ΘΑ (ΤΟΥΣ) ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΦΙΦΑ!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Τελικά χθες δεν καταφέραμε καν να πλησιάσουμε στο όνειρο της πρόκρισης, καθώς οι διαβασμένοι Κροάτες είχαν κλείσει πολύ καλά τους διαδρόμους προς το τέρμα τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να «πατήσουμε» περιοχή και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Τελικά αποδείχθηκε ότι η εθνική Κροατίας… ξέρει να παίζει και άμυνα εκτός από επίθεση.

Όσο για μας αυτό που πραγματικά χάρηκα και θαύμασα, ήταν το τεράστιο και απαράμιλλο πάθος που επέδειξαν οι δικοί μας ποδοσφαιριστές από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Είναι κάτι που μας το στέρησαν στο πρώτο ματς όπου κρίθηκε και η πρόκριση. Ο Μίκεαλ Σκίμπε όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, τελικά θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας και αυτό θεωρώ ότι ήταν το θετικό νέο της ημέρας, γιατί θυμήθηκα κάτι… περίεργους που είχαν περάσει από τον πάγκο της εθνικής πριν από λίγα χρόνια.

Η εθνική Ελλάδας έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και δεν πρέπει να αεροβατούμε. Και μόνο ότι φτάσαμε να διεκδικούμε την πρόκρισή μας στα τελικά ενός παγκοσμίου κυπέλλου μέσω των μπαράζ δεν είναι αμελητέο πράγμα. Μπορούμε στο μέλλον να τα πάμε ακόμα καλύτερα, αρκεί να δουλέψουμε σωστά και μεθοδικά. Με τον Γερμανό στον πάγκο είμαι αισιόδοξος…

Απόψε ήρθε η ώρα της μεγάλης αναμέτρησης ανάμεσα στην Ιταλία και τη Σουηδία και το απλό ερώτημα που τίθεται πλέον είναι το εξής: Μπορείτε να σκεφτείτε ένα μουντιάλ χωρίς την παρουσία της μεγάλης «Σκουάντρα Ατζούρα»; Αν και η μνήμη μου τα τελευταία χρόνια έχει ατονήσει αρκετά, από τότε που θυμάμαι το ποδόσφαιρο και τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, δεν νομίζω να έχει λείψει από καμία η εθνική Ιταλίας. Αναφέρομαι στα τελευταία 35 χρόνια και αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με… Η αλήθεια είναι ότι θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για τον θεσμό, αν μετά από την μεγάλη Ολλανδία απουσιάσει και η Ιταλία. Δεν ξέρω ποια θα είναι η τελική έκβαση του αγώνα, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος για δύο πράγματα. Πρώτον ότι η ΦΙΦΑ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να μην μείνει εκτός τελικών η Ιταλία και δεύτερον ότι οι Ιταλοί ποδοσφαιριστές θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να μην υποστούν έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό.

Οι Σουηδοί ακόμα και χωρίς τον Ιμπαήμοβιτς παραμένουν δυνατοί και υπολογίσιμοι. Απόψε το βράδυ όμως θα αποδειχθεί αν έχουν όντως τα… κότσια να τα βάλουν με μια υπερδύναμη και να καταφέρουν να την αποκλείσουν μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Περιττό να σας πω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών που βρίσκονται απανταχού στον πλανήτη έχει προτιμήσει να ποντάρει στον άσσο των Ιταλών. Εμένα δεν με εκλύει η απόδοση του 1.50 οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα αφήσω τα όποια bet μου να λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Επειδή όμως θεωρώ ότι ο διαιτητής θα… «σπρώξει» τους γηπεδούχους, θα αρχίσω να ψάχνω τα ειδικά στοιχήματα που αφορούν κάρτες (κίτρινες και κόκκινες) καθώς και πέναλτι. Επαναλαμβάνω ότι η ΦΙΦΑ δεν θα αφήσει στην τύχη του το ματς. Το θεωρώ σχεδόν δεδομένο ότι αν κάτι από την αρχή δεν πάει καλά, τότε η Ιταλία εκτός από τον 12ο παίκτη που θα είναι ο κόσμος της, θα αποκτήσει και… 13ο, μη σας πω και 14ο!

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας είναι σχεδόν ανύπαρκτο καθώς λόγω των εθνικών υποχρεώσεων δεν διεξάγονται αγώνες πρωταθλημάτων. Για όσους πάντως κυνηγούν τις εκπλήξεις και τις μεγάλες αποδόσεις, διέκρινα δυσαναλογία αποδόσεων στην αναμέτρηση της Κάντιθ με τη Ρέους για το πρωτάθλημα της Β Ισπανίας. Γιατί το λέω αυτό; Επειδή η μεν Κάντιθ έχει πετύχει μόλις μία νίκη σε έξι παιχνίδια στην έδρα της και η δε Ρέους έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε έξι αγώνες μακριά από το γήπεδό της. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση στην κατηγορία και δεν είναι λογικά να κοντράρεις κανείς μια τέτοια ομάδα σε τόσο χαμηλές τιμές. Στα υπόψη όμως έχω και το 0-0 του ημιχρόνου διότι οι δύο αυτές ομάδες, όσο δύσκολα βάζουν το γκόλ, τόσο δύσκολα το δέχονται. Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ διατηρούν δύο από τις καλύτερες άμυνες, ταυτόχρονα έχουν και τις χειρότερες επιθέσεις. Πέντε στα έξι under έχει η Κάντιθ εντός, πέντε στα έξι under μετρά η Ρέους εκτός.

Καλή τύχη και αν προκύψει κάτι νεότερο τα λέμε στο twitter (@fontastsounis).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ