ΜΕ ΔΩΝΗ Ο ΑΠΟΕΛ!

Καλημέρα. Σήμερα και αύριο διεξάγονται πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια και όπως γράφω και στην KING BET που κυκλοφορεί, τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων των πέντε ελληνικών ομάδων στο Champions League και το Europa League, άφησαν ορισμένους ανοιχτούς λογαριασμούς, καθώς και ανάμεικτα συναισθήματα. Ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός που έχει ήδη περάσει στην επόμενη φάση, καθώς το 1-3 είναι ένα σκορ που δεν ανατρέπεται. Όχι τουλάχιστον, από αυτήν την κακή Παρτιζάν που είδαμε στο Βελιγράδι. Οι ερυθρόλευκοι με ηγέτη και μπροστάρη τον Μπεν που σημείωσε δύο τέρματα, μπορούν από τώρα να προετοιμάζονται για τα play off του θεσμού. Ο 28χρονος επιθετικός που έκλεψε την παράσταση, είχε αποκτηθεί από την Βέροια το 2015 και αυτά τα δύο χρόνια έπαιζε δανεικός σε άλλες ελληνικές ομάδες. Οι περσινές εξαιρετικές του εμφανίσεις με την φανέλα του Πανιωνίου όμως, άναψαν το πράσινο φως για την επιστροφή του στο λιμάνι και από ότι φαίνεται, οι διοικούντες του ΟΣΦΠ δικαιώθηκαν πολύ γρήγορα για αυτήν τους, την επιλογή.

Εν αντιθέσει με τους ερυθρόλευκους, η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, από την οποία έχασε δίκαια με σκορ 0-2. Το γεγονός ότι και τα δύο γκολ σημειώθηκαν από εκτελέσεις κόρνερ, φανερώνει ότι οι παίκτες της «Ένωσης» δεν είχαν δουλέψει όπως θα έπρεπε το σημαντικό κομμάτι των στημένων φάσεων. Ο Χιμένεθ ελέγχεται και για τις επιλογές του και κυρίως για τους παίκτες που άφησε εκτός αποστολής, ή και εκτός ενδεκάδας, όπως ήταν ο νεοφερμένος Κλωναρίδης. Ο καθείς βέβαια, κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Αν η ΑΕΚ είχε νικήσει, τώρα θα μιλάγαμε όλοι για τις σπουδαίες εμπνεύσεις του ισπανού τεχνικού… Η ΤΣΣΚΑ έπαιξε μεστό και σοβαρό ποδόσφαιρο και αν εξαιρεθεί το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, από εκεί και πέρα, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Το 0-2 δυστυχώς δεν μπορεί να ανατραπεί μέσα στην Μόσχα, καθώς οι ρώσοι είναι πολύ έμπειροι και ξέρουν πώς να διαχειριστούν αυτή την μεγάλη νίκη… Μέχρι στιγμής λοιπόν – εκτός απροόπτου βέβαια – μετράμε ως χώρα, έναν αποκλεισμό και μία πρόκριση.

Από στοιχηματικής απόψεως βλέπω άσσο και over τον Ολυμπιακό και σκέτο over την ΑΕΚ. (Στο υψηλό 2.05 το over στον STOIXIMAN.GR)

Πάμε τώρα να ρίξουμε μια ματιά σε κάποια από τα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας…

Υπάρχει μια επιλογή στοιχήματος που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στους Έλληνες παίκτες. Αναφέρομαι στο να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο συγκριτικά με το πρώτο. Σε ρεβάνς ευρωπαϊκών παιχνιδιών όπου τα πρώτα αποτελέσματα αφήνουν ανοιχτή την πρόκριση θεωρώ ότι το εν λόγω στοίχημα συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες εμφάνισης. Αναφέρω ενδεικτικά μερικές αναμετρήσεις βάζοντας σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα.

Μπάτε Μπορίσοφ – Σλάβια (0-1). Κοπεγχάγη – Βαρντάρ (0-1), Χαφνάρφιορντουρ – Μάριμπορ (0-1), Ρόζενμποργκ – Σέλτικ (0-0). Στα τέσσερα παραπάνω ματς λοιπόν, πιστεύω ότι είναι αρκετά πιθανό να επιβεβαιωθεί το στοίχημα που προαναφέραμε…

Ο ΑΠΟΕΛ έχει νέο προπονητή τον Γιώργο Δώνη (Φωτό) καθώς η διοίκησή του αποφάσισε να απολύσει τον… Mr Μπιν. Η έλευση του έλληνα τεχνικού πιστεύω ότι θα βοηθήσει τους παίκτες να ανέβουν αγωνιστικά και ψυχολογικά. Έχουν πλεονέκτημα απέναντι στην μέτρια Βιτορούλ, αλλά η αλήθεια είναι ότι το 1.65 δεν με ικανοποιεί ως απόδοση…

Γενικότερα πάντως για μία ακόμη φορά βλέπουμε να παρουσιάζεται το γνωστό πλέον πρόβλημα των χαμηλών αποδόσεων σε όλα τα πρώτα σημεία. Σε μερικά από αυτά μάλιστα, δεν μπορώ να αποκλείσω την έκπληξη. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε επισημάνει από αυτήν εδώ τη στήλη ότι ήταν πολύ μικρή η τιμή του άσσου της Κλαμπ Μπριζ και τελικά το σημείο δεν πέρασε. Κάτι αντίστοιχο όμως συμβαίνει και απόψε με τον άσσο της Μπασάκσεχιρ. Οι παίκτες της Τουρκικής ομάδας μπορεί να έχουν… απόθεμα ενθουσιασμού για την πρώτη συμμετοχή τους σε Champions League, αλλά υστερούν σε εμπειρία απέναντι στην μπαρουτοκαπνισμένη βελγική ομάδα που έχει φάει με τα… μαχαιροπίρουνα τέτοιου είδους παιχνίδια. Απορριπτέο και επικίνδυνο λοιπόν το 1.75.

Οι μπουκ συνηθίζουν να στέκονται κυρίως στο όνομα και όχι τόσο στην ουσία των ομάδων και των πραγμάτων. Ενδεικτικό παράδειγμα η αποψινή αναμέτρηση του Άγιαξ με τη Νις. Η γαλλική ομάδα η οποία πέρσι ενθουσίασε με τις επιδόσεις της όλους τους φιλάθλους, δεν άλλαξε σε σχέση με πέρσι και παραμένει πολύ δυνατή και επικίνδυνη. Στο πρώτο ματς που έληξε 1-1 έχασε σημαντικές ευκαιρίες για την επίτευξη ενός ακόμα γκολ και δεν νομίζω ότι θα αποτελέσει έκπληξη αν απόψε τα καταφέρει να μην χάσει μέσα στο «Άμστερνταμ Αρένα». Ο Άγιαξ άλλωστε, δεν έχει την ίδια δυναμική του παρελθόντος.

Το άλλο μπορούμε να κρατήσουμε από τα σημερινά; Εκτός από το over στο Γιουνγκ Μπόις – Ντιναμό Κιέβου, τίποτε άλλο από αυτά που ήδη προαναφέραμε. Οι Ελβετοί καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 3-1 και αυτό σημαίνει ότι θα παίξουν επιθετικά από το πρώτο λεπτό. Μπροστά είναι πολύ καλοί, αλλά πίσω δεν είναι το ίδιο αξιόπιστοι. Η έμπειρη Ντιναμό Κιέβου μπορεί να ξαναβρεί τον δρόμο προς τα δίχτυα και πιστεύω ότι θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας είναι σχετικά μέτριο. Στην Γ Γερμανίας το Μαγδεμβούργο το οποίο φέτος φιλοδοξεί να ανέβει κατηγορία, φιλοξενείται από την υποδεέστερη Μέπεν που δεν μας έχει δείξει τίποτε έως τώρα.

Αν κρίνω από το ποδόσφαιρο που παίζουν μέχρι στιγμής η Βέρντερ και η Καρλρούη τότε είναι πολύ πιθανό η μεταξύ τους αναμέτρηση να λήξει στο over το οποίο πληρώνει πολύ καλά. (2.00 στην NETBET.GR)

Στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ας μη σπεύσουμε να επηρεαστούμε από το γνωστό υψόμετρο του Κίτο, διότι η Μπολιβάρ από τη Βολιβία αγωνίζεται σε ακόμα μεγαλύτερο υψόμετρο το οποίο ξεπερνά τα 3.500 μέτρα!

Στον «εμφύλιο» της Παραγουάης και πι συγκεκριμένα του Ασουνσιόν, ανάμεσα στην Ολίμπια και τη Νασιονάλ, δεν υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ. Θεωρητικά και βάσει ρόστερ η Ολίμπια είναι ανώτερη φέτος επειδή ενισχύθηκε μεταγραφικά, αλλά σε τέτοιου είδους τοπικά ντέρμπι τα πάντα μπορούν να συμβούν. Προσωπικά λοιπόν δεν θα… ακούμπαγα τον άσσο του 1.50.

Στη Βραζιλία η Σάντος που έχει 7 στα 9 under εντός, υποδέχεται τη Φλαμένγκο που έχει 7 στα 9 under εκτός. Οι δύο αυτές ομάδες μαζί με την Κορίνθιανς διαθέτουν τις τρεις καλύτερες άμυνες στο πρωτάθλημα και η εύλογη επιλογή μου είναι το under 2.5 γκολ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια στην έδρα της Σάντος έληξαν όλα στο 0-0!

Οι… αδικίες των μπουκ συνεχίζονται με τις αναμετρήσεις Ατλέτικο Μινέιρο – Κορίνθιανς και Σπορτ Ρεσίφε – Φλουμινένσε. Να κοντράρω στο 2.10 την πρωτοπόρο Κορίνθιανς που παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στην κατηγορία; Η Ατλέτικο Μινέιρο εν τω μεταξύ, διαθέτει μια από τις χειρότερες έδρες στο πρωτάθλημα καθώς μετρά πέντε ήττες και δύο μόνο νίκες σε εννέα αγωνιστικές… Να σημειώσουμε επίσης ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο. (3.20 το διπλό στην SPORTINGBET.GR)

Η Σπορτ Ρεσίφε τέλος, είναι μια ομάδα με πολλά και μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της,  και δεν υπάρχει περίπτωση να την εμπιστευτώ στο 1.80. Η Φλουμινένσε άλλωστε, τα καταφέρνει καλύτερα εκτός, από ότι εντός έδρας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι διατηρεί τη δεύτερη παραγωγικότερη εκτός έδρας επίθεση μετά από τη Γκρέμιο…

Καλή τύχη… 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ NOVIBET!
  • PROMO CODE «PREMIUM500»
  • PREMIUM ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ 500 ΔΩΡΑ*
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ