ΜΕ ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Η ΑΟΥΣΤΡΙΑ…

Καλημέρα. Απόψε πραγματοποιείται η δεύτερη αγωνιστική των 12 ομίλων του Europa League. Εννοείται πως δεν μπορούμε να ασχοληθούμε και με τα 24 παιχνίδια οπότε θα προβούμε σε μια πιο αυστηρή επιλογή…

Ξεκινώντας από το ματς της ΑΕΚ, έχοντας παρατηρήσει προσεκτικά το παιχνίδι της Αούστρια Βιέννης (φωτο), θεωρώ ότι παρέχεται σε τιμές ευκαιρίας το over 2.5 γκολ. (2.12 στον STOIXIMAN.GR). Οι αυστριακοί βλέπετε, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη είναι της λογικής του όσα πάνε και όσα ‘ρθούνε. Είμαι βέβαιος ότι στην Αθήνα δεν ήρθαν να παίξουν αμυντικά για να τσιμπήσουν κανένα βαθμό. Αυτοί ήρθαν για να κερδίσουν και είτε θα τα καταφέρουν, είτε θα υποστούν καμία πανωλεθρία. Ελπίζω στην… δεύτερη εκδοχή που είναι και η πιθανότερη, αλλά επειδή η απόδοση του άσσου της ΑΕΚ είναι πολύ χαμηλή, θα προτιμήσω τη λύση των πολλών τερμάτων.

Ο αγώνας της Λουγκάνο με τη Στεάουα θα διεξαχθεί στην ουδέτερη Λουκέρνη και αυτό είναι κάτι που εννοείται πως ευνοεί τους φιλοξενούμενους. Η Στεάουα τα πηγαίνει πολύ καλά στο πρωτάθλημα Ρουμανίας, ενώ προέρχεται και από νίκη στο ντέρμπι του Βουκουρεστίου με τη Ντιναμό οπού επικράτησε με 2-0. Στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League πέτυχε σπουδαία νίκη με σκορ 3-0 επί της Βικτόρια Πλζεν που μέχρι στιγμής έχει την απόλυτη συγκομιδή βαθμών (8 στα 8) στο πρωτάθλημα Τσεχίας. Η Λουγκάνο αντιθέτως, βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα στην Ελβετία με δύο μόλις νίκες σε εννέα αγωνιστικές. Θέτοντας ως προτεραιότητα τον παράγοντα φόρμα, οι φιλοξενούμενοι έχουν προβάδισμα. 

Στο άλλο ματς του έβδομου ομίλου, είναι ευνόητο ότι αν η Βικτόρια επιθυμεί να συνεχίσει να ελπίζει σε πρόκριση, θα πρέπει να τα δώσει όλα για τη νίκη στο αποψινό ματς με τη Χάποελ. Όπως αναφέραμε και πριν, στην πρεμιέρα γνώρισε βαριά ήττα από τη Στεάουα και δεν έχει άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών. Ποντάρω στην εμπειρία της, ελπίζοντας ότι θα τα καταφέρει. (2.05 στην SPORTINGBET.GR)

Όπως έχουμε πει επανειλημμένως, η φετινή Ζενίτ έχει φτιάξει μια σπουδαία ομάδα καθώς φέτος ο πρόεδρός της ξόδεψε πάρα πολλά εκατομμύρια. Στο πρωτάθλημα παραμένει πρώτη και αήττητη, ενώ στο Europa League άστραψε και βρόντηξε στην πρώτη αγωνιστική συντρίβοντας εκτός έδρας την Βαρντάρ με σκορ 0-5! Δεν υποτιμώ τη Σοσιεδάδ που είναι μια καλή ισπανική ομάδα, αλλά θεωρώ ότι η Ζενίτ είναι καλύτερη… Ούτως ή άλλως η Σοσιεδάδ δεν τα πηγαίνει καλά τελευταία, αφού προέρχεται από τρεις σερί ήττες στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Αρκετά ισορροπημένο φαντάζει το παιχνίδι ανάμεσα στην Παρτιζάν και τη Ντιναμό Κιέβου καθώς η ανωτερότητα των φιλοξενούμενων ισοσκελίζεται από τη δυνατή έδρα των Παρτιζάνων. Η ομάδα του Τζούκιτς διατηρεί ένα αήττητο εννέα παιχνιδιών σε Σερβία και Ευρώπη και θεωρώ ότι είναι σε θέση να το επεκτείνει. Ούτως ή άλλως ο ένας βαθμός πιστεύω ότι δεν θα δυσαρεστούσε καμία από τις δύο ομάδες…

Στο Μπράγκα – Μπασεκχσεχίρ και στο Κόνιασπορ – Γκιμαράες κοντράρονται ομάδες από Τουρκία και Πορτογαλία. Τι κοινό έχουν μεταξύ τους; Συνήθως δίνουν προτεραιότητα στην άμυνα… Πιστεύω ότι το ίδιο θα δούμε και απόψε και γι΄αυτό το λόγο και στα δύο ματς έχω επιλέξει το under και το Χ του ημιχρόνου.

Αρκετά γκολ αντιθέτως, μπορούν να σημειωθούν στις αναμετρήσεις Σάλτσμπουργκ – Μαρσέιγ και Νις – Φίτεσε καθώς και οι τέσσερις αυτές ομάδες φημίζονται για τις επιθετικές τους ικανότητες.

Για μια ακόμη φορά πάντως, παρατηρείται το φαινόμενο των χαμηλών αποδόσεων σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ανεξήγητα χαμηλή τιμή για παράδειγμα, βρίσκουμε στους άσσους της Λοκομοτίβ Μόσχας και της Κολωνίας. Οι Ρώσοι υποδέχονται τη Ζλιν από την Τσεχία και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο προσφέρεται ο άσσος στην τιμή του 1.20. Η Λοκομοτίβ δεν είναι Ζενίτ και ούτε καν ΤΣΣΚΑ… Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακολουθεί το ντέρμπι με την Ντιναμό Μόσχας και ότι αναμένονται κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα. Η Ζλιν μπορεί να μην αποτελεί το… φόβητρο του ευρωπαϊκού στερεώματος, αλλά δεν νομίζω ότι θα αποτελέσει τόσο τεράστια έκπληξη αν τελικά φύγει αήττητη από τη Μόσχα.

Όσο για το 1.50 της Κολωνίας τι να πω; Η ομάδα συμπλήρωσε πέντε ήττες και μια ισοπαλία σε έξι παιχνίδια στη Μπουντεσλίγκα, ενώ στην πρεμιέρα του Europa League έφαγε τρία γκολ από την Άρσεναλ που κατέβηκε με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της. Ο Ερυθρός Αστέρας από την άλλη μεριά, σε σύνολο 16 επίσημων παιχνιδιών από την αρχή της σεζόν, έχει 13 νίκες και μία μόνο ήττα στο εκτός έδρας παιχνίδι του με την Κράσνονταρ (3-2). Πρόκειται για μια εμπειρότατη ομάδα που μπορεί να βρει τον τρόπο να φύγει αλώβητη από τη Γερμανία.

Ξέρετε τι μου θυμίζει αυτή η αναμέτρηση; Το ματς της Τρίτης ανάμεσα στη Μπεσίκτας και τη Λειψία όπου είχαμε επισημάνει το λάθος στις αποδόσεις των μπουκ. Για έναν ανεξήγητο λόγο όλες οι στοιχηματικές εταιρίες συνηθίζουν να δίνουν τεράστιο προβάδισμα σε οποιαδήποτε γερμανική ομάδα. Ξεχνούν όμως ότι στη Γερμανία μόνο η Μπάγερν είναι αυτή που δεν χάνει σχεδόν ποτέ. Οι υπόλοιποι γερμανικοί σύλλογοι είναι αναξιόπιστοι και με μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους…

Καλή τύχη… 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ