ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΑΓΩΤΟ…

Καλημέρα. Το σημερινό πρόγραμμα είναι κυριολεκτικά γεμάτο από πάρα πολλά παιχνίδια κυπέλλων και Λιγκ Καπ. Το έλεγα τις προάλλες και θα το επαναλάβω και τώρα… Ειδικά αυτή την πρώιμη περίοδο θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κάτσουμε μέσα στο κατακαλόκαιρο και να δοκιμάζουμε την τύχη μας αλλά και την … τσέπη μας σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Ούτε οι ίδιοι οι προπονητές των ομάδων δεν ασχολούνται σοβαρά με αυτά και τούτο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αρκετοί από αυτούς συνηθίζουν να δοκιμάζουν νέους παίκτες και σχήματα. Με απόλυτη ειλικρίνεια σας μιλάω, δεν έχω κοιτάξει καν το πρόγραμμα! Έτσι λοιπόν προσπάθησα να αντλήσω κάποια λίγα σημεία από τα υπόλοιπα ματς του κουπονιού.

Στο προσκήνιο βρέθηκε η δεύτερη εμβόλιμη αγωνιστική της Νάσιοναλ Λιγκ. Εκεί υπάρχουν αρκετά φαβορί σήμερα, τα οποία όμως τα βρίσκουμε σε πολύ χαμηλές αποδόσεις. Όπως γράφω και στη σημερινή KING BET, το… κακό με τις απαράδεκτες αποδόσεις έχει πλέον παραγίνει. Όλα αυτά τα χρόνια τόσο εγώ όσο και πολλοί ακόμα παίκτες, συνηθίζαμε να ποντάρουμε σε ομάδες των μικρότερων κατηγοριών της Αγγλίας γιατί εκεί βρίσκαμε αξιοπρεπείς αποδόσεις. Τα τελευταία χρόνια όμως τα πράγματα άλλαξαν και ειδικά πέρσι και φέτος βλέπουμε κάποιες τιμές που είναι απελπιστικά μικρές για ένα τόσο πρόωρο στάδιο. Αυτό είναι ένα φαινόμενο το οποίο το παρακολουθούμε να εξελίσσεται με συνέπεια και μεθοδικότητα σε όλους τους μπουκ του πλανήτη. Προφανώς έχουν λάβει την απόφαση να μειώσουν όσο το δυνατό περισσότερο την επιστροφή κερδών στους παίκτες. Δεν μπορώ να βρω άλλη λογική εξήγηση για αυτό που παρατηρείται.

Απόψε για παράδειγμα, όποιος επιθυμούσε να ποντάρει σε Τρανμίρ, Λέιτον Όριεντ και Γκέιτσχεντ που είναι τα φαβορί, θα πρέπει να το… ξανασκεφτεί μετά από το 1.30, το 1.50 και το 1.45  που αντιστοιχούν στους τρεις αυτούς άσσους. Προσωπικά δεν θα πάρω…

Λίγο καλύτερα πληρώνει η Όλντερσοτ η οποία υποδέχεται την μέτρια και αποδυναμωμένη Τορκί. Η γηπεδούχος  ενισχύθηκε μεταγραφικά και ο φετινός της στόχος είναι η άνοδος. Πέρσι δεν τα κατάφερε, καθώς τερμάτισε στην πέμπτη θέση, τέσσερις βαθμούς πίσω από τη Φόρεστ Γκριν που ανέβηκε μέσω των μπαράζ. Η έδρα της ήταν από τις ισχυρότερες της κατηγορίας καθώς είχε υποστεί μόλις τρεις ήττες σε 23 παιχνίδια. Σε αυτό το διάστημα δέχθηκε μόνο 13 γκολ και αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση στη Νάσιοναλ Λιγκ!

Σε σχετικά αξιοπρεπείς αποδόσεις κυκλοφορεί και ο άσσος της Ίστλιχ (2.35 στον STOIXIMAN.GR), η οποία παρουσιάζεται ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο λόγω δυνατού ρόστερ. Σήμερα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Σάτον που αν κρίνουμε από τις περσινές της εμφανίσεις, αποδυναμώνεται αισθητά όταν απομακρύνεται από την έδρα της. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι πέρσι είχε υποστεί τις περισσότερες (14), εκτός έδρας ήττες από τις ομάδες που δεν υποβιβάστηκαν. Η Σάτον έχει προβλήματα στην άμυνα, τα οποία φέτος δεν επιλύθηκαν…

Από πλευράς φιλοξενούμενων θεωρητικά έχει τύχη το διπλό της Ντάγκεναμ, καθώς πρόκειται για μία δυνατή και έμπειρη ομάδα που έχει φιλοδοξίες ανόδου. Σας θυμίζω ότι πέρσι που τερμάτισε τέταρτη ήταν η ομάδα που είχε τις περισσότερες (14) εκτός έδρας νίκες στη Νάσιοναλ Λιγκ! Η Μπόρεχαμ από την άλλη μεριά αποδυναμώθηκε και λογικά θα κινδυνεύσει, καθώς έφυγαν πολλοί βασικοί παίκτες. Μέσα στο γήπεδό της κάνει πολλές γκέλες. Πέρσι για παράδειγμα, παρά το ότι τερμάτισε στην 11η θέση, μέσα στην έδρα της είχε μόλις οκτώ νίκες σε 23 αγωνιστικές. Αν μάλιστα εξαιρέσουμε τη Νορθ Φέριμπι που τερμάτισε τελευταία, ήταν και η ομάδα που είχε σημειώσει τα λιγότερα γκολ στην κατηγορία. Η Ντάγκεναμ αντιθέτως, διέθετε την παραγωγικότερη εκτός έδρας επίθεση.

Λανθασμένο σετ αποδόσεων εντόπισα στην αναμέτρηση της Μέιντενχεντ με τη Ρέξαμ. Το ρόστερ της νεοφώτιστης Μέιντενχεντ αποτελείται κυρίως από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που έχουν και άλλη εργασία. Υπάρχει βέβαια ενθουσιασμός στις τάξεις του συλλόγου, αλλά προσωπικά συνηθίζω να εμπιστεύομαι περισσότερο την πείρα. Στην Ρέξαμ άλλαξαν πάρα πολλά φέτος, καθώς πραγματοποιήθηκαν πάνω από δώδεκα μεταγραφές! Η διοίκηση του συλλόγου επέλεξε αυτό τον τρόπο για να καταφέρει να διεκδικήσει μέχρις εσχάτων την άνοδο στη Λιγκ 2.  Η αλήθεια είναι ότι εδώ και αρκετά χρόνια, κάθε σεζόν ο στόχος είναι ο ίδιος, αλλά στο τέλος κάτι γίνεται και δεν επιτυγχάνεται. Σίγουρα θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να «δέσουν» οι παίκτες μεταξύ τους, αλλά θεωρώ ότι απέναντι στη νεοφώτιστη Μέιντενχεντ είναι το φαβορί για την επικράτηση.

Αυτά λοιπόν από τη Νάσιοναλ Λιγκ. Θεωρώ περιττό να αναφέρω ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για ανοίγματα μεγάλων πονταρισμάτων…

Αν εξαιρέσουμε τα κύπελλα που αναφέραμε στην αρχή, στο υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνονται λιγοστά ματς πρωταθλημάτων. Στην ουσία θα κρατήσω μόλις τέσσερα σημεία. Το διπλό της Βάττενς από την Β Αυστρίας, τον άσσο της Μποτοσάνι από τη Ρουμανία, καθώς και τα over στους δύο αγώνες της Β Σουηδίας που διεξάγονται σήμερα.

Η Βάττενς έχει καλό υλικό και στοχεύει στην άνοδο. Απόψε φιλοξενείται από την συγκριτικά αδύναμη Φλοριντσντόρφερ που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, έχοντας δεχθεί συνολικά 11 γκολ…

Στην Ρουμανία η Μποτοσάνι ξεκίνησε ιδανικά και έρχεται από τρεις σερί νίκες. Είναι πολύ αποτελεσματική τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και σήμερα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη μέτρια Πόλι Τιμοσοάρα. Με λίγη προσοχή θα προσθέσει τρεις ακόμα βαθμούς στο ενεργητικό της.

Στη Β Σουηδίας τέλος, σήμερα αγωνίζονται τρεις ομάδες που αρέσκονται στα over και που συμπτωματικά έχουν και οι τρεις από 12 στα 17 over στο πρωτάθλημα.

Η Σιριάνσκα με τη Νόρμπι παίζουν μεταξύ τους. Κατέχουν τις χειρότερες άμυνες μετά από την ουραγό Γκέφλε, αλλά ταυτόχρονα σκοράρουν σχεδόν κάθε αγωνιστική.

Όσο για την Έστερ, συμπλήρωσε 9 over στα 10 πιο πρόσφατα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα! Διατηρεί την τρίτη παραγωγικότερη επίθεση στην κατηγορία, αλλά και μια από τις μετριότερες άμυνες. Στην αποψινή της αναμέτρηση με τη Γκάις, θα προτιμήσω το over του 1.70 από τον άσσο του 1.50. Η Γκάις βλέπετε, διατηρεί καλή παράδοση εκεί μέσα καθώς δεν έχει υποστεί ούτε μία ήττα στις 6 τελευταίες επισκέψεις της.

Καλή τύχη και με οτιδήποτε νεότερο τα λέμε στο twitter (@fontastsounis).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ