ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ…

Καλημέρα. Όπως λέγαμε και χθες, οι επιλογές μας είναι εξαιρετικά περιορισμένες καθώς πλέον διεξάγονται ελάχιστα πρωταθλήματα παγκοσμίως. Σήμερα πραγματοποιείται ο επαναληπτικός του ημιτελικού των play off ανόδου στην Ισπανία, ανάμεσα στη Σαραγόσα και τη Νουμάνθια. Το πρώτο ματς έληξε ισόπαλο 1-1 και ισχύει κανονικά ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Αυτό σημαίνει δηλαδή πως η Νουμάνθια είναι αναγκασμένη να ψάξει για γκολ μέσα στην έδρα της αντιπάλου της. Το έργο της βέβαια μόνο εύκολο δεν είναι καθώς η Σαραγόσα διαθέτει μια από τις καλύτερες έδρες στην κατηγορία. Η Νουμάνθια από την άλλη μεριά, τελείωσε τη σεζόν έχοντας μόλις τρία διπλά σε 21 παιχνίδια. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση στην κατηγορία, αν εξαιρέσουμε τις ομάδες που τελικά υποβιβάστηκαν. Προσωπικά θεωρώ ότι η Σαραγόσα είναι καλύτερη και εμπειρότερη και πιστεύω ότι θα διατηρήσει την παράδοση που την θέλει να έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε 11 ματς στο «Ρομαρέδα».

Στη Β Σουηδίας και οι τέσσερις αποψινοί γηπεδούχοι προσφέρονται σε χαμηλές αποδόσεις, οπότε αυτοί οι άσσοι μόνο συνδυαστικά μπορούν να παιχτούν.

Η ΑΦΚ Γιουν. που υποβιβάστηκε πέρσι, πραγματοποίησε πολύ καλές μεταγραφές διότι θέλει να επιστρέψει άμεσα στη μεγάλη κατηγορία. Η έως τώρα πορεία της είναι εξαιρετική και αυτό οφείλεται κυρίως στην αποτελεσματική της άμυνα που παραμένει η καλύτερη της κατηγορίας. Μέσα στην έδρα της δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα και απέναντι στην μέτρια Λαντσκρόνα που ανέβηκε φέτος, είναι το εύλογο φαβορί. Εδώ όμως δεν θα προβώ στον συνδυασμό του άσσου με το over, λόγω του ότι οι γηπεδούχοι δεν δέχονται εύκολα γκολ. Είμαι ανάμεσα στον άσο με το no – goal και στο Χ ημίχρονο – άσο τελικό. Μάλλον θα προτιμήσω τη δεύτερη επιλογή…

Η Χάλμσταντ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση καθώς έρχεται από πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Στα τέσσερα από τα πέντε αυτά παιχνίδια μάλιστα, σημείωσε από τρία γκολ! Σήμερα υποδέχεται τη Φρέι που είναι ούτως ή άλλως η ομάδα με τις χειρότερες εκτός έδρας επιδόσεις στην Β Σουηδίας, καθώς μετρά τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Αν θυμάστε, πέρσι παρέμεινε στην κατηγορία μέσα από την διαδικασία των μπαράζ. Φέτος όμως δεν ξέρω αν θα σταθεί το ίδιο τυχερή, διότι ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος. Προσωπικά πάντως, θεωρώ ότι μετά από τέσσερα χρόνια, ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην Γ κατηγορία. Ο άσσος της Χάλμσταντ μπορεί να συνδυαστεί με το over επί του προκειμένου, μιας και η Φρέι διατηρεί τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

Μια από τις δυσάρεστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος είναι και η Εστερ που πριν από την έναρξη της σεζόν θεωρείτο ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο λόγω της σημαντικής μεταγραφικής ενίσχυσής της. Πέρσι που είχε χειρότερο υλικό τερμάτισε 5η και ο φετινός της στόχος ήταν ακόμα πιο υψηλός. Μετά από το πέρας των πρώτων 11 αγωνιστικών όμως, βρίσκεται στη γραμμή του υποβιβασμού, έχοντας μόλις τρεις νίκες στο ενεργητικό της. Παίζει πολύ νευρικά και αυτό είναι κάτι για το οποίο οφείλει να βρει άμεσες λύσεις ο τεχνικός της. Όπως και να έχει όμως, είναι σαφώς ποιοτικότερη από τη Νόρμπι που μόλις πέρσι αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην 2η κατηγορία. Έως την προηγούμενη αγωνιστική που επικράτησε της Μπράγκε, προερχόταν από πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες με συνολικό συντελεστή τερμάτων 2-12. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, θεωρώ ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για την Έστερ, καθώς ακολουθεί πολύ δύσκολο πρόγραμμα έως το φινάλε του πρώτου γύρου. Οι παίκτες της ομάδας οφείλουν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πάρουν βαθιά αγωνιστική, αλλά και ψυχολογική τόνωση.

Τη Μπράγκε δεν την ποντάρω στο 1.55 διότι δεν την εμπιστεύομαι. Η ομάδα επέστρεψε φέτος μετά από τέσσερα χρόνια που… βολόδερνε στη Γ Σουηδίας και το ρόστερ της είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Θα προτιμήσω το over καθώς τόσο εκείνη όσο και η Βάρμπεργκς συνήθως παίζουν επιθετικά.

Στην Ιρλανδία η Σάμροκ που κερδίζει κάθε χρόνο τη Μπρέι δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα. Εδώ μπορούμε να ρισκάρουμε ακόμα και στο over 3.5 γκολ, καθώς η Μπρέι δέχεται μέσο όρο πάνω από τρία τέρματα στα εκτός έδρας παιχνίδια της. Η δε Σάμροκ διαθέτει τη δεύτερη παραγωγικότερη εντός έδρας επίθεση στην κατηγορία.

Σε εξαίρετη κατάσταση βρίσκεται η πρωτοπόρος Κορκ που συμπλήρωσε πέντε διαδοχικές νίκες με συντελεστή τερμάτων 16-2. Σήμερα φιλοξενείται από τη Σλίγκο Ρόβερς που πάνω από τα μισά εντός έδρας φετινά παιχνίδια της τα έχει χάσει (6 στα 11). Επειδή πάντως η Κορκ… φουλάρει τις μηχανές στο δεύτερη ημίχρονο, εκτός από το πιθανό διπλό, σκέφτομαι να ρισκάρω και στα περισσότερα γκολ του δευτέρου 45λεπτου.

Στην Βραζιλία πιστεύω ότι τόσο η Σάο Πάολο όσο και η Κρουζέιρο μπορούν να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από τις έδρες των υποδεέστερων και ντεφορμέ Παραναένσε και Σαπεκοένσε αντίστοιχα. Εδώ σκέφτομαι είτε το Χ2, είτε το ειδικό στοίχημα του διπλού χωρίς να μετρά η ισοπαλία. Η Κρουζέιρο πάντως συνεχίζει το ίδιο… βιολί με τα under, καθώς μετά και από το 1-1 με τη Βάσκο, έφτασε τα 10 στα 10 under στο πρωτάθλημα! Στα υπόψη και αυτό λοιπόν…

Στη Β κατηγορία δυστυχώς το αποψινό πρόγραμμα δεν ευνοεί για πονταρίσματα. Αν έπρεπε οπωσδήποτε να ποντάρω κάπου, ίσως έπαιρνα το ρίσκο του ξερού Χ στον αγώνα της Σάο Μπέντο με τη Φορταλέζα, που παραμένουν οι μοναδικές αήττητες των συνολικά 20 ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Η Σάο Μπέντο που έρχεται από τέσσερις σερί ισοπαλίες, συμπλήρωσε 7 Χ σε 9 αγωνιστικές. Απέναντι στην πρωτοπόρο θεωρώ ότι θα επιδιώξει να αποσπάσει άλλη μια ακόμα ισοπαλία και είναι πολύ πιθανό να τα καταφέρει…

Στις ΗΠΑ το Μόντρεαλ που έχει αποδυναμωθεί, συνεχίζει τις κακές εμφανίσεις μακριά από τον Καναδά, όπου μετρά επτά ήττες σε οκτώ παιχνίδια. Απέναντι στο φορμαρισμένο Ντάλας που δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα στο γήπεδό του, αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα. Τον άσσο θα τον συνδυάσω με το over καθώς οι φιλοξενούμενοι έχουν τη χειρότερη άμυνα σε Ανατολή και Δύση.

Το… σκέτο over επέλεξα στην αναμέτρηση του Σικάγο με τη Νιου Ίνγκλαντ. Οι δύο ομάδες συμπλήρωσαν από 11 και 10 over σε 14 αγωνιστικές αντίστοιχα. Αν κοιτάξουμε τα μεταξύ τους παιχνίδια θα δούμε ότι τα εννέα από τα 11 πιο πρόσφατα έληξαν στο over 2.5 γκολ…

Όπως θα δείτε και στη στήλη του bookone, ένα σημείο που ποντάρεται πολύ είναι ο άσσος της Κολόμπους. Προσωπικά το αποδίδω στο γεγονός ότι η Νέα Υόρκη (φωτο) είναι σχεδόν αποδεκατισμένη λόγω των εθνικών ομάδων. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Βραζιλία, διότι στις μεγαλύτερες ομάδες αγωνίζονται πολλοί διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Στην Παραγουάη η Λιμπερτάδ από τη στιγμή που τελείωσαν οι υποχρεώσεις της στο Λιμπερταδόρες, δίνει προσοχή και πάλι στο εγχώριο πρωτάθλημα. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ομάδα που δεν πρόκειται να φοβηθεί την Χένεραλ Ντίας η οποία το τελευταίο διάστημα δέχεται πολλά γκολ. Εδώ πάντως αξίζει να σημειώσουμε και ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο. Από το 2013 που η Χένεραλ ανέβηκε κατηγορία, οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες συνολικά 10 φορές. Η Λιμπερτάδ έχει υποστεί μόνο μία ήττα στην έδρα της αντιπάλου της, ενώ και τα 10 αυτά παιχνίδια τελείωσαν στο under!

Καλή τύχη και η συνέχεια θα δοθεί στο [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”] με ότι νεότερο υπάρξει.

Στην τελική ευθεία για το Μουντιάλ με αμέτρητα ειδικά από το [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”]

Λίγες μέρες απομένουν για την έναρξη της σπουδαιότερης ποδοσφαιρικής γιορτής. Το Μουντιάλ της Ρωσίας πλησιάζει και οι ποδοσφαιρόφιλοι όλου του πλανήτη μετρούν αντίστροφα για το πρώτο σφύριγμα.

Με αμέτρητα στοιχήματα, όπως το ζευγάρι του τελικού, η χώρα που θα δεχτεί τις περισσότερες κάρτες, η ομάδα που θα δεχτεί τα λιγότερα ή τα περισσότερα γκολ και με εκατοντάδες ακόμα επιλογές, το [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] φέρνει την έναρξη του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος ακόμα πιο κοντά!

Θα σπάσουν οι παραδόσεις;

Η φετινή, είναι η 21η διοργάνωση και σε όλες τις προηγούμενες έχουν θριαμβεύσει χώρες από την Ευρώπη ή τη Νότια Αμερική.

Η Βραζιλία, δεν έχει λείψει από καμία διοργάνωση και ψάχνει το 6ο της Κύπελλο! Δύο φορές μάλιστα έχει σηκώσει το τρόπαιο νικώντας όλα τα παιχνίδια (1970 – 2002), κάτι που έχουν καταφέρει επίσης η Ουρουγουάη (1930) και η Ιταλία (1938).

Το ενδεχόμενο να έχουμε νικητή που θα κερδίσει όλα τα παιχνίδια, προσφέρεται από το Stoiximan.gr μαζί με και πληθώρα επιλογών όπως η καλύτερη ομάδα από κάθε ήπειρο, η τετράδα των ημιτελικών και η φάση που θα αποκλειστεί κάποια χώρα!

Για πολλούς, μεταξύ των φαβορί συγκαταλέγεται και η Αργεντινή, η οποία παρόλο που δεν έπεισε στη φάση των προκριματικών, θέλει να καταφέρει αυτό που δεν μπόρεσε το 2014. Να πανηγυρίσει την κατάκτηση. Με μόλις 19 γκολ στα προκριματικά πάντως θα χρειαστεί σίγουρα καλύτερες εμφανίσεις αν θέλει να φτάσει για μία ακόμα φορά σε τελικό.

Παράλληλα, έντονες συγκινήσεις προσφέρουν παραδοσιακά και τα αουτσάιντερ με τον Παναμά να συμμετέχει για πρώτη φορά (όπως και η Ισλανδία) και το να πετύχει έστω και μία νίκη στους Ομίλους, δίνεται από το [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] σε εξαιρετική απόδοση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για δύο εβδομάδες στη Stoiximan!
  • ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE «200FS»
  • 200 ΔΩΡΑ* ΔΙΚΑ ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ