Η “ΑΛΗΘΕΙΑ” ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ…

Καλημέρα. Σήμερα θα αφήσουμε να μας πάρουν από το… χέρι οι αριθμοί και να μας οδηγήσουν από μόνοι τους σε κάποια σημεία…

Στη Β Σουηδίας διεξάγεται το τοπικό ντέρμπι του Γκέτεμποργκ ανάμεσα στην Γκάις και την Έργκριτε. Οι δύο ομάδες έχουν κοινή έδρα και επικρατεί έντονη αντιπαλότητα. Οι οπαδοί της Έργκριτε θεωρούνται οι… πλούσιοι της πόλης, ενώ αυτοί της Γκάις εκπροσωπούν κυρίως την εργατική τάξη. Αναμένεται λοιπόν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που λογικά θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Συνήθως σε τέτοια ντέρμπι οι ομάδες παίζουν προσεκτικά και τα περισσότερα γκολ σημειώνονται στο δεύτερο ημίχρονο. Αν κοιτάξουμε τα τέσσερα τελευταία τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα, θα δούμε ότι συνολικά και οι δύο ομάδες έχουν πετύχει και δεχθεί 22 γκολ. Από αυτά μόλις τα τέσσερα μπήκαν σε πρώτο ημίχρονο.

Στην Φινλανδία η πρωτοπόρος Ελσίνκι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και λογικά δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα από τη Μάριεχαμν. Η Ελσίνκι τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές πέτυχε 12 τέρματα. Ξέρετε πόσα από αυτά σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο; Μόλις ένα! Η στατιστική λοιπόν με οδηγεί και εδώ στα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου. Το ίδιο ισχύει και για το Λάχτι – Χόνκα, καθώς οι δύο αυτές ομάδες σπανίως δέχονται γκολ σε πρώτο ημίχρονο. Για την ακρίβεια τις τελευταίες έξι αγωνιστικές και οι δυο μαζί σε 12 συνολικά παιχνίδια δέχθηκαν μόλις ένα γκολ! Κρατάω λοιπόν το 0-0 του ημιχρόνου μιας και πρόκειται για ντέρμπι.

Από εκεί και πέρα, βρίσκω λανθασμένο τον ακραίο φαβοριτισμό της Κουόπιο και την Ίντερ Τούρκου. Η Κουόπιο αποδίδει καλύτερα εκτός από ότι εντός έδρας καθώς έχει διπλάσιες νίκες (4 έναντι 2). Υποδέχεται την επικίνδυνη Ίλβες που σκοράρει εύκολα. Εδώ όμως οφείλω να παραδεχθώ ότι επηρεάστηκα κυρίως από την απίθανη παράδοση των φιλοξενούμενων, που τους θέλει να μετρούν 12 σερί νίκες κόντρα στην Κουόπιο ανεξαρτήτως έδρας!

Καλή παράδοση διατηρεί και η Κέμι Κινγκ απέναντι στην Ίντερ Τούρκου από τότε που ανέβηκε κατηγορία, αφού δεν έχει ηττηθεί εκεί μέσα. Σας θυμίζω ότι η Ίντερ Τούρκου δεν έχει πετύχει ακόμα νίκη στην έδρα της φέτος. Η δε Κέμι έχει ήδη δύο διπλά στο ενεργητικό της. Το 1.40 του άσσου λοιπόν, δεν ανταποκρίνεται στην τωρινή πραγματικότητα.

Το πρωτάθλημα της Β Ισλανδίας είναι ένα από αυτά που παραδοσιακά σημειώνονται πολλά γκολ. Σήμερα υπάρχουν δύο ζευγάρια όπου λογικά θα σημειωθούν αρκετά τέρματα στα παιχνίδια τους. Αναφέρομαι στο Σέλφος – Φροτούρ και Φράμ  – Χάουκαρ. Συμπτωματικά και οι τέσσερις αυτές ομάδες μετρούν από 5 over σε 6 αγωνιστικές. Τα περισσότερα από αυτά τα ματς έληξαν στο over 3.5 γκολ.

Στην Λευκορωσία αντιθέτως, τα γκολ σημειώνονται με το σταγονόμετρο. Η Σλάτσκ υποδέχεται την Ντνιέπρ και θα κρατήσω το 0-0 του ημιχρόνου καθώς οι φιλοξενούμενοι εδώ και έξι αγωνιστικές δεν έχουν καν σκοράρει στα πρώτα 45 λεπτά των αγώνων τους. Η δε Σλατσκ που έχει και καλύτερη επίθεση, πέτυχε μόλις ένα τέρμα σε πρώτο ημίχρονο στα πέντε πιο πρόσφατα.

Η Βίτεμπσκ είναι φορμαρισμένη και λογικά θα κερδίσει την ουραγό Τορπέντο Μινσκ που συμπλήρωσε 8 ματς χωρίς νίκη. Εδώ σκέφτομαι να συνδυάσω τον άσσο με το no – goal διότι οι φιλοξενούμενοι διατηρούν τη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι από την άλλη μεριά κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους στα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια τους.

Φίλες και φίλοι το ξέρω ότι οι αριθμοί… δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά ελπίζω αυτή τη φορά να τους πιάσει μια κρίση ειλικρίνειας…

Η συνέχεια θα δοθεί στο live μέσα από το καινούριο μας site το [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”] στο οποίο γράφουμε καθημερινά εγώ και ο Αλέξανδρος (Bookone).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για δύο εβδομάδες στη Stoiximan!
  • ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE «200FS»
  • 200 ΔΩΡΑ* ΔΙΚΑ ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ