ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ… ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΙΖΟΝΤΑΙ!

Καλημέρα. Σήμερα διεξάγονται τα πρώτα ματς της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας για η αναμέτρηση που ξεχωρίζει είναι αυτή ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Στην KING BET της Τρίτης ανάμεσα στη άλλα, έγραψα αναλυτικά τη γνώμη μου για το μεγάλο ντέρμπι και τη μεταφέρω αυτούσια παρακάτω:

«Όπως λέγαμε και τις προάλλες, το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα είναι το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών, διότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και σασπένς ως προς την τελική έκβαση του. Η κλήρωση των προημιτελικών του κυπέλλου όμως, γέμισε με ακόμα μεγαλύτερη αγωνία τη ζωή των ελλήνων οπαδών, καθώς έβγαλε ένα πολύ μεγάλο ζευγάρι. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την ΑΕΚ και αναμένεται να γίνει χαμός! Το ξέρω ότι μια μεγάλη μερίδα φιλάθλων της ΑΕΚ και του ΟΣΦΠ θα ισχυριστούν πως στην παρούσα φάση αυτό που προέχει είναι το πρωτάθλημα και ότι το κύπελλο αποτελεί μια περιττή πολυτέλεια για αυτούς, αλλά εσείς μην τους πιστέψετε… Άλλοθι ψάχνουν από τώρα, σε περίπτωση αποτυχίας και αποκλεισμού. Όχι απλά καίγονται, αλλά… τσουρουφλίζονται και θα έδιναν μέχρι και το ένα τους… νεφρό προκειμένου να αποκλείσουν τον μεγάλο και μισητό αντίπαλο τους!

Επί του προκειμένου τώρα, η φετινή πορεία του Ολυμπιακού έχει διακυμάνσεις. Η αφετηρία δεν ήταν η επιθυμητή για τους φιλάθλους του, αλλά στην πορεία η ομάδα έστρωσε αγωνιστικά. Συνέβαλαν τα μέγιστα βέβαια, οι διορθωτικές κινήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ρόστερ και στο τεχνικό επιτελείο. Τώρα πλέον οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να θυμίζουν και πάλι την αχτύπητη ομάδα των τελευταίων ετών και θέλουν να κατακτήσουν τα πάντα!

Ξέρετε τι λέει μια παλιά παροιμία ε; Επικίνδυνος δεν είναι αυτός που παραμένει νηστικός για χρόνια, αλλά ο χορτάτος που έχει τρεις μέρες να φάει… Εδώ και λίγο καιρό λοιπόν… άνοιξε και πάλι η όρεξη των παικτών του Ολυμπιακού και καταβροχθίζουν ότι βρίσκουν μπροστά τους! Μετά από αυτήν την γλαφυρή εισαγωγή λοιπόν, θα έχετε ήδη… υποψιαστεί τι βλέπω στο  ντέρμπι…

Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με εξαιρετική αμυντική λειτουργία, αλλά ώρες ώρες… κολλάει μπροστά. Τις τελευταίες αγωνιστικές έχασε πολύτιμους βαθμούς από τον Απόλλωνα και τη Λάρισα επειδή δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία τους. Δεν μπορώ να πω βέβαια ότι ο Αραούχο και ο Λιβάια δεν έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην επίθεση, αλλά και αυτοί είναι με τα «φεγγάρια» τους. Ίσως τώρα που κατέφθασαν ο Μασούντ με τον Μοράν να υπάρξουν περισσότερες και πιο αξιόπιστες λύσεις από τον άξονα, αλλά θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να μάθουν να συνεννοούνται καλά με τους συμπαίκτες τους.

Βάσει αυτών που έχουμε παρακολουθήσει μέχρι στιγμής φέτος, ο Ολυμπιακός θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα πιέσει από νωρίς για ένα τέρμα. Η ΑΕΚ από την άλλη μεριά δεν έχει λόγο να βγει μπροστά και να ρισκάρει και λογικά ο προπονητής της, θα δώσει προσοχή και έμφαση στην άμυνα. Στον πρώτο γύρο στις 24 Σεπτεμβρίου η «Ένωση» είχε επιβληθεί του Ολυμπιακού με σκορ 3-2, αλλά τότε οι πειραιώτες ήταν πολύ διαφορετικοί συγκριτικά με σήμερα. Και σε ρόστερ και σε ψυχολογία. Δεν ξέρω αν το θυμάστε, αλλά σε εκείνο το ματς οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με 0-2. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως κατέρρευσαν αγωνιστικά και η ΑΕΚ με μπροστάρη τον Χριστοδουλόπουλο που σημείωσε δύο γκολ, πέτυχε μία επική και ιστορική ανατροπή!

Θα επαναλάβω όμως ότι από τον περασμένο Σεπτέμβρη έχουν αλλάξει πολλά και στην ουσία ο Ολυμπιακός δεν έχει σχέση με εκείνη την ομάδα που παρέπαιε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πλέον έχει βρει τα «πατήματά του» και δεν σκορπά βαθμούς δεξιά και αριστερά όπως τότε. Εν γνώσει μου ότι σε τέτοιου είδους κλασικά ντέρμπι κάθε εκτίμηση είναι παρακινδυνευμένη, θα ρισκάρω στην πρόβλεψη ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα επικρατήσουν. Μέσα στο «Καραϊσκάκης» που αναμένεται να γεμίσει μετά από καιρό, θεωρώ ότι δικαιολογημένα και… αιτιολογημένα προβάλλονται ως το φαβορί της αναμέτρησης. Επειδή όμως ο… σκέτος άσος δεν προσφέρεται σε ιδιαίτερα ικανοποιητικές τιμές, σκεφτόμουν να επιλέξω το Χ ημίχρονο – άσο τελικό προκειμένου να ανεβάσω αισθητά την απόδοση. Όπως λέγαμε και στην αρχή άλλωστε, η ΑΕΚ δεν είναι μία ομάδα που μπορείς να της βάλεις εύκολα γκολ. Διαθέτει την καλύτερη εκτός έδρας άμυνα στο πρωτάθλημα, καθώς μετά από εννέα παιχνίδια, έχει δεχθεί μόλις πέντε τέρματα.

Κρατήστε επίσης, ότι τις τελευταίες έντεκα αγωνιστικές δέχθηκε μόνο ένα γκολ στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων της. Ήταν στο ματς της 19ης Νοεμβρίου με τον Παναθηναϊκό που παραβιάστηκε η εστία της στο 10ο λεπτό από τον Ροντρίγκο Μολέδο. (Αλήθεια τι κάνει αυτή η ψυχή;)

Ένα ημίχρονο λοιπόν, μπορεί να αντέξει η ομάδα της «Ένωσης» στον Πειραιά. Στο δεύτερο 45λεπτο όμως που οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» θα εντείνουν και θα κλιμακώσουν την πίεση τους, αργά ή γρήγορα θα βρουν το δρόμο προς τα κιτρινόμαυρα δίχτυα… Προσωπικά πάντως, το μόνο που εύχομαι είναι να διεξαχθεί ένα όμορφο ματς αντάξιο της φήμης και της φανέλας των δύο ομάδων και – κυρίως – να τελειώσει… ομαλώς χωρίς επεισόδια και παρεκτροπές…»

(Η υψηλότερη απόδοση του άσσου είναι το 2.00 του STOIXIMAN.GR που προσφέρει το ντέρμπι σε μηδενική γκανιότα*)

Ο ΠΑΟΚ διατηρεί την καλύτερη έδρα της Ευρώπης με 9 νίκες σε 9 παιχνίδια και συντελεστή τερμάτων 25-2! Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και αν πραγματικά θέλουν να περάσουν στα ημιτελικά. Εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρουν. Προκειμένου να ανεβάσω την απόδοση, προτίθεμαι να ρισκάρω στον συνδυασμό του under με τον άσσο. Ως εναλλακτική λύση υπάρχει το Χ ημίχρονο – άσσο τελικό, καθώς ο μεν Ατρόμητος δέχεται δύσκολα το τέρμα και ο δε ΠΑΟΚ είθισται να ανεβάζει την απόδοσή του στα δεύτερα ημίχρονα των αγώνων του. Σημειώστε επίσης ότι αυτές οι δύο ομάδες διατηρούν τις καλύτερες άμυνες στο πρωτάθλημα μαζί με την ΑΕΚ. (3.80 το Χ ημίχρονο – άσσο τελικό στη [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”])

Στο Πανιώνιος – Λαμία ρισκάρω στην εκτίμηση του 0-0 του ημιχρόνου, διότι τόσο η μία όσο και η άλλη ομάδα σκοράρουν πολύ σπάνια στα πρώτα 45 λεπτά των αγώνων τους. Το 1.35 του άσσου είναι αστείο και μόνο να το σχολιάσουμε… (2.35 στην [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”])

Η Πρέμιερ Σκωτίας επιστρέφει μετά από 25 μέρες και δεν μπορούμε να ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ομάδες.  Αν δεν έχει αλλάξει κάτι συνταρακτικό πάντως, τότε οι δύο ομάδες από το Εδιμβούργο μπορούν απόψε να βρουν θετικό αποτέλεσμα στις έδρας των αντιπάλων τους. Αναφέρομαι στη Χιμπέρνιαν και τη Χαρτς που παίζουν με Νταντί και Χάμιλτον αντίστοιχα. Θυμίζω ότι η Χιμπέρνιαν στα 11 παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα μακριά από το γήπεδό της, ηττήθηκε μόνο από τη δεύτερη Αμπερντίν…

Η δε Χαρτς παραμένει αήττητη για 10 σερί παιχνίδια, ενώ δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ στα επτά πιο πρόσφατα! Η Χάμιλτον από την άλλη μεριά, διαθέτει τη χειρότερη εντός έδρας επίθεση στο πρωτάθλημα. Μέσα στο γήπεδό της μάλιστα, μετρά μόλις δύο νίκες σε δέκα αγωνιστικές. Θα επαναλάβω πάντως, ότι λόγω της μακράς διακοπής, πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί.

Στην Ιταλία η Λάτσιο υποδέχεται την Ουντινέζε και δεν θα ασχοληθώ με το 1.30 του άσσου για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή η Ουντινέζε παραμένει χωρίς ήττα για επτά παιχνίδια και δεύτερον διότι υπάρχει η απουσία του Ιμόμπιλε για τους ρωμαίους. Πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος που έχει σημειώσει 19 γκολ σε 20 αγωνιστικές! Σχεδόν τα μισά γκολ της Λάτσιο δηλαδή!

Στην Β Γερμανίας η Φορτούνα μπορεί να συνεχίσει την ισχυρή παράδοση και να επικρατήσει της Άουε που αποδυναμώνεται αρκετά όταν φεύγει από το γήπεδό της. Πριν από τη διακοπή υπήρχαν κάποιες συγκεκριμένες ομάδες στο πρωτάθλημα της Β Γερμανίας που σκόραραν σχεδόν αποκλειστικά από την ανάπαυλα και μετά. Σήμερα παίζουν μεταξύ τους και επιλέγω το να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Αναφέρομαι στις αναμετρήσεις Ντάρμσταντ – Καϊζερσλάουτερν και Χαϊντενχάιμ – Μπραουνσβάιγκ.

Δείτε στατιστικές: Η Ντάρμσταντ στα τελευταία πέντε ματς σημείωσε πέντε γκολ. Όλα στο δεύτερο ημίχρονο. Το ίδιο διάστημα των πέντε αγωνιστικών, η Καϊζερσλάουτερν έβαλε 7 γκολ. Τα πέντε στο δεύτερο ημίχρονο…

Η Χαϊντενχάιμ στις έξι τελευταίες αγωνιστικές πέτυχε συνολικά 12 γκολ. Τα 11 στο δεύτερο ημίχρονο! Συνολικά σε αυτό το διάστημα πέτυχε και δέχθηκε 22 τέρματα. Τα 18 από αυτά σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο! Η δε Μπραουνσβάιγκ, στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές έβαλε έξι γκολ. Τα πέντε από αυτά στο δεύτερο ημίχρονο…

Πάντως για τη Β Γερμανίας ισχύει ότι αναφέραμε προηγουμένως για την Πρέμιερ Σκωτίας. Επειδή δηλαδή οι ομάδες προέρχονται από μεγάλη αγωνιστική αποχή, οφείλουμε να είμαστε αρκετά προσεκτικοί…

Στο Βέλγιο η εξαιρετική φέτος Σαρλερουά έχει τις καλύτερες εκτός έδρας επιδόσεις με 7 νίκες σε 11 παιχνίδια. Διατηρεί μάλιστα και την καλύτερη εκτός έδρας άμυνα, καθώς έχει δεχθεί μόνο εννέα τέρματα. Σήμερα παίζει με την ουραγό Έουπεν που έχει μακράν τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Σημειώστε ότι για την Έουπεν θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας ο καλύτερός της παίκτης ο Λέγε που είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας…

Η Φέγενορντ έχει εξαιρετική παράδοση απέναντι στην Ουτρέχτη καθώς έχει πάρα πολλά χρόνια να χάσει εκεί μέσα. Πριν από λίγες μέρες επέστρεψε ο Φαν Πέρσι ο οποίος δεν αποκλείεται να πάρει λεπτά συμμετοχής. Σέβομαι ιδιαίτερα την φετινή Ουτρέχτη αλλά κάτι η παράδοση και κάτι η έλευση του Φαν Πέρσι, με οδηγούν περισσότερο προς τη μεριά των φιλοξενούμενων…

Στην Αργεντινή υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα μετά από ενάμιση μήνα και αν κρίνω από το ρόστερ και τις μεταγραφές των ομάδων, τότε η Ιντεπεντιέντε θα έπρεπε να προσφέρεται σε αρκετά πιο χαμηλή τιμή από το 2.10 του ΟΠΑΠ διότι πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα. Η Ροζάριο σπανίως κάνει νίκες μακριά από το γήπεδό της, ενώ διατηρεί και κακή παράδοση εκεί μέσα.

Με τα πάσης φύσεως κύπελλα που διεξάγονται σήμερα δεν ασχολήθηκα αλλά οφείλω να παραδεχθώ πως βρίσκω αρκετά ενδιαφέρουσα την τιμή του άσσου της Μονπελιέ. (1.87 στη [eafl id=”9028″ name=”VistaBet” text=”VISTABET.GR”]).

Η συγκεκριμένη ομάδα βλέπετε, δεν μπορεί να υποτιμήσει το κύπελλο, διότι μόνο μέσω του συγκεκριμένου θεσμού μπορεί να γνωρίσει στιγμές… ευτυχίας φέτος. Στο πρωτάθλημα είναι ήδη αδιάφορη βαθμολογικά και θεωρώ ότι θα αφοσιωθεί στην αποψινή αναμέτρηση με τη Λοριάν που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι παλεύουν για την άνοδο και γι΄αυτούς μπορεί όντως το κύπελλο στην παρούσα φάση να αποτελεί πολυτέλεια. Από το 2009 που οι δύο ομάδες αγωνίζονταν στην ίδια κατηγορία η Μονπελιέ επικράτησε στις 7 από τις 8 αναμετρήσεις τους και πιθανολογώ ότι το ίδιο μπορεί να πράξει και απόψε…

Καλή τύχη…

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για δύο εβδομάδες στη Stoiximan!
  • ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE «200FS»
  • 200 ΔΩΡΑ* ΔΙΚΑ ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ