ΟΠΟΙΟΣ ΧΑΣΕΙ… ΧΑΝΕΤΑΙ!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Αυτό που έγινε χθες βράδυ στο «Καραϊσκάκης», πραγματικά δεν θυμάμαι να έχει προηγούμενο σε ελληνικό ντέρμπι. Να λέγεσαι δηλαδή Ολυμπιακός, να παίζεις μέσα στις κατάμεστες εξέδρες σου, να προηγείσαι στο 80ο λεπτό και στο τέλος να χάνεις! Είναι πασιφανές πλέον ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν χάσει τον τσαμπουκά και τα ψυχικά τους αποθέματα για τα οποία διακρίνονταν όλα αυτά τα χρόνια. Εν τω μεταξύ, η άμυνα του Ολυμπιακού έχει πάρα πολλά κενά και οι δικαιολογίες του Μποτία δεν… μετράνε.

Η ΑΕΚ απέδειξε πως τελικά όποια στιγμή ήθελε έβαζε γκολ. Απλά μέχρι ένα σημείο φοβόταν το όνομα του Ολυμπιακού και δεν ανοιγόταν. Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, όλα δείχνουν ότι ο φετινός τίτλος θα είναι υπόθεση δικεφάλων. Όχι βέβαια ότι οι τέσσερις βαθμοί δεν μπορούν να καλυφθούν σε τέσσερις αγωνιστικές, αλλά όταν μιλάμε για ελληνικό πρωτάθλημα όλοι λίγο – πολύ γνωρίζουμε πως όταν μπαίνει στην τελική ευθεία, οι ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο σπανίως χάνουν βαθμούς. Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι ότι ειδικά φέτος υπάρχουν πολλές βαθμολογικά αδιάφορες ομάδες που δεν έχουν κίνητρο να στερήσουν βαθμούς από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Λίγη… μανούρα θα γίνει στη μάχη για τη σωτηρία ανάμεσα σε Κέρκυρα και Απόλλωνα και όλοι οι υπόλοιποι σε ένα μήνα από τώρα θα ξεφυλλίζουν ταξιδιωτικά φυλλάδια για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το πιθανότερο λοιπόν είναι ο φετινός τίτλος να κριθεί στον αγώνα μεταξύ των δύο δικεφάλων, αφού και ο Παναθηναϊκός έχει βγει προ πολλού νοκ άουτ σε όλους τους τομείς… Το αβαντάζ το έχει ο ΠΑΟΚ και λόγω βαθμολογικού προβαδίσματος, αλλά κυρίως επειδή τα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ τα έχει στην Τούμπα…

Η 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα ολοκληρώνεται με το ντέρμπι ουραγών ανάμεσα στον Πλατανιά και τον Απόλλωνα. Οι δύο αυτές ομάδες έχουν μόλις από δύο νίκες σε 19 παιχνίδια και εννοείται ότι όποιος χάσει… χάνεται. Η πρώτη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι ο άσσος του Πλατανιά γνωρίζει σημαντική πτώση από χθες. Ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι θα κάνει ντεμπούτο ο νέος του προπονητής, ο Γιάννης Χατζηνικολάου. Ο Απόλλωνας είναι καλός αμυντικά, αλλά στην επίθεση αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα. Έχει τη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση στην κατηγορία, ενώ ο Πλατανιάς είναι η ομάδα που έχει βάλει τα λιγότερα (3) εντός έδρας τέρματα. Γι΄αυτό άλλωστε βλέπουμε και το under να προσφέρεται στην απίστευτη χαμηλή τιμή του 1.35. Προσωπικά πάντως αν έπρεπε ντε και καλά να παίξω κάτι, θα πήγαινα στο 0-0 του ημιχρόνου καθώς οι δύο αυτές ομάδες σκοράρουν σπανιότατα στα πρώτα 45 λεπτά.

Στην Ιταλία η Τζένοα σπάει όλα τα ρεκόρ, καθώς συμπλήρωσε 10 στα 11 under 1.5 γκολ στα εκτός έδρας παιχνίδια της! Πραγματικά είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει φέτος με την ομάδα της Γένοβας που από τη μια διατηρεί την καλύτερη εκτός έδρας άμυνα και από την άλλη, τη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση μετά από την ουραγό Μπενεβέντο. Το ξέρω ότι η Λάτσιο σε αντίθεση με τη Τζένοα φέρνει πολλά over, αλλά εγώ θα σταθώ στις επιδόσεις των φιλοξενούμενων, διότι το under πληρώνει σαφώς καλύτερα…

Εντυπωσιακό όμως είναι αυτό που συμβαίνει και με τη Σπέτσια στη Β Ιταλίας, καθώς η ομάδα δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων της τις τελευταίες 13 αγωνιστικές! Σήμερα παίζει με τη Βίρτους Έντελα που έχει πάψει να σκοράρει στα πρώτα 45 λεπτά. Το παιχνίδι είναι ντέρμπι και είμαι πρόθυμος να ρισκάρω στο 0-0 του ημιχρόνου.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά η ολλανδική ομοσπονδία αποφάσισε να διεξαχθούν όλα τα παιχνίδια των… Γιόνγκ σήμερα Δευτέρα! Ο Άγιαξ, η Άλκμααρ και η Αϊντχόφεν παίζουν στην έδρα τους με Χέλμοντ, Ός και Μάαστριχτ αντίστοιχα. Τα δύο… άκρα μπορούν να παιχτούν στο over 3.5 γκολ. Ο Άγιαξ που έχει την καλύτερη επίθεση, μετρά 19 over σε 22 αγωνιστικές. Η Γιόνγκ Αϊντχόφεν συμπλήρωσε 10 στα 11 over μέσα στο γήπεδό της. Η δε Μάαστριχτ έχει 8 στα 10 εκτός.

Εκεί όμως που θα εκφράσω τις αντιρρήσεις μου για τις αποδόσεις, είναι στον αγώνα της Άλκμααρ με την Ος. Οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν σαφές προβάδισμα σε μια κάκιστη ομάδα που έρχεται από 8 ήττες και μια ισοπαλία! Η Ος από την άλλη μεριά, είναι μια αρκετά καλή και επικίνδυνη ομάδα που μακριά από την έδρα της έχει μόλις τέσσερις ήττες σε 11 αγωνιστικές. Σε αυτή την αναμέτρηση πάντως θεωρώ ότι «παίζει» και το να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, αφού αν πάρουμε τα έξι τελευταία παιχνίδια των δύο αντιπάλων, θα δούμε τα εξής: Η Άλκμααρ έχει πετύχει – δεχθεί συνολικά 19 γκολ. Τα 13 από αυτά σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Το ίδιο διάστημα ο συντελεστής τερμάτων της Ος εντοπίζεται στο 8-6. Από τα 14 αυτά συνολικά τέρματα, μόνο τα πέντε σημειώθηκαν στο πρώτο 45λεπτο.

Στην Τουρκία τέλος, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η Τράμπζονσπορ συμπλήρωσε τέσσερα συνεχόμενα 0-0 ημιχρόνου. Σε αυτά τα τέσσερα ματς όμως, στο τέλος μπήκαν 9 γκολ…

Αυτά προς το παρόν φίλες και φίλοι. Με οτιδήποτε νεότερο τα λέμε στο twitter (@fontastsounis). Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι όσοι δεν έχετε λογαριασμό στο twitter μπορείτε να μας διαβάζετε και μέσα από το Bookenemy.com κλικάροντας εκεί που γράφει τα tweets του Φώντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ NOVIBET!
  • PROMO CODE «PREMIUM500»
  • PREMIUM ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ 500 ΔΩΡΑ*
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ