ΜΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ…

Καλημέρα. Από σήμερα επιστρέφουν στη… ζωή μας οι μικρές Γαλλίδες και οι μικρές Ολλανδέζες! Θα πρέπει όμως να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι επέστρεψαν μετά από μεγάλη αγωνιστική αποχή. Σας υπενθυμίζω ότι το πρωτάθλημα της Β Γαλλίας διεκόπη πριν από ένα μήνα. Προσωπικά δεν θα διστάσω να παραδεχτώ ότι δεν θα ποντάρω πριν διαπιστώσω την αγωνιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ομάδες…

Αν πάντως τα… πιάσουμε από εκεί που τα αφήσαμε, τότε τόσο η Σοσό από πλευράς γηπεδούχων, όσο και η Ρεμς από πλευράς φιλοξενούμενων, έχουν εμφανές προβάδισμα απόψε καθώς υπερέχουν των αντιπάλων τους.

Αν υπάρχει όμως μια αναμέτρηση την οποία φοβάμαι για έκπληξη είναι αυτή ανάμεσα στην Παρί και τη Μπουργκ. Οι φιλοξενούμενοι στην προσπάθεια που καταβάλουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, ενισχύθηκαν μεταγραφικά και αναμένω έναν πολύ καλύτερο δεύτερο γύρο από αυτούς. Η Παρί δεν τα πήγε καθόλου καλά στα φιλικά και πιστεύω ότι στη συνέχεια θα ξεφουσκώσει. Η συγκεκριμένη ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα ως ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό, αλλά το τέλος του πρώτου γύρου την βρήκε στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Επειδή το ρόστερ της όμως είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, έχω την αίσθηση ότι στον δεύτερο γύρο θα υπάρξει πτωτική πορεία. Λέτε αυτή η… πτώση να ξεκινήσει από απόψε; Δεν αποκλείεται…

Στη Β Ολλανδίας η ενισχυμένη Βααλβάικ που έχει νέο τεχνικό τον ικανό και έμπειρο Ντε Κόνινγκ, αναμένεται να επικρατήσει της απαράδεκτης Γιονγκ Άλκμααρ που συμπλήρωσε οκτώ ήττες σε 10 παιχνίδια μακριά από την έδρα της. Ο άσσος μπορεί να συνδυαστεί και με το over καθώς οι φιλοξενούμενοι δέχονται με μοναδική ευκολία το τέρμα. Ήδη μάλιστα, μετρούν 15 over σε 18 αγωνιστικές…

Τα πολλά γκολ επέλεξα στην αναμέτρηση Γιόνγκ Ουτρέχτης με την Ντόρντρεχτ. Οι γηπεδούχοι έχουν 7 στα 8 over στην έδρα τους και οι φιλοξενούμενοι 8 στα 9 εκτός. Σημειώστε επίσης, ότι η Ντόρντρεχτ είναι η ομάδα που μετρά τα περισσότερα (16) over στην κατηγορία!

Τόσο οι νέοι του Άγιαξ όσο και οι νέοι της Αϊντχόφεν, θα παραταχθούν με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους διότι υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που βρίσκονται με την πρώτη ομάδα στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα οι πιτσιρικάδες της Αϊντχόφεν βρίσκονται στις ΗΠΑ και οι αντίστοιχοι του Άγιαξ στην Πορτογαλία. Το λαμβάνουμε υπόψη μας αυτό το στοιχείο και προσωπικά είμαι διατεθειμένος να κοντράρω και τις δύο αυτές ομάδες. Η Αϊντχόφεν υποδέχεται τη Χέλμοντ και θα ρισκάρω στο Χ2. Ο Άγιαξ φιλοξενείται από την πρωτοπόρο Φορτούνα η οποία ούτως ή άλλως πριν από τη διακοπή ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα, η στατιστική μας οδηγεί στο να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο στα παιχνίδια Μάαστριχτ – Τέλσταρ και Ναϊμέγκεν – Γκόου Αχεντ Ιγκλς. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα πέντε τελευταία παιχνίδια της Μάαστριχτ και της Τέλσταρ. Τι βλέπουμε; Στα ματς των γηπεδούχων έχουν σημειωθεί συνολικά 17 γκολ. (8-9). Ο συντελεστής τερμάτων όμως στο πρώτο ημίχρονο είναι στο 1-5! Στα ματς της Τέλσταρ έχουν επιτευχθεί συνολικά 14 γκολ. (8-6). Ο συντελεστής τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο εντοπίζεται μόλις στο 1-1!

Η Ναϊμέγκεν στα έξι τελευταία παιχνίδια της, έβαλε και δέχθηκε συνολικά 29 γκολ (20-8). Ο συντελεστής τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο όμως, είναι στο 8-0! Οι αριθμοί λοιπόν είναι… ξεκάθαροι και ελπίζω να επαληθευτούν για μία ακόμη φορά…

Το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι μικρό και μειωμένου ενδιαφέροντος. Στην Τσάμπιονσιπ διεξάγεται το μεγάλο τοπικό ντέρμπι μίσους ανάμεσα στις δύο Σέφιλντ και σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Για τη Γουένσντεϊ θα κάνει το ντεμπούτο του, ο νέος τους τεχνικός, ο Τζος Λουχουκάι.

Στην Ισπανία βρίσκω μικρό το 1.70 του άσσου της Χετάφε διότι οι Μαδριλένοι δεν έχουν σταθερότητα στην απόδοσή τους. Προτιμώ το Χ του ημιχρόνου διότι τόσο η Χετάφε όσο και η Μάλαγα σπάνια βρίσκουν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα κατά τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Γκιμαράες στην Πορτογαλία, καθώς στα πέντε τελευταία παιχνίδια της σημειώθηκαν συνολικά 14 γκολ και μόλις τα τέσσερα από αυτά μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο. Σήμερα φιλοξενείται από την Τσάβες που έχει τα περισσότερα (11) under στο πρωτάθλημα και λογικά θα διεξαχθεί ένα κλειστό παιχνίδι χωρίς πολλές και σημαντικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Πρώτη επιλογή αποτελεί το under και ακολούθως το Χ του ημιχρόνου.

Καλή τύχη και με οτιδήποτε νεότερο τα λέμε στο twitter (@fontastsounis).

Ο [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] προσφέρει σε μηδενική γκανιότα* το ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (1.80 – 2.24) (ώρα έναρξης 21.30)

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μόνο για σήμερα στη Stoiximan!
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ 5 ΔΩΡΑ*
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ