ΜΕ ΤΟ Χ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ…

Καλημέρα. Τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου συνεχίζονται και θα περάσουμε αμέσως να δούμε τι έχουμε ανά όμιλο ξεκινώντας ασφαλώς από αυτόν της δικής μας εθνικής ομάδας…

ΟΓΔΟΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Όπως λέγαμε και προχθές, δυστυχώς δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε το τεράστιο δώρο της συγκλονιστικής πραγματικά Κύπρου η οποία κατάφερε να γυρίσει από 0-2 σε 3-2 το παιχνίδι της με τη Βοσνία! Εμείς – σε αντίθεση με τους Κύπριους – είμασταν νωθροί, προβλέψιμοι και αναποτελεσματικοί. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν καταφέραμε να απειλήσουμε σοβαρά τους Εσθονούς, οι οποίοι πέρασαν ένα άνετο και ξεκούραστο απόγευμα. Την έκπληξη της Κύπρου ομολογώ ότι την περίμενα και είναι κάτι που το είχα αναφέρει και μέσα από αυτήν εδώ τη στήλη. Την δική μας τη γκέλα όμως δεν μπορούσα να την προβλέψω, καθώς ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι στο τέλος είτε εύκολα είτε δύσκολα θα κερδίζαμε. Από τότε που ανέλαβε ο Γερμανός Μίκαελ Σκίμπε βλέπετε, η εθνική μας ομάδα είχε μεταμορφωθεί προς το καλύτερο και θύμιζε παλιές καλές εποχές.  Το 0-0 με τους Εσθονούς όμως, μας ξαναγύρισε πίσω σε μια πρόσφατη σχετικά περίοδο που όλοι μας θέλαμε να ξεχάσουμε. Στην ουσία αν είχαμε καταφέρει να βάλουμε ένα… παλιογκόλ, αυτή τη στιγμή θα είχαμε μετατραπεί ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Τα καλά νέα είναι ότι παραμείναμε αήττητοι. Τα κακά νέα είναι ότι αυτή ήταν η τέταρτη ισοπαλία που φέρνουμε στα επτά παιχνίδια που έχουμε δώσει έως τώρα στα προκριματικά. Η άμυνά μας παραμένει μέσα στις καλύτερες των 9 ομίλων, αλλά στην επίθεση συνεχίζουμε να βγάζουμε τις γνωστές παθογένειες. Ίσως αν ήταν σε θέση να αγωνιστεί ο Μήτρογλου τώρα να μιλάγαμε από θέση ισχύος. Με τα «ίσως» όμως δεν γράφεται ιστορία…

Ξεχνάμε λοιπόν το κάκιστο παιχνίδι με τους Εσθονούς και πλέον αφοσιωνόμαστε στο αποψινό ντέρμπι με τους Βέλγους. Βάσει των όσων έχουμε δει έως τώρα, προσωπικά θα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος με τον βαθμό της ισοπαλίας. Το Βέλγιο βλέπετε, αυτή τη στιγμή μαζί με 3-4 ακόμα ομάδες παίζει το καλύτερο και επιθετικότερο παιχνίδι στην Ευρώπη. Από τη μέση και μπροστά διαθέτει σπουδαίους παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά σωματεία. Το καλό για εμάς είναι πως αυτή η δυνατή ομάδα περνάει ως πρώτη από τον όμιλο ακόμα και με το Χ.  Επειδή δεν τον έχω τον Σκίμπε (φωτο) για κανένα… κορόιδο, είμαι βέβαιος πως αν είχε τη δυνατότητα να πάρει τον ένα βαθμό στα… χαρτιά και χωρίς να διεξαχθεί το ματς, θα υπέγραφε και με τα δύο τα χέρια… Έχω την αίσθηση λοιπόν, ότι απόψε δεν πρόκειται να δούμε τους διεθνείς μας ποδοσφαιριστές να πιέζουν και να προσπαθούν να αναπτυχθούν για να πετύχουν ένα τέρμα. Θα παίξουμε το παλιό, καλό και γνώριμο παιχνίδι μας το οποίο – κακά τα ψέματα – κάποια στιγμή μας έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Το γνωστό… τσούκου τσούκου μπολ δηλαδή το οποίο συνήθως εκνευρίζει αντιπάλους, θεατές και… κριτικούς. Θα ρισκάρω λοιπόν στο ξερό Χ το οποίο θα αφήσει ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες.

Πρέπει να πούμε πάντως, ότι από χθες γνωρίζει πτώση η απόδοση του διπλού σε όλες τις εταιρίες. Ελπίζω οι μπουκ να διαψευστούν.

Το Εσθονία – Κύπρος και το Γιβραλτάρ – Βοσνία δεν κατάφεραν να μπουν στο στοιχηματικό μου… στόχαστρο. Απλά η Κύπρος όπως απέδειξε και την περασμένη Πέμπτη, είναι μια καλή και επικίνδυνη ομάδα που θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερο… σέβας από τους μπουκ.

ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Οι Ολλανδοί διασύρθηκαν την περασμένη Πέμπτη από τους Γάλλους από τους οποίους δέχθηκαν τέσσερα γκολ. Το μόνο που έχει απομείνει από τη μεγάλη εθνική Ολλανδίας είναι η φανέλα. Τα… σώβρακα τους τα πήραν την Πέμπτη οι Γάλλοι. Το ότι η «Οράνιε» περνάει βαθιά κρίση, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να το ακούσετε από μένα. Απουσίασε από το προηγούμενο Euro και από ότι φαίνεται θα λείψει και από το Μουντιάλ, καθώς τα πράγματα έχουν εξελιχθεί ιδιαίτερα άσχημα για αυτήν. Εδώ έφτασαν στο σημείο να καλέσουν μετά από χρόνια τον τελειωμένο τον Φαν Πέρσι. Κάθε… Φαν πέρσι και καλύτερα δηλαδή για τους Ολλανδούς.

Ο όμιλος όμως έγινε άνω κάτω μετά από τη νίκη της Βουλγαρίας επί της Σουηδίας με 3-2. Έτσι λοιπόν τώρα στην πρώτη θέση βρίσκεται η Γαλλία με 16 βαθμούς, και ακολουθεί η Σουηδία με 13. Πιο πίσω βρίσκεται η Βουλγαρία με 12 και η Ολλανδία με 10. Βρισκόμαστε τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Απόψε η Ολλανδία υποδέχεται τη Βουλγαρία στο Άμστερνταμ Αρίνα και με τα χάλια που έχουν οι γηπεδούχοι το 1.15 δεν αξίζει να το ποντάρεις ακόμα και αν σου χαρίσουν τα λεφτά…

Οι Σουηδοί παίζουν εκτός έδρας με τη Λευκορωσία η οποία την περασμένη Πέμπτη κατάφερε να χάσει ακόμα και από το Λουξεμβούργο. Αν οι παίκτες του Γιαν Άντερσον σκοντάψουν και απέναντι σε αυτήν την απρόσωπη ομάδα, τότε καλύτερα να το ξεχάσουν το Μουντιάλ της Ρωσίας…

Το δε Γαλλία – Λουξεμβούργο προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο για Προπογκόλ…

Ουσιαστικά λοιπόν το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε από τα τρία αποψινά παιχνίδια του πρώτου ομίλου είναι το διπλό των Σουηδών. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο…

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Εδώ τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει προ πολλού καθώς είναι οριστικό ότι η πρώτη και η δεύτερη θέση έχουν ήδη καπαρωθεί από Ελβετούς και Πορτογάλους, οι οποίοι έτυχε να κληρωθούν στον πιο εύκολο όμιλο, απέναντι σε κάποιες ανύπαρκτες ομάδες όπως είναι η Ανδόρα, οι Νήσοι Φερόες, η Λετονία και η παρηκμασμένη Ουγγαρία. Μεταξύ αυτών των δύο λοιπόν θα παιχτεί η πρωτιά που οδηγεί απευθείας στο παγκόσμιο κύπελλο. Το πιθανότερο πάντως είναι ότι έως την τελευταία αγωνιστική που οι Πορτογάλοι υποδέχονται στις 10 Οκτωβρίου τους Ελβετούς δεν θα έχει κριθεί τίποτα. Έως τότε λογικά θα προχωράνε και οι δύο μόνο με νίκες.

Απόψε η Ελβετία παίζει στην Λετονία και η Πορτογαλία στην Ουγγαρία. Τα διπλά όμως προσφέρονται σε εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις οι οποίες δεν βοηθούν για ποντάρισμα. Το μόνο που σκέφτομαι είναι ο συνδυασμός του διπλού με το over στο Ουγγαρία – Πορτογαλία, καθώς οι Πορτογάλοι σκοράρουν με μοναδική ευχέρεια.

Αυτά λοιπόν για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Πάμε τώρα να ρίξουμε μια σχετικά γρήγορη ματιά και στο τι άλλο περιλαμβάνει το μικρό σημερινό πρόγραμμα.

Στην πρώτη Αγγλίας η Πόρτσμουθ που ξεκίνησε ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο, έχει μείνει ήδη αρκετά πίσω στον βαθμολογικό πίνακα. Σήμερα υποδέχεται τη Ρόδεραμ για την οποία ισχύει το… κάθε πέρσι και καλύτερα. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να κινδυνεύσουν ακόμα και με νέο υποβιβασμό, καθώς διαθέτουν ένα από τα μετριότερα ρόστερ του πρωταθλήματος.

Στην Β Ιταλίας δεν υπάρχει κάτι που να ξεχωρίζει αυτή την αγωνιστική. Θεωρώ πάντως ότι οι μπουκ αδικούν λίγο την Κάρπι με τις αποδόσεις που έχουν δώσει στον αγώνα της με τη Σπέτσια. Οι γηπεδούχοι θεωρούνται αποδυναμωμένοι φέτος καθώς αποχώρησαν αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές. Μέχρι να δέσει η νέα ομάδα θα πάρει ακόμα αρκετός χρόνος και αυτό είναι κάτι που μπορεί να το εκμεταλλευτεί η έμπειρη Κάρπι.

Στη Β Ισπανίας υποχωρεί η απόδοση του άσσου της Οβιέδο και αυτό είναι κάτι μάλλον φυσιολογικό γιατί συγκριτικά με τη Ρέους έχει καλύτερους παίκτες και μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Στα υπόψη πάντως έχουμε τόσο το Χ του ημιχρόνου όσο και το under 1.5 γκολ, καθώς όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Νίκος Τσούκας στην KING BET που κυκλοφορεί, η Ρέους συμπλήρωσε 14 συνεχόμενα εκτός έδρας under τα οποία ξεκίνησαν από πέρσι, λίγο πριν τα μέσα του πρωταθλήματος!

Στην Β Σουηδίας η Τρέλεμποργκ συνεχίζει να παλεύει για την κατάληψη της τρίτης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου. Βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και σήμερα φιλοξενείται από τη Σιριάνσκα που κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Οι γηπεδούχοι έχουν πολύ μεγάλα προβλήματα στην άμυνα και είναι η ομάδα που έχει δεχθεί τα περισσότερα (22) εντός έδρας γκολ. Η Τρέλεμποργκ από την άλλη μεριά, ειδικά το τελευταίο διάστημα σκοράρει πολύ εύκολα.  Εκτός από το πιθανό διπλό λοιπόν, μπορούμε να δούμε και το over. Ούτως ή άλλως η Σιριάνσκα έχει τα περισσότερα over (16) στην κατηγορία.

Στη Β Νορβηγίας τέλος, λογικά τόσο η Στρόμεν όσο και η Ρανχάιμ μπορούν να κερδίσουν στην έδρα τους τις υποδεέστερες Έλβερουμ και Κονγκσβίγκερ αντίστοιχα. Στον αγώνα της Ρανχάιμ με την Κονγκσβίγκερ πάντως, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε και το over το οποίο φέρνουν συχνά – πυκνά οι δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν 8 στα 10 over μακριά από το γήπεδό τους. Η δε Ρανχάιμ στα 5 από τα 6 πιο πρόσφατα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, σημείωσε από 3 έως 6 γκολ!

Καλή τύχη.

STOIXIMAN.GR

Κρίσιμο ματς για την εθνική μας σήμερα και ο  STOIXIMAN.GR προσφέρει τον αγώνα σε μηδενική γκανιότα*

ΕΛΛΑΔΑ – ΒΕΛΓΙΟ  (6.50- 3.75 – 1.72) ώρα έναρξης 21.45.

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εσύ πήρες το δώρο* σου;
  • ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΤΟ ΔΩΡΟ* ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ