ΔΕΝ ΜΕ… ΞΕΓΕΛΑΕΙ Η ΡΟΜΑ!

Καλημέρα. Λίγα και καλά – θέλω να πιστεύω – σημεία, επιλέξαμε για σήμερα…

Στη Γαλλία η Μονακό εξακολουθεί να σκοράρει διαρκώς και ακατάπαυστα πιστοποιώντας ότι αυτή την περίοδο η επιθετική της γραμμή είναι μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη! Η ομάδα συμπλήρωσε ένα αήττητο 13 αγωνιστικών ενώ έρχεται και από ένα σερί οκτώ συνεχόμενων over. Τα 11 από τα 12 τελευταία παιχνίδια της έληξαν στο over 2.5 γκολ.

Τι βλέπουμε δηλαδή; Ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των αναμετρήσεών της, συνήθως κερδίζει πετυχαίνοντας πολλά γκολ. Σήμερα φιλοξενείται από το ντεφορμέ Στρασβούργο που διαθέτει μια από τις χειρότερες άμυνες στην κατηγορία. Επειδή εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα μικρό δείγμα αγώνων που μπορεί να είναι συμπτωματικό, θα συνεχίσω να ποντάρω στην ομάδα του πριγκιπάτου συνδυάζοντας το διπλό με το over. (2.45 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Το ίδιο προτίθεμαι να κάνω στη  Β Γαλλίας στον αγώνα της Αζαξιό με την Κιουβεγί. Να συνδυάσω δηλαδή τη νίκη της καλύτερης ομάδας με τα πολλά γκολ. Η Αζαξιό διαθέτει ισχυρότατη έδρα (10-1-3) και μια από τις παραγωγικότερες επιθέσεις στην κατηγορία. Είναι η τρίτη καλύτερη μετά από Νιμ και Ρεμς. Η Κιουβεγί παραμένει στην προτελευταία θέση δείχνοντας ανήμπορη να κρατηθεί στην κατηγορία. Αν οι παίκτες της Αζαξιό επιδείξουν την ίδια… αφοσίωση και συνέπεια στην επίθεση, τότε όντως θα κερδίσουν πετυχαίνοντας από τρία γκολ και πάνω. Στο σκορ πάντως μπορεί να συμβάλει και η Κιουβεγί καθώς φέρνει πολλά goal – goal τελευταία…

Η Νανσί είναι ένας ιστορικός σύλλογος που ξεκίνησε τη φετινή σεζόν έχοντας ως στόχο την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία. Δέκα αγωνιστικές πριν από το φινάλε όμως, βρίσκεται στη γραμμή του υποβιβασμού. Ο πρόεδρός της δήλωσε πως αν η ομάδα υποβιβαστεί, τότε ο σύλλογος θα «πεθάνει». Δεν ξέρω αν το είπε πάνω στην ένταση της στιγμής, αλλά η αλήθεια είναι ότι ομάδες σαν τη Νανσί δεν πρέπει να αγωνίζονται σε τόσο χαμηλές κατηγορίες. Το αποψινό παιχνίδι με την Γκάζελεκ είναι εξάποντο και αν δεν πάρει ούτε αυτό το ματς, τότε όντως το φάσμα του υποβιβασμού θα έρθει πιο κοντά από ποτέ. Επειδή και η Γκάζελεκ βρίσκεται σε τραγική αγωνιστική κατάσταση, θα δώσω μια τελευταία ευκαιρία στη Νανσί να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Πιστεύω ότι οι παίκτες της θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και ελπίζω ότι έστω και με μισό – μηδέν θα πανηγυρίσουν μια πάρα πολύ σημαντική νίκη. Η απόδοση του άσσου υποχωρεί και αυτή τη στιγμή πληρώνει 1.87 στη [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”].

Στη Γερμανία η φορμαρισμένη Σάλκε σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Είναι αποφασισμένη να επιστρέψει στο Champions League και η αλήθεια είναι πως ο Τεντέσκο δείχνει να έχει βρει τα «κουμπιά» των παικτών του. Σήμερα παίζει εκτός έδρας με τη Μάιντζ η οποία βρίσκεται στη γραμμή του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι σπανίως κρατάνε το μηδέν στην άμυνα και η Σάλκε παραμένει μια ομάδα που ξέρει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που δημιουργεί…

Από τη Β Γερμανίας θα κρατήσω τα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου στον αγώνα της Ντιναμό Δρέσδης με τη Χαϊντενχάιμ. Οι γηπεδούχοι τις τελευταίες εννέα αγωνιστικές πέτυχαν μόλις ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ακόμα και στο 3-2 επί της Μπίλεφελντ, στο ημίχρονο έχαναν με 1-0! Η Χαϊντενχάιμ δεν έχει λόγο να ανοιχτεί και έτσι αναμένεται ένα σφικτό και κλειστό πρώτο 45λεπτο.

Στο πρωτάθλημα της Β Αυστρίας η πρωτοπόρος Βάκερ που βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, φιλοξενείται από την προτελευταία Βάττενς. Οι γηπεδούχοι έχουν την χειρότερη έδρα στην κατηγορία, ενώ είναι και η ομάδα που έχει δεχθεί τα περισσότερα (19) εντός έδρας γκολ. Η Βέκερ από την άλλη μεριά, διατηρεί την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Σαφές προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι λοιπόν.

Στη Σκωτία πραγματοποιείται το μεγάλο και κλασικό ντέρμπι του Εδιμβούργου ανάμεσα στη Χιμπέρνιαν και τη Χαρτς. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν μετράνε ούτε φόρμες ούτε τίποτα! Το 1.60 του άσσου και το 4.60 του διπλού δεν συνάδουν με τις ιδιαιτερότητες που έχουν πάντα αυτά τα ντέρμπι. Αναμένεται ένα αμφίρροπο ματς και δεν πρόκειται να αποκλείσω την έκπληξη.

Θυμάστε που σας έλεγα για τη Ρόμα ότι είναι μια από τις πιο απρόβλεπτες ομάδες του πλανήτη; Το περασμένο Σάββατο λοιπόν πήγε και έριξε τέσσερα (!) γκολ μέσα στην έδρα της πρωτοπόρου Νάπολι! Το αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα στη Ρώμη μετρά πέντε ήττες και μακριά από αυτήν μόλις μία. Δεκαπέντε γκολ έχει δεχθεί εντός και οκτώ εκτός. Περίπου τα μισά δηλαδή…

Αυτή τη φορά υποδέχεται την επικίνδυνη Τορίνο που έχει υποστεί μόνο τρεις ήττες σε 13 παιχνίδια μακριά από την έδρα της. Εμένα λοιπόν δεν πρόκειται να με… ξεγελάσουν οι παίκτες της Ρόμα, παρά το γεγονός ότι έχω δηλώσει οπαδός τους εδώ και πολλά χρόνια. (Από εποχή Μπρούνο Κόντι). Μπορεί η παράδοση να είναι ευνοϊκότατη για τους γηπεδούχους (δείτε προϊστορίες) αλλά προσωπικά δεν ποντάρω σε τόσο χαμηλές τιμές. Προτιμώ το over καθώς αν τα παιχνίδια της Ρόμα αποκτήσουν ρυθμό από νωρίς, συνήθως ακολουθεί… χορός τερμάτων.

Στη Β Ισπανίας διεξάγεται το ντέρμπι ανάμεσα στην Τενερίφη και την Οβιέδο. Το ματς αναμένεται αμφίρροπο και το μόνο που έχω να επισημάνω είναι ότι τα έξι από τα τελευταία επτά παιχνίδια της Οβιέδο στο πρωτάθλημα έληξαν 0-0 στο ημίχρονο. Άλλο ένα δεν θα με… χάλαγε. (2.35 στην [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”])

Στην Πορτογαλία η Μπράγκα αποδίδει εξαιρετικά φέτος και προσωπικά πιστεύω πως αν το βάρος της φανέλας της ήταν λίγο μεγαλύτερο, είχε όλα τα φόντα να διεκδικήσει ακόμα και τον τίτλο. Το περασμένο Σάββατο συνέτριψε την Εστορίλ με σκορ 0-6! Δύο αγωνιστικές πριν είχε βάλει πέντε γκολ μέσα στην καλή έδρα της Γκιμαράες! Σήμερα υποδέχεται την μετριότατη Μορεϊρένσε και δεν μπορώ να μην συνδυάσω τον άσσο με τα πολλά γκολ. αφού θεωρώ ότι όλα θα εξαρτηθούν από τα κέφια και την ευστοχία των παικτών των γηπεδούχων.

Στην Β Ολλανδίας όλα ανεξαιρέτως τα φαβορί προσφέρονται σε πολύ χαμηλές αποδόσεις που δεν αξίζει να παιχτούν. Το μόνο που πληρώνει – σχεδόν – ικανοποιητικά είναι το διπλό της Φορτούνα Σιτάρντ. (2.15 στη [eafl id=”9028″ name=”VistaBet” text=”VISTABET.GR”]) Η ομάδα διεκδικεί άνοδο και διατηρεί την τρίτη καλύτερη επίθεση στην κατηγορία. Σήμερα φιλοξενείται από την… πλήρως ντεφορμέ ΦΚ Αϊντχόφεν που έρχεται από έξι ήττες σε επτά αγωνιστικές. Στα πέντε από τα έξι αυτά ματς δέχθηκε από 3-4 γκολ! Γι΄αυτό άλλωστε έχει και τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 57 γκολ παθητικό. Θα σταθώ λοιπόν στις κάκιστες επιδόσεις των γηπεδούχων οι οποίες με οδηγούν στην επικράτηση των φιλοξενούμενων.

Στην Τουρκία η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου έχει… φουντώσει και πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια απώλειας βαθμών απέναντι σε εμφανώς υποδεέστερους αντιπάλους. Η 25η αγωνιστική ανοίγει με τον αγώνα της Αλάνιασπορ με την Μπασακσεχίρ. Οι γηπεδούχοι έχουν μια από τις χειρότερες έδρες και οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούν να επιδεικνύουν μια σταθερά καλή πορεία φέτος. Η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση ξόδεψε πάρα πολλά λεφτά για να διεκδικήσει στα ίσα τον τίτλο από την κλασική… τριπλέτα της Πόλης. Θα ποντάρω λοιπόν στην ποιοτικότερη Μπασακσεχίρ που έχει καταφέρει να κερδίσει πολύ καλύτερες ομάδες φέτος…

Στην Αργεντινή τέλος, θα αφήσω ασχολίαστο το 1.27 (!) του άσσου της Ταγιέρες. Η Τουκουμάν δεν είναι ευκαταφρόνητος αντίπαλος και ειλικρινά σας μιλάω… λιγουρεύομαι το δεκαράκι του διπλού. Όσοι πάλι δεν… αντέχουν τέτοια ρίσκα, μπορούν να αρκεστούν στην πληροφορία ότι η Ταγιέρες συμπλήρωσε 11 σερί under στο πρωτάθλημα.

Η Χιμνάσια Λα Πλάτα συμπλήρωσε πέντε σερί 0-0 ημιχρόνου. Υποδέχεται την Μπάνφιλντ που στα αντίστοιχα πέντε ματς του πρωταθλήματος, σημείωσε μόλις ένα γκολ στα πρώτα 45 λεπτά. Επιλέγω λοιπόν το 0-0 του ημιχρόνου μιας και δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πολλές φάσεις σε αυτό το παιχνίδι.

Καλή τύχη…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για δύο εβδομάδες στη Stoiximan!
  • ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE «200FS»
  • 200 ΔΩΡΑ* ΔΙΚΑ ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ