Η ΑΓΓΛΙΑ ΤΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ…

Καλημέρα. Όπως κάθε Σάββατο ξεκινάμε από τα βρετανικά πρωταθλήματα. Στην Πρέμιερ το πρόγραμμα είναι μέτριο και οι αποδόσεις ακόμα μετριότερες… Βάσει των έως τώρα επιδόσεων, το μόνο που επιλέγω είναι το να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο στον αγώνα της Κρίσταλ Πάλας με τη Μπέρνλι. Αν δούμε τα έξι τελευταία παιχνίδια τους, θα διαπιστώσουμε ότι μόνο σε ένα από αυτά κατάφεραν να σκοράρουν στο πρώτο 45λεπτο. Η Πάλας πέτυχε συνολικά 10 γκολ και τα οκτώ από αυτά μπήκαν από την ανάπαυλα και μετά. Η δε Μπέρνλι έχει δεχθεί 7 τέρματα και μόνο το ένα σημειώθηκε στο πρώτο ημίχρονο!

Το ίδιο στοίχημα (περισσότερα στο 2ο ημ.) επιλέγω στην Τσάμπιονσιπ στον αγώνα της Κάρντιφ, η οποία πραγματικά έχει ξεχάσει τι πάει να πει να σκοράρεις στα πρώτα 45 λεπτά! Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το γεγονός ότι εδώ και επτά αγωνιστικές δεν έχει πετύχει ούτε ένα γκολ σε πρώτο ημίχρονο! Συνολικά έβαλε εννέα και μπήκαν όλα από το 46 και μετά!

Τα ίδια κάνει και η Φούλαμ, καθώς από τα 12 τελευταία γκολ που πέτυχε στο πρωτάθλημα, μόνο το ένα σημειώθηκε σε πρώτο ημίχρονο. Σήμερα παίζει με τη Μίντλεσμπρο που έχει ακριβώς τις ίδιες τάσεις, αφού από τα οκτώ πιο πρόσφατα τέρματά της, μόνο ένα μπήκε σε πρώτο 45λεπτο.

Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα δεν βοηθά στην Τσάμπιονσιπ για περισσότερα πράγματα. Οι πραγματικά απαράδεκτες εντός έδρας επιδόσεις της Μπέρτον που παραμένει χωρίς νίκη για τέσσερις μήνες μέσα στο γήπεδό της (0-1-8), θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν στο διπλό της ΚΠΡ. Και εδώ όμως υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που θέλει τις δύο ομάδες να δέχονται γκολ σχεδόν αποκλειστικά στο δεύτερο ημίχρονο. Αν κοιτάξουμε τα εννέα τελευταία παιχνίδια τους, θα διαπιστώσουμε ότι συνολικά έχουν δεχθεί 22 γκολ. Θα σας φανεί απίστευτο, αλλά μόλις το ένα από αυτά σημειώθηκε σε πρώτο ημίχρονο! Θέλετε και την… λεπτομέρεια; Το γκολ αυτό το δέχθηκε η ΚΠΡ από την Ντέρμπι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου πριν από εννέα αγωνιστικές! Επειδή εδώ έχουμε να κάνουμε με μια απίστευτη στατιστική, θα μπορούσαμε να ρισκάρουμε επιλέγοντας και το 0-0 του ημιχρόνου που πληρώνει το υψηλό 2.55 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”]

Στη Λιγκ 1 εντόπισα αρκετές λανθασμένες αποδόσεις… Υπάρχουν τρεις φιλοξενούμενες ομάδες βλέπετε, που τα πηγαίνουν πολύ καλά και που διανύουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Αναφέρομαι στην δεύτερη Σριούσμπερι, την τρίτη Σκάνθορπ, καθώς και την Πλίμουθ η οποία έρχεται από πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Η Σριούσμπερι έχει υποστεί τις λιγότερες (2) εκτός έδρας ήττες. Η Σκάνθορπ εδώ και 13 αγωνιστικές υπέστη μόνο μία ήττα στο 1-0 από τη Γουόλσολ. Καμία από αυτές τις τρεις ομάδες λοιπόν, δεν νοείται να προσφέρεται σε αποδόσεις που πλησιάζουν ή και ξεπερνούν το 5.00.

Γνωρίζω πολύ καλά βέβαια ότι το πρώτο κριτήριο των μπουκ δεν είναι η φόρμα αλλά το όνομα και η φανέλα των ομάδων. Επειδή λοιπόν οι Μπλάκμπερν, Πόρτσμουθ και Ντόνκαστερ αποτελούν ηχηρότερα ονόματα των Σριούσμπερι, Σκάνθορπ και Πλίμουθ αντίστοιχα, οι στοιχηματικές εταιρίες προσέφεραν τους τρεις αυτούς άσσους σε… απελπιστικά χαμηλές τιμές. Προσωπικά θα εξακολουθώ να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου και μένει να δούμε το αποτέλεσμα απόψε το βράδυ.

Τα ίδια ισχύουν και στη Λιγκ 2 στα παιχνίδια Καρλάιλ – Κρου  και Πορτ Βέιλ – Γέοβιλ. Σας θυμίζω ότι η Καρλάιλ είναι η ομάδα που έχει πετύχει τις λιγότερες (3) εντός έδρας νίκες στην κατηγορία. Θυμίζω επίσης, ότι η Πορτ Βέιλ έχει υποστεί ήδη επτά ήττες σε 13 παιχνίδια στην έδρα της. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση στην κατηγορία, μετά από τη Φορεστ Γκριν που έχει οκτώ. Στην αποψινή αναμέτρηση με τη Γέοβιλ θα αποφύγω το 1.65 του άσσου και προτιμώ να ποντάρω στα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου, αφού και εδώ προέκυψαν πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Αν εξετάσουμε τις τελευταίες έξι αγωνιστικές θα δούμε ότι ο συντελεστής τερμάτων της Πορτ Βέιλ είναι στο 8-4. Από αυτά τα 12 γκολ μόνο τα δύο σημειώθηκαν στα πρώτα 45 λεπτά. Ο συντελεστής τερμάτων της Γέοβιλ το ίδιο διάστημα εντοπίζεται στο 9-10. Στο πρώτο ημίχρονο ο συντελεστής όμως είναι στο 4-1!

Η Λούτον τέλος, διαθέτει μακράν από τη δεύτερη, την παραγωγικότερη επίθεση της κατηγορίας. Με δύο γκολ διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι (64 έναντι 62) έχει και τη δεύτερη καλύτερη επίθεση σε ολόκληρη τη Βρετανία. Απέναντι στην προτελευταία Τσέστερφιλντ που έχει τη χειρότερη άμυνα, θα αποτελέσει έκπληξη αν υποπέσει σε γκέλα. Το εύλογο διπλό μπορεί να συνδυαστεί με το over…

Στη Νάσιοναλ Λιγκ θεωρώ ότι οι μπουκ έκαναν λάθος με το σετ αποδόσεων στο Τορκί – Ίστλιχ. Οι φιλοξενούμενοι βλέπετε, παρουσιάζονται εμφανέστατα βελτιωμένοι από την έλευση του Χέσεθαλερ και μετά. Διατηρούν ένα αήττητο πέντε αγωνιστικών και σε αυτό το διάστημα πέτυχαν συνολικά 13 γκολ. Η Τορκί από την άλλη μεριά, παραμένει βυθισμένη στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα έχοντας σημειώσει μόλις δύο νίκες σε 13 παιχνίδια στην έδρα της. Τόσο πέρσι όσο και πρόπερσι η Ίστλιχ πέρασε νικηφόρα από εκεί μέσα και δεν βρίσκω το λόγο να μην πράξει το ίδιο και φέτος. Το διπλό το βρίσκουμε στο 2.95 στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”])

Στην Τσάμπιονσιπ Σκωτίας η ανωτερότητα της Σεντ Μίρεν και της Λίβινγκστον μπορεί να συνδυαστεί με τα πολλά τέρματα καθώς οι αποψινοί αντίπαλοί τους αντιμετωπίζουν προβλήματα στην άμυνα. Η Λίβινγκστον φιλοξενείται από την ουραγό Μπρέχιν που παραμένει η μοναδική ομάδα σε ολόκληρη τη Βρετανία που δεν έχει ακόμα νίκη στο ενεργητικό της! Εννοείται βέβαια πως πρόκειται και για το σύλλογο που έχει δεχθεί τα περισσότερα (46) γκολ. Η δε Λίβινγκστον διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη εκτός έδρας επίθεση.

Η πρωτοπόρος Σεντ Μίρεν είναι η ομάδα που έχει πετύχει τα περισσότερα (39) γκολ στην κατηγορία. Φιλοξενείται από τη ντεφορμέ Νταμπάρτον που έχει τη δεύτερη χειρότερη εντός έδρας άμυνα μετά από τη Μπρέχιν στην οποία αναφερθήκαμε λίγο πριν.

Στη Λιγκ 1 η δυνατή και φορμαρισμένη Αλόα είναι σε θέση να φύγει αλώβητη από τη μέτρια έδρα της ντεφορμέ Ιστ Φάιφ που αγνοεί τη νίκη εδώ και επτά αγωνιστικές.

Στον αγώνα της Άρμπροουθ με την Κουίνς Παρκ όμως δεν αποκλείω την έκπληξη διότι η Άρμπροουθ όσο καλή είναι εκτός, τόσο μέτρια είναι εντός (έξι διπλά έναντι τριών άσσων σε 10 παιχνίδια).

Τα πολλά γκολ τέλος επέλεξα στις αναμετρήσεις Ρέιθ Ρόβερς – Έιρ και Φόρφαρ – Άλμπιον Ρόβερς. Η Ρέιθ με την Έιρ έχουν τις καλύτερες επιθέσεις στο πρωτάθλημα. Η Έιρ είναι η ομάδα και με τα περισσότερα over σε όλη τη Βρετανία, καθώς συμπλήρωσε 18 στα 23!

Η Φόρφαρ με την Άλμπιον Ρόβερς από την άλλη μεριά, έχουν τις δύο χειρότερες άμυνες στο πρωτάθλημα. Η Άλμπιον ακολουθεί την Έιρ στα over, καθώς συμπλήρωσε 16 στα 19. Μακριά από την έδρα της μάλιστα σημειώνει μέσο όρο τρία γκολ ανά αναμέτρηση! Εκτός από το over δηλαδή εδώ, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και το ενδεχόμενο του διπλού…

Στη Λιγκ 2 η πρωτοπόρος Μοντρόουζ εξακολουθεί να αποδίδει εξαιρετικά μακριά από το γήπεδό της αφού έχει 7 νίκες και μία μόνο ήττα σε 10 αγωνιστικές.  Σήμερα φιλοξενείται από το μετριότατο Εδιμβούργο που έχει τις χειρότερες εντός έδρας επιδόσεις στην κατηγορία με έξι ήττες σε εννέα παιχνίδια. Το διπλό το βρίσκουμε στο δυάρι στην [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”].

Το ντεφορμάρισμα της Μπέργουικ (μία νίκη σε οκτώ αγωνιστικές) χαρίζει το προβάδισμα στην Αννάν η οποία στα τελευταία δέκα παιχνίδια της, ηττήθηκε μόνο από την πρωτοπόρο Μοντρόουζ. Το διπλό έχει παιχτεί και το αναφέρει και στη στήλη του ο Bookone! Οι επιθετικοί της Πίτερχεντ βρίσκονται σε… έξαλλη κατάσταση, αφού εδώ και αρκετό καιρό πετυχαίνουν από τρία έως επτά (!) γκολ στα παιχνίδια τους. Δεν την… βλέπω καλά τη Στέρλινγκ και το πιθανότερο είναι ο άσσος να συνδυαστεί για μία ακόμη φορά με το οver. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως και κάτι που έχουμε επισημάνει πολλάκις στο παρελθόν…

Η Πίτερχεντ είναι μια ομάδα που συνηθίζει να ρολάρει και να ανεβάζει την απόδοσή της από το δεύτερο ημίχρονο και μετά. Τις τελευταίες επτά αγωνιστικές για παράδειγμα, σημείωσε συνολικά 26 γκολ. Τα 21 από αυτά, σημειώθηκαν από την ανάπαυλα και μετά. Στα υπόψη και αυτό λοιπόν…

Φεύγουμε από τη Βρετανία και περνάμε να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο υπόλοιπο σχετικά μικρό πρόγραμμα της ημέρας.

Θα είμαι πολύ επιφυλακτικός και φειδωλός στις προτάσεις μου, διότι πρωταθλήματα όπως το γερμανικό και το γαλλικό επιστρέφουν μετά από μεγάλη αγωνιστική αποχή. Ουσιαστικά δηλαδή έχει απαλειφθεί ο παράγοντας φόρμα και αυτό είναι κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες που καταβάλουμε για επιλογή σημείων.

Στη Μπουντεσλίγκα πάντως εντόπισα δυσαναλογία αποδόσεων στην αναμέτρηση της Άιντραχτ με τη Φράιμπουργκ. Η ομάδα της Φρανκφούρτης έχει μόλις δύο νίκες σε οκτώ παιχνίδια στην έδρα της και η Φράιμπουργκ πριν από τη διακοπή βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση. Η πρόσφατη παράδοση δείχνει τρία διπλά σε πέντε ματς και το 1.70 του άσσου δεν δικαιολογείται.

Στη Β Ισπανίας το απουσιολόγιο της Τενερίφης γέμισε από τιμωρημένους, καθώς δεν θα αγωνιστούν τέσσερις βασικοί ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές. Αν προσθέσουμε και δύο τραυματίες, τότε θα διαπιστώσουμε ότι η μισή ομάδα είναι εκτός. Αν η Σαραγόσα ήταν λίγο πιο αξιόπιστη σαν ομάδα, θα πήγαινα με μεγαλύτερη ασφάλεια στο διπλό…

Στη Γαλλία η Ρεν συνεχίζει την… αγαπημένη της συνήθεια που δεν είναι άλλη από το να σκοράρει σχεδόν αποκλειστικά στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων της. Για την ακρίβεια, εδώ και επτά αγωνιστικές πέτυχε συνολικά 10 γκολ. Είναι εντυπωσιακό ότι και τα 10 σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο! Σήμερα υποδέχεται τη Μαρσέιγ και η πρώτη μου επιλογή είναι τα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου.

Κλείνουμε με Σούπερ Λίγκα στα παιχνίδια της οποίας αναφέρθηκα στη KING BET της Παρασκευής.

«Υπάρχει μία ομάδα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα που σκοράρει σχεδόν αποκλειστικά από την ανάπαυλα και μετά! Πρόκειται για τον Πανιώνιο που πετυχαίνει γκολ στα πρώτα 45 λεπτά, μια φορά στα… χίλια χρόνια! Τις τελευταίες εννέα αγωνιστικές έβαλε μόλις ένα γκολ, όταν άνοιξε το σκορ στο 30ο λεπτό ο αυστριακός Σπιριδόνοβιτς κόντρα στον Πλατανιά! Ακόμα και την προηγούμενη αγωνιστική που επικράτησε με σκορ 3-1 της Κέρκυρας, όλα τα τέρματα μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο! Από την αρχή της φετινής σεζόν, η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει πετύχει συνολικά 22 γκολ και μόλις τα τέσσερα από αυτά σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο!

Σήμερα παίζει στη Ριζούπολη με τον… «δυσκοίλιο» στο σκοράρισμα Απόλλωνα και πιστεύω ότι θα διεξαχθεί ένα κλειστό ματς χωρίς πολλές και σημαντικές φάσεις. Είμαι διατεθειμένος λοιπόν, να ρισκάρω στο 0-0 του ημιχρόνου (2.25 στην [eafl id=”9028″ name=”VistaBet” text=”VISTABET.GR”]). Σημαντικές πιθανότητες επαλήθευσης, θεωρώ ότι συγκεντρώνει και το να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο δεύτερο 45λεπτο…

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Ξάνθη εύκολα ή δύσκολα θα επιβληθεί του ουραγού Πλατανιά, από τον οποίο πρόσφατα, αποχώρησαν και άλλοι ποδοσφαιριστές. Η ομάδα των Χανίων συμπλήρωσε 11 (!) σερί ήττες στο πρωτάθλημα και η επιστροφή του μετά από έξι χρόνια στη Β κατηγορία, θεωρείται ως αναπόφευκτη. Με δεδομένο ότι η Ξάνθη μετρά 14 under σε 16 αγωνιστικές, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να συνδυάσουμε τον άσσο με τα λίγα τέρματα επί του προκειμένου…»

Όσο για τον Παναθηναϊκό, η αγωνία όλων στις τάξεις του συλλόγου είναι να τελειώσει η εφιαλτική σεζόν όσο το δυνατό πιο ανώδυνα γίνεται. Σας υπενθυμίζω ότι η ομάδα του τριφυλλιού τελείωσε τον πρώτο γύρο χωρίς διπλό στο ενεργητικό της και έχω την αίσθηση ότι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά Ο ΠΑΟ συμπλήρωσε 14 under σε 16 παιχνίδια, διατηρώντας τη δεύτερη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση έχοντας ένα γκολ διαφορά από τον αποψινό του αντίπαλο.

Ο δε Λεβαδειακός έχει ξεχάσει τι πάει να πει να σκοράρεις σε πρώτο ημίχρονο, αφού η τελευταία φορά που πέτυχε γκολ πριν από την ανάπαυλα ήταν στις 24 Σεπτεμβρίου στο 1-1 με την Κέρκυρα! Από τότε ακολούθησαν 11 αγωνιστικές χωρίς επίτευξη γκολ. Από την αρχή της σεζόν έχει σημειώσει μόνο δύο τέρματα στα πρώτα 45 λεπτά. Το ένα ήταν με την Κέρκυρα στο ματς που αναφέραμε πριν και το άλλο στη Λιβαδειά με την Ξάνθη που προήλθε όμως από πέναλτι του Μπραντάο. Με γνώμονα τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία, δεν μπορώ να μην επιλέξω το 0-0 του ημιχρόνου… (2.25 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] που προσφέρει το παιχνίδι σε μηδενική γκανιότα 4.00 – 3.15 – 2.30)

Καλή τύχη…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για δύο εβδομάδες στη Stoiximan!
  • ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE «200FS»
  • 200 ΔΩΡΑ* ΔΙΚΑ ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ