ΜΕ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ

Καλημέρα. Από τώρα εως και το φινάλε των πρωταθλημάτων θα ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με ομάδες που έχουν κίνητρο και που παίζουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς. Τα αδιάφορα παιχνίδια ούτε με αφορούν, ούτε με απασχολούν…

Στην Πρέμιερ Σκωτίας τα play off συνεχίζονται και η Ρος Κάουντι σώθηκε και μαθηματικά. Σήμερα υποδέχεται τη Χάμιλτον η οποία παλεύει για να γλιτώσει τα μπαράζ υποβιβασμού. Η Ρος Κάουντι βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση αλλά επειδή είναι αδιάφορη βαθμολογικά, στρέφομαι προς την ομάδα που έχει το μεγάλο κίνητρο. Ούτως ή άλλως η έδρα των γηπεδούχων είναι από τις χειρότερες της κατηγορίας (5 νίκες σε 17 παιχνίδια).

Στα play off Βελγίου η Σαιντ Τρουίντεν και η Μαλίν παλεύουν για το ποια από τις δύο θα τερματίσει πρώτη στο Β γκρουπ που συμμετέχουν. Αυτή που θα τα καταφέρει θα τεθεί αντιμέτωπη σε μονό παιχνίδι απέναντι στην ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον πρώτο όμιλο. Ο νικητής θα δώσει έναν ακόμα αγώνα για να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Απομένουν δύο αγωνιστικές, και η Σαιντ Τρούιντεν προηγείται τριών βαθμών της Μαλίν. Την τελευταία αγωνιστική οι δύο αυτές ομάδες παίζουν μεταξύ τους.

Απόψε η φορμαρισμένη Σαιντ Τρουίντεν φιλοξενείται από την αδιάφορη Λιρς και η Μαλίν υποδέχεται την επίσης αδιάφορη Σαιντ Γκιλλόις. Οι ομάδες που χρειάζονται νίκη λοιπόν, παίζουν με τους νεοφώτιστους και πιστεύω ότι μπορούν να βρουν τον τρόπο να επικρατήσουν…

Στην Ελβετία η Λουγκάνο διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη και σήμερα υποδέχεται την αδιάφορη Σεν Γκάλεν. Οι γηπεδούχοι είναι ανώτεροι, έχουν κίνητρο και καλή πρόσφατη παράδοση.

Στην Πολωνία τέλος, η Άρκα η οποία κινδυνεύει με υποβιβασμό, φιλοξενεί την Βίσλα Πλοκ που είναι πολύ πιο άνετη βαθμολογικά. Το παιχνίδι είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τους γηπεδούχους οι οποίοι έχουν πολλά χρόνια να υποστούν ήττα μέσα στο γήπεδό τους από τη Βίσλα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας, δυστυχώς δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον. Όπως σας έχω ξαναπεί, με Σκανδιναβούς δεν μπλέκω ακόμη διότι θα τους… υποστούμε θέλοντας και μη ολόκληρο το καλοκαίρι.

Θα ρίξουμε όμως μια τελευταία συνοπτική ματιά στα τέσσερα ματς της προτελευταίας αγωνιστικής του Κόπα Λιμπερταδόρες που διεξάγονται σήμερα.

Στο Ατλέτικο Μινέιρο – Γοδόι κρίνεται η πρωτιά του ομίλου, αλλά το ματς είναι ουσιαστικά αδιάφορο βαθμολογικά, καθώς έχουν ήδη περάσει στην επόμενη φάση και οι δύο ομάδες. Ο Μπερνάρντι έλαβε την απόφαση να αφήσει πίσω στην Αργεντινή σχεδόν όλους τους βασικούς του ποδοσφαιριστές και αυτός είναι ο λόγος που έχει κατρακυλήσει η απόδοση του άσσου.

Το Λιμπερτάδ – Σπορτ Μπόις του έκτου ομίλου είναι αδιάφορο βαθμολογικά, καθώς ότι και να γίνει, η μεν Λιμπερτάδ τερματίζει τρίτη και συνεχίζει στο Σουνταμερικάνα, και η δε Σπορτ Μπόις παραμένει τελευταία στη βαθμολογία. Αναμένεται εκτεταμένο ροτέισον και από τους δύο προπονητές…

Στο Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν – Έμελεκ θα κριθεί η δεύτερη θέση. Οι γηπεδούχοι βολεύονται και με το Χ, ενώ οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται μόνο νίκη. Λόγω της ισχυρής έδρας, αλλά και του καλύτερου ρόστερ που διαθέτουν οι κολομβιανοί, θα στηρίξω την ομάδα από το Μεντεγίν.

Η Νασιονάλ τέλος (φωτο), έχασε τελικά τον τίτλο στην Ουρουγουάη παρά την επική ανατροπή απέναντι στη Σουνταμέρικα που από 1-3 το έκανε 4-3 μέσα σε λίγα λεπτά στο φινάλε (κάναμε… πάρτι στο twitter με αυτό το ματς). Τώρα πλέον επικεντρώνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και σήμερα παίζει με την Ζούλια από τη Βενεζουέλα η οποία διατηρεί και αυτή ελπίδες πρόκρισης. Η εμπειρία όμως της Νασιονάλ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και από τη στιγμή που… ξεμπέρδεψε πλέον με το πρωτάθλημα, θεωρώ ότι είναι πλέον το φαβορί της αναμέτρησης…

Καλή τύχη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ »

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σούπερ προσφορά* από την Betsson
  • ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΩΡΑ*
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ