ΕΝΑΣ “ΣΕΡ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ…

Καλημέρα. Σήμερα δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχοληθούμε με πολλά παιχνίδια εκτός του Champions League και γι΄αυτό θα περάσουμε να δούμε ένα προς ένα τα οκτώ αποψινά ματς του κορυφαίου ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού θεσμού.

ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΑ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Ούτε η μία αλλά ούτε και η άλλη ξεκίνησαν καλά φέτος σε πρωτάθλημα και Ευρώπη και ήδη η… γκρίνια έχει αρχίσει από νωρίς. Θεωρητικά οι πορτογάλοι υπερέχουν, αλλά φέτος δεν τους εμπιστεύομαι καθώς παρουσιάζονται αποδυναμωμένοι. Η δε Βασιλεία είναι ανάξια εμπιστοσύνης διότι έχει σημαντικά κενά στην άμυνα. Αν έπρεπε να επιλέξω κάτι θα ήταν το Χ που αναμένεται να μην… χαλάσει καμία από τις δύο.

ΤΣΣΚΑ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

Η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε εντυπωσιακά καθώς είναι εξαιρετική τόσο μπροστά όσο και πίσω. Το 1.60 του διπλού πάντως δεν με καλύπτει για να ρισκάρω. Επειδή όμως ο Λουκάκου σκοράρει ακόμα και στον… ύπνο του, όσοι βλέπετε νίκη των Άγγλων, θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να ρισκάρετε στο ότι θα είναι ο παίκτης που θα βρει πρώτος τον δρόμο προς τα δίχτυα. (3.50 στον STOIXIMAN.GR). Η ΤΣΣΚΑ αναμένεται να παίξει αμυντικά καθώς μετά από το 2-1 επί της Μπενφίκα μέσα στην Πορτογαλία, ακόμα και με τον ένα βαθμό σήμερα θα παραμείνει φαβορί για τη δεύτερη θέση.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ – ΣΕΛΤΙΚ

Οι δύο αυτές ομάδες θα παλέψουν για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League. Όνειρα και βλέψεις για κάτι καλύτερο ουσιαστικά δεν υπάρχουν από τη στιγμή που στον δεύτερο όμιλο συμμετέχουν η Παρί με τη Μπάγερν. Τα μεταξύ τους παιχνίδια λοιπόν, είναι αυτά που θα κρίνουν την τρίτη θέση, οπότε το αποψινό είναι πάρα πολύ κρίσιμο. Γνωρίζοντας την λογική και την τακτική του Ρότζερς, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι για μία ακόμη φορά η Σέλτικ δεν θα κρυφτεί στην άμυνά της και θα παίξει επιθετικά στοχεύοντας μόνο στη νίκη. Αυτό είναι κάτι που ανοίγει το δρόμο στο over και το γκολ – γκολ…

ΠΑΡΙ – ΜΠΑΓΕΡΝ

Με όλα αυτά τα εκατομμύρια που σκόρπισε φέτος στην αγορά η Παρί, δικαιολογημένα θεωρείται ως ένα από τα φαβορί ακόμα και για την κατάκτηση του Champions League. Η κόντρα όμως μεταξύ Καβάνι – Νεϊμάρ μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Σας θυμίζω ότι προχθές έμεινε στο 0-0 με τη Μονπελιέ και ότι στο ματς δεν αγωνίστηκε ο Νεϊμάρ…  Ο Έμερι προσπαθεί να συμφιλιώσει τα δύο «βαριά» ονόματα της ομάδας, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα ποντάρω απόψε στον άσσο της Παρί. Ούτως ή άλλως η απόδοση είναι πολύ μικρή για να μπεις στη διαδικασία να κοντράρεις ολόκληρη Μπάγερν Μονάχου…

ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ – ΡΟΜΑ

Σε αυτόν τον όμιλο συμμετέχουν ακόμα η Τσέλσι με την Ατλέτικο, οπότε αν η Ρόμα θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση, δεν νοείται να γκελάρει απέναντι στην… μικρούλα Καραμπάγκ που παίζει για πρώτη φόρα στην ιστορία της σε ομίλους του Champions League. Την πρώτη αγωνιστική έφαγε έξι γκολ από την Τσέλσι αποδεικνύοντας περίτρανα ότι δεν είναι σε θέση να σταθεί σε τέτοιο επίπεδο. Η Ρόμα λογικά θα κερδίσει, αλλά δεν ξέρω πόσοι είναι διατεθειμένοι να ποντάρουν στο 1.40 του διπλού. Σε αντίθεση με το ματς στο Λονδίνο πάντως, αυτή τη φορά δεν βλέπω συντριβή, διότι για τους Ρωμαίους ακολουθεί την ερχόμενη Κυριακή το ντέρμπι με τη Μίλαν στο Μιλάνο. Αναμένεται λοιπόν να κρατήσουν δυνάμεις και για αυτό το τόσο σημαντικό παιχνίδι…

ΑΤΛΕΤΙΚΟ – ΤΣΕΛΣΙ

Τεράστιο ντέρμπι στο οποίο δεν χωρούν προγνωστικά και εκτιμήσεις. Το μόνο βέβαιο είναι ότι για μία ακόμη φορά θα δούμε τον Σιμεόνε να παίζει με το γνωστό σύστημα. Θα προσπαθήσει δηλαδή να κλείσει όλους τους ορατούς και… αόρατους διαδρόμους προς την εστία του, να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο κέντρο και από εκεί και πέρα να αναμένει υπομονετικά πότε θα μπει το ένα γκολ που θα του χαρίσει τη νίκη. Η Τσέλσι, η οποία το ερχόμενο Σάββατο παίζει με τη Σίτι στο Μάντσεστερ, δεν έχει λόγο να ρισκάρει από τη στιγμή που και ο ένας βαθμός μπορεί να τη βολέψει μια χαρά. Περιμένω λοιπόν ένα… χλιαρό πρώτο ημίχρονο χωρίς μεγάλα ρίσκα από τους δύο προπονητές. Θα κρατήσω λοιπόν το Χ του πρώτου 45λεπτου. (1.95 στην SPORTINGBET.GR)

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Όλοι γνωρίζουμε ότι αν η Μπάρτσα βρεθεί σε καλή βραδιά μπορεί να διαλύσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Μέχρι στιγμής έχει 7 στα 7 νίκες με συντελεστή τερμάτων 27-2! Για μια ακόμη σεζόν λοιπόν, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τις δυνατότητες αυτής της κορυφαίας ομάδας. Από την άλλη μεριά και η φετινή Σπόρτινγκ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις με 8 νίκες και τρεις ισοπαλίες σε 11 παιχνίδια. Δεν πρόκειται λοιπόν για μια αμελητέα ποσότητα που θα περιοριστεί στο ρόλο του σάκου του μποξ των Καταλανών. Το διπλό στο 1.30 δεν μπήκε ποτέ στο… τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να ρισκάρει κανείς στο over 3.5 γκολ διότι θα βρεθούν αντιμέτωπες δύο ομάδες που σκοράρουν με χαρακτηριστική άνεση. (2.00 στην INTERWETTEN.GR)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εδώ θεωρώ ότι τα λόγια είναι… φτώχια, καθώς – δυστυχώς – οι δύο ομάδες δεν συγκρίνονται φέτος. Ο Ολυμπιακός είναι ο χειρότερος τουλάχιστο των τελευταίων 15 ετών και η Γιουβέντους συνεχίζει να κάνει… πάρτι στο Καμπιονάτο. Παρά την αλλαγή προπονητή με την εκδίωξη του Χάσι και την έλευση του… «Σερ Τάκη» δεν νομίζω ότι η ελληνική ομάδα έχει τύχη απόψε και μάλλον θα μείνουμε όλοι ικανοποιημένοι αν το τελικό σκορ περιοριστεί στα δύο τέρματα… Από στοιχηματικής απόψεως δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον. Επειδή όμως αυτός ο Ντιμπάλα συνεχίζει τις… ξέφρενες εμφανίσεις του, το να σκοράρει πρώτος στο ματς πληρώνει 3.00 στην VISTABET.GR.

Όπως λέγαμε και στην αρχή το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας είναι μικρό και ολίγος αδιάφορο.

Στην Ελβετία παίζεται ο άσσος της Σιόν αλλά προσωπικά δεν ποντάρω σε αυτή την απόδοση μιας ντεφορμέ ομάδας. Η Λωζάννη έχει ανέβει αγωνιστικά και πρόσφατα κέρδισε μέσα στη Βασιλεία.

Πονταρίσματα δέχεται και ο άσσος της Ιντερνασιονάλ για το πρωτάθλημα της Β Βραζιλίας. Και εδώ όμως βρίσκουμε μια απαράδεκτα χαμηλή απόδοση για τα δεδομένα ενός τέτοιου ντέρμπι. Η Ιντερνασιονάλ με την Αμέρικα Μινέιρο μοιράζονται την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας από 48 βαθμούς η κάθε μία. Η Αμέρικα μάλιστα, είναι η ομάδα που έχει υποστεί τις λιγότερες ήττες, αφού μετά από 25 αγωνιστικές μετρά μόλις τρεις. Η άμυνά της, είναι η καλύτερη του πρωταθλήματος και δεν νομίζω ότι της αξίζει αυτή η… αντιμετώπιση από τους μπουκ. Για μένα είναι προτιμότερο το Χ του ημιχρόνου διότι οι φιλοξενούμενοι μπορούν να αντέξουν τουλάχιστον ένα ημίχρονο εκεί μέσα. (2.40 το 0-0 του ημιχρόνου στην GOALBET)

Στην Β Πορτογαλίας η πρωτοπόρος Σάντα Κλάρα που έχει έξι νίκες σε επτά παιχνίδια δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα από την μέτρια Βαρζίμ η οποία μακριά από το γήπεδό της έχει τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς.

Η Μπράγκα Β παραμένει η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει ακόμα νίκη στο ενεργητικό της. Απόψε παίζει εκτός έδρας με την αρκετά καλή Φαμαλικάο που μέσα στο γήπεδό της έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ.

Στις ΗΠΑ δεν κατάφερα να εντοπίσω κάτι θελκτικό και ουσιαστικό. Για μια ακόμη φορά όμως (φέτος συμβαίνει συχνά τις ΗΠΑ) βρίσκω μεγάλες δυσαναλογίες σε σετ αποδόσεων. Αναφέρω ενδεικτικά τον αγώνα του Σιάτλ με το Βανκούβερ. 1.70 ο άσσος μιας ομάδας που δεν έχει νίκη εδώ και πέντε αγωνιστικές; Το Βανκούβερ είναι πρώτο στη Δύση, παραμένει η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, ενώ συμπλήρωσε και τέσσερα διπλά στις πέντε τελευταίες επισκέψεις του στο Σιάτλ!

Αμ το άλλο; 1.35 του λέει ο άσσος του Ντάλας! Σιγά το κελεπούρι… Η πιο ντεφορμέ ομάδα του πρωταθλήματος είναι, καθώς συμπλήρωσε 10 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη. Η άμυνά του είναι… τρύπια και το 1.35 είναι πραγματικά μια αστεία τιμή.

Σθεναρές αντιρρήσεις έχω και για τον φαβοριτισμό του Μόντρεαλ το οποίο έχει υποστεί τις περισσότερες (6) εντός έδρας ήττες στην Ανατολή μετά από την ουραγό Ουάσινγκτον που μετρά επτά. Μετά από το Ντάλας είναι η δεύτερη πιο ντεφορμέ ομάδα του πρωταθλήματος και σήμερα θα βρεθεί αντιμέτωπο με τη Νέα Υόρκη Σίτι που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της συνολικής βαθμολογίας των 22 ομάδων. Εν τω μεταξύ, τόσο πέρσι όσο και πρόπερσι η Νέα Υόρκη πέρασε νικηφόρα από εκεί μέσα…

Ούτε και στο Ορλάντο Σίτι όμως αξίζει ο τίτλος του φαβορί, διότι η ομάδα εδώ και 11 αγωνιστικές κατάφερε να κερδίσει μόνο την Ουάσινγκτον στην οποία αναφερθήκαμε πριν…

Η Νιου Ίνγκλαντ προέρχεται από τεράστια νίκη επί του Τορόντο, το οποίο είναι πρώτο με 10 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο η αλλαγή του προπονητή, αφού από ότι δείχνουν τα πράγματα, ο Τομ Σόεν αναπτέρωσε το ηθικό και την πεσμένη ψυχολογία των παικτών της ομάδας…

Καλή τύχη…

Ο STOIXIMAN.GR προσφέρει σε μηδενική γκανιότα* το ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και το ΠΑΡΙ – ΜΠΑΓΕΡΝ

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ