Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΕΦΑΛΩΝ!

Καλημέρα. Από τις τρεις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στο Europa League, μόνο ο ΠΑΟΚ έχει ουσιαστικά… δέσει τον γάιδαρό του αφού μετά από το 3-1 της Τούμπας δεν γίνεται να αποκλειστεί από μια άπειρη μέτρια Σουηδική ομάδα η οποία ιδρύθηκε πριν από λίγα χρόνια. Οι Θεσσαλονικείς υπερέχουν σε όλους τους τομείς και κυρίως στην εμπειρία όπου… πάσχει η Έστερσουντ.

Ο Παναθηναϊκός είναι άξιος της μοίρας του, καθώς από εκεί που κράταγε την τύχη του στα χέρια τους με το υπέρ του 2-0 ήρθε ένα επτάλεπτο μπλακ άουτ στο οποίο δέχθηκε τρία τέρματα. Όπως γράφω και στην KING BET που κυκλοφορεί: Το τι ακριβώς συνέβη και το τι έφταιξε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ουδείς μπορεί να γνωρίζει. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως η ομάδα άρχισε να κουράζεται από ένα σημείο και μετά διότι οι παίκτες της, δεν βρίσκονται ακόμα σε καλή φυσική κατάσταση. Αυτή η άποψη προσωπικά με βρίσκει αντίθετο. Τρία γκολ σε… 420 δευτερόλεπτα δεν δέχεται ούτε γυναικεία ομάδα τσικό που διανύει περίοδο προετοιμασίας! Και έπειτα, πώς γίνεται ένα σύνολο παικτών να τρέχει ακατάπαυστα επί 68 λεπτά αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, να ξεμένει ξαφνικά από δυνάμεις για επτά λεπτά και αμέσως μετά να τις ανακτά πιέζοντας για την ισοφάριση;

Προσωπικά είμαι της άποψης ότι οι ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού δεν κουράστηκαν, αλλά πανικοβλήθηκαν με το που οι Ισπανοί μείωσαν το σκορ. Έπεσε η ψυχολογία τους και οι έμπειροι αντίπαλοί τους εκμεταλλεύτηκαν αυτό το γεγονός. Όσο ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, πίστευαν ότι έχουν στο… τσεπάκι τους την πρόκριση, διότι αν παρέμενε αυτό το αποτέλεσμα, θα έπρεπε να δεχτούν τρία γκολ στην ρεβάνς για να αποκλειστούν. Στο 2-1 όμως, τα πράγματα άλλαξαν άρδην, αφού στην Μπιλμπάο, αρκούσε και μία απλή νίκη της τάξεως του 1-0 για να πετάξει έξω τους «πράσινους». Όλοι γνωρίζουμε άλλωστε, ότι στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στον αθλητισμό το Α και το Ω είναι η ψυχολογία. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τους παίκτες του τριφυλλιού.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης όπως αναμενόταν, παρουσιάστηκε καλά διαβασμένος και χτύπησε στα αδύναμα σημεία των βάσκων με όπλο το ασφυκτικό πρέσινγκ. Προδόθηκε όμως από το κέντρο της άμυνας του, το οποία βρήκε… μπόσικο ο Αντούριθ, που παραμένει… δυναμίτης παρά τα 36 του χρόνια. Το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα αδικεί τον ΠΑΟ που ήταν ανώτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Οι οπαδοί της ομάδας μάλιστα, όχι μόνο δεν αποδοκίμασαν μετά από την λήξη του ματς, αλλά χειροκρότησαν θερμά τους ποδοσφαιριστές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό επί… 83 λεπτά. Τα χειροκροτήματα και οι επευφημίες όμως – δυστυχώς – δεν φέρνουν διακρίσεις και  προκρίσεις και μετά από αυτό το 2-3 οι ελπίδες του Παναθηναϊκού για συμμετοχή στους ομίλους του Europa league εξανεμίστηκαν… Όσο και αν συνηθίζουμε να λέμε ότι η μπάλα είναι… στρογγυλή και ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, το 2-3 είναι ένα σκορ που δεν ανατρέπεται. Από στοιχηματικής απόψεως βρίσκω εύλογο το over 2.5 γκολ, διότι οι παίκτες του τριφυλλιού είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να ρισκάρουν και να παίξουν επιθετικά από το πρώτο κιόλας λεπτό. Είναι αρκετά πιθανό να τα καταφέρουν να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά εξίσου πιθανό είναι να σκοράρουν και οι Ισπανοί. Το goal goal και το over λοιπόν, θα αποτελέσουν τις δύο επιλογές μου, από την συγκεκριμένη αναμέτρηση…

Όσο για την ΑΕΚ, ίσως να θυμάστε ότι την προηγούμενη Πέμπτη είχα γράψει πως οι μπουκ την υποτιμούν δίνοντας αποδόσεις χαμηλές στον άσσο της Μπριζ. Η βελγική ομάδα παρά το γεγονός ότι έπαιζε με ένα παίκτη παραπάνω στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπόρεσε να πετύχει ούτε ένα τέρμα. Στο πρώτο 45λεπτο η ΑΕΚ θα μπορούσε κάλλιστα να είχε προηγηθεί στο σκορ, καθώς έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και έχασε ευκαιρίες. Η Κλαμπ Μπριζ δεν είναι ίδια με την ομάδα των περασμένων ετών. Έχει πέσει αγωνιστικά και πιστεύω ότι η «Ένωση» διαθέτει καλύτερο ρόστερ. Δεν ξέρω αν ο Χιμένεθ θα παρατάξει και πάλι την ομάδα του με το σύστημα 3-5-2 και τον Μάνταλο στα χαφ, αλλά επειδή πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο και ικανό τεχνικό, του έχω εμπιστοσύνη ότι στο τέλος θα βρει τον τρόπο να πάρει τη νίκη και να περάσει στους ομίλους του Europa League. Δεν ξέρω αν αυτό θα συμβεί εύκολα ή δύσκολα, αλλά είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, ο άσσος πάλι το ίδιο θα πληρώσει. Αφού λοιπόν ευχηθούμε καλή επιτυχία και στους τρεις εκπροσώπους μας, περνάμε να ρίξουμε μια ματιά στο υπόλοιπο αποψινό πρόγραμμα των play off του Europa League.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά οι αποδόσεις που συνοδεύουν όλα τα φαβορί λειτουργούν αποτρεπτικά για ποντάρισμα. Μιλάμε για απίστευτα χαμηλές τιμές που ξεκινούν από το 1.12 (Μαρσέιγ) και καταλήγουν στο 1.45 (Λουντογκόρετς). Θα μου επιτρέψετε να μην μπω στην διαδικασία να ασχοληθώ με κανένα από αυτά τα σημεία…

Οι υπόλοιπες επιλογές μας περιορίζονται πλέον αισθητά. Επειδή η Έβερτον όπως απέδειξε και στο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι, είναι ιδιαίτερα βελτιωμένη φέτος, πιστεύω ότι μπορεί να διπλασιάσει τις νίκες της στην Κροατία κόντρα στην υποδεέστερη Χάιντουκ. Ο Κούμαν  έχει φτιάξει πολύ καλή άμυνα και από τη στιγμή που η αγγλική ομάδα δεν δέχεται γκολ, ένα τέρμα σε κάποια αντεπίθεση θα το βάλει. Θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή λοιπόν είτε το διπλό είτε το να προηγηθεί η Έβερτον κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Από εκεί και πέρα, έχω επιλέξει να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο συγκριτικά με το πρώτο στον αγώνα της Μακάμπι με την Άλταχ και στην αναμέτρηση της Ρόζενμποργκ με τον Άγιαξ. Η επιλογή μου αυτή στηρίζεται στο ότι πιστεύω πως στο δεύτερο 45λεπτο θα παιχτεί πολύ πιο επιθετικό ποδόσφαιρο.

Η Μίντιλαντ μέχρι στιγμής φέρνει μόνο over στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια. Τα περισσότερα από αυτά μάλιστα έληξαν στο over 4.5 γκολ! Στο πρώτο ματς ηττήθηκε με 3-2 από τον Απόλλων Λεμεσού και για μία ακόμη φορά βλέπω πολλά γκολ.

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (3-1) αναγκάζει την ΑΕΚ Λάρνακας να βγει επιθετικά από πολύ νωρίς. Σε αυτό το παιχνίδι απουσίασε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Τολμές, ο οποίος σήμερα θα αγωνιστεί κανονικά. Επειδή η Βικτόρια είναι πολύ καλή από τη μέση και μπροστά, σκέφτομαι να ρισκάρω στο καλοπληρωμένο over 2.5 γκολ. (1.93 πληρώνει στον  STOIXIMAN.GR)

Τι άλλο μπορούμε να επιλέξουμε; Βάσει αυτών που είδαμε και στα πρώτα παιχνίδια, το Χ του ημιχρόνου στο Ολεξάντρια – Μπάτε Μπορίσοφ και στο Βιντεότον – Παρτιζάν.

Θα επαναλάβω πάντως αυτό που ανέφερα και νωρίτερα που έχει να κάνει με τις αποδόσεις. Δυστυχώς στα 10 από τα 22 αποψινά παιχνίδια του Europa League, οι αποδόσεις των φαβορί ξεκινούν από το 1.12 και καταλήγουν στο 1.45. Ουσιαστικά δηλαδή έχει βγει εκτός σχεδόν το 50% του προγράμματος. Θα… πορευτούμε λοιπόν με ότι έχει απομείνει και ίσως προκύψουν κάποιες καλές στοιχηματικές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του live bet… (@fontastsounis στο twitter)

Καλή τύχη.

VISTABET.GR

Μετά το 0-0 του Βελγίου, οι «κιτρινόμαυροι» κυνηγούν μια νίκη στο ΟΑΚΑ, για να επιστρέψουν στους ομίλους του Europa League. Σκόραρε ο Χριστοδουλόπουλος οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα ΑΕΚ – Κλαμπ Μπριζ; Στη VISTABET.GR έχει επιστροφή χρημάτων*!

Από το Μαρούσι στην Σκανδιναβία! Σκόραρε ο Πέντρο Ενρίκε το πρώτο γκολ του αγώνα Έστερσουντ – ΠΑΟΚ; Στη VISTABET.GR έχει επιστροφή χρημάτων*!

* Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΠΑΣΧΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σούπερ ενισχυμένη προσφορά* από την Betsson
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ
  • 200% ΔΩΡΑ*
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ