Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΩΝ ΣΧΟΛΗ

Καλημέρα. Σήμερα στις 15.30 ώρα Ελλάδας διεξάγεται το μεγάλο λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στην Τσέλσι και την Άρσεναλ και η πρώτη επιλογή που έρχεται στην πλειοψηφία των παικτών είναι το over μιας και κοντράρονται δύο φύσει επιθετικές ομάδες. Προσωπικά πάντως, πιστεύω ότι η Τσέλσι εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει διότι θεωρώ ότι είναι πιο σοβαρή και πιο στρωμένη ομάδα. Η Άρσεναλ του Βενγκέρ για μία ακόμη χρονιά βγάζει τα παλιά γνωστά προβλήματα. Είναι ασταθής και με πολλά κενά στην άμυνα. Η Τσέλσι αντιθέτως, έχω την αίσθηση ότι αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη προσήλωση και σοβαρότητα τα παιχνίδια της. Η ομάδα έχει βρει ρυθμό καθώς στα τελευταία τέσσερα ματς σε πρωτάθλημα και Ευρώπη πέτυχε ισάριθμες νίκες σκοράροντας 12 φορές! Οι γηπεδούχοι έχουν και την παράδοση με το μέρος τους, καθώς απέναντι στους «κανονιέρηδες» συμπλήρωσαν 7 νίκες στις 8 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους. Οι πέντε από αυτές είναι σερί, με συντελεστή τερμάτων 15-2!

Στη Β Γερμανίας η Μπόχουμ έχει πάρει τα πάνω της και σήμερα υποδέχεται την κακή αμυντικά Χαϊντενχάιμ που έχει τέσσερις ήττες σε πέντε αγωνιστικές. Αν και οι Γερμανοί δεν έχουν… μπέσα, το timing δείχνει γηπεδούχους.

Στο Καμπιονάτο το πρόγραμμα δεν ευνοεί για πονταρίσματα, καθώς οι αποδόσεις όλων ανεξαιρέτως των φαβορί είναι από χαμηλές έως μηδαμινές… Λίγο καλύτερα πληρώνει το διπλό της Λάτσιο για την οποία τα λέγαμε και την περασμένη Πέμπτη πριν από το ματς με τη Φίτεσε στην Ολλανδία. Ο Ιντζάγκι έχει ένα πολύ καλό ρόστερ στα χέρια του και κυρίως από τη μέση και μπροστά υπάρχουν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Ο φετινός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την έξοδο στο Champions League, αλλά επειδή και οι υπόλοιπες μεγάλες ομάδες έχουν δυναμώσει (Μίλαν και Ίντερ) ο ανταγωνισμός προμηνύεται μεγάλος. Θα χρειαστούν δηλαδή τουλάχιστον 7 με 8 διπλά προκειμένου να επιτευχτεί ο στόχος. Ένα από αυτά μπορεί να είναι και το αποψινό στη Γένοβα, μιας και η Τζένοα ξεκίνησε πολύ νωθρά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Το μόνο που φοβάμαι είναι αυτό που λέγαμε χθες. Το ενδεχόμενο της κούρασης δηλαδή, από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Για τους φίλους των παραδόσεων να αναφέρουμε ότι στη Β Ισπανίας η Κόρδοβα δεν έχει χάσει ποτέ μέσα στο γήπεδό της από την Τενερίφη (12-6-0).

Για τους φίλους της στατιστικής πάλι. Να σημειώσουμε ότι η Ταραγόνα και η Αλμπαθέτε έχουν τις χειρότερες έως τώρα επιθέσεις, καθώς και οι δύο μαζί έχουν πετύχει μόνο ένα τέρμα σε 8 παιχνίδια. Απόψε παίζουν μεταξύ τους…

Η Αούστρια δεν χάλασε τις αγαπημένες της συνήθειες ούτε στην Ευρώπη, καθώς ακόμα τρώει γκολ από τη Μίλαν. Τα ίδια κάνει και στο πρωτάθλημα. Μπροστά είναι φωτιά και λαύρα, αλλά πίσω είναι για κλάματα. Η μόνη χειρότερη από αυτή είναι η αποψινή της αντίπαλος η Σεντ Πόλτεν που τρώει τεσσάρες και πεντάρες. Μακριά από την έδρα της έχει μόνο ήττες με μέσο όρο παθητικού τα τρία γκολ. Εννοείται ότι η Αούστρια είναι καλύτερη, αλλά ο άσσος θα παιχτεί συνδυαστικά με το over.

Το… σκέτο over στο Μάτερσμπουργκ – Σάλτσμπουργκ πληρώνει αρκετά καλύτερα και θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή, μιας και η Σάλτσμπουργκ διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Η Μάτερσμπουργκ που δεν είναι σε καλή κατάσταση, δέχεται πολύ εύκολα το γκολ. Αυτό αποδείχτηκε και την προηγούμενη αγωνιστική που έφαγε πέντε γκολ μέσα στην έδρα της από την Αντμίρα!

Στο Βέλγιο η Έουπεν συμπλήρωσε 6 over σε ισάριθμα παιχνίδια διατηρώντας τη χειρότερη άμυνα. Επειδή και η Σταντάρ Λιέγης αντιμετωπίζει αμυντικά προβλήματα, βρίσκω πιθανό τόσο το over όσο και το γκολ – γκολ.

Στην Τουρκία η κατάσταση στη Φενέρ αρχίζει να… ξεφεύγει καθώς η ομάδα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Οι οπαδοί της που δεν φημίζονται για την υπομονή τους, ζητούν επιτακτικά την παραίτηση – απόλυση του Κοτσαμάν και αν γίνει καμία νέα γκέλα απόψε κόντρα στην Αλάνιασπορ, νομίζω ότι θα τους γίνει το χατίρι… Τώρα αν συγκρίνουμε το ρόστερ των δύο ομάδων δεν τίθεται θέμα για το ποια από τις δύο ομάδες είναι καλύτερη. Επειδή όμως μου έχουν μπει… υποψίες ότι κάποιοι εκεί μέσα έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και θέλουν να «φάνε» τον προπονητή, ειδικά αυτό το ματς θα βρω τρόπο να το παρακολουθήσω στο live διότι μπορεί να βγουν λαγοί από καπέλα. Το κρατάμε στα υπόψη μας λοιπόν και προχωράμε παρακάτω.

Στη Ρουμανία η πρωτοπόρος Κλουζ δείχνει ασταμάτητη. Σήμερα φιλοξενείται από την Κονκόρντια που έχει τη χειρότερη έδρα στην κατηγορία με τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία σε 5 αγωνιστικές. Νομίζω ότι και εδώ ο συνδυασμός του διπλού με το over έχει αρκετές πιθανότητες επαλήθευσης.

Η Κοπεγχάγη βελτιώθηκε άμεσα μετά από τις μεταγραφικές προσθήκες και ειδικά ο Ζέκα ήταν ο καλύτερος παίκτης στο 4-3 επί της Μίντιλαντ. Η ομάδα έχει μείνει αρκετά πίσω και χρειάζεται βαθμούς. Τρεις από αυτούς μπορεί άνετα να τους βρει στην αποψινή αναμέτρηση με τη νεοφώτιστη Χέλσινγκορ. Συνδυάζω λοιπόν το διπλό με το over μιας και οι γηπεδούχοι δεν έχουν δείξει θετικά δείγματα γραφής στην άμυνά τους έως τώρα.

Στην Ολλανδία διεξάγεται το μεγάλο και κλασικό ντέρμπι ανάμεσα στην Αϊντχόφεν και τη Φέγενορντ και πάντα όταν παίζουν αυτές οι δύο ομάδες θυμάμαι τη σεζόν 2010-2011 που η Αϊντόχφεν είχε συντρίψει τη Φέγενορντ με το απίστευτο 10-0! Από τότε η πλειοψηφία των αναμετρήσεών τους λήγει στο over. Έχω την αίσθηση και την εντύπωση λοιπόν, ότι για μία ακόμη φορά οι δύο σπουδαίες αυτές ομάδες θα μας χαρίσουν πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ.

Αν το δούμε βάσει φόρμας, τότε η Ουτρέχτη μπορεί άνετα να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Τβέντε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η δικαιολογία του Χάκε, του οποίου τρίζει η καρέκλα, είναι ότι επειδή φέτος υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες στην ομάδα, χρειάζεται ακόμα χρόνος για να καταφέρουν να δέσουν μεταξύ τους. Και για αυτή τη δουλειά ποιος είναι υπεύθυνος κύριε Χάκε; Δεν θα έπρεπε αυτό το «δέσιμο» να είχε γίνει από την περίοδο της προετοιμασίας; Πόσο χρόνο δηλαδή χρειάζεστε ακόμα; Κάνα τρίμηνο; Το πρωτάθλημα κυλάει και αν συνεχίσει έτσι η Τβέντε, παρά το όνομα που διαθέτει θα κινδυνεύσει άμεσα με υποβιβασμό. Η Ουτρέχτη αντιθέτως, βγάζει… υγεία στο παιχνίδι της και ήδη έχει τρεις νίκες σε τέσσερα ματς. Τα μόνα που με χαλάνε στο να ποντάρω στο διπλό, είναι πρώτον η απόδοση και δεύτερον η προϊστορία που θέλει τους γηπεδούχους να κερδίζουν σχεδόν κάθε φορά τα τελευταία χρόνια την Ουτρέχτη. Αποφάσισα λοιπόν αρχικά να προτιμήσω το over και μετά να επανεξετάσω το διπλό κατά τη διάρκεια του live bet…

Στη Β Σουηδίας η Φάλκενμπεργκ διαθέτει παραδοσιακά δυνατή έδρα και σήμερα υποδέχεται την Έργκριτε που μακριά από το γήπεδό της… τα χάνει. Έχει 7 ήττες και μία μόλις νίκη σε 11 παιχνίδια ενώ διατηρεί και τον χειρότερο εκτός έδρας συντελεστή τερμάτων στην κατηγορία (6-25).

Στη Νορβηγία η Μόλντε που διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη, φιλοξενείται από την ουραγό Βίκινγκ που δεν βλέπω φέτος να την γλιτώνει. Οι γηπεδούχοι από την αρχή της χρονιάς δεν έχουν καταφέρει σε καμία φάση να στρώσουν αγωνιστικά με αποτέλεσμα να μετρούν μόλις τρεις νίκες σε 21 παιχνίδια. Διατηρούν τη χειρότερη άμυνα και η Μόλντε έχει μια από τις παραγωγικότερες επιθέσεις. Τροχοπέδη αποτελεί η καλή για τη Μόλντε παράδοση αλλά και πάλι σκέφτομαι να ρισκάρω στο διπλό διότι αυτή η παράδοση ήταν… τα παλιά τα χρόνια που η Βίκινγκ είχε σαφώς καλύτερη ομάδα.

Η Σάρπσμποργκ αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν καθώς 9 αγωνιστικές πριν από το φινάλε εξακολουθεί να διεκδικεί τον τίτλο. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και σταθερή ομάδα που δεν… κωλώνει απέναντι σε κανέναν αντίπαλο. Φέτος κέρδισε πολύ καλύτερες ομάδες από την προτελευταία Τρόμσο που έχει μόλις δύο νίκες σε εννέα παιχνίδια στην έδρα της. Τα δύο παραπάνω διπλά της Α Νορβηγίας πληρώνουν ικανοποιητικά και θα μπορούσαν να ζητηθούν σε κάποιο σύστημα.

Στην Β Νορβηγίας οι… φορμαρισμένες της κατηγορίας είναι η Μιοντάλεν και η Σταρτ. Η πρώτη φιλοξενείται από την προτελευταία Άρενταλ και η δεύτερη από τη Φρέντρικσταντ που είναι τρίτη από το τέλος. Η Άρενταλ έχει τις χειρότερες εντός έδρας επιδόσεις σε ολόκληρη την Σκανδιναβία καθώς συμπλήρωσε 8 ήττες σε 11 παιχνίδια.

Η δε Σταρτ βρίσκεται στην δεύτερη θέση με εξαιρετικές επιδόσεις μακριά από την έδρα της. Παραμένει αήττητη εδώ και πολύ καιρό και η νωθρή φέτος Φρέντρικσταντ δεν δείχνει ικανή να την σταματήσει. Οι «αριστοκράτες» του νορβηγικού ποδοσφαίρου τις τελευταίες αγωνιστικές αντιμετώπισαν την Έλβερουμ και την Άρενταλ που βρίσκονται μαζί στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα και έμειναν στο Χ και με τις δύο…

Για τη Βραζιλία τα λέγαμε και χθες. Υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες που μεσοβδόμαδα δίνουν κρίσιμες αναμετρήσεις για το Σουνταμερικάνα και το Λιμπερταδόρες. Μια από αυτές είναι η Φλουμινένσε που σήμερα δίνει δύσκολο ματς στην έδρα της Παραναένσε. Αναμένονται αλλαγές και ο άσσος ποντάρεται. Ουσιαστικά είναι ο μόνος άσσος από το αποψινό πρόγραμμα που έχει μια… αξιοπρεπή απόδοση.

Στην Κολομβία η Ντεπορτίβο Κάλι προσπαθεί να διατηρηθεί εντός οκτάδας και play off. Φέτος… ζορίζεται και για να τα καταφέρει θα πρέπει να μειώσει τις γκέλες απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους. Ένας από αυτούς είναι και η ουραγός Ριονέγκρο η οποία μετά από 11 αγωνιστικές έχει μία νίκη και 7 ήττες και τη χειρότερη επίθεση με μόλις 5 γκολ στο ενεργητικό της.

Στην Αργεντινή το πρόγραμμα δεν με εκλύει για ποντάρισμα και προσωπικά δεν αποκλείω να σπάσουν αρκετά από τα πρώτα σημεία. Ένα από αυτά είναι και ο άσσος της Ταγιέρες που δεν δικαιολογείται να βρίσκεται τόσο χαμηλά. Η Βελέζ έχει καλή ομάδα και έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά στο πρωτάθλημα. Πέρσι πέρασε νικηφόρα από εκεί μέσα με σκορ 0-2.

Καλή τύχη.

Υ.Γ. Απόψε στις 21.30 ώρα Ελλάδας διεξάγεται ο τελικός του Eurobasket 2017. Θα αναμετρηθούν δύο εθνικές ομάδες που προέρχονται από τη μεγάλη Γιουγκοσλαβική σχολή που κατά τη γνώμη μου είναι η μεγαλύτερη μπασκετική σχολή στην Ευρώπη. (Αντιρρήσεις και ενστάσεις δεκτές και ευπρόσδεκτες) Οι μπουκ αδυνατώντας να… βγάλουν άκρη, αποφάσισαν να κόψουν το καρπούζι στη μέση. Δεν τους κατηγορώ διότι η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το Eurobasket τόσο η Σλοβενία όσο και η Σερβία έπαιξαν… διαστημικό μπάσκετ. Θα έλεγα ότι το timing δείχνει περισσότερο προς Σλοβενία μεριά.

Το μόνο βέβαιο ότι βάσει αυτών που έχουμε δει έως τώρα οι δύο ομάδες θα δώσουν πολύ γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι τους. Ο συνάδερφος Πάνος Κραψίτης που είναι σαφώς πιο ειδικός από μένα, έχει γράψει στη στήλη του για τον μεγάλο τελικό. Προσωπικά αν έπρεπε να επιλέξω κάτι, επειδή σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα τον Μπογκντάνοβιτς (φωτο) ίσως πήγαινα προς το ειδικό στοίχημα ότι ο συγκεκριμένος παίκτης θα σκοράρει πάνω από 21 πόντους. Στον STOIXIMAN.GR εντόπισα ένα ακόμα ειδικό στοίχημα που ομολογώ ότι το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον και με πολλά περιθώρια επαλήθευσης. Είναι το να πετύχει από τη γραμμή των βολών ο Μπογκντάνοβιτς πάνω από 4 πόντους (απόδοση 1.87). Λειτουργώ με τη λογική ότι επειδή ο Σέρβος είναι ασταμάτητος, οι αντίπαλοί τους θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να του κάνουν μπόλικα φάουλ.

Όπως και να έχει είναι σχεδόν βέβαιο ότι απόψε θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον τελικό ανάμεσα σε δύο εξαιρετικές ομάδες.

SPORTINGBET.GR

ΤΣΕΛΣΙ – ΑΡΣΕΝΑΛ

Εξασφάλισε 5% σε κάθε κερδισμένο στοίχημα από τον αγώνα. Για περισσότερες πληροφορίες κλικάρετε στην SPORTINGBET.GR.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για δύο εβδομάδες στη Stoiximan!
  • ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE «200FS»
  • 200 ΔΩΡΑ* ΔΙΚΑ ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ