ΜΕ ΓΕΙΑ ΤΟ ΣΑΡΝΤΕΝΙΑ

Καλημέρα. Με το δικό μας πρωτάθλημα δεν έχω προλάβει ακόμα να ασχοληθώ καθόλου, αλλά πιστεύω ότι θα το πράξει αντί εμού ο «παίκτης» που επιστρέφει από την άλλη μεριά του Ατλαντικού την επόμενη εβδομάδα. Προσωπικά πάντως, εξακολουθώ να αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα στην ανάγνωση των ελληνικών παιχνιδιών, καθώς αν εξαιρέσουμε τους 3-4 μεγάλους, θεωρώ ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Και με το που πάει να ξεχωρίσει κάποια, αμέσως οι μπουκ χαμηλώνουν… δραματικά την απόδοσή της. Σήμερα για παράδειγμα είχα στο μυαλό μου τον άσσο του Πανιωνίου, ο οποίος παίζει σοβαρό και καλό ποδόσφαιρο από πέρσι. Στο 1.50 όμως δεν υπάρχει περίπτωση να ποντάρω. Στο live και βλέπουμε…

Όσο για τον Παναθηναϊκό, οι πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ μέχρι την τελευταία στιγμή, καθιστούν την ομάδα επίφοβη για πονταρίσματα. Δεν ξέρω αν ο Χίλιεμαρκ, ο Μουνιέ και ο Σιλά που αποκτήθηκαν εσχάτως θα μπορέσουν να προσφέρουν άμεσα πολύτιμες υπηρεσίες, αλλά βάσει λογικής θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να δέσουν στην ομάδα. Το διπλό του 1.60 δεν έχει ούτε λογική, ούτε στοιχηματική αξία.

Γενικότερα πάντως θεωρώ ότι το σημερινό πρόγραμμα δεν είναι πολύ καλό για τον μέσο παίκτη του στοιχήματος.

Στην Ιταλία θα μπορούσε κάποιος να εξετάσει τη νίκη της Κάλιαρι απέναντι στη νωθρή Κροτόνε, αλλά και εδώ η απόδοση κρίνεται ως ασύμφορη. Θα επισημάνουμε πάντως ότι αυτό είναι το πρώτο επίσημο ματς που θα δώσει η Κάλιαρι στο νέο γήπεδό της το «Σαρντένια Αρένα».

Αν υπάρχει μια ομάδα που πιστεύω ότι φέτος μπορεί να πετύχει πολλά σπουδαιότερα και μεγαλύτερα πράγματα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν της, αυτή είναι η Μίλαν η οποία θεωρείται δικαιολογημένα ως η πρωταθλήτρια των μεταγραφών. Απέκτησε πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες που μπορούν να συμβάλλουν στην αναγέννηση της παλιάς αυτοκρατορίας του ιταλικού ποδοσφαίρου. Δεν υποτιμώ τη Λάτσιο, αλλά όλοι όσοι ασχολούμαστε με το στοίχημα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ομάδες από τη Ρώμα (Λάτσιο και Ρόμα) είναι από τις πιο κυκλοθυμικές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αλλάζουν δηλαδή αγωνιστική διάθεση από παιχνίδι με παιχνίδι, για να μην πω από… λεπτό σε λεπτό. Ίσως παίζει ρόλο και η παραδοσιακή ανεξήγητη εσωστρέφεια που επικρατεί σε αυτούς τους δυο συλλόγους. Φέτος παραδόξως, βλέπω – προβλέπω, καλή πορεία για τις ομάδες του Μιλάνου που μας έχουν… καταταλαιπωρήσει στοιχηματικά εδώ και μια πενταετία.

Οι παλαιότεροι θα θυμάστε ότι η Πάρμα ήταν μια ομάδα που αγωνιζόταν επί μονίμου βάσεως στη μεγάλη κατηγορία. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια την έριξαν στη Δ κατηγορία, αλλά λόγω της βαριάς φανέλας της σιγά σιγά αναρριχήθηκε και φέτος δηλώνει έτοιμη για μια τρίτη διαδοχική άνοδο. Διαθέτει καλούς παίκτες για τα δεδομένα της κατηγορίας και πιστεύω ότι μέσα στην ισχυρή έδρα της δεν θα χάνει εύκολα βαθμούς από κανέναν. Σήμερα αντιμετωπίζει τη Μπρέσια που την προηγούμενη αγωνιστική έμεινε στο 0-0 μέσα στο γήπεδό της με τα… δεύτερα της Παλέρμο. (παράδοση 11-2-1)

Ένα πρωτάθλημα που με ελκύει ως θεατή, αλλά όχι και σαν παίκτη είναι το ισπανικό. Ίσως επειδή ακόμα και στους μικρότερους συλλόγους που παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία, μπορείς να βρεις σπουδαίους ποδοσφαιριστές οι οποίοι σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα θα έκαναν πρωταθλητισμό. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφεύγω να ποντάρω σε αποδόσεις κάτω του 1.80. Θέλετε αποψινό παράδειγμα;          Θα αναφέρω ενδεικτικά τον αγώνα της Μπιλμπάο με τη Χιρόνα. Είχα «κυκλώσει» τον άσσο των Βάσκων ευελπιστώντας σε μια τιμή της τάξεως του προανέφερα. Αντί αυτής όμως αντίκρυσα το 1.55 και επέστρεψα άμεσα στα αυγά μου… (το αφήνουμε για το live και αυτό λοιπόν).

Η Μαρσέιγ θα προσπαθήσει να συνέλθει άμεσα από τα έξι… χαστούκια – γκολ που δέχθηκε την προηγούμενη αγωνιστική από τη Μονακό. Η ομάδα του λιμανιού συνεχίζει να ενισχύεται μεταγραφικά και τα νέα αποκτήματά της είναι ο Αμπντενούρ της Βαλένθια για την άμυνα και ο δικός μας Μήτρογλου για την επίθεση. Οι οπαδοί της βέβαια, περίμεναν κάτι πιο… θορυβώδες και εκλεκτό μπροστά, καθώς οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν εκτιμώνται ιδιαίτερα στο γαλλικό πρωτάθλημα. Επειδή πάντως προσωπικά δεν έχω κρύψει ποτέ ότι εκτιμώ πολύ τον Κώστα Μήτρογλου ως ποδοσφαιριστή, είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσει τη Μαρσέιγ με τα γκολ που θα πετύχει. Μπορεί η… «φτιαξιά» του να μην σου γεμίζει το μάτι αλλά το ιστορικό του είναι πλούσιο σε επιτυχίες σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκε. Ελπίζω λοιπόν να ξεκινήσει με το δεξί απέναντι στη μέτρια Ρεν που δεν έχει ακόμα νίκη στο ενεργητικό της.

Το ότι οι μπουκ επηρεάζονται κυρίως από τα ονόματα και όχι από τη φόρμα των ομάδων, είναι γνωστό από τότε που ξεκίνησε το στοίχημα… Τρανό παράδειγμα οι σημερινές αποδόσεις στον αγώνα της Σταντάρ Λιέγης με τη Σαρλερουά στο Βέλγιο. Οι γηπεδούχοι έρχονται από τρεις σερί ήττες με συντελεστή τερμάτων 0-9 και οι φιλοξενούμενοι έχουν πέντε στις πέντε νίκες από τη στιγμή που ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά οι εταιρίες προσφέρουν σε χαμηλές αποδόσεις τον άσσο της Σταντάρ…

Στην Τουρκία έχει παιχτεί αρκετά το διπλό της Γαλατά. Θεμιτή επιλογή διότι η ομάδα ξεκίνησε με τρία στα τρία με συντελεστή τερμάτων 10-2. Προσωπικά πάντως υπολογίζω ιδιαίτερα φέτος την Τράμζονσπορ διότι έχει πολύ καλό υλικό. Απέναντι στην Γκεντζ/λιγκι διατηρεί εξαιρετική παράδοση και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί καθώς η ομάδα της Άγκυρας αντιμετωπίζει και αρκετά προβλήματα απουσιών λόγω τιμωριών και τραυματισμών.

Για την Ζενίτ τα έχουμε πει πολλές φορές. Η… ζάμπλουτη διοίκησή της ξόδεψε πάρα πολλά εκατομμύρια προκειμένου να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή του ρωσικού πρωταθλήματος. Για μένα θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν φέτος δεν καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο. Παρά την πληρότητα του ρόστερ της όμως, το αφεντικό… τρελάθηκε και συνεχίζει να σκορπά εκατομμύρια για μεταγραφές. Τελευταίο απόκτημα έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ, ο πολύ καλός αμυντικός της ομάδας του Σαββίδη της Ροστόφ, ο Μέβλια. Πήρε αμυντικό μια ομάδα που έχει την καλύτερη άμυνα στη Ρωσία… Σήμερα στις 14.00 ώρα Ελλάδας η Ζενίτ παίζει στη Μόσχα με τη Ντιναμό και η συνήθεια που έχει να κερδίζει εκτός έδρας πετυχαίνοντας λίγα γκολ, πιστεύω ότι θα συνεχιστεί. Σας θυμίζω ότι έχει τρεις νίκες και μια ισοπαλία σε τέσσερα ματς, όπου και τα τέσσερα έληξαν στο under. Οι δύο νίκες ήταν της τάξεως του 1-0 και η τρίτη του 2-0.

Στη Δανία φαίνεται ότι οι μπουκ δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις φετινές επιδόσεις της Λίνγκμπι, η οποία τα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Η ομάδα έρχεται από τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες ενώ διατηρεί και – μακράν – τη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία με 19 γκολ στο παθητικό της. Μπορεί… ηχητικά να υπερέχει της Χέλσινγκορ, αλλά ουσιαστικά δεν ισχύει αυτό αν κρίνουμε από τα έως τώρα αποτελέσματα των ομάδων.  Οι φιλοξενούμενοι έχουν κερδίσει τα τρία από τα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια τους και το 1.55 του άσσου αποτελεί εφεύρημα. Εδώ λοιπόν ή δεν παίζεις τίποτα, ή κυνηγάς την έκπληξη, ή ποντάρεις στο over που πληρώνει και καλύτερα…

Λέτε ένας… Ζέκα να φέρει την άνοιξη στην Κοπεγχάγη; Η ομάδα της πρωτεύουσας πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων ετών, καθώς μετά από επτά αγωνιστικές μετρά μόλις δύο νίκες. Η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να τον ενισχύσει με έμπειρους ποδοσφαιριστές και το έπραξε αποκτώντας τον φορ Πούσιτς και τον Ζέκα από τον Παναθηναϊκό. Όλοι λοιπόν ελπίζουν σε ένα νέο ξεκίνημα και υπάρχει αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τη Μίντιλαντ. Στις τέσσερις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους πάντως, η Κοπεγχάγη κέρδισε σε όλες, πετυχαίνοντας από τρία γκολ και πάνω.

Στην Σουηδία η Χάκεν η οποία έχει ξεχάσει τι θα πει ήττα εδώ και επτά αγωνιστικές, αναρριχήθηκε στον βαθμολογικό πίνακα και πλέον χτυπάει την πόρτα της Ευρώπης. Μακριά από την έδρα της είναι εντυπωσιακή καθώς έχει υποστεί μόνο μία ήττα. Διατηρεί μάλιστα και την καλύτερη άμυνα με επτά γκολ παθητικό. Σήμερα φιλοξενείται από την προτελευταία Χάλμσταντ που έχει μόλις δύο νίκες σε 21 παιχνίδια. Η Χαλμσταντ «πληρώνει» την αποδυνάμωσή της και πολύ δύσκολα θα γλιτώσει από τον υποβιβασμό. Ακόμα και ο Ούρεμα που αποκτήθηκε το καλοκαίρι και που ήταν ο καλύτερός της παίκτης μπροστά, τελείωσε για τη φετινή σεζόν. Η φόρμα και η ψυχολογία είναι υπέρ των φιλοξενούμενων. Η Χάκεν όμως έχει και τη παράδοση με το μέρος της, καθώς μετρά 6 νίκες σε ισάριθμες επισκέψεις της από το 2009 και μετά που οι δύο ομάδες βρέθηκαν και πάλι στην ίδια κατηγορία.

Πολύ καλή παράδοση διατηρεί και η πρωτοπόρος Μάλμε απέναντι στην Έρεμπρο. Εδώ όμως επειδή η απόδοση είναι μικρή, το διπλό θα μπορούσε να παιχτεί συνδυαστικά με το over μιας και αφενός η Έρεμπρο έχει τα περισσότερα (15) over στην κατηγορία και η Μάλμε, την παραγωγικότερη (40 γκολ) επίθεση στο πρωτάθλημα.

Αυτή τη φορά δεν είμαι διατεθειμένος να ασχοληθώ με παιχνίδια από τα πρωταθλήματα της Λατινικής Αμερικής διότι μεσοβδόμαδα ακολουθούν πολλές και κρίσιμες αναμετρήσεις για το Λιμπερταδόρες και το Σουνταμερικάνα. Όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, οι προπονητές των ομάδων θα προβούν σε πολλές αλλαγές που ενδέχεται να αλλοιώσουν τον αγωνιστικό χαρακτήρα των συλλόγων.

Καλή τύχη και με οτιδήποτε νεότερο τα λέμε στο Twitter (@fontastsounis).

SPORTINGBET.GR

Η πλατφόρμα της SPORTINGBET.GR ανανεώθηκε κ έγινε πολύ πιο εύχρηστη για τον παίκτη. Πληθώρα στοιχημάτων από δεκάδες αθλήματα και πολλές προσφορές σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε επιλέγοντας τα αγαπημένα σας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εσύ πήρες το δώρο* σου;
  • ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΤΟ ΔΩΡΟ* ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ