Η ΩΡΑ ΤΩΝ… ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ

Καλημέρα. Και τι μέρα… Ηλιόλουστη με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 20 βαθμούς ένα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα. Χθες βρέθηκα στην Αργολίδα και οι παραλίες ήταν γεμάτες από κόσμο που έκαναν μπάνιο. Όλα μπορούν να μας τα στερήσουν οι εντός, εκτός και τα επί τα αυτά κυβερνώντες, αλλά τον ήλιο και τη θάλασσα δεν μπορούν να τα… φορολογήσουν (Ωχ… λέτε να βάζω ιδέες;)

Περνάμε στο στοίχημα ξεκινώντας από την Πρέμιερ Σκωτίας όπου η ουραγός Νταντί υποδέχεται τη Ρέιντζερς. Οι γηπεδούχοι έχουν τις χειρότερες επιδόσεις στο πρωτάθλημα και κυριολεκτικά έχουν ξεχάσει τι θα πει νίκη. Η δε Ρέιντζερς εκτός έδρας πετάει, αφού έχει 5 νίκες και μια ισοπαλία σε 6 παιχνίδια όπου όλα τελείωσαν στο over. Νομίζω λοιπόν ότι για μία ακόμη φορά μπορούμε να εμπιστευτούμε τον εκτός έδρας κλασικό συνδυασμό του διπλού με το over της μεγάλης Ρέιντζερς. (2.10 στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”])

Στη Γερμανία έχουν διανύσει 12 αγωνιστικές και βλέπουμε το εξής παράδοξο: το Ανόβερο στα πρώτα έξι παιχνίδια μέτραγε ισάριθμα under. Στα επόμενα έξι όμως, τα έκανε όλα over! Σήμερα φιλοξενεί τη Στουτγάρδη που έχει παρόμοιες επιδόσεις, αφού τα πέντε από τα έξι over της σημειώθηκαν τις τελευταίες έξι αγωνιστικές! Από τη στιγμή λοιπόν που οι δύο αυτές ομάδες εδώ και αρκετό καιρό βάζουν και δέχονται εύκολα το γκολ, προτίθεμαι να ακολουθήσω τα πολλά τέρματα. (1.90 η υψηλότερη απόδοση στη [eafl id=”9215″ name=”netbet” text=”NETBET.GR”])

Στην Β Γερμανίας η Ντάρμσταντ που είχε ξεκινήσει θετικά το πρωτάθλημα, τον τελευταίο καιρό τα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, καθώς συμπλήρωσε 8 αγωνιστικές χωρίς νίκη. Το μεγάλο πρόβλημα της Ντάρμσταντ έγκειται στην άμυνα και νομίζω ότι η ομάδα του Φρίγκς θα δυσκολευτεί πολύ να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της μέσα στο Βερολίνο. Σας θυμίζω ότι η Ουνιόν δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα στην έδρα της. Είμαι ανάμεσα στον άσσο και το over και δεν αποκλείω στο τέλος να προβώ σε έναν ακόμα συνδυασμό για να ανεβάσω την απόδοση…

Στο Σαντχάουζεν – Χαϊντεχάιμ οι αριθμοί και η στατιστική μας οδηγούν… βουρ στο να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Αν κοιτάξουμε τις τελευταίες έξι αγωνιστικές θα διαπιστώσουμε ότι η Σαντχάουζεν έχει δεχθεί και έχει βάλει συνολικά 13 γκολ. Μόλις τα τέσσερα από αυτά σημειώθηκαν στο πρώτο 45λεπτο. Για τη Χάιντενχάιμ οι αριθμοί είναι ακόμα πιο… αμείλικτοι καθώς εδώ συνολικά έχουν μπει 25 γκολ (10-15). Τα 19 από αυτά μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο!

Στην Γ Γερμανίας δεν αμφισβητώ την αγωνιστική άνοδο της Καρλσρούης, αλλά άλλο να παίζεις με τη Σβικάου και την Κίκερς Βουρζουνδίας και άλλο με την πρωτοπόρο Πάντερμπορν που συμπλήρωσε 8 νίκες σε 8 παιχνίδια στην έδρα της! Η Πάντερμπορν διαθέτει με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο (12 γκολ) την παραγωγικότερη επίθεση στην κατηγορία και μέσα στο γήπεδό της σκοράρει πάνω από τρία τέρματα μέσο όρο ανά αναμέτρηση!

Στη Γαλλία  ο Γκαρσία και… πολύ άντεξε στον πάγκο της Σεντ Ετιέν. Απολύθηκε και ανέλαβε ο εμπειρότατος Γκασέ ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά ως βοηθός του Μπλαν στην εθνική ομάδα της Γαλλίας. Σήμερα η Σεντ Ετιέν φιλοξενεί το μετριότατο Στρασβούργο που από την αρχή της σεζόν έχει τρεις νίκες στο ενεργητικό του. Οι νεοφώτιστοι παραμένουν στη γραμμή του υποβιβασμού και πιστεύω ότι θα τα βρουν σκούρα απόψε απέναντι σε μια ομάδα που αναμένεται να έχει αναπτερωμένο ηθικό. (1.90 στην [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”])

Το σημερινό πρόγραμμα στη Β Γαλλίας είναι εξαιρετικά δύσκολο και θεωρώ ότι δεν χωρούν προγνωστικά και εκτιμήσεις. Γνωρίζοντας όμως τη διαχρονική τακτική της Κλερμόν να παίζει για το Χ σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της ανεξαρτήτως αντιπάλου, ίσως αξίζει να ρισκάρουμε στην ισοπαλία στο αποψινό ματς με την Ορλεάν.

Αρκετές πιθανότητες για την ισοπαλία έχει και το Αζαξιό – Ρεμς καθώς πρόκειται για ένα αμφίρροπο ντέρμπι μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων. Για… μικρότερο ρίσκο στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει και το Χ του ημιχρόνου. Σας θυμίζω ότι στις τελευταίες έξι αγωνιστικές η ομάδα της Κορσικής πέτυχε συνολικά 9 γκολ. Τα 8 από αυτά σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο…

Για το πρωτάθλημα της Β Ολλανδίας έχουμε επισημάνει επανειλημμένα ότι προσφέρεται σχεδόν αποκλειστικά για όσους επιλέγουν τα over 2.5 και 3.5 γκολ.  Δεν έχουν καμία σημασία τα ζευγάρια, αφού όλες οι ομάδες παίζουν φουλ επίθεση με αποτέλεσμα τα over να πέφτουν βροχή!

Σήμερα πάντως εντόπισα και αρκετές λανθασμένες αποδόσεις. Συνοπτικά και με λίγα λόγια θα ήθελα να σχολιάσω τα παρακάτω: Nα κοντράρω την Ος στο 1.75 που έχει υποστεί μόλις μία ήττα σε 6 παιχνίδια μακριά από το γήπεδό της; Η Βααλβάικ έχει μόλις δύο νίκες σε 13 αγωνιστικές.

Η Τέλσταρ πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού και έρχεται από 5 νίκες σε έξι παιχνίδια. Μακριά από την έδρα της – όπως και η Ος – έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε έξι αγωνιστικές.

Η Μααστριχτ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα απουσιών. Σήμερα παίζει με τη Χέλμοντ που… όπως η Τέλσταρ και η Ος, έχει και αυτή μόνο μία ήττα σε έξι ματς μακριά από το γήπεδό της.

Όσο για το 1.38 της Καμπούρ, αυτό αποτελεί… επιστημονική ανακάλυψη. Οι μπουκ στέκονται στο όνομα της ομάδας και όχι στις φετινές επιδόσεις της που είναι κάκιστες. Εντός έδρας την πρώτη της νίκη την πέτυχε μόλις την προηγούμενη αγωνιστική στο ισχνό 1-0 επί της Φορτούνα. Διατηρεί την δεύτερη χειρότερη εντός έδρας επίθεση και σήμερα παίζει με την ανεβασμένη Ντεν Μπος η οποία την περασμένη εβδομάδα διεύρυνε το αήττητό της σε 8 σερί παιχνίδια!

Από εκεί και πέρα βρίσκω πιθανή την επικράτηση της Ναϊμέγκεν και της Αλμίρε Σίτι. Το Ναϊμέγκεν – Γιονγκ Άγιαξ μπορεί να αποτελεί ντέρμπι πρωτοπόρων αλλά το timing είναι σαφέστατα υπέρ των γηπεδούχων. Η Ναϊμέγκεν βλέπετε, συμπλήρωσε 7 σερί νίκες με συντελεστή τερμάτων 19-5! Οι πιτσιρικάδες του Άγιαξ αντιθέτως, το τελευταίο διάστημα κάνουν… νερά αφού συμπλήρωσαν τρεις ήττες σε τέσσερα παιχνίδια. Σε αυτά τα τέσσερα ματς δέχθηκαν συνολικά 15 γκολ. Σχεδόν τέσσερα ανά αναμέτρηση δηλαδή! Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, εκτός από τον άσσο και το over, μπορούμε να δούμε και το bet του να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Στα τρία τελευταία παιχνίδια του ο Άγιαξ δέχθηκε και πέτυχε συνολικά 16 γκολ! Τα 13 από αυτά μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο! Η δε Ναϊμέγκεν είναι ομάδα που συνηθίζει να ανεβάζει στροφές στο δεύτερο ημίχρονο. (δυάρι ο άσσος στην [eafl id=”9028″ name=”VistaBet” text=”VISTABET.GR”]).

Αυτή που δεν λέει να συνέλθει με τίποτα είναι η ομάδα των νεαρών της Ουτρέχτης η οποία εδώ και 10 αγωνιστικές κέρδισε μόνο τη ντεφορμέ Μάαστριχτ στην οποία αναφερθήκαμε πριν. Παρουσιάζεται λοιπόν μια πολύ καλή ευκαιρία στην Αλμίρε να κάνει επιτέλους το πρώτο της διπλό στο πρωτάθλημα. Όπως πριν όμως, έτσι και εδώ επιλέγω και το να μπουν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Δείτε επιδόσεις της Αλμίρε στα τελευταία έξι παιχνίδια της: Ο συντελεστής τερμάτων εντοπίζεται στο 9-14. Από τα 23 γκολ που έχουν επιτευχθεί συνολικά, τα 16 σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Από τα 9 γκολ της Αλμίρε μόλις το ένα μπήκε σε πρώτο 45λεπτο.

Και μιας και έχουμε πιάσει αυτό το στοίχημα σας θυμίζω ότι η Ντε Γκράαφστσαπ είναι ξεκάθαρα ομάδα δευτέρου ημιχρόνου. Εδώ μάλιστα η στατιστική ξεπερνά τη… λογική και τη φαντασία όλων μας! Τις τελευταίες 11 αγωνιστικές η Ντε Γκράαφστσαπ έχει βάλει 18 γκολ. τα 16 από αυτά λοιπόν, σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο! Το συγκεκριμένο στοίχημα μπορούμε να το βρούμε σε καλές αποδόσεις και ειδικά το τελευταίο διάστημα που τα… καλά σημεία σπανίζουν προσωπικά το ακολουθώ συχνά.

Με το Πορτογαλικό πρωτάθλημα συνήθως δεν ασχολούμαι αλλά δεν μπορώ να αφήσω απαρατήρητες τις εξαιρετικές επιδόσεις που έχει η Μπελενένσες φέτος στην έδρα της. Συμπλήρωσε τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία σε πέντε παιχνίδια με συντελεστή τερμάτων 8-2 (η καλύτερη άμυνα). Σήμερα παίζει με την Τσάβες που εκτός έδρας μετρά τέσσερις ήττες σε έξι παιχνίδια. Η Μπελενένσες έχει και την παράδοση με το μέρος της (δείτε προϊστορίες).

Στη Β Αυστρίας η κατηφόρα της Λιντς δεν λέει στα σταματήσει. Η ομάδα παραμένει χωρίς νίκη για 11 συνεχόμενες αγωνιστικές και απόψε υποδέχεται την δυνατή και φορμαρισμένη Βάκερ που διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο.

Στην Β Πολωνίας η Στόμιλ η οποία διατηρεί τη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία, υποδέχεται την δεύτερη Σόζνιτσε που έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ. Η φόρμα και οι αριθμοί μας οδηγούν στο διπλό εδώ…

Στο Ζαγκλέμπιε – Γκόρνικ Λέτζνα αντιθέτως, η λογική και οι αριθμοί μας πάνε προς τον άσσο. Οι γηπεδούχοι βλέπετε, συμπλήρωσαν επτά αγωνιστικές χωρίς ήττα. Η Γκόρνικ από την άλλη μεριά, έρχεται από τέσσερις σερί ήττες με συντελεστή 2-10.

Στην Αργεντινή από τις 28 ομάδες που συμμετέχουν συνολικά στο πρωτάθλημα, η μοναδική που δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα είναι η Κολόν Σάντα Φε. Απόψε στις 02.30 ώρα Ελλάδας υποδέχεται την μέτρια Τίγκρε που μετρά μόλις μία νίκη σε εννέα παιχνίδια. Στα υπόψη και το under αφού οι δύο ομάδες έχουν από επτά στα εννιά. Η δε Τίγκρε συμπλήρωσε τέσσερα στα τέσσερα under μακριά από το γήπεδό της.

Καλή τύχη.

[eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”]: EUROLEAGUE

Ο [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] προσφέρει σε μηδενική γκανιότα* το ΠΑΝΑΘΝΑΪΚΟΣ – ΡΕΑΛ (1.67 – 2.47) (ώρα έναρξης 21.00)

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για δύο εβδομάδες στη Stoiximan!
  • ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE «200FS»
  • 200 ΔΩΡΑ* ΔΙΚΑ ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ