ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ…

Καλημέρα. Μέσα σε ένα διάστημα τεσσάρων ημερών κρίνεται η τύχη μας για το αν τελικά θα τα καταφέρουμε να συμμετάσχουμε στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου που ως γνωστό θα διεξαχθεί στη Ρωσία. Σήμερα με την Εσθονία και την ερχόμενη Κυριακή με το Βέλγιο δίνουμε δύο καθοριστικά παιχνίδια. Αν κάνουμε το 2Χ2 ουσιαστικά θα εξασφαλίσουμε την δεύτερη θέση και θα έχουμε βάσιμες ελπίδες ακόμα και για την πρωτιά. Αν όμως υποστούμε έστω μία ήττα τα πράγματα θα γίνουν αρκετά δύσκολα για εμάς. Ένα βατό και όχι και τόσο κακό σενάριο είναι η συγκομιδή τεσσάρων βαθμών. Με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνουμε φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ.

Για το δύσκολο ματς της Κυριακής με το Βέλγιο θα αναφερθούμε όταν έρθει η ώρα. Πρωτίστως όμως θα πρέπει οπωσδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο να νικήσουμε απόψε στο Φάληρο τους Εσθονούς. Τα είχαμε καταφέρει και στον πρώτο γύρο μέσα στο Ταλίν όπου είχαμε επικρατήσει με σκορ 2-0. Η Εσθονία δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο σαν ομάδα και έχει χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα. Τις έχει εντοπίσει και τις γνωρίζει πολύ καλά ο Μίκαελ Σκίμπε, ο οποίος είναι ένας έμπειρος και έξυπνος τεχνικός. Παρά τις κάποιες απουσίες που έχουμε, πιστεύω ότι στο τέλος θα κερδίσουμε και θα πάμε με καλή ψυχολογία στο κρίσιμο ματς της Κυριακής. Επειδή όμως εθνική Ελλάδας κα under πάνε… πάντα μαζί, θα συνδυάσω τον άσσο με τα λίγα τέρματα. Για την ακρίβεια δεν αποκλείω να κερδίσουμε ξανά με το ίδιο σκορ (το 2-0 πληρώνει 5.40 στον STOIXIMAN.GR που προσφέρει σε μηδενική γκανιότα το παιχνίδι*)

Ιδιαίτερα σημαντική για την εθνική μας όμως, είναι και η αναμέτρηση της Κύπρου με την Βοσνία, η οποία βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω μας. Αν οι κύπριοι κόψουν βαθμό ή βαθμούς από τους Βόσνιους, αυτομάτως θα αποκτήσουμε τεράστιο προβάδισμα για την δεύτερη θέση που οδηγεί στα play off των «8»

Το έργο της Κύπρου δεν είναι εύκολο καθώς η Βοσνία έχει φτιάξει καλή και δυνατή ομάδα, αλλά από την άλλη μεριά και το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει πραγματοποιήσει αλματώδη βήματα προόδου τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ας μην αποκλείουμε τίποτα λοιπόν. Ίσως απόψε το βράδυ, λάβουμε ένα πολύ μεγάλο δώρο από το αγαπημένο μας νησί της ανατολικής μεσογείου…

Να σημειώσουμε ότι η Κύπρος έχει νέο προπονητή τον Μπεν Σιμόν ο οποίος πήρε τη θέση του Χριστοφόρου. Στοιχηματικώς, τείνω περισσότερο προς το Χ του ημιχρόνου.

Το Βέλγιο όχι απλά θα κερδίσει, αλλά θα συντρίψει το… άμοιρο Γιβραλτάρ όπως έκανε και στον πρώτο γύρο που επικράτησε με σκορ 0-6. Τέτοιου είδους παιχνίδια όμως προσφέρονται μόνο για την πρόβλεψη της έκτασης του σκορ και για τίποτα περισσότερο…

Απόψε όμως διεξάγονται αναμετρήσεις για δύο ακόμα ομίλους. Στον πρώτο όμιλο γίνεται χαμός, διότι υπάρχουν τέσσερις ομάδες που παλεύουν για τις δύο πρώτες θέσεις. Στην πρώτη θέση ισοβαθμεί η Γαλλία με την Σουηδία και ακολουθούν με 3 και 4 βαθμούς αντίστοιχα η Ολλανδία και η Βουλγαρία. Οι αναμετρήσεις της Πέμπτης είναι Γαλλία – Ολλανδία και Βουλγαρία – Σουηδία. Ο… θάνατος σου η ζωή μου, δηλαδή με λιγότερα λόγια.

Η μεγάλη και θρυλική Ολλανδία η οποία απουσίασε από το τελευταίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κινδυνεύει να μείνει τώρα και εκτός του παγκοσμίου κυπέλλου της Ρωσίας! Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρόκειται για καίριο πλήγμα στο πρεστίζ της «Οράνιε». Στον πάγκο επέστρεψε πριν από μερικούς μήνες ο Αντβόκατ, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι προλαβαίνει μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να ξαναφτιάξει ομάδα. Οι ολλανδοί έχουν μία μέτρια φουρνιά ποδοσφαιριστών και παρά το γεγονός ότι σέβομαι απεριόριστα την πολύ βαριά φανέλα τους, δεν θα τους δώσω τύχη απέναντι σε μία εθνική Γαλλίας που απαρτίζεται από παικταράδες παγκόσμιας φήμης. Προσωπικά λοιπόν, επιλέγω τον συνδυασμό του άσου με το over επί του προκειμένου… Επειδή πάντως το over το βρίσκουμε σε αδικαιολόγητα υψηλές αποδόσεις βάσει των δυνατοτήτων αλλά και των στατιστικών των δύο αντιπάλων, μια εύλογη επιλογή θα μπορούσε να αποτελέσει και το… σκέτο ποντάρισμα στα πολλά γκολ. (1.90 στην VISTABET.GR)

Όσο για τους Σουηδούς, δεν πιστεύω ότι θα αφήσουν να πάει… στράφι η μεγάλη νίκη που πέτυχαν τον περασμένο Ιούνιο απέναντι στους Γάλλους. Το συγκρότημα του Γιαν Άντερσον δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει περίφημα και χωρίς τον Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς. Η Βουλγαρία είναι βέβαια μια σκληροτράχηλη ομάδα, αλλά η πλειοψηφία των παικτών της, αγωνίζεται είτε στο εθνικό τους πρωτάθλημα, είτε σε κάτι μικρές ευρωπαϊκές ομάδες όπως είναι η Κροτόνε, η Παλέρμο, η Νοβάρα, η Κασίμπασα, η Χάιντουκ κλπ. Η Σουηδία υπερέχει και πιστεύω ότι θα παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και μετά το πέρας της 7ης αγωνιστικής.

Το Λουξεμβούργο – Λευκορωσία είναι παντελώς αδιάφορο βαθμολογικά και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας απασχολήσει στοιχηματικά. Ούτως ή άλλως το 1.50 του διπλού είναι πολύ χαμηλό και προσωπικά δεν πρόκειται να εκπλαγώ αν το δω να σπάει…

Στον δεύτερο όμιλο δεν υφίσταται στοιχηματικό ενδιαφέρον, καθώς το Ελβετία – Ανδόρα και το Πορτογαλία – Νήσοι Φερόες εντάσσονται στην ίδια κατηγορία με την αναμέτρηση του Βελγίου με το Γιβραλτάρ. Αυτό δεν είναι στοίχημα αλλά ένα άλλο είδος παιχνιδιού που θα έπρεπε να λέγεται «μάντεψε το σκορ».

Η Ουγγαρία δεν βρίσκεται σε καθόλου καλή κατάσταση και την προηγούμενη αγωνιστική κατάφερε να χάσει ακόμα και από την Ανδόρα! Να ποντάρω στο 1.25 του άσσου της απόψε, δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση…

Αυτά λοιπόν για τους αγώνες των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου. Αφού πρώτα ευχηθούμε καλή επιτυχία στην εθνική μας ομάδα, να δούμε τι άλλο περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα.

Βλέπουμε λοιπόν ότι τα προκριματικά του Μουντιάλ συνεχίζονται και στον υπόλοιπο πλανήτη. Στην ζώνη της Ασίας απομένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε των ομίλων και πλέον δεν κοιτάμε δυναμικότητα, αλλά κίνητρο και αναγκαιότητα βαθμών… Στον πρώτο όμιλο λοιπόν, το Ιράν έχει ήδη «καθαρίσει» την πρωτιά με 20 βαθμούς σε 8 παιχνίδια. Ακολουθούν η Νότιος Κορέα με 13 και το Ουζμπεκιστάν με 12. Ανάμεσα σε αυτές τις δύο θα παιχτεί η δεύτερη θέση. Οι Κορεάτες υποδέχονται το αδιάφορο Ιράν και οι Ουζμπέκοι παίζουν στο Γιουχάν με την ουραγό Κίνα. Δεν μπορώ να γνωρίζω εκ των προτέρων βέβαια τις διαθέσεις και τις προθέσεις των αντιπάλων τους. Αν το δούμε όμως καθαρά βάσει κινήτρου, τότε οι Κορεάτες και οι Ουζμπέκοι έχουν τον πρώτο λόγο. Στο Κορέα – Ιράν πάντως «παίζει» έντονα και το under καθώς οι φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν 8 στα 8 under στα προκριματικά.

Στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής απομένουν τέσσερις αγωνιστικές και τα περιθώρια απώλειας βαθμών έχουν εξαντληθεί για ορισμένες ομάδες. Σήμερα για παράδειγμα, η Κολομβία και το Περού πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουν τη Βενεζουέλα και τη Βολιβία αντίστοιχα, που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Επειδή τα δύο αυτά σημεία όμως δεν πληρώνουν καλά, θα μπορούσαν να παιχτούν συνδυαστικά.

Το μεγάλο ντέρμπι της βραδιάς βέβαια, είναι αυτό ανάμεσα στην Ουρουγουάη και την Αργεντινή που θα διεξαχθεί στις 02.00 στο Μοντεβιδέο. Σε αυτό το κλασικό ντέρμπι δεν χωρούν εκτιμήσεις και προγνωστικά. Βάσει βαθμολογικού πίνακα και βάσει προγράμματος που ακολουθεί πάντως, έχω την εντύπωση ότι ο ένας βαθμός μπορεί να βοηθήσει και να συντελέσει στο να περάσουν και οι δύο ομάδες στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Αν έπρεπε λοιπόν να επιλέξω ένα σημείο, θα πήγαινα με ρίσκο στο Χ.

Σήμερα τέλος, διεξάγονται και τα προκριματικά των εθνικών ομάδων under 21 για το Euro που θα διεξαχθεί στην Ιταλία το 2019. Η Ρωσία που υποδέχεται την Αρμενία και η Κροατία που φιλοξενείται από τη Μολδαβία διαθέτουν σαφώς καλύτερη φουρνιά ποδοσφαιριστών και πιστεύω ότι λογικά δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στο να φτάσουν στη νίκη.

Καλή τύχη.

SPORTINGBET.GR

ΕΛΛΑΔΑ – ΕΣΘΟΝΙΑ

Εξασφάλισε 5% πριμ σε κάθε κερδισμένο στοίχημα από τον αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες κλικάρετε στην SPORTINGBET.GR.

Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

 

**αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εσύ πήρες το δώρο* σου;
  • ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΤΟ ΔΩΡΟ* ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ