ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥ… ΚΟΡΡΕΑ

Καλημέρα. Στην KING BET που κυκλοφόρησε σήμερα αναφέρομαι σε ένα καρέ σημείων από το πρωτάθλημα της Β Γαλλίας. Για… δεοντολογικούς λόγους και από τη στιγμή που η εφημερίδα κυκλοφόρησε μόλις σήμερα, δεν θα γράψω τα ίδια πράγματα αλλά θα είμαι σαφώς πιο συνοπτικός.

Η τετράδα μου πάντως αποτελείται από τρεις άσσους και ένα διπλό. Από πλευράς γηπεδούχων έχω επιλέξει τις Αζαξιό, Οσέρ και Χάβρη.

Την πρώτη, λόγω έδρας, φόρμας και φανέλας. Ούτως ή άλλως η ομάδα της Κορσικής έχει καλό ρόστερ και έρχεται από σπουδαίο διπλό στη Βρετάνη επί της Μπρεστ. Η Ορλεάν από την άλλη μεριά, μετρά μόλις δύο νίκες στα 13 τελευταία παιχνίδια της.

Την Οσέρ την επέλεξα λόγω Κορρέα. Όχι, δεν αναφέρομαι ούτε στη Βόρειο, αλλά ούτε και στη Νότιο Κορέα. Πρόκειται για τον έμπειρο και ικανότατο προπονητή που έχει αυτό το όνομα και που ανέλαβε πρόσφατα την Οσέρ (φωτο). Στο ντεμπούτο του πήρε ισοπαλία (1-1) μέσα στη Χάβρη και απόψε τόσο αυτός όσο και οι παίκτες του θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να επιστρέψουν στις νίκες απέναντι στη μέτρια και αποδυναμωμένη Νιόρ, από την οποία αποχώρησε ο καλύτερός της μεσοεπιθετικός, ο Γκρανζ.

Η Χάβρη παραμένει η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει ακόμα υποστεί ήττα στην έδρα της. Όπως η Αζαξιό έτσι και αυτή, έχει αρκετά βαρύ όνομα για τα δεδομένα της κατηγορίας και είναι βέβαιο ότι θα παλέψει μέχρι εσχάτων για την άνοδο. Υποδέχεται την Παρί που η έως τώρα πορεία της είναι πάνω από τις δυνατότητές της. Επειδή πάντως οι φιλοξενούμενοι δέχονται σπανίως γκολ σε πρώτο ημίχρονο (μόλις ένα στα τελευταία 8 παιχνίδια), επί του προκειμένου να μπορούσαμε να ρισκάρουμε και στο 0-0 του ημιχρόνου.

Κλείνω με το διπλό στον αγώνα της Γκαζελέκ με τη Μπρεστ. Οι γηπεδούχοι αποδυναμώθηκαν μεταγραφικά και συμπλήρωσαν τρεις σερί ήττες με συντελεστή 1-8. Πρόσφατα αποκλείστηκαν και από το κύπελλο από ομάδα Γ κατηγορίας. Σήμερα παίζουν με την έμπειρη Μπρεστ που έχει 6 διπλά σε 10 παιχνίδια και την παραγωγικότερη εκτός έδρας επίθεση στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Βρετάνης υπερέχει αγωνιστικά και αυτό είναι κάτι που ευελπιστώ να φανεί και εντός αγωνιστικού χώρου…

Από τα τρία ματς της πρώτης κατηγορίας που διεξάγονται απόψε, το μόνο που… κάτι λέει από πλευράς απόδοσης, είναι ο άσσος της Μπορντό. Το σημείο δεν το επέλεξα με γνώμονα τις δυνατότητες και τη δυναμική των γηπεδούχων, αλλά λόγω του παρατεταμένου νετφορμαρίσμτος των φιλοξενούμενων. Επειδή πάντως πρόκειται για δύο ομάδες που φέρνουν πολλά under, σκέφτομαι και το ενδεχόμενο του 0-0 του ημιχρόνου. Η Καέν έχει τα περισσότερα (16) under στο πρωτάθλημα, ενώ διατηρεί και τη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία. Ταυτόχρονα όμως έχει και μια από τις καλύτερες άμυνες.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αποτελείται κυρίως από αγώνες κυπέλλων με τους οποίους προσωπικά δεν ασχολούμαι.

Στον Βορρά της Νάσιοναλ Λιγκ πάντως, η φορμαρισμένη Γιόρκ που συμπλήρωσε τέσσερις σερί νίκες, θα μπορούσε απόψε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της ντεφορμέ Τέλφορντ. Οι γηπεδούχοι έχουν μόλις τρεις νίκες σε 11 παιχνίδια στο γήπεδό τους, ενώ διατηρούν και τη δεύτερη χειρότερη εντός έδρας επίθεση μετά την ουραγό και ήδη υποβιβασμένη Νορθ Φέριμπι. Η Γιορκ από την άλλη μεριά διαθέτει την τρίτη παραγωγικότερη εκτός έδρας επίθεση με 26 γκολ στο ενεργητικό της! Σχεδόν όσα δηλαδή έχει πετύχει η Τέλφορντ σε ολόκληρη το πρωτάθλημα…

Αν ο αγώνας της Σπάρτα Ρότερνταμ με τη Φίτεσε διεξαγόταν πριν από τη διακοπή, τότε σίγουρα θα πηγαίναμε με τα… χίλια στο διπλό, καθώς η Σπάρτα κυριολεκτικά δεν βλεπόταν. Σας θυμίζω ότι οι γηπεδούχοι που έχουν μόλις δύο νίκες σε 17 αγωνιστικές, μετρούν πέντε σερί ήττες με συντελεστή τερμάτων 3-18! Τι είναι αυτό όμως που με… φρέναρε για να ποντάρω στο διπλό της ανώτερης Φίτεσε; Πρώτον η έλευση του εμπειρότατου Ντικ Αντβοκάατ και δεύτερον η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής και πάλι θεωρώ ότι η Φίτεσε είναι πιο κοντά στην επικράτηση, αλλά θα προτιμήσω ειδικά το συγκεκριμένο ματς νε το παρακολουθήσω κατά τη διάρκεια του live bet. Θα ήθελα όμως να παραθέσω και ένα ακόμα στοιχείο… Η Σπάρτα ειδικά το τελευταίο διάστημα σκοράρει και δέχεται γκολ συνήθως στο δεύτερο ημίχρονο. Για του λόγου το αληθές, από τα 21 αυτό γκολ που σημειώθηκαν στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, μόνο τα έξι μπήκαν στα πρώτα 45 λεπτά των αγώνων της.

Φίλες και φίλοι δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσαμε να προσθέσουμε από την σημερινή μέρα. Αν προκύψει κάτι σημαντικό θα το αναφέρω όπως κάθε μέρα στον λογαριασμό μου στο Twitter (@fontastsounis).

Καλή τύχη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για δύο εβδομάδες στη Stoiximan!
  • ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE «200FS»
  • 200 ΔΩΡΑ* ΔΙΚΑ ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ