ΜΙΑ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ…

Καλημέρα. Ένα πραγματικά εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο έκρινε την έκβαση της χθεσινής αναμέτρησης στον Πειραιά. Οφείλω να ομολογήσω ότι τέτοιον καταιγισμό ευκαιριών απέναντι σε μια καλή και έμπειρη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, είχα πολλά χρόνια να δω. Οι Πορτογάλοι ήταν απείρως καλύτεροι και – κακά τα ψέματα – αδικούνται από το τελικό σκορ. Διαβάζω σήμερα σε… λαοπλάνα και δημαγωγικά έντυπα και site ότι τάχαμου ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος και θα μπορούσε την ανατροπή αν είχε λίγο χρόνο ακόμα. Θέλετε αλήθεια ή παραμύθια; Θα μπορούσα και εγώ να γίνω λαϊκιστής (που είναι και της μόδας) και να μιλήσω για αδικίες, ατυχίες κλπ και να γίνω αρεστός σε μια μεγάλη μερίδα οπαδών και φιλάθλων. Επειδή όμως κυριολεκτικά σιχαίνομαι τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, από μένα δεν πρόκειται να ακούσετε ποτέ τέτοιες κουβέντες. Και ξέρετε ε; Οι λαϊκιστές πάνω στον οίστρο τους πετάνε εντυπωσιακές φανφάρες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Χθες για παράδειγμα ο Σάββας Θεοδωρίδης δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι είναι χαρούμενος για την ανατροπή… Ο δε Θαναηλάκης που περιέγραφε το ματς, στο 2-3 φώναξε «Γκολ… 2-0»! Ότι να ‘ναι δηλαδή…

Η Σπόρτινγκ (φωτο) λοιπόν, πήρε δικαιότατα τη νίκη και το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει… άσχημες διαστάσεις αν δεν υπήρχαν τα τρία δοκάρια και οι σωτήριες επεμβάσεις του εξαιρετικού χθες Καπίνο. Πολλοί υποστηρίζουν ότι χθες το βράδυ κρίθηκε η πρόκριση. Προσωπικά θα διαφωνήσω, διότι θεωρώ ότι η πρόκριση δεν κρίθηκε χθες, αλλά πριν από δύο εβδομάδες όταν έγινε η κλήρωση στα γραφεία της Ουέφα… Αυτό είναι κάτι που το ανέφερα και χθες από αυτήν εδώ τη στήλη. Σε έναν τέτοιο όμιλο απέναντι σε τρεις ισχυρότατους αντιπάλους δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει όχι ο Ολυμπιακός, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών ομάδων. Ένα λαϊκό ρητό λέει πως «όταν δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι, κάτσε και απόλαυσέ το». Στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια που ακολουθούν λοιπόν, απέναντι σε αυτούς τους τρεις κολοσσούς, ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κερδίσει βαθμούς, αλλά σίγουρα θα κερδίσει πλούσιες και χρήσιμες εμπειρίες για το μέλλον.

Πάμε τώρα στα σημερινά. Απόψε διεξάγονται οκτώ αναμετρήσεις για το Champions League, και αν εξαιρέσουμε το Λειψία – Μονακό και το Τότεναμ – Ντόρτμουντ που είναι αμφίρροπα ντέρμπι, στα υπόλοιπα έξι παιχνίδια υπάρχουν φαβορί που μπορούν να φτάσουν στην επικράτηση.

Δεν θα αναφερθώ καθόλου βέβαια στο 1.02 του άσσου της Ρεάλ καθώς και στο 1.30 του διπλού της Μάντσεστερ Σίτι… Πιο πολύ σκέφτομαι το διπλό της Νάπολι και τον άσσο της Λίβερπουλ. Οι Ιταλοί ξεκίνησαν εντυπωσιακά φέτος, καθώς μετρούν πέντε νίκες σε ισάριθμα επίσημα παιχνίδια με συντελεστή τερμάτων 13-2. Η Νάπολι είναι πλήρως αφοσιωμένη στο Champions League καθώς την ερχόμενη Κυριακή έχει να δώσει εύκολο ματς κόντρα στη νεοφώτιστη Μπενεβέντο. Και η Σαχτάρ τα πηγαίνει καλά έως τώρα, αλλά το Ουκρανικό πρωτάθλημα παραμένει ένα από τα μετριότερα της Ευρώπης. Η Νάπολι υπερέχει σε ρόστερ και πείρα και ενδέχεται να ξεκινήσει νικηφόρα την πορεία της στον έκτο όμιλο. (2.16 το διπλό στην GOALBET)

Η Λίβερπουλ υπέστη βαριά ήττα το περασμένο Σάββατο από τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει το άλλοθι ότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 37ο λεπτό. Τώρα θα μου πείτε, τόσο σημαντική ήταν η αποβολή του Μανέ; Μα… ναι! Όταν χάνεις ήδη με 1-0 μέσα σε μια από τις δυσκολότερες έδρες στην Ευρώπη και μένεις με 10 τόσο νωρίς, αυτομάτως η ψυχολογία των παικτών σου, πέφτει αρκετές… κλίμακες κάτω. Η Λίβερπουλ βέβαια δεν έπαψε ποτέ να είναι μια ομάδα «μέρας» καθώς είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο.  Το Champions League όμως το έχει πάρει πολύ σοβαρά και πιστεύω ότι απόψε θα επιδιώξει να πετύχει και ένα είδος… εξιλέωσης από την πεντάρα του περασμένου Σαββάτου. Εννοείται βέβαια πως οι αντιρρήσεις μου για την απόδοση του άσσου είναι κάθετες και… οριζόντιες μαζί. Κάτω από 2.00 δεν θα έπρεπε να προσφέρεται αυτός ο άσσος. Ίσως τελικά είναι προτιμότερο να τον αφήσουμε για τη διάρκεια του live bet.

Η πρωταθλήτρια Ρωσίας Σπαρτάκ, κληρώθηκε σε ένα δύσκολο όμιλο με Λίβερπουλ και Σεβίλλη και όπως πολύ σωστά δήλωσε ο προπονητής της ο Καρέρα, το σημερινό ματς είναι «κλειδί» για την ομάδα του. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις Λίβερπουλ και Σεβίλλη, είσαι… καταδικασμένος να διεκδικήσεις τους έξι πόντους στα ματς με την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου που δεν είναι άλλη από τη Μάριμπορ. Οι Σλοβένοι βέβαια, έχουν ήδη τρεις προκρίσεις στο ενεργητικό τους στα προκριματικά του Champions League. Είναι όμως τελείως διαφορετικό να παίζεις με τη Ζρίνσκι, την Χαφνάρφιορντουρ και την Χαποέλ από το να βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρωταθλήτρια Ρωσίας.

Η Μάριμπορ θα παίξει το γνώριμο ποδόσφαιρο όπου θα δώσει προσοχή και έμφαση στην άμυνα. Το πιθανότερο είναι το πρώτο ημίχρονο να κυλήσει χωρίς πολλές φάσεις καθώς ούτε και η Σπαρτάκ έχει λόγο να ρισκάρει από νωρίς. Θα μπορούσαμε λοιπόν να ρισκάρουμε στο Χ του ημιχρόνου και ακολούθως στο διπλό τελικό, διότι κάποια στιγμή η ανωτερότητα των Ρώσων λογικά θα φανεί και στον αγωνιστικό χώρο. (4.60 στον STOIXIMAN.GR)

Για το Λειψία – Μονακό και το Τότεναμ – Ντόρτμουντ τα είπαμε και στην αρχή. Τα δύο αυτά ντέρμπι δεν αγγίζονται στοιχηματικά, αλλά θεωρώ ότι οι αποδόσεις που κυκλοφορούν αδικούν λίγο τους δύο φιλοξενούμενους. Τόσο η Μονακό όσο και η Ντόρτμουντ έχουν σπουδαίους ποδοσφαιριστές στα ρόστερ τους και δεν νομίζω ότι θα φοβηθούν τη Λειψία και την Τότεναμ αντίστοιχα.

Η… λανθασμένη απόδοση της ημέρας δεν είναι άλλη βέβαια από το 1.45 του άσσου της Πόρτο. Δεν ξέρω αν αυτή η τιμή οφείλεται στην υποτίμηση των Τούρκων, ή στην υπερτίμηση των Πορτογάλων, αλλά θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλλω για το εάν και κατά πόσο η Μπεσίκτας θα πάει ως… πρόβατο σε σφαγή στο «Ντραγκάο». Τα τελευταία χρόνια έχει φτιάξει πολύ καλή ομάδα και μόνο τυχαίοι δεν είναι, οι δύο συνεχόμενοι τίτλοι που κατέκτησε στο αρκετά δύσκολο τουρκικό πρωτάθλημα. Πρώτη μου επιλογή είναι το Χ του ημιχρόνου και μετά βλέποντας και κάνοντας. Πιο πολύ πάντως κλίνω προς το να κυνηγήσω την έκπληξη, παρά στο να διεκδικήσω αυτή την αστεία τιμή του άσσου…

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας είναι μικρό και χωρίς ιδιαίτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον. Σας υπενθυμίζω πάντως, ότι η Φούλαμ μετρά 6 στα 6 under στο πρωτάθλημα…

Επίσης η Ολίμπια που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β Πολωνίας, μετρά 7 under σε ισάριθμα παιχνίδια με συντελεστή τερμάτων 6-3. Σήμερα φιλοξενείται από την Πονμπεσκίτζιε και αυτές οι δύο ομάδες έχουν πετύχει τα λιγότερα γκολ (6) στην κατηγορία μετά από την Βίγκρι. Το under και το Χ του ημιχρόνου λοιπόν, φαντάζουν ως δύο λογικές και προσιτές επιλογές (2.00 στην SPORTINGBET.GR)

Στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ δεν βλέπω εκπλήξεις στα δύο ματς που διεξάγονται τα ξημερώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι αποδόσεις με δελεάζουν για να ποντάρω. Σας θυμίζω πάντως ότι η Νιου Ίνγκλαντ που φιλοξενείται από την Ατλάντα, παραμένει η μοναδική ομάδα σε Ανατολή και Δύση που δεν έχει σημειώσει ακόμα νίκη μακριά από την έδρα της…

Αρνητική εκτός έδρας πορεία έχει και η Μινεσότα, καθώς μετά από 11 παιχνίδια κέρδισε μόνο το Σικάγο. Η Νιου Ινγκαλντ και η Μινεσότα μαζί με το Σαν Χοσέ έχουν δεχθεί τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ στο πρωτάθλημα…

Με Κόπα Σουνταμερικάνα και Κόπα Λιμπερταδόρες δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι μου τράβηξε την προσοχή και το ενδιαφέρον η αρκετά καλή απόδοση του διπλού της Φλαμένγκο. Φιλοξενείται από τη μέτρια φέτος Σαπεκοένσε η οποία παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία. Είναι τρίτη από το τέλος και τα περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά. Θέλει δεν θέλει δηλαδή, θα έχει και το μυαλό της στο πρωτάθλημα και στην κρίσιμη συνέχεια που ακολουθεί. Η φορμαρισμένη Φλαμένγκο αντιθέτως, δεν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα. (2.15 το διπλό στην INTERWETTEN.GR)

Το κύπελλο Μεξικού τέλος, βρίσκεται στη φάση των ομίλων και σήμερα διεξάγεται για το 7ο γκρουπ η αναμέτρηση της Χουάρες με τη Σάντος Λαγκούνα. Είναι η τελευταία αγωνιστική και οι φιλοξενούμενοι θέλουν νίκη για να διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Χουάρες αντιθέτως, δεν κατάφερε τίποτα απολύτως στον όμιλο, αφού έχει τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Προφανώς έχει στρέψει την προσοχή της στο πρωτάθλημα της Β κατηγορίας και στην προσπάθεια που καταβάλει για άνοδο. (2.05 το διπλό στην VISTABET.GR)

Καλή τύχη…

Υ.Γ. Απόψε στις 18.45 η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ θα αναμετρηθεί με την αντίστοιχη της Ρωσίας και όλοι μας περιμένουμε με ανυπομονησία αυτό το σπουδαίο και κρίσιμο παιχνίδι. Οι μπουκ έκοψαν το… καρπούζι στη μέση και νομίζω ότι η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου εκεί γύρω. Το μεγάλο όπλο των Ρώσων είναι ο Αλεξέι Σβεντ ο οποίος βρίσκεται σε απίστευτη κατάσταση. Σας θυμίζω ότι στο ματς με τους Κροάτες πέτυχε 27 πόντους, ενώ είχε και 12 ασίστ! Μιλάμε για ποσοστά επιπέδου ΝΒΑ.

Όσο για τη δική μας εθνική ομάδα, προσωπικά αδυνατώ να βγάλω άκρη, καθώς όπως μας έχει αποδείξει εμπράκτως, είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Τίποτα δεν πρόκειται να με εκπλήξει απόψε το βράδυ. Είτε συντρίψουμε τους Ρώσους, είτε χάσουμε με 30 πόντους διαφορά και πάλι δεν πρόκειται να εκπλαγώ. Το θετικό τουλάχιστο είναι ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια με Πολωνία και Λιθουανία επέστρεψε η μαχητικότητα, ο δυναμισμός και ο τσαμπουκάς στους διεθνείς μας. Ελπίζω αυτά τα στοιχεία να τα διατηρήσουν και στο αποψινό ντέρμπι με τη Ρωσία. Στοιχηματικώς, μια καλή επιλογή θεωρώ ότι είναι το over 148 διότι οι Ρώσοι συνηθίζουν να δίνουν πολύ γρήγορο ρυθμό στα παιχνίδια τους. Ο STOIXIMAN.GR προσφέρει τη σπουδαία αυτή αναμέτρηση σε μηδενική γκανιότα* και σε υψηλές αποδόσεις.

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εσύ πήρες το δώρο* σου;
  • ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΤΟ ΔΩΡΟ* ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ