ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ!

Καλημέρα. Έως την Πέμπτη που ξεκινούν τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά κάτι… περίεργα κυπελλάκια. Ουσιαστικά δηλαδή θα έχουμε την ευκαιρία μετά από πάρα πολύ καιρό να ξεκουραστούμε παίρνοντας δύο μαζεμένα ρεπό. Δεν ξέρω εσείς, αλλά προσωπικά δεν ασχολούμαι σχεδόν ποτέ με κύπελλα, αν αυτά δεν έχουν φτάσει τουλάχιστο στην προημιτελική τους φάση.

Απόψε διεξάγεται το αγγλικό Λιγκ Τρόφι το οποίο ακόμα βρίσκεται στη φάση των ομίλων. Το έψαξα λίγο και διαπίστωσα ότι οι προπονητές των περισσότερων ομάδων θα κατεβάσουν εναλλακτικές ενδεκάδες που θα αποτελούνται από πολλούς αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές. Δεν χρειάζεται λοιπόν να επαναλάβω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, απλά σβήνουμε τις μηχανές και περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή να τις ανάψουμε και πάλι…

Αν έπρεπε πάντως οπωσδήποτε να κινηθώ κάπου, θα έλεγα ότι έχω ξεχωρίσει πέντε ομάδες. Είναι και οι πέντε φιλοξενούμενες. Η Μπράντφορντ είναι μια δυνατή ομάδα της Λιγκ 1 και σήμερα παίζει με την Τσέστερφιλντ που αγωνίζεται στη Λιγκ 2. Οι φιλοξενούμενοι έχουν πάρα πολλά χρόνια να χάσουν μέσα στην έδρα της Τσέστερφιλντ.

Η Ντονκάστερ είναι μια εξίσου δυνατή ομάδα της Λιγκ 1 και απόψε την υποδέχεται η Γκρίμσμι που ξεκίνησε άσχημα στο πρωτάθλημα της Λιγκ 2. Η διαφορά δυναμικότητας είναι δεδομένη.

Διαφορά μιας κατηγορίας υπάρχει και στον αγώνα της Κρόουλι με την Τσάρλτον. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να ξεκινήσουν νικηφόρα στον όμιλο απέναντι σε μια ομάδα που δεν ενδιαφέρεται για τον θεσμό.

Με πολλές αλλαγές θα κατέβει και η Κόλτσεστερ η οποία έχει στρέψει αποκλειστικά την προσοχή της στο πρωτάθλημα της Λιγκ 2 και στην προσπάθεια που καταβάλει για άνοδο. Σήμερα παίζει με τους νέους της Ρέντινγκ που δεν έχουν κακή ομάδα. Θεωρητικά το φαβορί είναι η Κόλτσεστερ, αλλά  επειδή πρόκειται για μια ομάδα που δεν ενδιαφέρεται για το Λιγκ Τρόφι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την έκπληξη.

Η Μπαρνέτ δεν δίνει… μία για το Λιγκ Τρόφι και θα κατέβει με πολλούς αναπληρωματικούς. Η Γουίμπλεντον είναι πιο αξιόπιστη και η ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί έχει περισσότερες πιθανότητες για να φτάσει στη νίκη.

Τι άλλο περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα; Τίποτα απολύτως… Το μόνο ματς που έχει αγωνιστικό και ίσως και λίγο στοιχηματικό ενδιαφέρον, είναι το ντέρμπι της Β Σουηδίας ανάμεσα στη Τρέλεμποργκ και τη Χέλσινγκμπορκ. Εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο ομάδες που αγωνίζονταν επί σειρά ετών στη μεγάλη κατηγορία και που φέτος επιδιώκουν με σημαντικές πιθανότητες να επιστρέψουν σε αυτή. Η μεταξύ τους αναμέτρηση είναι καθοριστικής σημασίας και δεν χωρούν προγνωστικά. Αν όμως κρίνουμε από τη φόρμα, τότε ασφαλώς το προβάδισμα το έχει η Τρέλεμποργκ η οποία βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από την ντεφορμέ αντίπαλό της. Προσωπικά δεν πρόκειται να… εμπλακώ, αν και δίνω αρκετές πιθανότητες εμφάνισης στο over στην προκειμένη περίπτωση. Η Τρέλεμποργκ έχει 8 στα 10 στην έδρα της και η Χέλσινγκμποργκ 7 στα 10 εκτός.

Καλή τύχη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εσύ πήρες το δώρο* σου;
  • ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΤΟ ΔΩΡΟ* ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ