ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ… ΚΟΡΕΑΣ!

Καλημέρα. Να λοιπόν, που μερικές φορές στο τέλος… χάνουν και οι Γερμανοί. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που συνέβη χθες το απόγευμα δεν μπορούσε να προβλεφτεί. Ότι για πρώτη φορά στην ιστορία τους δηλαδή θα αποκλείονταν στη φάση των ομίλων οι Γερμανοί! Και σκεφτείτε ότι συμμετείχαν σε έναν από τους πιο βατούς ομίλους σε αυτό το μουντιάλ! Είχαμε επισημάνει πριν από την έναρξη του παγκοσμίου κυπέλλου ότι η φετινή Εθνική Γερμανίας υστερεί ποιοτικά, αλλά κυρίως σε προσωπικότητα σε σχέση με τις ομάδες των προηγούμενων ετών. Ότι θα έφτανε όμως στο σημείο να τερματίσει τελευταία σε έναν όμιλο που συμμετείχαν το Μεξικό, η Σουηδία και η Κορέα, αυτό είναι κάτι που ομολογώ ότι δεν το περίμενα…

Είναι εμφανές πως η νέα φουρνιά των Γερμανών ποδοσφαιριστών υπολείπεται σε αξία, συγκριτικά με τους παλαιότερους. Ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει αλλοιωθεί η ταυτότητα του πρωταθλήματος της Μπουντεσλίγκα, λόγω των πάρα πολλών ξένων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται εκεί.

Ίσως πάλι να έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο κορεσμός και η έλλειψη φρεσκάδας. Τους Γερμανούς όμως δεν τους φοβάμαι. (Όχι τουλάχιστον στον οργανωτικό τομέα). Θα βρουν τον τρόπο να βγουν από το – προσωρινό – αδιέξοδο και αργά ή γρήγορα θα ξαναβρούν το δρόμο τους. Τα «πάντσερ» πάντως, ήρθαν να προστεθούν σε μία σειρά μεγάλων ποδοσφαιρικών  απογοητεύσεων, αφού είχαν προηγηθεί η Ιταλία και η Ολλανδία που έμειναν εκτός τελικών, αλλά και η Αργεντινή με την Ισπανία οι οποίες δεν αποδίδουν καλά σε αυτό το τουρνουά… Θα περιμένουμε με αγωνία και περιέργεια να δούμε τι μας επιφυλάσσει αυτό το μουντιάλ που ενδέχεται να μείνει στην ιστορία για την πληθώρα των εκπλήξεων που λαμβάνουν χώρα στα γήπεδα της Ρωσίας…

Σήμερα ολοκληρώνονται δύο ακόμα όμιλοι.

Στις 17.00 ώρα Ελλάδας διεξάγονται τα δύο τελευταία παιχνίδια του 8ου ομίλου όπου τα πάντα είναι ρευστά. Η Ιαπωνία παίζει με την Πολωνία και οι Ασιάτες χρειάζονται έναν βαθμό για να περάσουν οριστικά στους «16» του θεσμού. Οι Πολωνοί απογοήτευσαν πλήρως με την πορεία τους σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο και τόσο ο έντυπος όσο και ο ηλεκτρονικός τύπος της χώρας, τους κατηγορεί για έλλειψη προσωπικότητας και διάθεσης. Στο στόχαστρο έχουν μπει δύο άτομα. Ο προπονητής Ναβάλκα από τον οποίο ζητούν να παραιτηθεί και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφκι που μέχρι στιγμής δεν έχει προσφέρει τίποτα απολύτως. Από τον συγκεκριμένο παίκτη περίμεναν πολλά οι Πολωνοί, αλλά για μία ακόμη φορά σε έναν μεγάλο ποδοσφαιρικό θεσμό, αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων.

Οι Ιάπωνες αντιθέτως τα πηγαίνουν πολύ καλά και παίζουν με αποφασιστικότητα και πάθος. Δεν βλέπω έκπληξη σήμερα διότι οι Πολωνοί είναι καταρρακωμένοι ψυχολογικά. Από τη στιγμή όμως που στην Ιαπωνία αρκεί και το Χ δεν βρίσκω κανέναν λόγο να ρισκάρω στον άσσο. Προτιμώ να ποντάρω στο Χ του ημιχρόνου, αφού η ομάδα του Ακίρα Νισίνο δεν έχει λόγο να «τρέξει» το ματς. (2.05 στην [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”])

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου όμως αναμένεται μια πολύ σκληρή και αμφίρροπη αναμέτρηση. Η Σενεγάλη αντιμετωπίζει τη Κολομβία που θέλει νίκη για την πρόκριση. Οι Κολομβιανοί θα προκριθούν με το Χ, μόνο εάν οι Ιάπωνες χάσουν από τους Πολωνούς. Η Σενεγάλη περνά στην επόμενη φάση με την ισοπαλία ότι και αν γίνει στο άλλο παιχνίδι. Είναι βέβαιο δηλαδή ότι η Κολομβία θα έχει το μυαλό της και στο ματς που διεξάγεται την ίδια ώρα στο Βολγκογκράντ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν περιμένω πολλά πράγματα αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει λόγο να ρισκάρει παίζονται επιθετικά. Αν όμως προηγηθούν οι Ιάπωνες, τότε οι Κολομβιανοί θα επιτεθούν στο δεύτερο 45λεπτο για να πάρουν τη νίκη – πρόκριση.

Μέχρι στιγμής η ομάδα του Πέκερμαν έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής και δικαίως θεωρείται το φαβορί της αναμέτρησης. Το 1.75 του διπλού δεν με καλύπτει όμως για να ποντάρω, καθώς και η Σενεγάλη διαθέτει καλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι από τη μέση και μπροστά υπάρχουν συνολικά 11 παίκτες που αγωνίζονται στο αγγλικό και το γαλλικό πρωτάθλημα…

Κρατάω και εδώ λοιπόν το Χ του ημιχρόνου (2.08 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”]) και μάλλον κατά τη διάρκεια του live θα ποντάρω στο να πετύχει η Κολομβία γκολ στο δεύτερο 45λεπτο. Εύλογη επιλογή αποτελεί και το over των καρτών επειδή όλοι ξέρουν πως παίζουν οι Κολομβιανοί όταν χρειάζονται τη νίκη…

Στον 7ο όμιλο τα πάντα έχουν κριθεί, οπότε τα δύο ματς αποκτούν διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Αγγλία και το Βέλγιο που έχουν προσφέρει το πιο πλούσιο θέαμα έως τώρα, παίζουν για την πρωτιά του ομίλου, που δεν έχει όμως καμία ιδιαίτερη «χρηστική» αξία. Είναι βέβαιο λοιπόν ότι τόσο ο Σάουθγκεϊτ όσο και ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, θα προφυλάξουν αρκετούς ποδοσφαιριστές για το επόμενο ματς. Σίγουρα αν κρίνουμε από την έως τώρα αποτελεσματικότητα των επιθετικών των δύο ομάδων, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το over συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες επαλήθευσης. Από την άλλη μεριά όμως δεν ξέρουμε και ποιοι θα αγωνιστούν. Θα παίξει π.χ. ο Χάρι Κέιν και ο Λουκάκου ή θα μείνουν στον πάγκο προκειμένου να πάρουν ανάσες; Αν και εφόσον δούμε ότι θα αγωνιστούν, τότε δεν έχω καμία αντίρρηση να ποντάρω στο πολλά τέρματα που δεν πληρώνουν και λίγο… (2.10 η υψηλότερη τιμή αυτή τη στιγμή, στην [eafl id=”13149″ name=”tipbet” text=”TIPBET.GR”])

Ο Παναμάς και η Τυνησία που δεν έχουν ακόμα βαθμό αποχαιρετούν απογοητευμένοι αυτό το παγκόσμιο κύπελλο. Δεν βρίσκω λόγω να εμπιστευτούμε κάποιο σημείο, αλλά επειδή θεωρώ ότι οι παίκτες των δύο ομάδων θα θελήσουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις προσφέροντας θέαμα στο κοινό, αν έπαιζα κάτι θα επέλεγα και εδώ το over 2.5 γκολ.

Καλή τύχη και την συνέχεια θα την πούμε στο live μέσα από το [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”].

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μόνο για σήμερα στη Stoiximan!
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ 5 ΔΩΡΑ*
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ