε λοιπόν μία – μία τις κατηγορίες.

ΠΡΕΜΙΕΡ

Δεν ξέρω γιατί, αλλά ειδικά σήμερα φοβάμαι ότι μπορεί να σημειωθούν αρκετές εκπλήξεις… Η Έβερτον είναι στα καλύτερά της καθώς έρχεται από τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στο «Άνφιλντ» από τη Λίβερπουλ. Δεν την κοντράρω στο 1.50 κόντρα στην… ανεμική Τσέλσι.

Η Τότεναμ είναι ή του ύψους ή του βάθους. Φιλοξενείται από την εξαιρετική έως τώρα Μπέρνλι που διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην Πρέμιερ Λιγκ! Σε αυτή την αναμέτρηση πάντως, πληρώνει αρκετά καλύτερα το under από το διπλό και σας υπενθυμίζω ότι η Μπέρνλι παραμένει η μοναδική ομάδα σε όλη τη Βρετανία που μέσα στην έδρα της έχει μόνο under (9 στα 9).

Η Λέστερ, μετά από την κατάκτηση του περσινού τίτλου έπαψε να φοβάται και να… λυγίζει απέναντι στα ονόματα και τις φανέλες των αντιπάλων της. Η Μάντσεστερ μας έχει… κοψοχολιάσει πολλές φορές φέτος και δεν αξίζει της προσοχής και του πονταρίσματός μας, το 1.65 του διπλού της.

Στο μόνο που σκέφτομαι να ποντάρω ουσιαστικά, είναι το να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο στον αγώνα της Σίτι με την Μπόρνμουθ. Σας θυμίζω ότι η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος συνήθως παίρνει… μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο. Για του λόγου το αληθές να αναφέρουμε, ότι τα 12 από τα 16 γκολ που έχει πετύχει τις τελευταίες έξι αγωνιστικές, σημειώθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο… (1.85 στην [eafl id=”9028″ name=”VistaBet” text=”VISTABET.GR”])

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ

Η Κάρντιφ συμπλήρωσε πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα έξι τελευταία παιχνίδια της. Εδώ και δέκα αγωνιστικές, ηττήθηκε μόνο στο Μπρίστολ από την δυνατή φέτος Σίτι, με σκορ 2-1. Η Μπόλτον αντιθέτως, προέρχεται από οδυνηρή εντός έδρας ήττα, αφού έχασε 0-1 από την Μπέρτον που κινδυνεύει και αυτή με υποβιβασμό. Από την αρχή της φετινής σεζόν έχει πετύχει μόλις τρεις νίκες σε 22 αγωνιστικές, ενώ πρόκειται και για την ομάδα που έχει δεχθεί τα περισσότερα (41) γκολ στην κατηγορία. Η Κάρντιφ από την άλλη μεριά διατηρεί την καλύτερη άμυνα, με μόλις 16 γκολ παθητικό.

Η Ντέρμπι είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας και δικαιωματικά ελπίζει βάσιμα σε άνοδο. Σήμερα παίζει με τη Μίλγουολ που δεν έχει κερδίσει ακόμα μακριά από το Λονδίνο. Αν οι γηπεδούχοι σταθούν λίγο τυχεροί, εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσουν. (1.85 ο άσσος στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”])

Το να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, επέλεξα για τις αναμετρήσεις ΚΠΡ – Μπρίστολ Σίτι και Λιντς – Χαλ. Αν κοιτάξουμε τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, θα διαπιστώσουμε ότι από τα 11 γκολ που πέτυχε – δέχθηκε η ΚΠΡ, μόλις το ένα σημειώθηκε σε πρώτο ημίχρονο. Το ίδιο διάστημα στα ματς της Μπρίστολ Σίτι μπήκαν συνολικά 14 γκολ. Τα δέκα ήταν στο δεύτερο 45λεπτο.

Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για τη Χαλ, αφού από το σύνολο των 15 τερμάτων της, μόλις τα δύο σημειώθηκαν στα πρώτα 45 λεπτά. Η ομάδα αυτή συνηθίζει να κρατάει γερά στο πρώτο ημίχρονο και να… σκορπίζει στο δεύτερο. Η φορμαρισμένη Λιντς είναι πιο κοντά στην επικράτηση, αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι θα σκοράρει πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή, θα μπορούσαμε να ρισκάρουμε και στο Χ ημίχρονο – άσσο τελικό…

Θα ήθελα τέλος να ανοίξω μια μικρή παρένθεση για τον αγώνα της Γoυλβς με την Ίπσουιτς. Το 1.25 του άσσου θεωρώ ότι είναι για… γέλια και για κλάματα μαζί. Δεν αμφισβητώ τις ικανότητες της πρωτοπόρου, αλλά από την άλλη μεριά και η Ίπσουιτς δεν είναι καμιά ομάδα του… πεταματού. Ήδη έχει 11 νίκες στο ενεργητικό της, ενώ διαθέτει και την δεύτερη παραγωγικότερη επίθεση στην κατηγορία. Τα τρία τελευταία χρόνια που ξαναβρέθηκαν στην Τσάμπιονσιπ η Ίπσουιτς έφυγε με ισάριθμες ισοπαλίες από εκεί μέσα.

ΛΙΓΚ 1

Η Μπράντφορντ ξαναβρήκε τη φόρμα της, καθώς συμπλήρωσε τρεις διαδοχικές νίκες. Η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό και διατηρεί τις καλύτερες εκτός έδρας επιδόσεις στην κατηγορία, με οκτώ διπλά σε έντεκα αγωνιστικές! Μετά από την… άπαικτη Μάντσεστερ Σίτι που έχει το απόλυτο των επιτυχιών, πρόκειται για την καλύτερη επίδοση σε ολόκληρη την Βρετανία! Σήμερα θα φιλοξενηθεί από την μετριότατη Γουίμπλεντον, η οποία βρίσκεται στη προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εν αντιθέσει με την Μπράντφορντ, αυτή έχει τις χειρότερες εντός έδρας επιδόσεις στην Λιγκ 1, αφού μετρά μόνο δύο νίκες σε έντεκα παιχνίδια! Έχει πετύχει τα λιγότερα (15) γκολ και λογικά προμηνύεται ένα αρκετά δύσκολο απόγευμα για εκείνη. (2.30 η απόδοση του διπλού στην [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”])

Η Μπλάκμπερν (φωτο) διεύρυνε το αήττητο της στις δέκα αγωνιστικές! Έρχεται μάλιστα από έξι σερί νίκες, με συντελεστή τερμάτων 18-7. Διαθέτει την παραγωγικότερη εκτός έδρας επίθεση (21 γκολ) και αυτή τη φορά θα βρεθεί αντιμέτωπη με την συγκριτικά ανίσχυρη Νορθάμπτον που έχει την δεύτερη χειρότερη εντός έδρας άμυνα με 18 γκολ στο παθητικό της. Η διαφορά δυναμικότητας είναι δεδομένη και πιστεύω ότι θα φανεί και στον αγωνιστικό χώρο του «Sixfields Stadium» που αγωνίζεται. Το διπλό θα το συνδυάσω με το over προκειμένου να ανεβάσω την συνολική απόδοση… (Πολύ καλό το 2.80 του [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Υποψίες… έκπληξης υπάρχουν στο Ρόδεραμ – Μίλτον, καθώς το 1.87 του άσσου δεν δικαιολογείται από τις τελευταίες εμφανίσεις των γηπεδούχων που είναι ντεφορμέ. Προσθέστε ότι για τη Ρόδεραμ θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας ο πρώτος της σκόρερ ο Μουρ, που έχει πετύχει 13 τέρματα! Η Μίλτον είναι έμπειρη ομάδα και δεν νομίζω ότι θα παίξει… φοβισμένα εκεί.

Στο Σριούσμπερι – Πόρτσμουθ υπάρχει ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο. Οι γηπεδούχοι έχουν τέσσερα συνεχόμενα 0-0 στο ημίχρονο. Η δε Πόρτσμουθ έχει φέρει έξι 0-0 ημιχρόνου στα επτά τελευταία παιχνίδια της. Σε αυτό το διάστημα σημειώθηκαν συνολικά 13 γκολ και τα 12 από αυτά μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο! Εδώ λοιπόν η στατιστική μας οδηγεί είτε στο 0-0 του ημιχρόνου, είτε στο να σημειωθούν περισσότερα γκολ από την ανάπαυλα και μετά…

ΛΙΓΚ 2

Αν ψάχνετε για την ομάδα που έχει τα περισσότερα διπλά στο πρωτάθλημα, μην την αναζητήσετε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα… Πρόκειται για τη Σουίντον που βρίσκεται στην 12η θέση έχοντας 7 διπλά σε 10 παιχνίδια! Σήμερα παίζει εκτός έδρας με την μέτρια Κρου και εκφράζω απερίφραστα τον… σεβασμό μου προς τα επιτεύγματα των φιλοξενούμενων. (2.40 το διπλό στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”])

Μία ακόμα φιλοξενούμενη ομάδα που φέτος διαπρέπει μακριά από το γήπεδό της, είναι και η Καρλάιλ, η οποία έχει υποστεί μόνο μία ήττα στις επτά τελευταίες εξορμήσεις της, μακριά από την κομητεία της Κάμπρια που συνορεύει με την Σκωτία. Σήμερα παίζει με την ουραγό Φόρεστ Γκριν και όπως θα διαβάσετε και στην στήλη του Bookone, το διπλό ποντάρεται με αποτέλεσμα η απόδοσή του να υποχωρεί. Ίσως παίζουν ρόλο και οι σημαντικές απουσίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γηπεδούχοι στην άμυνα… (2.25 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Η Κέμπριτζ έμπλεξε με διοικητικά μετά από την παραίτηση του προέδρου της. Πλέον υπάρχει υπηρεσιακή διοίκηση και οι παίκτες είναι αναστατωμένοι. Να μια καλή ευκαιρία λοιπόν για τη δεύτερη βαθμολογικά Νοτς Κάουντι, να διευρύνει το αήττητο της έδρας της. Ο άσσος πάντως μπορεί να συνδυαστεί και με το under, καθώς η μεν Νοτς Κάουντι διαθέτει την καλύτερη εντός έδρας άμυνα και η δε Κέμπριτζ τη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση με μόλις τέσσερα γκολ στο ενεργητικό της. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση σε ολόκληρη τη Βρετανία…

ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΛΙΓΚ

Οι «Woods» όπως είναι το προσωνύμιο της Μπόρεχαμ, ηττήθηκαν για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα στις 23 Σεπτεμβρίου, στο 0-1 από την Έμπσφλιτ! Ακόμα και σε αυτό το ματς πάντως, το γκολ το δέχθηκαν στο τέλος με πέναλτι… Από εκείνη την μέρα ακολούθησαν έντεκα αγωνιστικές χωρίς ήττα. Ατού της ομάδας, είναι η αποτελεσματική της άμυνα. Το… αντίθετο δηλαδή, με ότι ισχύει για την Σόλιχουλ, που έχει δεχθεί τα περισσότερα (42) γκολ στην κατηγορία. Η ουραγός του βαθμολογικού πίνακα δεν μπορεί να ορθοποδήσει και θα αποτελέσει έκπληξη αν τα καταφέρει να κόψει βαθμούς, από την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Νάσιοναλ Λιγκ. Στον πρώτο γύρο, η Μπόρεχαμ είχε επικρατήσει εύκολα με σκορ 4-1 και βρίσκω πιθανό το ενδεχόμενο να πετύχει μία εξίσου άνετη νίκη… (2.10 το διπλό στην [eafl id=”9028″ name=”VistaBet” text=”VISTABET.GR”])

Φαβορί είναι και η Όλντερσοτ που φιλοξενείται από την προτελευταία Γκίσελι. Οι γηπεδούχοι που έχουν τις λιγότερες (3) νίκες στο πρωτάθλημα, έρχονται από τέσσερις σερί ήττες με συντελεστή τερμάτων 2-10…

Η Λέιτον Όριεντ παρουσιάστηκε βελτιωμένη με τον Έντινμπεργκ, καθώς συνέτριψε την πρωτοπόρο έως την προηγούμενη αγωνιστική Σάτον, με σκορ 4-1. Από τη στιγμή που έβαλε τέσσερα στη Σάτον, γιατί να μην βάλει… κάνα δυο και στην νεοφώτιστη Μέιντστοουν που έχει μόλις τρεις νίκες σε 11 παιχνίδια στην έδρα της; Οι μπουκ δίνουν εμφανές προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά προσωπικά έχω την ακριβώς αντίθετη άποψη…

Στην Σκωτία το πρόγραμμα δεν ευνοεί για μεγάλα ανοίγματα. Θα σταθώ μόνο σε δύο φιλοξενούμενες ομάδες του πρωταθλήματος της Λιγκ 1. Η Έιρ είναι κυριολεκτικά ασταμάτητη και ήδη μετρά επτά διπλά σε οκτώ αγωνιστικές, με μέσο όρο επίτευξης τερμάτων τα τέσσερα γκολ! Εδώ και πολύ καιρό πληρώνει κάθε εβδομάδα ο συνδυασμός της νίκης της, με το over και για μια ακόμη φορά θα ακολουθήσω το ίδιο ποντάρισμα…

Η ομάδα που έχει μακράν την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία είναι η Ρέιθ Ρόβερς. Σήμερα φιλοξενείται από τη μέτρια και ασταθή Άρμπροουθ που έχει υποστεί ήδη τέσσερις ήττες σε οκτώ εντός έδρας παιχνίδια. Αν οι φιλοξενούμενοι καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ, τότε πολύ δύσκολα θα γυρίσουν το ματς οι γηπεδούχοι…

Στην Ιταλία για πολλοστή φορά φέτος όλα ανεξαιρέτως τα πρώτα σημεία προσφέρονται σε δυσανάλογα χαμηλές τιμές. Δυστυχώς υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να προκύψουν σοβαρά πονταρίσματα. Στο μόνο που σκέφτομαι να ρισκάρω, είναι στο Χ ημίχρονο – άσσο τελικό στην αναμέτρηση της Τζένοα με τη Μπενεβέντο. Οι φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν 16 ήττες και μια ισοπαλία σε 17 αγωνιστικές και αν η ομάδα της Γένοβας δεν κερδίσει ούτε απόψε, καλύτερα να το… κόψει το άθλημα. Το Χ του ημιχρόνου προκύπτει από το γεγονός πως η Μπενεβέντο συνηθίζει να κρατά γερά πίσω, στα πρώτα 45λεπτα των αγώνων της. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, σκορπίζει στα… τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Αναφέρω ενδεικτικά ότι στα τελευταία έξι παιχνίδια της, τα οκτώ από τα 11 γκολ που δέχθηκε σημειώθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο. (4.20 στην [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”])

Στην Ισπανία στο τοπικό ντέρμπι της Βαλένθια ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τη Βιγιαρεάλ, δεν χωρούν προγνωστικά και δεν σπεύδω να αγοράσω το 1.80 του άσσου. Αναμένω ένα προσεκτικό και κλειστό ημίχρονο και το μόνο που σκέφτομαι εδώ είναι το Χ του ημιχρόνου. Ούτως ή άλλως και οι δύο αυτές ομάδες δεν συνηθίζουν να ανοίγονται στο πρώτο 45λεπτο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εδώ και έξι αγωνιστικές, κρατούν απαραβίαστες τις εστίες τους στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων τους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε αυτά τα έξι ματς η Βαλένθια πέτυχε εννέα γκολ και δέχθηκε πέντε. Μόλις τα δύο από τα 14 συνολικά σημειώθηκαν στο πρώτο 45λεπτο. Τα ίδια ισχύουν και για τη Βιγιαρεάλ, καθώς από τα 19 συνολικά τέρματά της, τα 16 μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο!

Αυτά είναι χρήσιμα στατιστικά στοιχεία που βοηθούν κυρίως τους παίκτες του Live bet.

Στο Βέλγιο η Γκενκ άλλαξε προπονητή και η διοίκηση του συλλόγου εμπιστεύτηκε τον πρώην τεχνικό της Μπέβερεν, Φιλίπ Κλεμάν. Η έλευσή του αναμένεται να έχει άμεσο θετικό αντίχτυπο. Ούτως ή άλλως η Κορτράικ… εξαφανίζεται μακριά από την έδρα της αφού έχει 7 ήττες σε 9 παιχνίδια. Η δε παράδοση δείχνει πέντε σερί άσσους σε συντελεστή τερμάτων 10-0!

Στην Τουρκία τέλος, δεν μπορώ να πω ότι σήμερα βλέπω εκπλήξεις. Οι φορμαρισμένες Μπεσίκτας και Φενέρ αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να επικρατήσουν των υποδεέστερων Σίβασπορ και Κόνιασπορ αντίστοιχα. Αν θέλετε να ρισκάρουμε, μπορούμε στο Κόνιασπορ – Φενέρ να ποντάρουμε στο Χ ημίχρονο – διπλό τελικό, διότι οι φιλοξενούμενοι πετυχαίνουν περισσότερα τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων τους. Η Κόνιασπορ που αμύνεται καλά στην έδρα της, μπορεί να αντέξει ένα 45λεπτο…

Στο Μπούρσασπορ – Γκεντσ/λιγκί αντιθέτως, θεωρώ ότι το φαβορί είναι οι γηπεδούχοι που φέτος τα πηγαίνουν αρκετά καλά. Η ομάδα της Άγκυρας από την άλλη μεριά, εδώ και πολύ καιρό κατάφερε να κερδίσει μόνο τη Σίβασπορ. Μακριά από το γήπεδό της έχει έξι ήττες και δύο ισοπαλίες σε οκτώ παιχνίδια με συντελεστή τερμάτων 4-20. Διαθέτει δηλαδή την χειρότερη εκτός έδρας επίθεση, τη στιγμή που η Μπούρσασπορ έχει μια από τις καλύτερες εντός έδρας άμυνες στην κατηγορία.

Καλή τύχη…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΠΑΣΧΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σούπερ ενισχυμένη προσφορά* από την Betsson
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ
  • 200% ΔΩΡΑ*
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ